Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 22, 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Εικόνα
Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του Covid-19 (κορωνοϊού), ενημερώνει το κοινό ότι τα πολιτικά του γραφεία επί της οδού Π. Μελά 43 στην Φλώρινα και Μητροπόλεως 1 στην Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά, από την Δευτέρα 16/03/2020 μέχρι την Τρίτη 24/03/2020.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του Δικηγορικού Συλλόγου και την ενίσχυση του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας Βασίλης Καραντζίδης αναφερόμενος στις προσπάθειες του δικηγορικού συλλόγου να είναι δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα με τον κορονοϊό.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η απολύμανση όλων των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς κατ’ εντολή του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για αλλεπάλληλες απολυμάνσεις σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Καστοριάς.Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Καθημερινότητας πραγματοποίησε απολυμάνσεις στα χωριά της περιοχής Κορεστείων, ενώ παράλληλα φροντίζει για την διατήρηση της καθαριότητας, ενός τομέα όπου θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΑΚΟΜΑ 960 ΟΛΟΣΩΜΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
950 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, ολοκληρώνοντας την προμήθεια που έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συνολικά προμηθεύτηκε 1300 στολές, για την υποστήριξη του πολύτιμου έργου του, στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων Κορωναϊού-Covid19. Τις στολές παρέδωσε στο Νοσοκομείο ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας της Περιφέρειας, Ηλίας Τοπαλίδης.

ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΕΣΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εξ' αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη προσφέρει το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φλώρινας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ Φλώρινας www.compass.mysch.gr για ερωτήσεις διευκρινήσεις σχετικά με την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και ότι άλλο επιθυμούν σχετικά με την εκπαίδευση και τις αλλαγές που έχουν προκύψει λόγω κορονοιού.

ΕΚΚΛΗΣΗ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς κάνει έκκληση σε επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να διαθέτουν μάσκες προστασίας προσώπου FFP2 & FFP3 και θέλουν να τις διαθέσουν για να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς, να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1. Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, 25.3.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά τις εξαγγελίες των συναρμόδιων Υπουργών για μέτρα στήριξης των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων, όπως εξειδικεύτηκαν με τα αναγραφόμενα σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από το οποίο διαφαίνεται η εξαίρεση των δικηγόρων από εξαγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η χώρα μας αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη, για μια σύγχρονη κοινωνία, πανδημία. Η υγειονομική κρίση αυτή, όπως τόνισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μας αφορά όλους και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Επιπλέον ενδεδειγμένα μέτρα στα ήδη εφαρμοζόμενα τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα, στην αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων στην ΠΕ Καστοριάς και συγχρόνως να διασφαλίσουν την όσο γίνεται ομαλή λειτουργία του υγειονομικού συστήματος, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ε.Κ. Φ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου τριακοστού ογδόου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου « Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», ΦΕΚ 68/τ.Α΄/20.3.2020:

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 65ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ

Εικόνα
65χρονος ημεδαπός συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπής από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας .Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 65χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, 43χρονη αλλοδαπή, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Σε βάρος των προαναφερόμενων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, διότι παραβίασαν τα μέτρα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, ενώ η 43χρονη τέθηκε σε υποχρεωτικό κατ΄οίκον περιορισμό για χρονικό διάστημα 14 ημερών, από τον αρμόδιο φορέα, προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοΐου.Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και 2 κινητά τηλεφώνα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τα φαρμακεία παραμένουν σταθερά στην εξυπηρέτηση και προσφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες. Λόγω των έκτακτων συνθηκών και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας παρακαλούμε για έγκριση τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων σε συνεχές από 08.30 έως 16.30, για όλα τα φαρμακεία των Δημοτικών κοινοτήτων Φλώρινας Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου Δήμου Αμυνταίου. Τα φαρμακεία των τοπικών κοινοτήτων του νομού συνεχίζουν να λειτουργούν με το ισχύον ωράριο λειτουργίας. Τα Σάββατα θα λειτουργούν τέσσερα (4) φαρμακεία από τις 8:30 έως τις 14:30 και στη συνέχεια θα παραμένει ανοικτό μόνο το εφημερεύον-διανυκτερεύον φαρμακείο. Τα εφημερεύοντα και   διανυκτερεύοντα παραμένουν ως έχουν. Σε περίπτωση ανάγκης θα προστεθούν εφημερεύοντα φαρμακεία από τον κατάλογο του Συλλόγου. Ο      Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ     ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Φλώρινας, ότι από Πέμπτη 26/03/2020 θα λειτουργεί συμβουλευτική υποστηρικτική γραμμή στο Νούμερο 2385-350112 για τον ΚορΟνοϊό, η οποία θα παρέχει οδηγίες προφύλαξης για το κοινό, καθώς παρατηρείτε το φαινόμενο κατά το οποίο ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία, αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ, αλλά και επιζητώντας μια ιατρική εκτίμηση – παρακολούθηση, να προσέρχονται στο νοσοκομείο μας με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Περιπολικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής  Μακεδονίας ενημερώνουν μέσω ηχητικού μηνύματος τους πολίτες για την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τι πρέπει να φέρουν μαζί τους σε περίπτωση ελέγχων.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αποφυγή και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και εξαιτίας της υποχρεωτικής μείωσης του προσωπικού της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας να επιδείξουν το επόμενο χρονικό διάστημα αυξημένη υπευθυνότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων τους και να ακολουθήσουν πιστά τις παρακάτω οδηγίες: 1. Κατεβάζουμε τα απορρίμματα από το σπίτι μας μόνο τις βραδινές ώρες. 2. Τοποθετούμε τα απορρίμματα καλά δεμένα σε σακούλες εντός των κάδων, φροντίζοντας να παραμένουν κλειστοί. 3. Αποφεύγουμε να βγάζουμε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα, κλαδιά, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.). Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη βοήθειά σας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι στο ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020 δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του». Στο άρθρο 20 προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΛΟΣΩΜΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρέλαβε τις πρώτες 50 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, τις οποίες και διέθεσε αμέσως στο ΕΚΑΒ Καστοριάς, καθώς αυτό βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» όταν καλείται να ανταποκριθεί στα ύποπτα περιστατικά Κορωναϊού-Covid19.Τις στολές παρέλαβε πριν λίγο από Κοζάνη, όχημα και προσωπικό της υπηρεσίας και διατέθηκαν άμεσα, λόγω της μεγάλης έλλειψης, αλλά και ταυτόχρονης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή. Επίσης, δόθηκαν 1000 γάντια μιας χρήσης από το αποθεματικό της Π.Ε. Καστοριάς, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την υγεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο καθημερινά αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που επιτελεί.Δέσμευση της Π.Ε. Καστοριάς, είναι να διαθέσει και πάλι άμεσα στις δομές που έχουν ανάγκη, το υγειονομικό υλικό που θα παραλάβει. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.Και όλοι μας δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ βοηθώντας γιατρούς και νοσηλευτές να ανταποκριθούν όσο καλύτερα μπορούν

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών έχει επεκτείνει και εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση πλέον, εκτός από τους ηλικιωμένους, και των υπόλοιπων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς από τον κορωνοϊό ομάδες. Στόχος είναι τα νοικοκυριά αυτά να προστατευτούν από την έκθεση στην πανδημία εκμηδενίζοντας τις μετακινήσεις τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ EMILIO GIAZZI ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Εικόνα
Κατάθεση ψυχής από τον Ιταλό καθηγητή Emilio Giazzi από την Κρεμόνα της Ιταλίας στην ΕΡΤ Φλώρινας για τη κατάσταση που βιώνουν σήμερα, αυτά που βίωσαν και το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα και στους Έλληνες για τον κορονοιό λέγοντας μας «Έλληνες μείνετε σπίτι.Ο κορονοιός δε σκοτώνει μόνο ηλικιωμένους αλλά και νέους. Μείνετε σπίτι και ακολουθείστε τις οδηγίες του κράτους και των γιατρών για να μη γίνεται Ιταλία και θρηνήσετε και εσείς χιλιάδες θύματα». ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του Κορωναϊού (Covid19) Κυριακή 22-03-2020 ώρα 14:00 έως και την Κυριακή 14-06-2020 ώρα 14:00 στη λίμνη Ορεστιάδα στα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Γέρμα και Βράχου αλλά και σε μήκος 400μ. από την εκβολή τους όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη λίμνη Ορεστιάδα

ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε μια προσπάθεια στήριξης και συμπαράστασης προς όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον Κορωναϊό-Covid19, Κ α λ ε ί : Εθελοντές που γνωρίζουν πρώτες βοήθειες και είναι πιστοποιημένοι και Πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν ηλικιωμένους ή άλλες ευπαθείς ομάδες εθελοντικά, που πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, να δηλώσουν τα στοιχεία τους τηλεφωνικά στο: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2467350200-201 & 24673 50216 από Δευτέρα έως Κυριακή από 07:00 έως 21:00 ή διαδικτυακά http://kastoria.gr/volunteers/ Πρόθεση της Π.Ε. Καστοριάς είναι να καταγραφεί ένα Μητρώο Εθελοντών, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα να συνεισφέρει όποτε και αν απαιτηθεί. Και μη ξεχνάτε πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Εικόνα
Αυτό το διάστημα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα, καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού και ό,τι αυτή προκαλεί στην αγορά εργασίας, την οικονομία, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τον τουρισμό και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας.

Ε.Κ.Φ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ σήμερα αποφάσισε την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων, κλπ.), μέχρι νεωτέρας. Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων, κλπ. Η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των εργοδοτών, επιχειρήσεων και ανέργων και του δημοσίου συμφέροντος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Επιστολή στους Έλληνες Ευρωβουλευτές απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ζητώντας τους να αγωνιστούν για την αλλαγή των κριτηρίων με βάση τα οποία κατανέμονται οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Ο κ. Γιαννάκης επισημαίνει την ανάγκη να συμπεριληφθούν δύο νέα κριτήρια: ένα για τον βαθμό εξάρτησης των οικονομιών των λιγνιτικών περιφερειών από τη λιγνιτική δραστηριότητα κι ένα για την ταχύτητα με την οποία τα Κράτη - Μέλη δεσμεύονται επισήμως να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον λιγνίτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αντίστοιχα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Εικόνα
Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του, προς όλους τους Αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής μας (Α΄ και Β΄ βαθμού), για την άμεση συμπαράσταση και συνέργεια στον αγώνα που δίνεται αυτή τη χρονική στιγμή, έναντι του Νέου Κορωνοϊού (Covid-19).

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Φλώρινας για την αντιμετώπιση σε ζητήματα κορωνοιού

Εικόνα
Σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων και την γενικότερη κατάσταση σε ζητήματα του νέου Κορωνoϊού Covid-19, ενημερώνουμε τους πολίτες, ως αποδέκτες υπηρεσιών υγείας, τα εξής: Το Νοσοκομείο Φλώρινας και οι εργαζόμενοι του, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουμε το βέλτιστο, στο να παρασχεθούν όσο το δυνατό, πληρέστερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας. Η προσπάθεια είναι συνεχής, άοκνη και με διαρκείς βελτιώσεις, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα της Πολιτείας.