Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Τη γιορτή σοκολάτας θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην πόλη της Φλώρινας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας. Η γιορτή, όπου συντριβάνια από σοκολάτα και διάφορα εδέσματα θα έχουν τη τιμητική τους, θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 το απόγευμα στο Ξύλινο Χωριό.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Την χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αστυνομίας για τα παιδιά των Αστυνομικών διοργανώνει και φέτος η Ένωση Αστυνομικών Φλώρινας με την τοπική διοίκηση i.p.a.florinas και την Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας. Η γιορτή θα γίνει σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 5 μ.μ. στο Δ.Α. Κ. Φλώρινας για όλα τα παιδιά των Αστυνομικών και των πολιτικών υπαλλήλων του Ν. Φλώρινας.

Πρωτοβάθμια υγεία στην Πρέσπα, ιστορικό και προοπτική

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Λευκώνα Πρεσπών είναι πλέον πραγματικότητα και στην φάση αυτή είναι χρήσιμο να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε, από που ξεκινήσαμε και που θέλουμε να πάμε στο νευραλγικό τομέα της υγείας στην Πρέσπα.Κατ’αρχήν, τα χαρακτηριστικά της περιοχής αναδεικνύουν και το θεμέλιο του προβλήματος: ο Δήμος Πρεσπών είναι ο μικρότερος ηπειρωτικός Δήμος της χώρας και ο πιο αραιοκατοικημένος, ενώ η έδρα του βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το κοντινότερο νοσοκομείο στο οποίο για να φτάσει κανείς περνά από πέρασμα σε υψόμετρο 1640 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Δηλαδή, ένας μικρός σχετικά πληθυσμός βρίσκεται απομονωμένος και το ερώτημα για την διοίκηση είναι αν θα δημιουργήσει μια δομή πρωτοβάθμιας υγείας για να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και σύστημα διακομιδών προς μονάδες δευτεροβάθμιας ή θα παραμείνει στη συνήθη παροχή υπηρεσιών από ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου όπως συνήθως συμβαίνει στην ελληνική ύπαιθρο και ιδιαίτερα στην ορεινή Ελλάδα. Μέχρι πρόσφατα η απάντηση δεν ήταν σαφής αλλά στην πράξη έκλινε προς τη δεύτερη επιλογή η οποία βεβαίως είναι απαράδεκτη για τους περήφανους ακρίτες των Πρεσπών.