Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 12, 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τα πέντε Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας και στεγάζεται στο χώρο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας, που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι γιατροί των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο θα διενεργεί έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό ημερησίως, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά μέσα σε ελάχιστες ώρες. Αυτό είναι και το μεγάλο όφελος, καθώς μέχρι σήμερα η αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων COVID – 19 άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις και τις 6 ημέρες. Ερωτηθείς σχετικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γιώργος είπε: «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας θα βοηθά καίρια στη λήψη γρήγορων αποφάσεων και κατάλληλων ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τις ευχές του για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα εξέφρασε με διαφορετικό τρόπο προς τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Καστοριάς ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Σαββόπουλος, ο οποίος φέτος δεν επισκέφτηκε τον χώρο, λόγω των προληπτικών μέτρων διασποράς του Covid-19 και λόγω άμεσης προτεραιότητας της προστασίας της υγείας των ηλικιωμένων τροφίμων που βρίσκονται στο Γηροκομείο. Έτσι,  Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, με μέριμνα της Π.Ε. Καστοριάς παραδόθηκαν στο Γηροκομείο, είδη προσωπικής υγιεινής που τους είναι απαραίτητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ(VIDEO)

Εικόνα
Την έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του Δήμου Πρεσπών, αποτελεί η ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου, που περνάει από το επίπεδο των μελετών σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στα πλαίσια επίβλεψης του έργου από την Π.Ε. Φλώρινας, ο χωρικός Αντιπ/ρχης κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Αντιπ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, υποδέχτηκαν τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, προκειμένου να συζητήσουν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται, για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή. Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις των παρισταμένων.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη εποχή, η «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.», ορμώμενη από την ανοιχτή επιστολή - πρόταση των δημοτικών συμβούλων Αλέξανδρου Ακριτίδη και Νικόλαου Ιωακειμίδη του συνδυασμού "Ενότητα - Συνεργασία", την οποία αποδέχτηκε και ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, δηλώνει τη θέληση να βοηθήσει και να την υλοποιήσει θέτοντας με χαρά στην υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας ιατρό για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της εποχής. Με εκτίμηση Για την «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.».»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φλαμπούρου και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας: Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή σας (διάθεση προσωπικού, πυροσβεστικού οχήματος), που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων εκτός του οικισμού που επλήγει από την πρόσφατη κακοκαιρία. Με την παρούσα, θέλω να επισημάνω και από προσωπική αντίληψη να εξάρω την μεγάλη προσπάθεια και αυταπάρνηση που επέδειξαν όλοι οι πυροσβέστες. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αποστόλης Ραδιμίσης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΕΞ ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Εικόνα
Σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχει επιφέρει η πανδημία επιβάλλουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος προσαρμογών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς ο κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξαμήνου είναι – δυστυχώς – υπαρκτός. Ως οργάνωση, έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και την λειτουργία των φοιτητικών λεσχών και εστιών για όλα τα ιδρύματα. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων: 1. Στις 11/3/2020 προτάσεις για την λειτουργία των φοιτητικών λεσχών σε συνέχεια της αναστολής του εκπαιδευτικού έργου. 2. Στις 17/3/2020 προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας (απαλλακτικές πρόοδοι και εργασίες). 3. Στις 23/3/2020 προτάσεις σε συνέχεια της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Εκφράζω την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου, γιατί οι κόποι και η καλή συνεργασία των τελευταίων μηνών, όλων ημών με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παρά τις αντιξοότητες (λόγω κορωνοϊού) καθώς και γιατί οι προσπάθειες όλων των τελευταίων 10 ετών δικαιώθηκαν. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο, το αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών, πήρε επιτέλους το δρόμο της υλοποίησής του. Συγχαίρω και ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα Κώστα, αλλά και τους προκατόχους του, όπως και τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη για τις προσπάθειες 5 ετών αλλά και τον προκάτοχό του κ. Τσέπα Βασίλη και όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

32 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΕ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Εικόνα
32 προστατευτικές μάσκες παρέδωσε χθες στο Νοσοκομείο Φλώρινας ο επιχειρηματίας Χρήστος Ιωάννου μετά από 6 μέρες σκληρής δουλειάς με τους εκτυπωτές 3D τους οποίους χρησιμοποίησε για τη κατασκευή τους. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννου, ήταν η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου στη μάχη που δίνουν με το κορονοιό. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΛΕΧΟΒΟΥ ΚΑΙ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτ 15 Απριλίου στη Τ.Κ. Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου για τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής από τις 8:00 έως τις 11:30 το πρωί. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης και στη Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου από τις 12:00 έως τη 1:00μ.μ.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε είναι ξεχωριστή από κάθε άλλη χρονιά. Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο περιόδευα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα , έβλεπα και άκουγα τον καθένα και την κάθε μία από σας ξεχωριστά και ανταλλάσαμε ευχές . Παράλληλα σε κλίμα κατάνυξης συμμετείχαμε στις ιερές ακολουθίες και προετοιμαζόμασταν για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης , το Άγιο Πάσχα. Ο φετινός εορτασμός έχει σημαδευτεί από την επικίνδυνη πανδημία του κορωνοϊού , που μας ανάγκασε να βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ,μοναδική προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από την προστασία της υγείας μας, αλλά και της υγείας των συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό μένουμε στο σπίτι μας , ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και φροντίζουμε όλους όσους χρειάζονται την βοήθεια μας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: «ΔΩΡΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοβουλία του και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεισφορά της. Αισθάνομαι περήφανη!» Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς και την πίεση που δέχεται από κρούσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη συμβολική δωρεά ενώ σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΡΓΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2 εκατ. ΕΥΡΩ

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων  η προκήρυξη σύμβασης για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου Πρεσπών ενώ την επομένη αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η περίληψη διακήρυξης της πράξης «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΕΣΠΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ». Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην Πρέσπα και αφορά την αλλαγή του αρδευτικού δικτύου στον κάμπο των Πρεσπών με νέο, υπό πίεση, κατάλληλο για στάγδην άρδευση με προϋπολογισμό πάνω από 20 εκατομμύρια Ευρώ.

Ε.Κ.Φ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ολοκληρώθηκε εντός του χρονικού διαστήματος που είχε ανακοινώσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ η καταβολή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότηση τους εντός του πρώτου διμήνου του 2020, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ…»

Εικόνα
Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στο δημοσίευμα που κατηγορεί τους αγρότες του Δήμου μας για μια ακόμη φορά. Κανένας από όλους αυτούς που υπερασπίζονται την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας δε μίλησε όταν η ΔΕΗ έπαιρνε εκατομμύρια κυβικά νερό για τους πύργους ψύξης, κανένας δε μίλησε, ούτε διαμαρτυρήθηκε όταν η ΔΕΗ, αλλά και άλλα εργοστάσια της περιοχής, έριχναν και ρίχνουν τα λήμματά τους μέσω του Σουλού στη λίμνη Βεγορίτιδα, κανένας δε μίλησε και δε μιλάει για τα αστικά λήμματα όλης της περιοχής και όχι μόνο, που καταλήγουν στη λίμνη Βεγορίτιδα, κανένας δε μίλησε όταν η λίμνη Βεγορίτιδα πλημύριζε αγροκτήματα και καλλιέργειες αγροτών της περιοχής μας, στους οποίους έχουν δοθεί τίτλοι κυριότητας από την Ελληνική Πολιτεία και πληρώνουν μεγάλα ενοίκια στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Skype θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μ. Τρίτη 14 Απριλίου τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  στις 18:00 το απόγευμα με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σημαντικότερα από αυτά η Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμυνταίου έτους 2020, η αποδοχή ένταξης έργου με τίτλο "Αισθητική, λειτουργική ανακατασκευή πεζοδρομίων & υπαίθριων χώρων σχολείων Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Αμυνταίου", στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου "Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου" στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Αστική Αναζωογόνηση, με προϋπολογισμό 200.000,00 €.  και η έγκριση επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας για την αρχαιολογική επίβλεψη των εκσκαφικών εργασιών του υπό έργου 3 ΄΄ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ΄΄ του έργου ΄΄ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ στην περιοχή του Δήμου ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ Π.Ε. Φλώρινας Τέλος θα συζητηθεί και η παροχή κατευθύνσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ Ο

Ε.Κ.Φ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι κοινοποιήθηκε η Απόφαση κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον Διορισμό εκατόν ογδόντα (180) επιτυχόντων – επιλαχόντων υποψηφίων της κατηγορίας πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ως Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δείτε όλα τα ονόματα εδώ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 36.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η απόφαση που καθορίζει όλους τους όρους και τις λεπτομέρειες για την νέα Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ για το 2020 και τις προσλήψεις 36.500 ανέργων του ΟΑΕΔ. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς 2017, 2018 και του 2019. Οι όροι έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ εξαιρούνται τελικά από την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017. Ειδικότερα εξαιρούνται οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, με την καθολική συμμετοχή των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.  Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση των εργαλείων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η καταγραφή των απόψεων των Διευθυντών ως προς την διαδικασία υλοποίησης, αλλά και των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ TEST ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Εικόνα
Θέμα: Αναγκαιότητα test από τις Κινητές Ομάδες Υγείας στην ΠΕ Καστοριάς Κύριε Υπουργέ, Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έχει πληγεί από τον covid19 περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας καθώς σε σχέση με τον πληθυσμό της στην επιδημιολογική αποτύπωση της νόσου έχει τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά σε κρούσματα και θανάτους. Στις 8 Απριλίου με ΚΥΑ καθορίστηκε η σύσταση και λειτουργία 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και για την παροχή νοσηλευτικής βοήθειας σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού covid19 κατ' οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΜΕ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
35 προστατευτικές μάσκες υψηλής προστασίας κατασκευάζει ο Χρήστος Ιωάννου επιχειρηματίας της περιοχής με 3D εκτυπωτές προκειμένου να τις παραδώσει στο Νοσοκομείο Φλώρινας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Η κατασκευή των μασκών έχει ξεκινήσει και αναμένεται τη Τρίτη 14 Απριλίου να την παραδώσει στο Νοσοκομείο Φλώρινας. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΚΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ..ΜΠΟΡΕΙΣ!!

Εικόνα
Σε ξέρουμε! Τόσα χρόνια πια! Σε παρακολουθούμε να καίς καλαμιώνες και στις 4 Λίμνες. Πιστός στο ραντεβού σου κάθε χρόνο. Σε ξέρουμε, δεν μας είσαι άγνωστος. Είσαι ένας σε κάθε χωριό. Είσαι ο “έξυπνος”, που δεν καταλαβαίνεις Χριστό εσύ. Που έχεις άκρες. Που στοιχίζεσαι με κάθε ψηφοθήρα Δήμαρχο και φέρελπι ασήμαντο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Που τα πίνεις τα βράδια στα σκυλάδικα της περιοχής με ότι έχει εξουσία στον τόπο. Που φιλάς κατουρημένες ποδιές και ότι σιχαίνεσαι, αρκεί να γίνεται η δουλειά σου. Σε συναντήσαμε ανεβασμένο σε τρακτέρ στη Βεγόρα να υπερασπίζεσαι εδάφη που δεν σου ανήκουν και έχεις καταπατήσει.