Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 17, 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εικόνα
H Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτη Πέρκα κατέθεσε ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των λιγνιτικών περιοχών, Καλλιόπη Βέττα και Παπαηλιού Γεώργιος. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι: Με Υπουργική απόφαση των κ.κ. Χατζηδάκη και Ταγαρά μειώνεται το ποσοστό διάθεσης εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020 από 6% σε 1% με αποτέλεσμα στο Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που έγινε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποδοθούν 5 εκατ. ευρώ, όταν το 2018 και το 2019 είχαν αποδοθεί 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου. Με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Μελισανίδη , επισκέφτηκαν οικίες και κτίσματα, τα οποία έχουν υποστεί ρωγμές από την ύπαρξη του ρήγματος που υπάρχει στο χωριό λόγω δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.  Ο Πρόεδρος επισήμανε την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τον φόβο εμφάνισης νέων ρωγμών και με ενδεχόμενες καταρρεύσεις κτισμάτων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνουν μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους δημότες και έχει ως σκοπό να τους μυήσει στον κόσμο της Ψυχολογίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ψυχολογία για Όλους», έχει δωδεκάμηνη διάρκεια, 450 ωρών και ο τρόπος διδασκαλίας του είναι μεικτός: Ο κάθε δημότης μελετά μόνος του το πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο αναρτάται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή αποστέλλεται με e-mail, ενώ προβλέπονται δώδεκα δίωρες (μία κάθε μήνα) συναντήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, κατά τις οποίες υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση με τον εκάστοτε διδάσκοντα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ POWERPOOR

Εικόνα
Στο Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR - "Empowering Energy Poor Citizens through Joint Energy Initiatives" επιλέχθηκε να συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας, μέσω του Δικτύου Δήμων "Βιώσιμη Πόλη". Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και η προώθηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Μέσω της ενεργής συμμετοχής του Δήμου Φλώρινας θα υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και η παροχή βοήθειας για μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης μέσω αλλαγής συμπεριφοράς και εφαρμογής επεμβάσεων αύξησης ενεργειακής απόδοσης μικρής κλίμακας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Εικόνα
Από την πρώτη στιγμή που η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της, το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου Φλώρινας τέθηκε σε επιφυλακή και ρίχτηκε στη μάχη του αποχιονισμού, με το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων αποχιονισμού και ρίψης ειδικού αλατιού, το οποίο βρίσκεται σε επάρκεια για τις ανάγκες του Δήμου μας.

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ - ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ

Εικόνα
Σε βράχια έπεσε η αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους 15 επιβαίνοντες. Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ, κοντά στη Βέροια και οι 15 επιβάτες και το προσωπικό της αμαξοστοιχίας μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Πλατύ και επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία 56 για να φτάσουν Θεσσαλονίκη.

ΣΤΟΥΣ -18 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Τους -18 βαθμούς Κελσίου άγγιξε και σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στην Π.Ε. Φλώρινας, ενώ στο κέντρο της πόλης έφτασε και τους -14, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα . Η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα και με την τροχαία Φλώρινας, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων: · από το 1ο έως 52ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), · από το 1ο έως 30ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), · στο ορεινό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας και · στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ι. ΚΙΟΣΕΣ : "ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ"

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, με αφορμή την σημερινή ημέρα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα. «Η Πανδημία με τα σημερινά δεδομένα βρίσκεται σε ύφεση. Έπειτα από σχετική εισήγηση των Επιστημόνων, το λιανεμπόριο στην Π.Ε. Φλώρινας και σ΄ όλη την χώρα επανεκκινεί απο σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης και της υπεύθυνης στάσης. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με ευλάβεια και επιλέγουμε τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα. Συμπατριώτες μου, σας καλώ, με αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνική συνείδηση, να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας, με σκοπό ανάταξη του εμπορικού κόσμου. Απ΄ την προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς!!!»