Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 13, 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Συνάντηση με την Ανθ/μο Αλεξία Σελεμίδου από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, είχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας, Σοφία Μητσκοπούλου – Νομικός και Σταυρούλα Παπανικολάου – Ψυχολόγος, αναφορικά με την διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στην αστυνομία, αλλά και για την συνεργασία των δύο δομών με στόχο την βέλτιστη υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Το Συμβουλευτικό Κέντρο συνιστά υπηρεσία πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες - θύματα έμφυλης βίας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής, εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, καθώς επίσης υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών. Η νέα επιχειρησιακή δομή Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας στοχεύει στη αντιμετώπιση των ζητημάτων ενδοοικ

Ε.Κ.Φ. : ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3948/B/15-9-2020) η Κοινή Απόφαση (ΓΔΟΥ 217/15-9-2020) των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, για τον μήνα Ιούλιο 2020. Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν από 16 Σεπτεμβρίου 2020 και έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Ε.Κ. Φ. : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι με τη νέα Κ.Υ.Α. 36124/1194/11-09-2020 παρατείνεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020 η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11-03-2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», ως κυρώθηκε και ισχύει.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθη 34χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.  Στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  -4- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 10 εκατοστών περίπου, τα οποία ο ίδιος καλλιεργούσε σε γλάστρες, · -14- βάζα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους 382 γραμμαρίων, · κλώνοι κάνναβης, βάρους 73 γραμμαρίων, · -98- καψύλλια δυναμίτιδας, · -1- τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και · -1- ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Εικόνα
Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «COVID-19 και ενδοοικογενειακή βία: Συμπεράσματα, δράσεις και αποτελέσματα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας». Η κα Σοφία Βούλτεψη, Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και τα μέλη της, θα ενημερώθηκαν από την κα Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και την κα Θεοδοσία Ταντάρου-Κρίγγου, Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο της «καραντίνας».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ο. Τελιγιορίδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την χρηματοδότηση των όλων των αιτήσεων αγροτών που αφορούν στο πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΛΟΥΤΖΕΡ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΒΕΡΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Εικόνα
Με μια συγκινητική και μεγαλειώδη ανταπόκριση στο κάλεσμα για μια ορειβατική πορεία προς την κορυφή Λούτζερ του όρους Βέρνον, εκατό και πλέον άτομα είχαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομορφιά του τοπίου και του περιβάλλοντος και να δούνε από κοντά επίσης πως εννοείται ο όρος «πράσινη ανάπτυξη» που πλανάται ως απειλή πάνω από τα βουνά μας και σχεδιάζει να τα ισοπεδώσει και να τα κάνει βιομηχανικές περιοχές. 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα
Ο Βουλευτής της Ν.Δ Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας συνοδευόμενος από τον κ.Νικόλαο Κωνσταντίνου επιχειρηματία-επενδυτή, επισκέφθηκε τον κ.Κωστή Μουσουρούλη,Πρόεδρο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών για την Απαλλαγή, αναδρομικά από το 2017, του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στους ιδιοκτήτες ακίνητων της κοινότητας Αναργύρων Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα προς χρήση, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.  Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους ο οικισμός της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, είναι προς μετεγκατάσταση από το 2011 (Ν.3937/2011, ΦΕΚ 60/30-3-2011«Διατήρηση βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»), λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ ΑΕ στο ορυχείο Αμυνταίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα κτίσματα του οικισμού, που είχαν αρχίσει να παρατηρούνται ρήγματα. Αποτέλεσμα επίσης αυτής της κατάστασης ήταν τον Ιούνιο του 2017 να γίνει η μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η σχετική ενημέρωση έγινε στον Πρόεδρο του ΚΚΠΠ Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Παρδάλη από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Οι προσλήψεις αφορούσαν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων «Παπάφειο» και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, παρέλαβε προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής (Σχολικά είδη-Τσάντες) στις 15/9/2020 από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), και θα προβεί στην διανομή τους στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, το Δήμο Φλώρινας , την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας και το Δήμο Αμυνταίου. Οι εν λόγω εταίροι ο Δήμος Φλώρινας μέσω της Κοινωφελής Επιχείρησης και η Ιερά μητρόπολη Φλώρινας θα διανέμουν στις 16 & 17 ημέρες Τετάρτη & Πέμπτη και τις ώρες 9:00πμ -15:00μμ στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμος Αμύνταιου θα προβεί σε διανομή με νεότερη ανακοίνωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Απώλεια ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους πολίτες που είχαν ενταχθεί στο ν.4611/2019 (120 δόσεις) και δεν κατέβαλαν δόσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας (από το Μάρτιο του 2020 και μετά) λόγω covid-19, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης : Κύριε Υπουργέ, Η συνεχιζόμενη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία λόγω του covid-19 έχει δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα στην οικονομία και τους πολίτες. Πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, είχαν ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της καραντίνας (Μάρτιος και Απρίλιος 2020), δεν κατέβαλαν τις δόσεις της ρύθμισης, θεωρώντας πως η παράταση καταβολής δόσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση, αφορά το σύνολο των οφειλετών και όχι μόνο όσους ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ρύθμιση, παρόλο που μετά το Μάιο συνέχισαν κανονικά την καταβολή των δόσεων και

ΣΥΡΙΖΑ : Άμεση και γενναία στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Εικόνα
Για μια ακόμα χρονιά η κακοκαιρία του καλοκαιριού δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία «ΘΑΛΕΙΑ» στις αρχές Αυγούστου με χαλαζοπτώσεις και συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις όψιμες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών στις περιοχές τις οποίες έπληξε. Εκτός από τις ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές, για άλλη μια χρονιά προκλήθηκαν και μεγάλες μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές. Μεγάλη πτώση καρπών και εκτεταμένες προσβολές από μονίλια που εξαφάνισαν το εισόδημα των παραγωγών.

ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ

Εικόνα
Συστήματα ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας, καθώς και πιστοποιητικά πυροπροστασίας θα έχουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού. Ήδη από την προηγούμενη θητεία, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την πυροπροστασία του Βρεφικού και των Παιδικών Σταθμών.

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας, σύμφωνα με το ισχύων καταστατικό του και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 16/8/2020, καλεί – κατόπιν και τηλεφωνικής ενημέρωσης- τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 πμ έως 15:00 μμ στο γραφείο του συλλόγου, Πτολεμαίων 1 (Διοικητήριο Φλώρινας). Θέματα ημερησίας διάταξης Διοικητικός Απολογισμός Οικονομικός Απολογισμός Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτ. Μακεδονίας (ΠΟΑμεΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στην πόλη της Φλώρινας, με έμφαση τις κεντρικές οδούς σε πρώτη φάση. Μετά την ολοκλήρωση των οδών Γκότση, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Στεφάνου Δραγούμη, από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν εργασίες στην οδό Ιωάννου Άρτη. Ο Δήμος Φλώρινας, για άλλη μια φορά, ζητά την κατανόηση και την ανοχή των πολιτών για την προσωρινή ταλαιπωρία που τυχόν υποστούν στις μετακινήσεις τους λόγω των έργων, τα οποία στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και τη δημιουργία ενός φιλικού οδικού δικτύου για όλους.

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), αποτελεί έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, νεανικό οργανισμό που συμβάλλει με την πολυετή παρουσία και την πλούσια δραστηριότητα του, στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει στις 21 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας κεκλεισμένων των θυρών, στις 4:00 το απόγευμα.  1: Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», του έργου «Δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ».  Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Βασίλειος Άμπας. 

Π. ΠΕΡΚΑ: «ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ» (VIDEO)

Εικόνα
Η Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 14.09.2020, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «κύρωση της από 10.8.2020 και της από 22.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας covid19 και άλλων επειγόντων ζητημάτων». «Η μη παραδοχή ενός λάθους και η μη αναγνώριση της πραγματικότητας είναι σίγουρο ότι οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Όταν όμως αυτό αφορά στο νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης οι λάθος αποφάσεις αναβαθμίζονται σε τραγικά για τη χώρα αποτελέσματα.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Εικόνα
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, πραγματοποίησε έκτακτη περιοδεία στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας. Τον κ. Χατζηδάκη συνόδευε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο περιθώριο της επίσκεψης και με πρωτοβουλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη (μόνο αυτοδιοικητικοί, όπως το ζήτησε ο υπουργός) στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ

Εικόνα
Σύσκεψη για την λήψη αποφάσεων για την έ γ κ α ι ρ η και ε π α ρ κ ή διανομή των καυσόξυλων για τις ατομικές  ανάγκες των δικαιούχων κατοίκων των χωριών του Νομού Καστοριάς, συγκάλεσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο  Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας. Η σύσκεψη θα γίνει  στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς. 

ΚΑΔΟΙ ΟΙΚΙΑΚΉΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών, ενημερώνει τους μόνιμους κατοίκους ότι μπορούν να παραλάβουν δωρεάν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, και μικρό κάδο συλλογής οργανικών δηλώνοντας συμμετοχή, έως τις 31/09/2020.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ (video)

Εικόνα
Η περιέργεια για κάποια παιδιά, η αγάπη για το θέατρο και το κινηματογράφο αλλά και οι ευχάριστες ώρες που περνάνε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν οι κυριότεροι λόγοι οι οποίοι, όπως είπαν στην ΕΡΤ Φλώρινας τα μέλη της παιδικής/εφηβικής ομάδας παραγωγής ταινιών μικρού μήκους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας,  τους οδήγησε να δοκιμάσουν τον εαυτό τους σε αυτό το δύσκολο έργο όπως η παραγωγή ταινίας από την αρχή μέχρι το τέλος.  Την ομάδα αποτελούν παιδιά από 6 έως έφηβοι 15 ετών που θα δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους που, όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο υπεύθυνος της ομάδας Στέλιος Λιθοξοίδης, θα προβάλλονται κάθε τρίμηνο στο κοινό με θέματα μέσα από τη καθημερινότητα και τα βιώματα των παιδιών αυτής της εποχής.

Ε.Κ.Φ. : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΟΕΚ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι παρατάθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ύστερα από την αρ. 3038/59/2.06.2020 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού. Κατόπιν της δημοσίευσης της αρ. 34920/1896/4.09.2020 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο ΦΕΚ 3907/τ. Β/14.09.2020, από σήμερα επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των δανειοληπτών για ρύθμιση στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΙΒΙΜ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης στις νέες μεθόδους παραγωγής και εμπορίας κρασιού. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση βασικών γνώσεων σε θέματα παραγωγής και ποιότητας σταφυλιού, οινοτεχνίας, γευσιγνωσίας, μάρκετινγκ και ειδικών τεχνικών πώλησης του κρασιού και διεύρυνση υπαρχόντων γνώσεων στα προαναφερόμενα πεδία. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες μαθητευόμενους (αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν στην παραγωγή και εμπορία του οίνου. Επίσης, το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες οινοποιούς που θα ήθελαν να εκσυγχρονίσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην οινοτεχνία, στην εμπορία του οινικού προϊόντος και γενικά να εμβαθύνουν στην όλη παραγωγική διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Τμήμα Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στα τμήματά του καθώς και την έναρξη προπονήσεων για τη χρονιά 2020-2021. Ξεκινάμε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που υπαγορεύονται από τις υπουργικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid19. Θα λειτουργήσουν τμήματα αγοριών – κοριτσιών ηλικιών: 8 έως 12 ετών και 13 έως 16 ετών. Προπονητής: Γαβριήλ Συμεών. Πληροφορίες και εγγραφές: 6972861900.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη 32χρονος Έλληνας σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ Η ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα επιλέχθηκε και συνεχίζει να είναι μέλος του προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Η Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα κριτήρια και κατατάσσεται μαζί με τις υπόλοιπες 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου της χώρας, που έχουν επιλεγεί στην εν λόγω δράση του ΟΠΑΠ. Η Ακαδημία μας έχει συμμετάσχει σε όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που έχει διοργανώσει ο ΟΠΑΠ στην περιοχή και θα δώσει δυναμικό παρόν και φέτος, ενώ θα είναι αρωγός των διοργανωτών σε οτιδήποτε δημιουργικό έχει να προτείνει.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Περιοχής Φλώρινας ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους να προσέλθουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού επί της 7ης Νοεμβριου 26 για να υποβάλλουν την αίτηση για την κρατική ενίσχυση λόγω COVID19. Αιτήσεις μέχρι 8 Οκτωβρίου Πληροφορίες 2385022322 & 2385028751

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την παροχή ενίσχυσης, με 2500 ευρώ, για κάθε ενεργό σωματείο, το οποίο συμμετέχει στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας, ζήτησε η διοίκηση κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ηλία Μούλελη. Από τη διοίκηση ζητήθηκε επιπλέον  να αναλάβει ο Δήμος τη δαπάνη ηλεκτροδότησης των γηπέδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Μούλελης,  φάνηκε άριστος γνώστης των αθλητικών θεμάτων αλλά και ειδικότερα των ζητημάτων του τοπικού ποδοσφαίρου,  ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΗΛΘΕ, (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Εικόνα
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, αν και επισκέφτηκε την Δυτική Μακεδονία, επέλεξε να μην συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας απαξιώνοντας τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Δεν επισκέφτηκε ούτε αυτή τη φορά την πόλη της Φλώρινας ενώ δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τους εργαζόμενους στην λιγνιτική παραγωγή και ενέργεια, οι οποίοι βλέπουν το μέλλον τους με φόβο και ανησυχία.

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας αναζητά νέα μέλη, τα οποία θα συνταξιδέψουν μαζί μας στο ταξίδι της συγγραφής. Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή, επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ομάδας: Λιθοξοΐδης Στέλιος Επικοινωνία: St_lith@yahoo.gr , 6981539929

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε πλήρη ετοιμότητα οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την υποδοχή των μαθητών σήμερα με τον καθιερωμένο αγιασμό.Όλες οι σχολικές μονάδες προμηθεύτηκαν έγκαιρα τις μάσκες για τους μαθητές, ενώ ο Δήμος Φλώρινας είχε προμηθεύσει και τις σχολικές μονάδες με ψηφιακά θερμόμετρα για τη θερμομέτρηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά τη προσέλευσή τους σήμερα και κάθε μέρα στις σχολικές μονάδες για την αποφυγή διασπορά του κορονοϊού. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Μαρνέρη, ήδη είχαν τοποθετηθεί και οι καθαρίστριες, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες για την υποδοχή των μαθητών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΜ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Βασικές Πρώτες Βοήθειες», συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών. Το σεμινάριο θα γίνει τη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 & ώρα 11.00π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείο Philippion με Δωρεάν Συμμετοχή. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔ

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (14-09-2020) το πρΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ιανεμήθηκαν από ένστολο προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά, σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά τη προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, στα σχολικά συγκροτήματα των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ -Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ"

Εικόνα
Γεμάτη ανακρίβειες και αοριστίες η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το masterplan, την πορεία της απολιγνιτοποίησης και τη στήριξη της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Μεταξύ άλλων: «Έγινε μεγάλη διαβούλευση και μόνο κάποιες μειοψηφίες διαφωνούν με το masterplan που παρουσιάσαμε» Το σωστό: Εδώ και ενάμιση χρόνο περιμένουμε το περιβόητο σχέδιο και μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσεις έκθεσης ιδεών. Η επίσημη διαβούλευση επί του σχεδίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, και η παρουσίασή του δεν είχε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση, πόσω μάλλον ενθουσιασμό, ούτε καν από τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς. «Θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας» Το ερώτημα: Πόσες περίπου; Από ποιες δραστηριότητες; Και κυρίως πότε και πώς. Το 2023 οπότε και κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδες είναι πολύ κοντά ενώ ήδη πολλοί εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους λόγω της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας.