Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 15, 2020

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και σε συνεχή διαδικασία αλληλοενημέρωσης με όλους τους Επιστημονικούς και Διοικητικούς Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, έχει πάρει όλα τα προτεινόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ομόφωνα και δια περιφοράς αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την ενίσχυση των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με υγειονομικό υλικό αξίας 71.480€ μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη Λόγω των εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που βιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, καθώς οι μεγάλες ανάγκες των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ της Περιφέρειάς μας για άμεση προμήθεια υγειονομικού υλικού τόσο για την ασφάλεια όσο και για την υγεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, αποφάσισε δια περιφοράς και ομόφωνα να εγκρίνει την χορήγηση 4.000 ολόσωμων στολών υψηλής προστασίας και 10.000 μασκών.

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Εικόνα
Στη δημιουργία νέας δομής, με τη συνδρομή των υφιστάμενων υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας και Διεύθυνση Πρόνοιας), προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού Covid-19.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ιατρικό σύλλογο, νοσηλευτικό προσωπικό κ.λ.π. για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν, στην δύσκολη αυτή συγκυρία που βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα και η χώρα μας συνεπεία του κορονοϊού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον κ. Κωστή Μουσουρούλη, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η τηλεθέρμανση Φλώρινας. Συζητήθηκαν όλα τα υπέρ και τα κατά της τηλεθέρμανσης, καθώς και της εναλλακτικής του φυσικού αερίου. Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε το βουλευτή πως υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα αποτυπώνει ακριβώς τα κόστη και των δύο λύσεων. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η οποία θα εξετάσει όλα τα νέα δεδομένα. Επίσης, έγινε ενδελεχής ενημέρωση και συζήτηση γύρω από την εκπόνηση μελετών και σχεδίων για τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Καθημερινή και διαρκή μάχη σε όλα τα μέτωπα δίνει αυτή την δύσκολη περίοδο ο Δήμος Καστοριάς, προκειμένου να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Έτσι, χθες και σήμερα, συνεχίστηκαν οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, με εντατικούς ρυθμούς από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Καθημερινότητας, στις περιοχές Ποριά, Χιλιόδενδρο, Τσάκονη, Πεντάβρυσο, Κολοκυνθού, Μανιάκους, Νέα Λεύκη, Μεσοποταμία.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ – ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ του ΔικηγορικούΣυλλόγου Φλώριναςσυναισθανόμενο την ιδιαίτερη δυσκολία που βιώνουν οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας απευθύνεται προς τους Δήμους της Π.Ε Φλώρινας, Διευθυντές τοπικών υποκαταστημάτων ΔΕΗ και Διοικούντες Οργανισμών και Φορέων (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση κτλ) και απαιτεί να μην υπάρξει, κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων, καμία διακοπή παροχής σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης οι αρμόδιοι να προβούν με απλή αίτηση του ενδιαφερομένου, σε άμεση επανασύνδεση κάθε σχετικής παροχής αγαθών πρώτης ανάγκης, που έχει διακοπεί λόγω οφειλών σε ενεργά νοικοκυριά (οικίες που κατοικούνται).

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, παραχωρούνται προσωρινά (μέχρι τη λήξη των σχετικών μέτρων) στο Νοσοκομείο Φλώρινας δημοτικοί χώροι, στα πλαίσια της λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα, παραχωρούνται: 1. Η αίθουσα του ΚΗΦΗ Φλώρινας επί της οδού Κιλκίς και Καπετανοπούλου γωνία, για τις ανάγκες της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας. 2. Το δημοτικό κτήριο (πρώην Δημαρχείο Μελίτης) για οποίες ανάγκες προκύψουν.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Φλώρινας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, ξεκίνησαν απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια και σε δημοτικές εγκαταστάσεις, από εξειδικευμένα συνεργεία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ-ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΟΡΥΧΕΙΑ-ΔΕΗ

Εικόνα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΟΡΥΧΕΙΑ ΔΕΗ-ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΜΥ ΑΔΑΜΟΥ. ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π. Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, σας γνωστοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών της Π.Δ.Μ. με τις οποίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΟΜΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εικόνα
Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε οδηγίες στους αρμόδιους φορείς για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή διανομών τροφίμων και την υποστήριξη των ωφελούμενων.

ANTI-COVID-19 ΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Η αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του κορωνοϊού, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα τα οποία επηρεάζουν ιδιαίτερα και την αγορά εργασίας, συνεπώς και τους όρους και συνθήκες παροχής εργασίας των εργαζομένων. Το ανώτατο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας ανταποκρινόμενο στις έκτακτες αυτές συνθήκες δημιούργησε μια σελίδα ενημέρωσης για τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς επίσης και μια φόρμα καταγγελιών και ερωτημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι. Ακολούθως μια ομάδα ανθρώπων θα παρακολουθεί τις ερωτήσεις ή τις καταγγελίες και θα επιλαμβάνεται των θεμάτων.Η ΓΣΕΕ με το σύνολο των δομών της θα διαθέτει με αμεσότητα και εγκυρότητα το σύνολο των οδηγιών και των διευκρινήσεων που δίνονται. Για την είσοδο στην εφαρμογή πάτα εδώ: https://gsee.gr/?page_id=36762 Τέλος προτρέπουμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν την οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία στα γραφεία του εργατικού μας κέντρου ή τα πρωτοβάθμια σωματεί

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων παροτρύνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τηρούν τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναιού, να προφυλάξουν την ζωή τους και την ζωή των αγαπημένων προσώπων τους και να εμποδίσουν την μετάδοση του ιού. Μένουμε σπίτι και ταυτόχρονα περιορίζουμε τις εξόδους στο μέτρο του δυνατού για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες σε χωράφια και στάβλους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ουρολογικής και Χειρουργική κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας για την υπευθυνότητα και την προσοχή με την οποία αντιμετώπισαν το πρόβλημα μου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής κυρίους Κωτακίδη και Μαραντίδη για τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες που προσέφεραν στο πρόβλημα μου και το αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα καθώς επίσης και τον χειρουργό κ. Δημάκη για όλα όσα προσέφερε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας.  Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην Διοικητή του ΤΕΦ και υποδιοικητή του  1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας κ. Τσολάκη και τον Νίκο Γκεκα  για τις φιάλες αίμα που μου διέθεσαν όταν χρειάστηκα.  Με εκτίμηση  Σταύρος Αδάμου

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, και προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους εργασίας και να προφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων καθώς και των πολιτών της Π.Ε Φλώρινας πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων του Διοικητηρίου της ΠΕ Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας από ειδικό συνεργείο. Η απολύμανση συνεχίζεται σε όλες τις δομές ευθύνης της Π.Ε. Φλώρινας για καθαρά προληπτικούς λόγους

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει 5 συνολικά θέσεις για την κάλυψη αναγκών λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού covid-19. Επισυνάπτεται το ΦΕΚ τ.Β΄/868 (16/03/2020) της πρόσκλησης καθώς και η προκήρυξη. Την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων : 18-03-2020 Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 20-03-2020 (24:00) Για πληροφορίες: Τηλ. 2385350902 , 09:00 – 13:00 email: kkppdmf@gmail.com

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ" ΤΟΥ 6ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η μαθητική εφημερίδα «Φτερουγίσματα» του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 από τον Μαθητικό Σχολικό Συνεταιρισμό του Σχολείου, με πρωτοβουλία του τότε Διευθυντή, του αείμνηστου Αποστόλη Τσουμήτα. Από τότε, κυκλοφορούσε συνεχώς και με μεγάλη επιτυχία για 30 ολόκληρα χρόνια με κείμενα των μαθητών.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΔΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Απάντηση στο θέμα της Καστοριάς και στο αίτημα των κατοίκων να τεθεί σε καραντίνα η περιοχή έδωσε χθες ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε με τον επικεφαλή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σωτήριο Τσιόρδα. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «το θέμα της Καστοριάς το παρακολουθούμε. Υπάρχει πράγματι μια ανησυχία, αλλά η ανησυχία αυτή δεν σημαίνει ότι υπό οποιαδήποτε πίεση και χωρίς τα πραγματικά δεδομένα προχωρούμε σε καραντίνες. Από κει και πέρα νομίζω ότι το νοσοκομείο ενισχύεται και σε προσωπικό και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τα Νομαρχιακά τμήματα Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, της ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της χώρας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στη λαίλαπα του κορονοϊού. Υπηρετώντας τις αξίες όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η ευθύνη, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, με αξιοσημείωτη αυτοθυσία σώζουν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές χωρίς να διστάζουν να πέσουν και αυτοί θύματα της ασθένειας.Η Χώρα μας όπως όλες οι χώρες του κόσμου βρίσκεται μπροστά σε μία υγειονομική απειλή με απρόβλεπτες επιπτώσεις. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο και πρέπει να δοθεί μάχη με το χρόνο για να θωρακιστεί το υγειονομικό σύστημα προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Για να επιτευχθεί αυτό οφείλουμε ως κοινωνία και ο καθ’ ένας μας χωριστά να συναισθανθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης πειθαρχώντας στα μέτρα των ειδικών.

ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Με αφορμή τα λαμβανόμενα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα ακόλουθα: Έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων Ελλήνων πολιτών.Η κατάθεση των αντίστοιχων δικαιολογητικών και η έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννοήσεως των πολιτών με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες και καθορισμού συγκεκριμένης ώρας προσέλευσης για την διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων, προς αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού πολιτών σε κλειστούς χώρους.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Πρὸς Τοὺς Διοικητὰς τῶν Νοσοκομείων ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Φλωρίνης ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΝ Πτολεμαΐδος Τοὺς Ἰατροὺς Τὸ Νοσηλευτικὸ Προσωπικὸ Καὶ ὅλους τοὺς Ἐργαζομένους στὰ Νοσοκομεῖα τῆς Μητροπολιτικῆς Περιφερείας μας Ἀγαπητοί μου, Ἔχει ὁΘεός! Μὲ αὐτὴν τὴν γεμάτη δύναμι καὶ ἐλπίδα φράσι σᾶς χαιρετίζω ὅλους μαζὶ καὶ τὸν καθένα προσωπικά. Σκύβω, παρὰτὰχρόνια μου, καὶ ἀσπάζομαι τὸ χέρι τοῦ καθενός σας ἐν Κυρίῳ, διότι αὐτὴ τὴ στιγμή, ἐν καιρῷ εἰρήνης, ἐσεῖς δίνετε τὴν πιὸ μεγάλη μάχη τοῦ αἰῶνος μας σ’ αὐτὸν τὸν ἰδιάζοντα παγκόσμιο πόλεμο. Πολεμᾶτε μέσα στὸ ἐχθρικὸ στρατόπεδο! Εὐχόμαστε καθημερινὰ γιὰ τοὺς προσβληθέντες ἀδελφούς μας.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής Δήμου Πρεσπών γίνονται οι παρακάτω τροποποιήσεις στη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται κατ’αρχήν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά . Μόνο αν είναι απαραίτητο προσέρχονται οι πολίτες στο Δημαρχείο ή το γραφείο Κρυσταλλοπηγής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συστήνει κλιμάκια ελέγχου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, που θα αποτελούνται από: 1.Υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας 2. Κτηνίατρο της ΔΑΟΚ και της Δ/νσης Κτην/κής( για την Π.Ε.Κοζάνης) 3.Υπάλληλο της Δνσης Ανάπτυξης Τα κλιμάκια θα συνεπικουρούνται με ιατρούς των οικείων Ιατρικών Συλλόγων και αστυνομικούς των οικείων Αστυνομικών Αρχών. Έργο των κλιμακίων θα είναι ο έλεγχος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών. Ο ορισμός των υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών για τη συγκρότηση του κλιμακίου θα γίνεται με μέριμνα των προϊσταμένων των ανωτέρω διευθύνσεων με απόφασή τους. Συντονιστής του έργου ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΕΠ-ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εικόνα
Σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α΄ 55/11.3.2020 και Α΄ 64/14.3.2020) με θέμα «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» τα περιφερειακά ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας (Περάσματος, Μελίτης και Κάτω Καλλινίκης) θα παραμείνουν κλειστά, προς αποφυγή επιδημικής διάδοσης του νέου κορωνοϊού και προληπτική προφύλαξη της υγείας συναλλασσόμενων δημοτών και υπαλλήλων. Όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα συγκεκριμένα ΚΕΠ (όπως π.χ. παραλαβή εγγράφων), θα εξυπηρετούνται από 16 Μαρτίου 2020, μόνο από το ΚΕΠ της πόλης (Διοικητήριο). Τα περιφερειακά ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά όσο καιρό διαρκούν τα έκτακτα μέτρα και ισχύουν οι άδειες ειδικού τύπου των υπαλλήλων.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την συγκρότηση 5 μελούς Επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού αποφάσισε ο Δήμος Φλώρινας. Την Επιτροπή αποτελούν: Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας Κιοσές Ιωάννης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Μουμουλίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας Αντωνιάδης Γεώργιος, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας Παπούλκας Χρήστος, Διοικητής Γ.Ν. Φλώρινας Η Επιτροπή θα συνεδριάζει έκτακτα και θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, Γενικών Γραμματειών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2385022334 & 2385022466 και στο Email: eveflo@otenet.gr , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Ε.Κ.Φ.: ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε τα εξής μέτρα διευκόλυνσης για τους ανέργους: 1) Η τακτική επιδότηση των ανέργων που θα υποβάλουν αίτηση από σήμερα έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 θα ξεκινάει αναδρομικά από την 7η ημέρα μετά την ημερομηνία απόλυσής τους (από σήμερα και μετά), ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αίτησης. Συνεπώς, οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) εντός του 6ημερου μετά τη λύση της εργασιακής τους σχέσης, αρκεί να προσέρχονται οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Ε.Κ.Φ.: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρόκλησης του κορωνοϊού αλλά και της ανάγκης του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις υπηρεσίες του, αλλάζει ριζικά τον τρόπο εξυπηρέτησης από τους δύο μεγαλύτερους κοινωνικούς βραχίονες του κράτους, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, από αύριο 16 Μαρτίου 2020 όλες οι συναλλαγές του eΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ με τους πολίτες θα γίνονται πλέον χωρίς ουρές και αναμονή, είτε στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους είτε με προγραμματισμένα ραντεβού στα υποκαταστημάτα σε όλη την Ελλάδα.

ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Εικόνα
Σε θάλαμο απομόνωσης του Νοσοκομείου Φλώρινας νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι ύποπτο κρούσμα που έχει συμπτώματα ίδια με αυτά του κορωνοιού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕΡΤ Φλώρινας. Από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος που έχει σταλεί. Ειδικοί συμβουλεύουν να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και να μένουμε σπίτι έτσι ώστε να βοηθήσουμε όλοι στην αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοιού. Σε απάντηση του το γραφείο του ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα στην Φλώρινας μας ενημέρωση πως θα κάνει επίσημα δηλώσεις το απόγευμα ο κ. Τσιόρδας. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΕΤΟΥ "ΕΙΡΗΝΗ"

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Αετού «Ειρήνη», την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 από 09:00 έως 13:00, στο Δημαρχείο Αετού.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Αγαπητοί συνδημότες, ζούμε στ’ αλήθεια πρωτόγνωρες καταστάσεις και η ανησυχία όλων μας είναι πολύ μεγάλη διότι πρόκειται για ένα θέμα υγείας, μια πανδημία για την οποία δεν γνωρίζουμε την εξέλιξή της.Βιώνουμε συνθήκες που λίγο καιρό πριν θα μας φαίνονταν υπερβολικές, ίσως και απίστευτες.Σε αυτές τις περιστάσεις, η καθεμία και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξουμε την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, όπως εκφράζονται από τα όργανα της πολιτείας.