Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 16, 2020

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 65 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩ

Εικόνα
Ξεκινούν από Δευτέρα οι αιτήσεις για την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού στο Τομέα Καθαριότητας στις σχολικές μονάδες. Οι θέσεις για το Δήμο Φλώρινας είναι: Πλήρους απασχόλησης 12 Μερικής απασχόλησης 34 Σύνολο 46 Οι θέσεις για το Δήμο Αμυνταίου είναι: Πλήρους απασχόλησης 11 Μερικής απασχόλησης 6 Σύνολο 17 Οι θέσεις για το Δήμο Πρεσπών είναι: Πλήρους απασχόλησης 0 Μερικής απασχόλησης 2 Σύνολο 2

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΠ

Εικόνα
Επίσκεψη στον Δήμο Αμυνταίου πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης όπου έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Στόχος της επίσκεψης είναι η παρακολούθηση των κονδυλίων του ΠΕΠ για την επίτευξη του στόχου ανάπτυξης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια της ημέρας θα συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στη Φλώρινα.

Ε.Κ.Φ. : ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ότι δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Γ 1289 – 19.08.2020 τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διορίζονται σε μόνιμη θέση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμήματα Ενταξης (ΤΕ) της χώρας.

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει την ίδρυση παιδικής-εφηβικής ομάδας παραγωγής ταινιών μικρού μήκους. Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Λιθοξοΐδης Στέλιος. Την εκπαιδευτική ομάδα συνιστούν οι: Λιθοξοΐδης Στέλιος, Αλεξίου Γιώργος, Χρηστίδης Λάζαρος, Σαββίδου Ελένη και Μαίρη Κουρούδη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : "ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ"

Εικόνα
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιώδους στήριξης που παρέχει το Υπουργείο στους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικών οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη λαϊκή αγορά, στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννάκης. Ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τη σωστή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που εφαρμόζονται από πωλητές και καταναλωτές. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ

Εικόνα
Συνάντηση με τους εκπροσώπους τους δασικούς συνεταιρισμών που έχουν αναλάβει την υλοτόμηση της περιοχής στην οποία θα εκτελεστεί το έργο διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των εργασιών υλοτόμησης, που καθυστερούν με υπαιτιότητα τρίτων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης  «Χρωματίζοντας μνήμες: 20 χρόνια ζωγραφική» του εικαστικού Αντώνη Μπαλάκα την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στις 8:00 μ.μ. στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (Ταγματάρχου Φουλεδάκη 8). Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 18:00 έως 21:00, Κυριακή 11:00 – 13:00 Συνδιοργάνωση Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας Δήμος Φλώρινας Υπό την αιγίδα «Πρέσπες 2020»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ COMPLETE

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Καστοριάς στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 13:00 μ.μ. στο LIMNEON RESORT & SPA (4χλμ. Καστοριάς – Αθηνών , Καστοριά). Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων σχετικά με το έργο COMPLETE, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια ως εταίρος, και η παροχή χρήσιμων συμβουλών για τη πρόληψη της μόλυνσης των ζώων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού μέσα από την καταπολέμηση των σκνιπών. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει παρουσίαση των αιτιών εμφάνισης του ιού και των επιπτώσεων της, των εξελίξεων της νόσου στην περιοχή καθώς και του σχεδίου δράσης και των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του. Παράλληλα, θα δοθούν συμβουλές και για άλλες νόσους των ζώων που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, καθώς και τρόποι πρόληψης αυτών

60% ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Τεράστιες ήταν οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, τόσο στις καλλιέργειες των φασολιών στην Πρέσπα όσο και στις καλλιέργειες των ροδάκινων και νεκταρινιών στην περιοχή του Μανιακίου στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Μεγαλύτερη ζημιά έπαθαν οι αγρότες του Μανιακίου όπου οι βροχές τους έπιασαν επάνω στη συγκομιδή χάνοντας το 60% της παραγωγής τους, καθώς όπως είπαν οι ίδιοι σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ στηρίζονται κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων που καλλιεργούν.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΜΟΝΟ 300 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Νίκης με τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι τέλη Αυγούστου, με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας με τη γειτονική Αλβανία, η είσοδος επιτρέπεται μόνο κατόπιν υποδείξεως αρνητικού τεστ που έχει διενεργηθεί πριν από 72 ώρες και ο αριθμός των ατόμων που περνάει τα σύνορα να μην ξεπερνάει τους 300. Όσοι περνούν τα σύνορα της χώρας μας από την Αλβανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Εικόνα
Το πρώτο πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου για την ύπαρξη υπεράριθμων ατόμων όρθιων στο κατάστημα. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων από τα υγειονομικά καταστήματα και τις καφετέριες, θα πρέπει το κατάστημα να παραμείνει κλειστό για 15 μέρες, ενώ έχει και το δικαίωμα να κάνει ένσταση.

ΟΑΕΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 18-30 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
100 νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους του ΟΑΕΔ 18-30 ετών στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας με 100% επιδότησηΣήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 14:00, ξεκινούν οι αιτήσεις για 100 νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους 18-30 ετών του ΟΑΕΔ στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας με 100% επιδότηση, διάρκειας 7 μηνών.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΡΟΖΜΑΡΙ ΣΙΑΚΟΥ

Εικόνα
Ορκίστηκε την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, ενώπιον του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Ρόζα, η νέα σύμβουλος της Κοινότητας κα Ρόζμαρι Σιάκου, η οποία καλύπτει τη θέση του αποθανόντος συμβούλου Αναστάσιου Κοΐδη. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, οι κ.κ. Γιαννάκης και Ρόζας ευχήθηκαν στην κα Σιάκου επιτυχία και δύναμη στα νέα της καθήκοντα, εκφράζοντας παράλληλα και τη θλίψη τους για την απώλεια του Αν. Κοΐδη.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 21 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας προκήρυξε την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου 1 «Αποκατάσταση – Ανάδειξη Μνημείων Ασκητισμού Πρεσπών» της ομώνυμης Πράξης για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στο Λίβανο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βηρυτού η Ποντιακή Νεολαία και η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας θέλοντας να σταθούν αρωγοί στις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός του Λιβάνου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να βοηθήσουν τους πληγέντες. Σε συνεργασία με τις πρεσβείες Ελλάδος και Λιβάνου θα συλλέξουμε φάρμακα, διότι καταστράφηκε η κεντρική φαρμακαποθήκη της πρωτεύουσας, τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 10 το πρωί στην Κοζάνη, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης Έγκριση πρακτικού Ι του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ. ΕΤΟΥΣ 2020», Προϋπολογισμού : 300.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).

ΝΕΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ROMANE LE SCOUR

Εικόνα
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας ομάδας, ήρθαν σε συμφωνία με την γαλλίδα νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια Romane Le Scour για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η 21χρονη δεξιόχειρας, που έχει διατελέσει διεθνής με την Εθνική Κορασίδων της Γαλλίας, έρχεται να προστεθεί κοντά στις άλλες δύο γαλλίδες αθλήτριες του συλλόγου (Yuhua Liu, Marion Berthaud) ενισχύοντας σημαντικά το δυναμικό της ομάδας. Καλοσωρίζουμε την Romane στις ΣΑΡΙΣΕΣ και της ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Φλώρινας, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, διοργανώνει αγώνα τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου για όλες τις κατηγορίες τόξων και ηλικιών.