Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 21, 2019

ΤΡΟΧΑΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ. ΑΣ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ"

Εικόνα
Στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία Φλώρινας τόσο για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, όσο και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και μέσα στην πόλη της Φλώρινας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διοικητής Τροχαίας Φλώρινας Δημήτρης Γκίνης. Ο κ. Γκίνης στο οδικό δίκτυο θα είναι εμφανή η παρουσία αστυνομικών που θα αποσκοπούν στον έλεγχο των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, ζώνη ασφαλείας, προστατευτικό κράνος, αλκοτέστ κ.λ.π.), που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες ενός ατυχήματος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη , με θέμα: ¨Την αποχώρηση των μελών της μείζονος αντιπολίτευσης από την τελευταία Ειδική Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Φλώρινας για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου¨. Σας κάλεσα σήμερα προκειμένου να ενημερώσω τους συνδημότες μας , για την διαδικασία εκλογής Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, που προέκυψε λόγω ¨υποβολής παραίτησης¨ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σερίδη.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Αναργύρων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ.Μ., συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

ΓΙΟΡΤΗ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Η γιορτή του Νάρκισσου διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι απέναντι από το Λιβάδι με τους Νάρκισσους στην Οξυά Πρεσπών.Η γιορτή, που συμπίπτει με την εντυπωσιακή ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου των Ποιητών που αφθονούν στην περιοχή, περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με φαγητό και μουσική καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά στην ύπαιθρο της Πρέσπας.Τα λιβάδια των Νάρκισσων είναι από τις κύριες φυσικές αξίες που συνθέτουν την ταυτότητα και το τοπίο των Πρεσπών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους (για λόγους σοβαρότατους όπως πχ το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων, τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και πολλά άλλα) που διανύει η επιχείρηση και εν αναμονή πολλών και σημαντικών εξελίξεων, συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ σε μία προσπάθεια να γίνει μία «ανακεφαλαίωση» όλων των τρεχόντων ενεργειακών ζητημάτων καθώς και να μπει μία νέα οργανωτική/διεκδικητική γραμμή από την πλευρά του συνδικάτου.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πριν από 16 χρόνια, το 2003, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος έγραφε: «Νομίζω ότι η Φλώρινα είναι η πιο κατάλληλη για να δεχθεί την Σχολή Καλών Τεχνών […]. Το φυσικό περιβάλλον της Φλώρινας με τα σαφή φθινόπωρα και τους σαφείς χειμώνες, τα μελαγχολικά κτιριακά συγκροτήματα με τη βουή του Σακουλέβα να την διασχίζει στο μήκος της (μια βουή που με βοηθούσε στα γυρίσματα και με παρηγορούσε κάποιες δύσκολες ώρες), το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η μεγάλη εικαστική δραστηριότητα της πόλης προοιωνίζουν την καλύτερη δυνατή ίδρυση και λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής» Στις 22 Απριλίου 2019 ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η τροπολογία των βουλευτών Φλώρινας Κώστα Σέλτσα και Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη και Δημήτρη Δημητριάδη με την οποία η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποκτά το δεύτερό της Τμήμα: το Τμήμα Κινηματογράφου με έδρα την Φλώρινα. Δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η προτροπή του μεγάλου σκηνοθέτη αλλά και όλων όσων στήριξαν την αρχική λειτουργί

ΕΥΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καταρχάς θέλω κι εγώ να επισημάνω και να καταγγείλω με τη σειρά μου το επείγον του νομοσχεδίου -διακόσια και πλέον άρθρα, χίλιες και πλέον σελίδες-, αλλά και τις ημέρες που συζητιέται, Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη. Δεν ξέρω αν αυτό έχει συμβολικό χαρακτήρα για ανάλογα πάθη που δημιουργείτε στην παιδεία και στη χώρα με το παρόν νομοσχέδιο. Κανείς δεν καταλαβαίνει ποιος ο σκοπός αυτής της μεταρρύθμισης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εικόνα
Με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. στην κ. Υπουργό τέθηκε κυρίως το ζήτημα επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου και στην περιοχή μας, η χορήγηση αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης στους Αστυνομικούς, η χορήγηση επιδόματος διμοιρίας και στις Ο.Π.Κ.Ε., οι συνυπηρετήσεις νεοεξερχόμενων Αστυνομικών, η επέκταση ευεργετικών διατάξεων για συνυπηρέτηση στρατιωτικών με εκπαιδευτικούς και στους Αστυνομικούς καθώς και ζητήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού. 

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με σημερινή τροπολογία του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα εισάγεται προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη συνέργεια του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ιδρύεται Τμήμα Κινηματογράφου (δεύτερο τμήμα) στην Σχολή Καλών Τεχνών. Η Τροπολογία συνυπογράφεται από τους Βουλευτές Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη και Δημήτριο Δημητριάδη. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Τροπολογίας: Θέμα: «Ίδρυση Τμημάτων α. Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και β. Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα»

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
19χρονος αλλοδαπός, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθη   σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Παράλληλα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής,συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης 30 ημερών και χρηματική ποινή 150 ευρώ, για παράβαση του Κ.Ο.Κ. Σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, ηλικίας 22, 24 και 25 ετών, διότι επανήλθαν παράτυπα στη χώρα ενώ σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής. Τέλος σε περιοχή της Φλώρινας και από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΠΑΤΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΦΛΩΡΙΝΑ-ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ"

Εικόνα
Αγαπητοί Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι, Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των ανθρώπων της. Και σε μια εποχή δύσκολη, που η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς, η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση. Είναι καθήκον. Έχοντας επίγνωση της μεγάλης ευθύνης των καθηκόντων που συνοδεύουν αυτή τη θέση πήρα την απόφαση να συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στον Αδέσμευτο Δημοτικό Συνδυασμό «ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» του οποίου ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλειος Γιαννάκης. Συμπορευόμαστε στην κοινή προσπάθεια για μία πόλη σύγχρονη, οικονομικά εύρωστη, φιλόξενη, ασφαλή, που διεκδικεί και κερδίζει το ρόλο της. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή και το Δήμο κοντά στους ανθρώπους του μέσα από μία προσπάθεια που θα ξεπερνά τις κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των δημοτών, το οποίο δεσμεύομαι να στηρίξω προσωπικά με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
1. Από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, ενόψει των εορτών ΠΑΣΧΑ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα τροχαίας, τόσο για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, όσο και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο αστικό κέντρο: α. Στο οδικό δίκτυο με εμφανή και παρουσία αστυνομικών αποσκοπούμε στον έλεγχο των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, ζώνη ασφαλείας, προστατευτικό κράνος, αλκοτέστ κ.λ.π.), που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες ενός ατυχήματος. β. Στις πόλεις με δικυκλιστές τροχονόμους κυρίως κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, καθώς και κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων (Μ. Παρασκευής, Μ. Σαββάτου, Κυριακής του Πάσχα), για διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και ασφάλεια πεζών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην οικογένεια Δήμου (κ Ελευθερία, κ Δημήτριος, κ Σοφία) για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξε προσφέροντας δωρεάν: α) 10τεμ. Στρωμάτων νοσοκομειακών κλινών, β) 50τεμ. Σεντονιών για τις κλινικές Ουρολογική & Χειρουργική του Γ.Ν. Φλώρινας καθώς και 4τεμ προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κρεβατιών για τις ανάγκες του Γ.Ν. Φλώρινας Εις μνήμη του συζύγου – πατέρα Δήμου Γεώργιου. Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η ευγενική αυτή προσφορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Η κίνηση αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές. Ο Διοικητής Παπούλκας Χρήστος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ κατέκτησαν επάξια το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις Νεάνιδες αγωνιζόμενες την Κυριακή 21/4/19 στο ΣΕΦ στην Αθήνα. Η τεράστια αυτή επιτυχία για την ομάδα της Φλώρινας ήρθε μετά από 5 συνεχόμενες νίκες στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα. Στο ομαδικό νεανίδων έφτασαν στον τελικό οι Σάρισες Φλώρινας από τη θέση 1 των φαβορί και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τη θέση 3. Με πλήρη ομάδα, η οποία έχει και κορασίδες στα βασικά στηρίγματα, οι Σάρισες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κι ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Απολύτως ενδεικτικό της κυριαρχίας τους το γεγονός πως ούτε σετ έχασαν στον τελικό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκε στις 19-4-2019 στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. με τη νέα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Φλώρινας κα Άννα Μπαφίτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ε.Σ. κ. Γεώργιου Σκούμα.Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Φλώρινας αρχικά συνεχάρη τους κ.κ. Αυγερινό και Σκούμα για την εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ενώ στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα του Τμήματος, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά της.Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ευχήθηκαν από την πλευρά τους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΔΟΥ-ΤΑΧΟΥ:Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ»ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εικόνα
Σ. Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία Ο όρος «εσωτερικός μονόλογος» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συγκεκριμένη τεχνική της πεζογραφίας, η οποία εντάσσεται στο κίνημα του μοντερνισμού και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κατανοητή και αποδεκτή από τον μέσο αναγνώστη. Η τεχνική αυτή μορφοποιεί τον λόγο ως μια αδιάκοπη ροή σκέψεων και εντυπώσεων, η ανάγνωση των οποίων προϋποθέτει την αποκωδικοποίησή τους από τον αναγνώστη. Η συγκεκριμένη τεχνική υιοθετήθηκε από την «Σχολή της Θεσσαλονίκης», εξέχουσα μορφή της οποίας υπήρξε ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, ενώ κομβικό έργο της σχολής ήταν «ο πεθαμένος και η ανάσταση» (Πεντζίκης, 1944). Η συσχέτιση της εισήγησης του βουλευτή Φλώρινας κ. Κ. Σέλτσα στο ελληνικό κοινοβούλιο με θέμα το πολυνομοσχέδιο, με την τεχνική του εσωτερικού μονόλογου που αναπτύχθηκε στη λογοτεχνία, έγκειται στα εξής σημεία: α) στην τάση του να καταθέτει αναιτιολόγητες εντυπώσεις β) στην αδυναμία διάχυσης των επιχ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ''ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΧΑΡΤΗ Ο Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Εικόνα
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στις διατάξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος στην Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ν. Κοζάνης και η Δυτ. Μακεδονία ξαναμπαίνουν στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση! Στην Κοζάνη δημιουργείται μία πολύ ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή με πέντε (5) Τμήματα πενταετούς φοίτησης, η οποία και θα αποτελεί τον ακαδημαϊκό πυλώνα της Δυτ. Μακεδονίας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Εικόνα
Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υπουργού στην Κοζάνη, όπου παρέστησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε τους συνοριακούς φύλακες στο γραφείο του και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο κατά την καθημερινή λειτουργία της Υπηρεσίας τους όσο και για σημαντικότερα θέματα που άπτονται την ασφάλεια του επαγγέλματός τους.