Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 30, 2023

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ

Εικόνα
Σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το Κέντρο Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας Φλώρινας, ένα έργο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας με την ανακατασκευή και  ανάπλαση ενός ιστορικού χώρου στο σιδηροδρομικό σταθμό Φλώρινας το οποίο, παραπέμπει στα βασικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης που πρέπει να έχει ο τόπος. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό, συνεδριακό και συνεργατικό κέντρο, με υπηρεσίες φιλοξενίας και δυνατότητα υποδοχής νεανικών δραστηριοτήτων διεθνούς επιπέδου και υψηλών προδιαγραφών. Το Κέντρο θα παρέχει ευέλικτο και σύγχρονο περιβάλλον, κατάλληλο για διεθνείς συναντήσεις εργασίας, επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, γωνιές πληροφόρησης καθώς και χώρους για εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις και συνεργατικές πρωτοβουλίες. Το όραμα μας είναι, το Κέντρο να αποτελέσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας (European Youth Center) στην Ελλάδα αλλά και τη γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων, με Διαπίστευση Ποιότητας (Quality Label) από το Συμβούλιο της Ευρώπ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 48 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα οκτώ (48) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωράει ο Δήμος Φλώρινας. Από τα 48 άτομα οι 36 μερικής απασχόλησης και 12 πλήρους απασχόλησης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας ΥΕ Καθαριστές-στριες σχολικών μονάδων 35 μερικής απασχόλησης 3 ωρών 1 μερικής απασχόλησης 4 ωρών 12 πλήρους απασχόλησης 6,5 ωρών.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού συνελήφθησαν δύο άτομα 37 και 44 ετών σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 44χρονο και συνεπιβάτη τον 37χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα από κοινού, έναν 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε προηγουμένως εισέλθει παράνομα στη χώρα. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ : ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ" ΣΟΤ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Τοπικές αφηγήσεις: Έκθεση σύγχρονης τέχνης Φλωρινιωτών καλλιτεχνών" θα φιλοξενηθεί από τις 10 Αυγούστου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Τα εγκαίναι της έκθεσης θα γίνουν στις 20:00 το βράδυ την ερχόμενη Παρασκευή 10 Αυγούστου. Φλωρινιώτες καλλιτέχνες αφηγούνται μέσω της τέχνης την προσωπική τους θέαση στην έννοια του τοπικού καλλιτέχνη. Τοποθετούνται στη θέση αυτή και παρουσιάζουν την επίδραση του τόπου στην έκφραση τους. Παρελθόν, παρόν, και μέλλον συνυπάρχουν στην έκθεση. Επαγγελματίες της τέχνης, ερασιτέχνες, εραστές της έκφρασης με αδιάκοπη δραστηριότητα και αγάπη προς την τέχνη αλλά και νεαροί καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν και ονειρεύονται καθημερινά συναντιούνται στις τοπικές αφηγήσεις.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο "Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Λυκείου Φλώρινας" υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Ιωάννη Σαλαπάνη. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 365.988 ευρώ, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Λυκείου Φλώρινας, μέσω των κατάλληλων οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών, όπως θερμομόνωση κτηριακού κελύφους, αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων, αναβάθμιση εγκαταστάσεων θέρμανσης, τοποθέτηση λαμπτήρων εξοικονόμησης κλπ «Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί υποχρέωσή μας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, φιλικό προς το περιβάλλον, μηδενίζοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του Δήμου μας" ανέφερε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΧΡΙ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δόθηκε στο πρόγραμμα επιχορήγησης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΑ. Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, έως και 100%, του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, για την αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή άλλα στερεά καύσιμα, με συστήματα φυσικού αερίου. Σε ό, τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της επιχορήγησης, μπορούν να υποβληθούν στη ΔΕΔΑ το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφείο της ΔΕΔΑ κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 – 15:00) ή να καλέσετε στο 2385 306 858 ή 2385 306 861.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν κατά την διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου στον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Παπασωτηρίου καλή επιτυχία στην άσκηση του κοινοβουλευτικού του έργου και δεσμεύτηκε για την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ενημέρωση και συνεργασία, καθώς και προώθηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Αμυνταίου, για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου στις 15:00΄ μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2023, η «Καταβολή απόδοσης χρηματοδότησης ποσού 108.371,98 € προς την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας από το Δήμο Φλώρινας, για την κάλυψη του διοικητικού και λειτουργικού κόστους (όπως μισθολογική δαπάνη προσωπικού, καύσιμα και συντήρηση οχημάτων, εξοπλισμός, αναλώσιμα κλπ.) του Προγράμματος ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨ για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2023 - Απρίλιος 2023, έχοντας υπόψη ότι οι υπάλληλοι του ως άνω Προγράμματος ανέλαβαν υπηρεσία στο Δήμο Φλώρινας στις 21/04/2023», η «Εισήγηση για διαγραφή χρεών οφειλετών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οικονομικού έτους 2023 Δήμου Φλώρινας» και η «Λήψη απόφασης για έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Φλώρινας και Δήμου Πρεσπών για την από κοινού άσκηση πολεοδομικών αρμοδιοτήτων εντός των διοικητικών τους ορίω

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΕΤΡΩΝ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

Εικόνα
Με  μουσική βραδιά με έντεχνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μια κιθάρα μια φωνή – Φαίδων Φερεντίνος» στον αρχαιολογικό χωρό Αρχαιολογικό Χώρο Πετρών γιορτάζει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και ο Δήμος Αμυνταίου,  όπως κάθε χρόνο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο,  την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 20:30. Η συναυλία διοργανώνεται από τον Δήμο Αμυνταίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικη Πανσέληνος-Αμύνταια 2023» με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας.  Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες προχωράει από σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 5 Αυγούστου το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας.  Το Σημείο Συγκέντρωσης Τροφίμων στη Φλώρινα βρίσκεται στην Πτολεμαίων 10 (η οδός δίπλα στο ψηλό κτίριο του Διοικητηρίου)  09.00-12.00.