Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 1, 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Την αναστολή κάθε προπονητικής ή αγωνιστικής δραστηριότητας για το άθλημα της Ξιφασκίας, έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας .

ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΊΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Ένα μόνο δρομολόγιο προς και από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 7 και αύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για επιβολή καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020, από τον Δήμο Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ όλες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 108ης επετείου της απελευθέρωσης της κοινότητας Βεύης και του Δήμου Φλώρινας, που ήταν προγραμματισμένες για τις 7 και 8 Νοεμβρίου 2020.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. α. Τροχαία Ατυχήματα Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 5 τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο του 2020, έναντι 8 τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Την Τετάρτη 04/10/2020, η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Π. Πέρκα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Χ. Παπούλκα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την λειτουργία του Γ.Ν.Φ. και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στο δύσκολο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της έρευνας για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φλώρινας για την ανάπτυξη της στη μεταλιγνιτική εποχή, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα από το ΕΒΕ Φλώρινας. Στόχος της εκδήλωσης, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που υλοποίησε το ΕΒΕ Φλώρινας για τη μεταλιγνιτική περίοδο και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.986.561,33

Εικόνα
Ε γκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας», προϋπολογισμού 2.986.561,33 €. Αφορά απαραίτητες επεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου για τη σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την ελάττωση εκπομπών αέριων ρύπων (μονώσεις, κουφώματα, σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, ηλιοθερμικά, φωτοβολταϊκά κ.α.), και την τελική του αναβάθμιση από ενεργειακή κατηγορία Η σε κατηγορία Β.

1.507.600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΦΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την απόφαση 3587/04-11-2020 (ΑΔΑ: 6ΓΑΓ7ΛΨ-Σ70) του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, προϋπολογισμού 1.507.600,00 €. Πρόκειται για αναγκαίο εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας για την Παθολογική Κλινική, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κι Εξωτερικών Ιατρείων, τα Χειρουργεία, τις Κλινικές και τα λοιπά Τμήματα του Νοσοκομείου, ο οποίος θα αναβαθμίσει σημαντικά τη δυνατότητά του για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, και θα το θωρακίσει ιδιαίτερα ενάντια σε πιθανές αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΣΤΟΓΙΑΝΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πέτρος Στογιάντσης, μέλος της ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, διακρίθηκε με 5ο έπαινο στην κατηγορία «Παραμύθι νέων 18 έως 30 ετών» στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πεζογραφίας «Κέφαλος», με το έργο «Η μεταξούλα κάμπια». Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση του ιδίου και πέμπτη που αποσπά μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα δύο χρόνια λειτουργίας της.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 6 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Εικόνα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου μετά από απόφαση του Δ.Σ ανακοινώνει πως όλα τα καταστήματα της πόλης, αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 Ημέρα Επετείου της Απελευθέρωσης του Αμυνταίου, θα παραμείνουν ανοιχτά.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του 2020, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά -171- άτομα και ειδικότερα: Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»: -23- Για κλοπές - διαρρήξεις: -11- Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -17- Για μεταφορά-διακίνηση παράτυπων μεταναστών: -6- Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -85- Για παραβάσεις περί όπλων: -2- Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί τελωνειακού κώδικα»: -1- Για λοιπά αδικήματα: -26- Εξιχνιάστηκαν: Κλοπές - διαρρήξεις: -11- Υποθέσεις περί όπλων-εκρηκτικών: -5- Υποθέσεις ναρκωτικών: -17- Υποθέσεις για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών: -4- Aπάτες: -3- Υποθέσεις περί τελωνειακού κώδικα: -1- Υποθέσεις για λοιπά αδικήματα: -2-

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ Η Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε πως οι εργασίες κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει συνδεθεί με την δεξαμενή υδροδότησης της κοινότητας. Έτσι από σήμερα 30 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2020 θα τροφοδοτούνται με πόσιμο νερό και τα δύο δίκτυα ύδρευσης (νέο και παλιό) με σκοπό να υπάρξει ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για συνδεθούν οι καταναλωτές μας με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 θα διακοπεί η λειτουργία του παλιού δικτύου ύδρευσης και η τροφοδοσία των καταναλωτών μας θα γίνεται αποκλειστικά από το νέο δίκτυο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανακοινώνουμε ό,τι με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, καθορίστηκε το δίμηνο απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) της ΠΕ Φλώρινας από την 10-11-2020 έως τις 10-01-2021. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές, όπως προσέρχονται στο Τελωνείο Φλώρινας για την έκδοση αδειών απόσταξης τσίπουρου, προσκομίζοντας τις σχετικές βεβαιώσεις αμπελοκαλλιεργητών, οι οποίες θα εκδίδονται από την Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας Περιφ. Ενότητας Φλώρινας για την συνολική παραγωγή του καλλιεργητή και θα αφορούν όλη την αποστακτική περίοδο. Οι αποσφραγίσεις των αμβύκων και η έκδοση των αδειών απόσταξης δε θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα από τις 09/11/2020.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΕΛ

Εικόνα
Η ενίσχυση των ΚΤΕΛ (αστικών-υπεραστικών λεωφορείων) λόγω covid19 , ήταν το  αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη με τον  Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Οπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι ήδη υπογράφηκε το σχετικό κονδύλι των 50 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των ΚΤΕΛ και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εκταμιευτεί το ποσό των 3.500 ευρώ περίπου ανά λεωφορείο.  Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης, έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση των οδικών αξόνων όλου του νομού Φλώρινας ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής τους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΜΟΝΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ

Εικόνα
Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, για προληπτικούς λόγους και εναρμονιζόμενο στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Κορωνοϊό (Covid-19), όπως καθορίζονται από τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει τα εξής: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ: Συνεχίζει να παραμένει σε αναστολή το επισκεπτήριο, για όλους τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο και περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει μόνο ένας(1) συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια από την κλινική. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και τη χρήση όλων των κανόνων ατομικής προστασίας(υγιεινή χεριών-τήρηση αποστάσεων - χρήση μάσκας).

Ε.Κ.Φ. : ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ καθώς και ορθών επαναλήψεων.1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ – ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ 3/112020 ΕΩΣ ΚΑΙ 5/11/2020 ✓ Δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων κατά τα οριζόμενα της υπ. αριθμ. 39363/1537/30-9- 2020 (Β’ 4262),την 30/9/2020.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η ΕΠΣ Φλώρινας σας ενημερώνει ότι λόγω των τρεχουσών υγειονομικών εξελίξεων αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων (Α’ & Β’ Κατηγορία, Πρωταθλήματα Υποδομής) καθώς και οι φιλικοί αγώνες, μέχρι νεωτέρας. Οι προπονήσεις συνεχίζονται βάση του υγειονομικού πρωτόκολλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμο ύ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τα κρούσματα του κορωνοϊού (Covid-19) να παρουσιάζουν ανοδική πορεία και στην Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020, σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, προκειμένου να αξιολογηθεί η παρούσα κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, Ταξ/ρχος κ. Δημήτριος Παλιογιάννης και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης.

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» (Educational Studies: Teaching Modern Greek Language), που διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΦΕΚ 4307/τ.Β΄/02-10-2020), καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη πενήντα (50) θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με χαρά και ικανοποίηση προ ολίγων ημερών, ολοκληρώθηκε το έργο επισκευής στέγης και αποκατάστασης στέγης, Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας. Ήταν διαχρονικό το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων στην υφιστάμενη μόνωση. Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Φλώρινας και τον διατελέσαντα αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίρο Στέφανο, καθώς και τον σημερινό κ. Κιοσέ Ιωάννη για την υποστήριξη του έργου με πόρους της Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση. Είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό έργο, όπου σε συνδυασμό με λοιπές παρεμβάσεις (χρωματισμούς-μικροεπισκευές) συνέβαλλε στον γενικότερο εξωραϊσμό του κτιρίου της Μ.Τ.Ν, παρέχοντας στους συμπολίτες μας υπηρεσίες υγείας σε ένα αισθητά αναβαθμισμένο χώρο. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι μέσα από τις συνεργασίες και με ελάχιστους πόρους επιτυγχάνουμε μέγιστα αποτελέσματα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανησυχία και προβληματισμό στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο τις τελευταίες μέρες, αφού σύμφωνα με τον πληθυσμό των δύο αυτών περιοχών είναι αρκετά μεγάλη. Όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία, κ. Ρωμιόπουλος, ήδη η Φλώρινα και το Αμύνταιο έχουν ανέβει επικίνδυνα στα ποσοστά των κρουσμάτων πλησιάζοντας την Β ζώνη που είναι αυξημένου κινδύνου. «Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες για την Π.Ε. Φλώρινας που ήδη πλησιάζουν το κόκκινο στην επιδημιολογική ζώνη», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος, σημειώνοντας την αναγκαιότητα τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων από κατοίκους και επισκέπτες, έτσι ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή. ΠΗΓΗ :www.ert.gr/news/florina

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι στον διαδικτυακό ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών αναρτήθηκε η απόφαση για την έγκριση των μόνιμων προσλήψεων που θα γίνουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας το 2021. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μόνιμες προσλήψεις ανέρχονται στις 782 και ενδέχεται να γίνουν με το νέο πλαίσιο κάλυψης τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ μέσω ενός διαγωνισμού ανα έτος.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) , το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση, υπό τη μορφή σεμιναρίου για νέες μητέρες ή εγκυμονούσες αλλά και για όποια γυναίκα ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει, με κεντρική εισηγήτρια την κα. Δέσποινα Καραγκούνη - Μαία και Ειδική Σύμβουλο Θηλασμού από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Εικόνα
Τ ην επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος των τιμών του 2010, ήτοι 21 ευρώ πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής, κατέθεσε ως αναφορά η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα στον τον Υπουργό Οικονομ ικών. Η κα. Πέρκα , αφού υπερτονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής, στην οποία παρατηρούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τον χειμώνα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία βίαιης απολιγνιτοποίησης , όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή, ζητ ά την άμεση εξέταση της επιστολής και την ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου για το ζήτημα ενώ περιμένει όπως λέει την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΘΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει περιοδική έκθεση σύγχρονων μικρογλυπτών του καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, η οποία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας,η οποία αφορά τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Με αφορμή μύθους, ιστορίες και πρόσωπα της αρχαιότητας και αντίστοιχα προσωπικά βιώματα ο Γιάννης Καστρίτσης αναπλάθει και φτιάχνει ένα δικό του σύγχρονο μικρόκοσμο με αναφορές στην πρόσφατη αγροτικο-κτηνοτροφική κοινωνία. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα επαναδιαπραγματεύεται τη σχέση ανθρώπου ζώου και θέτει ερωτήματα που τελικά αφορούν τη δράση του σύγχρονου ανθρώπου στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς το πεδίο των σχέσεων ανθρώπου-ζώου αντικατοπτρίζει την ευρύτερη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον.

Πρωταθλητής Ελλάδος η ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών του ΟΞΙΦ

Εικόνα
Για 3η συνεχή χρονιά και 7η συνολικά η Ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2020! Οι ξιφομάχοι μας Νικόλας Τσώκας – Αστέριος Τσώκας – Άγγελος Ρασπότσης – Χρήστος Κίζος ανέβηκαν στο υψηλότερο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το περασμένο Σ/Κ στο ΟΑΚΑ. Συνολικά συμμετείχαν 14 ομάδες με τον ΟΞΙΦ να κερδίζει κατά σειρά τον Οδυσσέα Χαλανδρίου (45-27), τον Αρίστων Παιανίας (45-35), τον ΟΣ Αμαρουσίου (45-20) και στον Μεγάλο Τελικό την Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης (45-40) η οποία είχε στη σύνθεσή της τον Ιταλό Πρωταθλητή Βισμάρα Φεντερίκο.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ

Εικόνα
Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε φορείς και κατοίκους η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν ανακοινωθεί πάνω από 20 κρούσματα. Μόνο χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας. Τρία τμήματα σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά σε Φλώρινα και Αμύνταιο μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου λόγω εντοπισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θετικών στον κορονοϊό. Παρόλα αυτά, η Φλώρινα παραμένει στην Α’ ζώνη της επιδημιολογικής έξαρσης, με καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί -μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου. ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/news/florina/

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μία ακόμα μεγάλη διάκριση πέτυχε σήμερα 1/11/2020 η Χρυσή Φωτιάδου. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Κ21) που έγινε στην Ελευσίνα κατέλαβε επάξια την τρίτη θέση και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε το μικρό της ηλικίας της Φλωρινιώτισας Πρωταθλήτριας (16 ετών). Θα μπορούσε δε, να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν η Χρυσή στεκόνταν λίγο πιο τυχερή στον ημιτελικό, όπου έχασε οριακά 2-3 από το Νο1 της κατηγορίας.