Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 27, 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ Τ.Κ. ΒΕΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της 107ης Επετείου των Ελευθερίων της Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κοινότητα Βεύης του Δήμου Φλώρινας, ως εξής: Α) 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1) ΩΡΑ 11.30 π.μ.: Ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Βεύης από ομιλητές που θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων. 2) ΩΡΑ 12.00 μ.: Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους μαθητές προσερχoμένους με επικεφαλής δασκάλους και καθηγητές. Β) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 1) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημόσιων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών. Ο σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 07 Νοεμβρίου 2019. 2) Φωταγώγηση το βράδυ της Τετάρτης 06 και της Πέμπτης 07 Νοεμβρίου 2019 των Δημόσιων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.). 3) ΩΡΑ 11.00π.μ.: Επιμνημόσυνη δέ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της 107ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3ης ΥΠΕ

Εικόνα
Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τον νέο διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται το Νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιπες δομές υγείας του νομού (ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου και Φλώρινας, Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Πρεσπών ). Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα , συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα και μεγάλα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Φλώρινας και τις υπόλοιπες δομές που ανήκουν σε αυτό.

ΞΕΚΙΝΆΝΕ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΆΔΕΙΑ ΑΠΌΣΤΑΞΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ό,τι με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, καθορίστηκε το δίμηνο απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) της ΠΕ Φλώρινας από την 01-11-2019 έως τις 31-12-2019.

32ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
32χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά 2 αλλοδαπών από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Από τους  αστυνομικούς εντοπίστηκε σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 32χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να μεταφέρει παράτυπα προς το εσωτερικό της χώρας, 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 24 και 43 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, τα χρηματικά ποσά των 290 ευρώ και 22.000 λεκ Αλβανίας και 4 κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΟΡΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ

Εικόνα
1ο Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας σε κορμούς Δέντρων Διάρκεια Συμποσίου 31 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2019 Επιστημονικά Υπεύθυνος – Εκπαιδευτής: Φίλιππος Καλαμάρας, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Εκπαιδευτής: Θεόδωρος Ζυρπιάδης, ΕΤΕΠ, Σχολή Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Θεόδωρος Ζυρπιάδης, ΕΤΕΠ, Σχολή Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Φίλιππος Καλαμάρας, Γλύπτης - Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Αντώνης Κατσούλης, Γλύπτης, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Γιάννης Μανικάτης, Γλύπτης - Εκπαιδευτικός, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Γκίβι Μιχαηλίδης, Γλύπτης - Εκπαιδευτικός, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, Τ.Ε.Ε.Τ., Π.Δ.Μ. Το εργαστήριο Διακοσμητικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Π.Δ.Μ. σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σίμου Ιωαννίδη, διοργανώνουν το πρώτο Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας σε κορμούς δέντρων στη Φλώρινα. Τα ιδιαίτερα χαρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι δράσεις χαρτογράφησης του δικτύου ύδρευσης στα χωριά των Πρεσπών στα πλαίσια του έργου SmartWaterSave. Το συνεργείο του τμήματος υδραυλικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ανιχνεύει και καταγράφει το υπάρχον δίκτυο στους οικισμούς του Δήμου Πρεσπών συμπεριλαμβανομένων τυχόν διαρροών αλλά και παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο.