Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 15, 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτριο Τσούκα για τη δωρεά ολόκληρου του οικογενειακού του εξοπλισμού κηροπλαστικής τέχνης, προς το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου μας. Η τέχνη της κηροπλαστικής, η οποία ήταν διαδεδομένη στην περιοχή μας, αντικατοπτρίζει τον πολυτάλαντο λαό μας και τον ευφάνταστο δημιουργικό πολιτισμό του τόπου μας, ενώ ο εξοπλισμός, αποτελεί ιστορικό και λαογραφικό πολύτιμο κειμήλιο προς διάσωση μιας τέχνης ξεχασμένης ή -και για πολλούς- ανύπαρκτης.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Νοτίου Πεδίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γρεβενών. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ 43 ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 43 (σαράντα τριών) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια).Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν από 20.10.2017 μέχρι και 31.10.2017 στη Γραμματεία του Τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΔΕΛΚΔΜ 23ο Χιλ. Κοζάνης – Πτολ/δος την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.Η ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση διανέμεται από τη Γραμματεία του Τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στην ανωτέρω Διεύθυνση.

«ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (Α/ΘΜΙΑ – Β/ΘΜΙΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ»

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια επιμορφωτική επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου (Βιβλιοδετείο – Τυπογραφείο). Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες 15-20 μαθητών (E’ & ΣΤ΄ Δημοτικού, και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου) κάθε φορά, και κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου κ. Έφη Παπαγεωργίου (τηλ. 2385055014, 6989807247 και epapageorgiou@uowm.gr )

18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 18ου Πανελλήνιου Συμπόσιου Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Συμβολή για τα βλαχοχώρια του μέλλοντος» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Νίκειου Σχολής στο Νυμφαίο Φλώρινας στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival στο διεθνή διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες φοιτητές Καλών Τεχνών που διοργάνωσε το Glyndebourne Opera Festival.Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του Glyndebourne Opera Festival επιλέχθηκε το έργο της φοιτήτριας Δήμητρας Κατσιγιάννη ανάμεσα στους δέκα διεθνείς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη χαρά το Λύκειο των Ελληνίδων, σας γνωρίζει το Εργαστήρι Παραμυθιού, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού!!!... ...... σε δρόμους των Παραμυθιών... Κάθε βδομάδα και ένα Παραμύθι με αφήγηση, με εικονογράφηση επιλεγμένων σκηνών, με δραματοποίηση(δραματικό παιχνίδι), με συγγραφή σημαντικών εννοιών και δημιουργία ενός λεξικού και αυτοσχέδιων ιστοριών( τα παιδιά γίνονται συγγραφείς)!!! Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν εκθέσεις εικονογραφημένων σκηνών από κάποια παραμύθια ή μικρά θεατρικά δρώμενα ή να κάνουν συλλογή παραμυθιών ή ακόμα και εκπομπές στο τοπικό ραδιόφωνο!!! Προσκαλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα!!!Είναι βέβαιον ότι θα εντυπωσιαστείτε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η προχειρότητα με την οποία συντάσσονται οι εισηγήσεις (όπου υπάρχουν), η αδιαφορία για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών, καθώς και η περιφρόνηση του κ. Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ως θεσμό με την συνεχή απουσία του από τις συνεδριάσεις, γίνεται πλέον μόνιμη κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.Για άλλη μια φορά ο κ. Βοσκόπουλος απουσίαζε από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κατά την οποία συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2018 του Δήμου μας. Μάλιστα στο πρόγραμμα αυτό ορίστηκε ως εισηγητής ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αντί να δώσει την ανάλογη βαρύτητα, μιας και αποτελεί κορυφαία διαδικασία, προτίμησε πρώτος και καλύτερος να απουσιάσει από τη συνεδρίαση!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

Εικόνα
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜA: «Τεράστιες οι ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο στον Λαιμό Φλώρινας» Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου , μεγάλο είναι το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον Λαιμό του Δήμου Πρεσπών στην Φλώρινα.

ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Η αντιμετώπιση του χρόνιου περιβαλλοντικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου που προέρχεται από τα λύματα που εισρέουν στον ποταμό Σουλού, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη. Συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Αμυνταίου Σάββας Ζαμανίδης και Κώστας Θεοδωρίδης αντίστοιχα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Χαράλαμπος Κιουρτσίδης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Εικόνα
Σύσκεψη για τους Αναργύρους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών Κώστα Γέρου, στο κτίριο της Περιφέρειας στην Πτολεμαΐδα. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος των Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης και οι εκπρόσωποι από τη ΔΕΗ Δημήτρης Ζαραφίδης και Φανή Δεληγιαννίδου.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εικόνα
Συγκεντρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρθηκαν σήμερα στο «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στη Θεσσαλονίκη.Η προσφορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον Εορτασμό του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, καθώς και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 147 ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία των κομμάτων, το άρθρο 147 που αφορά στην αναγκαστική απαλλοτρίωση και τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων και της Ακρινης. Σημαντική για τους κατοίκους των Αναργύρων χαρακτήρισε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Φλώρινας μαζί του,την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σελτσας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας συγχαίρει τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας και του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας, οι οποίοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν άψογα αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη ενός αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και ενός ημεδαπού και στην κατάσχεση 32 κιλών ναρκωτικών(κάνναβη).

ΈΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ Ο ΕΡΜΗΣ

Εικόνα
Όταν προέρχεσαι από βαριά ήττα είναι δύσκολο να συνέλθεις από τη μια Κυριακή στην άλλη. Πόσο μάλλον όταν το επόμενο παιχνίδι είναι 3 μέρες μετά.Η ομάδα του Ερμή όμως έδειξε ότι διαθέτει θέληση, ψυχή και πάθος και 3 μόλις μέρες μετά τη συντριβή στην Ηγουμενίτσα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και απέναντι στο Νέο Αμφίλοχο -που προερχόταν από μεγάλη νίκη στη Λευκάδα- πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-0.

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Εικόνα
Τέλος δεν έχουν οι καταστροφικές παρεμβάσεις στην λίμνη της Βεγορίτιδας, στη μείωση της στάθμης της λίμνης έρχεται να προστεθεί η ρύπανσή της από τα λύματα της γύρω περιοχής. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ο σπασμένος αγωγός του βιολογικού του Αγίου Παντελεήμονα και τώρα ανακαλύπτουμε πως  χωριά όπως ο Περδίκκας, Πεντάβρυσσος  το Ανατολικό και άλλα ακόμα, χωρίς να διαθέτουν στοιχειωδώς ούτε βόθρους,  χύνουν τα λύματά τους σε παρακείμενους  χειμάρους, οι οποίοι καταλήγουν στο ποταμό Σολού, που εκβάλλει στην λίμνη Βεγορίτιδα!

Ο ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνα
Στις 15/10/2017 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα με τη συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων όλης της χώρας. Στη συνεδρίαση αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της ελληνικής περιφέρειας.

Η ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Εικόνα
Μετά τις τελευταίες διακρίσεις που σημείωσε η Φλωρινιώτισσα άσος Χρυσή Φωτιάδου σε Ελλάδα και Ευρώπη ήρθε η κλήση της από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή να συμμετάσχει στην Εθνική Ελλάδας Νεανίδων ως επιστέγασμα της όλης της προσπάθειας.Η Ελληνική Ομοσπονδία αναγνωρίζοντας την μεγάλη πρόοδό της καλεί την Χρυσή να συμμετάσχει με τα χρώματα της Εθνικής στο Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Νέων Κύπρου 2017 που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 17-19 Νοεμβρίου 2017.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 27 πόλεις Πανελλαδικά αναλαμβάνουν δράση - 29 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης συμμετέχουν Για 8η συνεχόμενη χρονιά στη Φλώρινα και για 7η στο Αμύνταιο. Στη ΦΛΩΡΙΝΑ στο Bo Cafe, οδός Παύλου Μελά Στο ΑΜΥΝΤΑΙΟ στο Social Café Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 την 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας. Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, με αφορμή την οποία πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ

Εικόνα
Στην περίπτωση της Ακρινής αναφέρθηκε στην την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.Ο κ. Θεοφύλακτος επέμεινε και τόνισε την ανάγκη να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης της Ακρινής -ώστε να μην επαναληφθούν τα σφάλματα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Ειδική συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη), παρουσία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής. Η Επιτροπή θα έρθει στη Δυτική Μακεδονία, προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Συγκεκριμένα θα βρίσκεται το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Οκτωβρίου στις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να επισκεφθεί σημεία του ενεργειακού άξονα, αλλά και την περιοχή των Πρεσπών, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορείς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε."

Εικόνα
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ Κ.Π.Α.Π.Α Δήμου Φλώρινας καθώς και το προσωπικό του Δ.Α.Κ Φλώρινας, ευχαριστεί θερμά την εταιρία «ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε» καθώς και τον εκπρόσωπό της στην Φλώρινα κο.Φάτση Θεόδωρο ,γνωστό ορειβάτη, αθλητή και υποστηρικτή του αθλητισμού, για την δωρεά πετρελαίου θέρμανσης στο Δ.Α.Κ. Η προμήθεια αυτή αποκτά βαρύνουσα σημασία μέσα στη δυσχερή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι. Ευχόμαστε από καρδίας, η Εταιρία σας να συνεχίσει και στο μέλλον να πρωτοπορεί και να καινοτομεί με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και φιλανθρωπίας. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΊΓΑΝΗ-ΤΙΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρακαλούμε πολύ να αναρτήσετε στο blog σας την ανακοίνωση για την βράβευση των μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου του νομού μας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς το σχολικό έτος 2016 - 2017. Επίσης σας επισυνάπτουμε τα ονόματα όλων των μαθητών και μαθητριών και την αφίσα της βράβευσή μας . Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία σας η Δ.Ε. του παραρτήματος Φλώρινας Υ.Γ. Η μαθήτρια της Β Λυκείου Στοϊκοπούλου Ελεωνόρα του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας ήταν η μοναδική επιτυχούσα του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗ" .

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ

Εικόνα
Ο Αριστέας διανύει τον 5ο χρόνο ζωής του, χρονική σημείο στο οποίο οι ιθύνοντες προχώρησαν σε μια σειρά αλλαγών σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.Ο σύλλογος συστάθηκε το 2013 , συνεχίζοντας την παράδοση της πετοσφαίρισης που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Τοπική Κοινότητα Φιλώτα απο το 2007, φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στο άθλημα, μέσα από ένα κύκλο δραστηριοτήτων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Ελευθερία Μπαλγκουρανίδου - Βασιλειάδου για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των είκοσι πέντε ευρώ (25 €) στην μνήμη του πατέρα της Γεώργιου Μπαλγκουρανίδη και της μητέρας της Μαριάνθης Τάχου- Μπαλγκουρανίδου. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την προβολή των τοπικών προϊόντων, της παράδοσης και του πολιτισμού της Π.Ε. Φλώρινας είχε ως στόχο η εκδήλωση "Γευστικό Οδοιπορικό στη Φλώρινα" που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία της Π.Ε. Φλώρινας με το Γ' Σώμα Στρατού.

Ε.Κ.Φ. : 335 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 15Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων). Πίνακας Θέσεων

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια του εορτασμού της Μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη Αγίου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ε.Κ.Φ. : ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 14Κ/2017 ΓΙΑ 99 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 14Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Ν.Π.Ι.Δ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τη ταινία "Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ (THE PROMISE) " συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της κινηματογραφικής λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 24/10: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ  ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Εικόνα
Για μας η Παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ισότιμα σε όλους και όλες, με τρόπο που να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και να αντισταθμίζει τις εκπαιδευτικές ανισότητες.Οι όποιες αλλαγές αφορούν την εκπαίδευση γενικά ή ειδικότερα το Λύκειο, πρέπει να υπηρετούν τους παραπάνω στόχους και όχι να απορρέουν από μνημονιακές περικοπές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις και δεσμεύσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φλώρινας σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου "ΤΟΤΤΗΣ" για να παρακολουθήσετε από τον ιεροκήρυκα καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) Αρχιμανδρίτη πατέρα Ειρηναίο Ι. Χατζηεφραιμίδη, την ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα "Η αξία του προσώπου του μαθητή".Σας περιμένουμε. Το Δ.Σ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομιλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη στην ολομέλεια της Βουλής στις 12/10/2017. Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλει το νόμο Γαβρόγλου με τον οποίο κινδυνεύει με υποβάθμιση και ερήμωση η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο το μεσημέρι της Τετάρτης και κατόπιν θα έχει συνάντηση με φίλους του νέου φορέα στο ξενοδοχείο Λύγκος. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ

Εικόνα
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16/10/2017 και ώρα 14.00 μ.μ, ο Πρόεδρος εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Χατζηχρήστου, ανέφερε ότι ο μεταστάς υπήρξε ένας εκ των πρώτων συμβολαιογράφων του Δήμου Φλώρινας με αξιόλογο έργο επί σειρά ετών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 21ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Εικόνα
21χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του τελωνειακού κώδικα συνελήφθη στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε , στον 21χρονο και στη συνέχεια στην οικία του στα Γρεβενά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -58,63- γραμμαρίων, αδασμολόγητος καπνός, βάρους -400- γραμμαρίων, 2- ζυγαριές ακριβείας, 1- κινητό τηλέφωνο και 13- νάιλον συσκευασίες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στ o ν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ - ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Συνάντηση Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών - Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε από 29 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά και η οποία φιλοξενήθηκε από τον Α/χη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Περ. Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.Η συνάντηση έχει πλέον καθιερωθεί, ενισχύοντας και εμβαθύνοντας τη συνεργασία και τη συνέργεια στον τομέα του τουρισμού όλων των Περιφερειών, με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ και άλλους φορείς.

32 ΚΙΛΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Εικόνα
Για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους συνελήφθησαν σε περιοχή της Φλώρινας, σήμερα πρωινές ώρες, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 42χρονος Έλληνας από αστυνομικούς του Τμήματο Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας και του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 8-10

Εικόνα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προς ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής μας ,της παιδείας ,της ανάπτυξης και της καλύτερης ένταξης των παιδιών στο κοινωνικό περιβάλλον μέσω των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) σχολικής ηλικίας 5-12 ετών, καθώς και στην βοήθεια της εργαζόμενης και της άνεργης μητέρας της περιοχής μας, παρακαλούμε όπως προσέλθετε στα γραφεία του ΝΠΔΔ από τις 17-10-2017 έως και τις 25-10-2017 και ώρες 09:00 έως 13:00 για να εγγράψετε τα παιδιά σας στη δύναμη των Κ.Δ.Α.Π.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, με μέριμνα της Π.Ε. Φλώρινας. Η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του εκκλησιαστικού λυκείου Φλώρινας κ. Αλεξοπούλου Σοφία.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 23η ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 η 23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση. Μια ετήσια συνάντηση ορειβατικών συλλόγων και φίλων της ορειβασίας και της φύσης της Φλώρινας και όχι μόνο η οποία ξεκίνησε το 1994 ως η πρώτη δράση του νεοσύστατου τότε ΣΕΟΦ. Με την βοήθεια και του καιρού η συμμετοχή και φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενω ενα μεγάλο πλήθος απο τους συμμετέχοντες διανυκτέρευσε απο το βράδυ του Σαββάτου με σκηνές μπροστά στον χώρο του καταφυγίου.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: "Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ"

Εικόνα
Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς πρέπει να ενωθεί και να ανανεωθεί και να εμφανιστούμε με ένα σύγχρονο προοδευτικό πρόγραμμα που θα δίνει την ελπίδα ότι μπορεί να ανασυνταχθεί η χώρα,τόνισε σε συνέντευξη τύπου από την Φλώρινα ο υποψήφιος για την προεδρεία της κεντροαριστεράς και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ.Ανδρουλάκης επεσήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα ακουμπήσει το λαό και που θα φέρει την αξιοκρατία στον εργασιακό τομέα για να κρατήσει τους νέους στην χώρα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: "ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

Εικόνα
Στη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή χρέωσε τη χρεοκοπία της χώρας ο υποψήφιος για την κεντροαριστερά και ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από την Φλώρινα σε συνέντευξη τύπου υπογραμμίζοντας πως ήταν ολετήρας για τα δημοσιονομικά της χώρας. Επεσήμανε δε ακόμα πως εάν δεν κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση γιατί χρεοκόπησε η χώρα τότε τίποτα δε θα αλλάξει.Η χώρα χρεοκόπησε, είπε ακόμα, επειδή είχαμε ένα κράτος με συνεχόμενες σπατάλες και ένα πελατειακό κράτος. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ- ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΒΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Εικόνα
Την προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Κέντρου πιστοποίησης μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά, υπέγραψαν την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών Ν. Ράμμος. «Η εξέλιξη αυτή απαντά σ’ ένα κενό νομοθετικού περιεχομένου στο θέμα της πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών, με έμφαση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των καταναλωτών. Είναι μια απάντηση σε μια χώρα που όλοι δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά όσοι το δηλώνουν πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 61 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 17 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020

Εικόνα
Προς δημοσίευση είναι η προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση που βγαίνει στο συγκεκριμένο άξονα προτεραιότητας και την πρώτη που βγαίνει για την επιχειρηματικότητα.

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΟΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το παράδειγμα των ΣΑΡΙΣΩΝ ακολούθησε η 2η ομάδα της Φλώρινας ΟΕΑ που στην έναρξη του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Γυναικών Β. Ελλάδας σημείωσε 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και φιγουράρει στην 1η θέση.Ο ΟΕΑ Φλώρινας που συγκροτείται από μικρά ταλαντούχα κορίτσια επικράτησε με τη σειρά του ΦΕΑ Ιωαννίνων 4-0, του ΣΕΑ Κοζάνης 4-1 και του Αίαντα Ευόσμου 4-0.Ατμομηχανή του ΟΕΑ είναι το αστέρι της Φλώρινας Χρυσή Φωτιάδου, που έχει για συμπαίκτριες τις Κωνσταντίνα Πιστόλα και Ελισάβετ Χατζηκύρκα από την Αλεξανδρούπολη, Αναστασία Μπέλλου από την Έδεσσα και Στυλιανή Γαβαλά από την Αθήνα.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Εικόνα
Ως συνέχεια της θραμβευτική Ευρωπαϊκής πρόκρισης ήρθε η πρώτη εμφάνιση της γυναικείας ομάδας στην Α1 που συνοδεύτηκε από 3 νίκες.Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα της Φλώρινας στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ΣΕΦ στις 14-15/10/2017 όπου οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν με τη σειρά τις ομάδες «Άλφα» Καλλιθέας, Α.Σ. Πέρα και Α.Ο.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας, φίλους και φίλες του Ερυθρού Σταυρού στην Τελετή Απονομής Πτυχίων της Τάξεως Εθελοντών Νοσηλευτικής 2017 που εκπαιδεύτηκε στη Φλώρινα, καθώς και απονομής προαγωγών σε εθελοντές παλαιοτέρων τάξεων.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΧΙΩΤΙΔΗΣ

Εικόνα
Ορκίστηκε χτες 12 Οκτωβρίου 2017, στα Γραφεία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας ο νέος προσωρινός Διοικητής κος Χιωτίδης Γεώργιος παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Γεώργιου Κίρκου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τους Συντονιστές Διευθυντές των Ιατρικών Τμημάτων και τον Διοικητικό Διευθυντή.Κατόπιν μετέβη στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου όπου, με το συντονισμό της κας Αγγελικής Σταυριανού, φυσιάτρου, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες και ανταλλαγές απόψεων για το παρόν και το μέλλον της αποκατάστασης με τους φορείς: · Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – ΠΑΣΠΑ (Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης) · Σύλλογος ΑΜΕΑ Κοζάνης · Περιφερειακή Ομοσπονδία Δυτικής Μακεδονίας καθώς και την κα Αναστασία-Χριστίνα Ραπίδη, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γεννηματάς» και Πρόεδρο του Τμήματος Μελέτης και Βλαβών νωτιαίου μυελού της

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Ομιλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπ. Περιβάλλοντος και ενέργειας με τίτλο "έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος". Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η μετεγκατάσταση των Αναργύρων (άρθρο 147).

ΣΥΛΛΗΨΗ 32ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ -ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εικόνα
32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -2- Εντάλματα Σύλληψης των Α΄και Β΄ Ανακριτών Χαλκίδας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη είσοδο  συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, .