Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 12, 2020

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2020, δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Εικόνα
Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών στην Ερώτηση της Π. Πέρκα με τίτλο «Προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων των Νομών Φλώρινας, Πέλλας και Ημαθίας λόγω της αναστολής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. του πρωινού δρομολογίου ‘Φλώρινα-Θεσσαλονίκη’ κατά την πανδημία COVID-19» Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα έλαβε απάντηση σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις μετακινήσεις των κατοίκων της Φλώρινας, λόγω της αναστολής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κατά την πανδημία του πρώτου πρωινού δρομολογίου ‘Φλώρινα-Θεσσαλονίκη’. Την ερώτηση συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Πέλλας και Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Φρόσω Καρασαρλίδου αντίστοιχα.

Ε.Κ.Φ. ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι οδηγίες για την άδεια φροντίδας παιδιού για τους εργαζόμενους γονείς που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, το δικαίωμα στην εν λόγω άδεια διακόπτεται κατά την έναρξη της αναστολής και συνεχίζεται με την ενεργοποίηση της εργασιακής σύμβασης μετά την άρση της αναστολής της σύμβασης εργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης χορήγησή του.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Εικόνα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6, 7 και 8 Ιουλίου 2020, το σεμινάριο κατάρτισης/εκπαίδευσης του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε θέματα αναβάθμισης των υπηρεσιών επικοινωνίας και προβολής του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 12 άτομα, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης αλλά και επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της ξενάγησης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων προβολής και διάδοσης του έργου I-TOUR του προγράμματος INTERREG – IPA CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009 μεταξύ της Ελλάδος και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη και η προώθηση του διασυνοριακού τουρισμού. Η κατάρτιση ήταν διαρθρωμένη σε βιωματικά εργαστήρια, με κύριο άξονα την ερμηνεία περιβάλλοντος και στόχο την αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των περιβαλλοντικών πληροφοριών σε επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και της ε

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

Εικόνα
Είμαι αναγκασμένος να παρέμβω για μια ακόμη φορά απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή και να δηλώσω τα εξής:ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Από την αρχή της δημοτικής περιόδου άρχισαν με λάθος τρόπο παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Η βίαιη αλλαγή της εμπορικής πολιτικής στην δημοτική επιχείρηση του Ξινού Νερού και το πισωγύρισμα σε προηγούμενη, οι αδικαιολόγητες αυξήσεις σε τηλεθέρμανση και δημοτικά τέλη και το πισωγύρισμα μετά από διαμαρτυρίες των πολιτών, οι αλλαγές κάθε εβδομάδα του προϋπολογισμού του 2020. Λειτουργείτε βάσει των απαιτήσεων ημετέρων, και υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την μεταλιγνιτική περίοδο που διανύουμε, και αυτά είναι κάποια από τα λάθη που έχετε κάνει.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Προκηρύσσουμε πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 17-7-2020, από τις 11.30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Με την γνωστοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί «υποβιβασμών, καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων και νηπιαγωγείων», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ο υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου Μελίτης από 8θέσιο σε 5θέσιο, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας εξηγήσεις και επανεξέταση, τονίζοντας πως πρόκειται για λάθος που προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Δήμαρχος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όντως πρόκειται περί λάθους και ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 το δημοτικό σχολείο Μελίτης θα λειτουργεί όπως μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ, ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 – 2021

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνο, καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού δημοσίου www.gov.gr. ακολουθώντας τη διαδρομή gov.gr→ Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης→ Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, από 16/07/2020 έως και 24/07/2020 και ώρα 23:58, αίτηση με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού που επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού, για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Εικόνα
Έκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας να ενημερώνουν τους ιατρούς και ειδικά τους οδοντιάτρους για το άν έχουν επισκεφθεί τη γείτονα χώρα, απηύθυνε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γιώργος Ξανθόπουλος "όσοι έχουν μεταβεί σε περιοχές με αυξημένη ενδημία κορωνοιού ή έχουν έρθει σε επαφή με τέτοια άτομα, να μην προσέρχονται στα ιατρεία, αν δεν έχουν περάσει 7 με 14 μέρες. Δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε τα ονόματα τους, οπότε θα πρέπει να είναι ειλικρινείς, όσοι προσέρχονται για θεραπεία στα ιατρεία μας καθώς θα ερωτώνται από τον Οδοντίατρο. Δεν παίζουμε με την υγεία κανενός. Οι οδοντίατροι είναι στην πρώτη γραμμή επαφής με τον ιό… και, αν και λαμβάνουμε με δικό μας κόστος, όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την μη διασπορά του ιού σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, όπως ένα οδοντιατρείο, δεχόμενο τόσο μεγάλη και επαναλαμβανόμενη επίθεση…Ας φερθούμε όλοι υπεύθυνα για να

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
19.080 μόρια συγκεντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις η Πρεσβυτέρα Δούπλη Ελευθερία, σύζυγος του πατρός Χρήστου Κεμανετζίδη. Η Πρεσβυτέρα, μητέρα τριών παιδιών, η οποία διαμένει με την οικογένειά της στην ακριτική Κέλλη Φλώρινας, κατάφερε, με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, να συγκεντρώσει τον παραπάνω αριθμό μορίων και να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής και επιμονής τόσο για τα νέα παιδιά όσο και για όλους μας. Πηγή: www.romfea.gr

Ο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ :ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Εικόνα

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η κατάργηση 26 σχολικών μονάδων, η συγχώνευση 33 και ο υποβιβασμός 53 σχολικών μονάδων ανακοινώθηκε από την κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μεταξύ αυτών είναι και σχολικές μονάδες της Φλώρινας. Υποβιβάζονται το Δημοτικό σχολείο Πολυποτάμου από 2θέσιο σε 1θέσιο, το Δημοτικό σχολείο Μελίτης από 8θέσιο σε 5θέσιο, το Δημοτικό σχολείο Σκοπιάς από 2θέσιο σε 1θέσιο και το Δημοτικό σχολείο Βαρικού από 3θέσιο σε 2θέσιο ενώ καταργείται το Νηπιαγωγείο Πολυποταμου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή το ΦΕΚ 2857/13-7-2020 περί «επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» και μπροστά στον κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων στην περιοχή μας, ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες του την αναβολή: α) του North Area Beach Volley Circuit, που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 17 – 19 Ιουλίου στο Νέο Πάρκο Φλώρινας β) της θεατρικής παράστασης «Ροβινσώνας και Κρούσος» που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των ως άνω εκδηλώσεων, θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη "Η ΕΛΠΙΣ" σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 15.7.2020, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. ΨΗΦΙΣΜΑ Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας και το διάταγμα του Προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα περίλαμπρο μνημείο πολιτισμού και πνεύματος. Ένα κόσμημα της χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Αποτελεί την ψυχή των απανταχού Χριστιανών, που δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο της μωαμεθανικής λατρείας. Η απαράδεκτη αυτή πράξη που επιδιώκει να μετατρέψει σε τζαμί τον κορυφαίο Ναό της Ορθοδοξίας, έναν Ναό αυτής της πολιτιστικής εμβέλειας και πνευματικής αξίας, δεν εξυπηρετεί πάρα μόνο τον μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής χώρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη με  Θέμα: Δημιουργία νέου υποσταθμού Δ.Ε.Η στην Καστοριά κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας. 

1ο ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΕΙΧΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοιου έκανε την εμφάνισή του στην Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Θετικό κρούσμα είναι κάτοικος τοπικής κοινότητας του Δήμου Αμυνταίου και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μοναστήρι- Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα, πυρετό, γεγονός που τον ανησύχησε και επισκέφθηκε Νοσοκομείο της περιοχής όπου λήφθηκε δείγμα από το ίδιο το άτομο όσο και από την οικογένεια του.

Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Την Τρίτη14/07/2020, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Π. Πέρκα, έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Περιφερειακό Σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας με αφορμή την τυπική παράδοση της δωρεάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Η κ. Πέρκα σημείωσε:«Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου μας, του Α. Τσίπρα, είχαμε δηλώσει κατά την έξαρση της πανδημίας ότι θα προσφέρουμε ένα σημαντικό ποσό από τους μισθούς μας ώστε να διατεθεί προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο είχε πάρα πολλά κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ για να παραδώσουμε και επισήμως έναν κλίβανο και ένα καινοτόμο μηχάνημα ψηφιακής επεξεργασίας ακτινογραφιών». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσον θα συνεχιστούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, απάντησε: «Εμείς είμαστε μια Κ.Ο. η οποία δίνει αρκετά χρήματα από τους μισθούς των Βουλευτών για δομές αλληλεγγύης και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του κόμματο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Η Κυριακή 12 Ιουλίου ξεκίνησε από την Πεντάβρυσο.Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο παράδοσης των σιτηρών.Εκτεταμένη και αμοιβαία επωφελής συζήτηση με τον πρόεδρο της κοινότητας και τα μέλη του Δ.Σ του ενεργού και δραστήριου Αγροτικού Συλλόγου. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην Αγία Άννα: α)για να εκφράσει ο Βουλευτής την συμπαράστασή του στο θύμα της επίθεσης της αρκούδας και να δεσμευθεί για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων και β)συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Βανόπουλο επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή της Τσούκας για την οποία αύριο ξεκινούν τα έργα ανάπλασης.Συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη Ανδρομάχη Σκρέκα. Η ημέρα έκλεισε με μετάβαση στο Χιονάτο όπου πέραν του ουσιαστικού διαλόγου με τις αρχές, ο Βουλευτής ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους για την μεγάλη στήριξή τους στις περσινές εκλογές.

Ε.Κ.Φ. : ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΑΕΔ – GOOGLE ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ 3.000 ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινάει σήμερα, Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing).Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Ε.Κ.Φ. : ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών παρέχει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ωράριο εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ είναι από τις 08:00 έως τις 14:00.

ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με δεκατέσσερις (14) κτηνιάτρους στο χώρο του νέου Δημαρχείου Φιλώτα της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, πραγματοποίησε για πρώτη φορά και με μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών, στειρώσεις αδέσποτων ζώων από όλο το Δήμο Αμυνταίου. Η πρωτόγνωρη αυτή προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην τεράστια και ουσιαστική βοήθεια όλων των εθελοντών και δίνει το κίνητρο και τις βάσεις στον Δήμο Αμυνταίου για άλλες παρόμοιες δράσεις.

Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

Εικόνα
Η γη και οι άνθρωποι είναι οι βασικοί αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου, όλα τα άλλα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Αυτή είναι βασική αρχή όπου συναντώνται η πολιτική με την επιστήμη και την Ιστορία. Κουκουλόπουλος Πάρις 13.07.2020, 12:20 Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Είναι μια βασική αρχή της δημοκρατίας και στις μέρες μας θεμελιώδης· όταν αγνοείται, προκαλούνται συνέπειες απρόβλεπτες. Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται σε μία μόνο ήπειρο ή χώρα και κατά μείζονα λόγο σε μία μόνο περιοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΓΙΑ ΑΝΦΛΩ

Εικόνα
ΕΡΩΤΗΣΗ Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία» ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου ΠΡΟΣ Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας) - Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, οι Αναπτυξιακές Εταιρείες εμφανίστηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80, ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων με τη μορφή των Δημοσυνεταιριστικών Ανώνυμων Εταιριών (άρθρο 272 όπως κωδικοποιήθηκε στο ΠΔ 323/89), λειτουργούν σύμφωνα με το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα (Π.Δ.410/95) και τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Π.Δ.30/96) και δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα τη δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑΑ). Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η ίδρυση της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ) Α.Ε. το 1995. Ο Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ 53/Α/11-3-2020) επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ και ειδικότερα με το άρθρο 2 θεσμοθετούνται οι Αναπτυ

ΔΩΡΕΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο . ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Στη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στις 12 μ.μ. αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, την Βουλευτή Φλώρινας Πέτη Πέρκα, την Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και την Βουλευτή Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα.

Π. ΠΕΡΚΑ "Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ"

Εικόνα
Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 9.7.2020 στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. «Το νομοσχέδιο μας πάει πολύ πίσω. Ξεχνάμε την ιστορία αυτής της χώρας, που στους δρόμους κατακτήθηκαν δικαιώματα και βεβαία δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Πρακτικά περιορίζει το δικαίωμα των συναθροίσεων που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Έτσι έχει αποφανθεί η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, η ένωση δικαστών και πολλές σχετικές οργανώσεις».

Ε.Κ.Φ.: ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2019

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων/προσληπτέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εξήντα τριών (63) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, τεσσάρων (4) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Κράτους (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Υπουργείο Υγείας), στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο Επιμελητήριο Λακωνία

ΣΥΛΛΗΨΗ 48ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

Εικόνα
48χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Καβάλας, για ληστεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Η ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στον ένα χρόνο που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της, αναφέρθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κιοσές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας.  Αναφερόμενος στα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα  ο κ. Κιοσές επεσήμανε ότι "κατ’ αρχάς υλοποιήθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής και ενημέρωσής σας από την Π.Ε. Φλώρινας, ένα πρόγραμμα της τάξεως των 24.800 ευρώ. Αφορούσε 10.500 ευρώ τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, 6.000 ευρώ τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, 4.150 ευρώ τα ραδιοφωνικά και 4.150 ευρώ τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης". Σημείωσε ακόμα πως υπήρξε μια σχετική πρόοδος σε ότι αφορά τον κάθετο άξονα από την Πτολεμαΐδα, κόμβο Ξινού Νερού, ορυχεία Βεύης, κόμβο Αμμοχωρίου μέχρι τον κόμβο Αρμενοχωρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου με τηλεδιάσκεψη η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 10:00 το πρωί. Για την Π.Ε. Φλώρινας τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ. ΕΤΟΥΣ 2020» Προϋπολογισμός 300.000,00 € και " Κατασκευή αντιπλημμυρικού στη Τ.Κ Δροσοπηγής ". 

9 ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- 7 ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ-1 ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ 1 ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Εικόνα
Ανακοινώνουμε 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ένα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του νομού Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής το οποίο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα (δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας). Στα νέα κρούσματα του νομού Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται και ασθενής που επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: 'ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΣΕΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ""

Εικόνα
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία και υπευθυνότητα τους αγρότες, εκταμιεύει 606.000€ για τους παραγωγούς του Νομού Καστοριάς για τις ζημιές που υπέστησαν το 2017. Αυτό είναι το λιγότερο,αποτελεί δίκαιη αποκατάσταση των παράλογων καθυστερήσεων της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Τα καλύτερα νέα έπονται,ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης αποδεχόμενος εισήγηση του Υπουργού Μ.Βορίδη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Α.Λυκουρέντζου ενέκρινε 35.000.000€ για αποζημιώσεις 2019 και μέρους του 2020.Έτσι κάνοντας πράξη τα ψηφισθέντα για επιτελικό και ψηφιακό κράτος,ανταμοίβουμε τον ιδρώτα των αγροτών μας. Οι πληρωμές αυτές θα γίνουν από αυτό τον Ιούλιο! εως τον Σεπτέμβριο!Στεκόμαστε δίπλα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής,γιατί πιστεύουμε πως δικαιούται μεγαλύτερο μερίδιο του ΑΕΠ της χώρας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.  Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε σε περιοχή της Φλώρινας, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον ανωτέρω και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της Χώρας, τρεις αλλοδαπούς, 31, 39 και 43 χρόνων. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, χρηματικό ποσό -250- ευρώ και -4- κινητά τηλέφωνα.