Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 29, 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σκακιστική Ακαδημία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη 5 – 7:30 μ.μ. στο χώρο της Λέσχης (Ιωάννου Καραβίτη 2 - πρώην ξενοδοχείο «ΔΙΕΘΝΕΣ»). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6937 412010 (κ. Αντωνιάδη Χαράλαμπο) .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ

Εικόνα
  Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Πλήρης απαξίωση και έλλειψη στήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας Π.Περκα, Ο.Τελιγιοριδου και Κ. Βέττα για την απαξίωση και την έλλειψη στήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.   Ερωτάται η Υπουργός  1.     Πως προτίθεστε να στηρίξετε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την δραματική συρρίκνωση των πρωτοετών φοιτητών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21; Ποια είναι εκείνα τα ειδικά μέτρα που θα λάβετε για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού έργου, τις υλικοτεχνικές υποδομές και του προσωπικού; 2.     Προτίθεστε να καταργήσετε άμεσα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, έπειτα από τις καταστρεπτικές- για την ελληνική κοινωνία- συνέπειες από την θέσπισή της; ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ : Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση  Στην ερώτηση καταγράφονται τα σημαντικά προ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΎ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Αλλαγές λειτουργίας στο ΚΕΠ του Δήμου Άργους Ορεστικού από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Το ΚΕΠ  θα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 έως 19:30 και Σάββατο από 8:00 έως 13:30. Το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Αμπελοκήπων θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:30 έως 15:30.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ωδείο Φλώρινας και στο παράρτημα Αμυνταίου για το εκπαιδευτικό έτος 2021-22. Με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, έχουν ληφθεί και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής, έτσι όπως καθορίζονται από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά αρχίζουν την 6η Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ Τ.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΛΕΧΟΒΟΥ

Εικόνα
Στην πρόσληψη ενός ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου (ΔΗ.Κ.Ε.Α), που εδρεύει στο Αμύνταιο του Ν. Φλώρινας, προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η πρόσληψη, ειδικότητας ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ/ΤΡΙΑ, αφορά στην Δομή <<Βοήθεια στο Σπίτι>> Λεχόβου-Βαρικού.

ΜΕΤΡΑ ΡΎΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΊΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ROLLER SKI RACE FLORINA

Εικόνα
Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του 3ου Διεθνή Αγώνα FIS ROLLER SKI RACE FLORINA 2021, εξέδωσε η Τροχαία Φλώρινας. Με ευθύνη του Αθλητικού Όμιλου Φλώρινας θα τοποθετηθεί σήμανση ότι η οδός θα είναι κλειστή λόγω διεξαγωγής αγώνα για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, από τ ο 16ο έως τ ο 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), στα παρακάτω σημεία: στην οδό Πανοσοπούλου (γέφυρα Αγίου Γεωργίου). στην Τ.Κ. Τροπαιούχου. στην Τ.Κ. Δροσοπηγής. στο 28 χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (στη 3η Μ.Σ.Ε.Π.). 5. Ύστερα από τα προαναφερόμενα προτείνεται η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας την 04 και 05-09-2021 και κατά τις ώρες 09:00-12:00 από τ ο 16ο έως τ ο 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

121 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΒΙΤΣΊΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Στην  «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου» Δήμου Καστοριάς, προχωράει η η Περιφέρεια Καστοριάς,  προϋπολογισμού 121.892€ ,  για την Αναβάθμιση των Υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου. 

ΠΕΝΤΕ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Πέντε ειδικότητες ανακοινώθηκαν για το ΔΙΕΚ Αμυνταίου για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (Chef)

ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΊΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Θέματα που αφορούν διάφορες παρεμβάσεις στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς, συζητήθηκαν κατά την σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη  που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Κοτσάκο και υπηρεσιακά στελέχη.   Στη σύσκεψη συμμετείχε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου.

Δ.Ι.Ε.Κ ΦΛΏΡΙΝΑΣ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΌ

Εικόνα
Έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές για τους επιτυχόντες που υπέβαλαν διπλό μηχανογραφικό.  Όλοι οι υποψήφιοι, μπορούν να υποβάλουν και νέα αίτηση στην αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ με περισσότερες ειδικότητες και θέσεις. Δικαίωμα εγγραφής όμως έχουν σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ τμήμα Δ.Ι.Ε.Κ. ή Α.Ε.Ι.

ΕΝΝΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εννέα ειδικότητες ανακοινώθηκαν για το ς το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Φλώρινας,ΕΝΝΕΑ αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανά Ι.Ε.Κ. και Περιφέρεια για το εξάμηνο 2021Β.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2020-2021 πρόκειται να χορηγήσει το τμήμα Υποτροφιών «Αριστεία Νίκου Καπετανίδη» της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 15-10-2021 και ώρα 11.00 μ.μ. Εκ των παρακάτω Λυκείων Του 1ου Λυκείου Φλώρινας Του 2ου Λυκείου Φλώρινας Του 3ου Λυκείου Φλώρινας Του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας Του ΕΠΑΛ Φλώρινας Τα χρηματικά βραβεία προσφέρει το τμήμα υποτροφιών της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.

"ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ 2021" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚοινΣεπ “EcoTourismo” ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΟΝ ΣΟΧ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΟΦ

Εικόνα
Την δράση «ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ 2021» με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών, της Π.Ε Φλώρινας, του ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας διοργανώνει στις αρχές του Σεπτεμβρίου η ΚοινΣΕπ “EcoTourismo” με έδρα τον Λαιμό Πρεσπών, στην περιοχή Πρεσπών και Πισοδερίου. Στον νέο σχεδιασμό, πέρα από τον μεγάλο αγώνα Ορεινού Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης, που διοργάνωσε το 2019, περιλαμβάνεται ένας επιπλέον αγώνας τριάθλου sprint, με στόχο την διεξαγωγή των αγώνων με τα καθιερωμένα πρότυπα. Επιπλέον, εισάγουμε την κατηγορία συμμετοχής με e-bike(μηχανικώς υποβοηθούμενα ποδήλατα) μια που αποτελούν την νέα τάση στην ορεινή ποδηλασία. Πληροφορίες : https://prespathlon.gr/ Το Sprint Tρίαθλο απευθύνεται σε περισσότερους αθλητές διότι έχει πολύ λιγότερες δυσκολίες από το ορεινό τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης αφού οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο αθλητής είναι μικρότερες και το έδαφος στο οποίο διεξάγεται είναι απολύτως ομαλό με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές. Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Πλ

ΔΡΑΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δράση ορειβατικής πεζοπορίας και περιβαλλοντικής δραστηριοποίησης και ενημέρωσης, διοργανώνει το Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ). Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 π.μ. και με αφετηρία το Ορειβατικό Πάρκο «Ν. Όροβα» του ΣΕΟΦ (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 30). Θα έχει συνολική μέγιστη διάρκεια 3 (τριών) ωρών. Σκοπός η ανάδειξη της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και την ενημέρωση για τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και τους τρόπους προστασίας του από όλους και όλες εμάς.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021 ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι από σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 12:00 και μέχρι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021 του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2020: είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του eΕΦΚΑ ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή συμπληρώνουν τουλάχιστον 4 συνεχείς μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

11 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
11 θέματα για τη Φλώρινα και την Καστοριά θα συζητηθούν στην οικονομική επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας που θα συνεδριάσει στις 10:00 αύριο Τρίτη 31 Αυγούστου.Σημαντικότερα για τη Φλώρινα θέματα είναι η έ γκριση  Ι πρακτικού Συνοπτικού Διαγωνισμού της μελέτης : «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτήματος Βαρικού» Π.Ε. Φλώρινας,, η  Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα αιτήματα των σχολικών μονάδων, με αλλαγή στη χιλιομετρική απόσταση και την ημερήσια αποζημίωση, στα πλαίσια του σχολικού έτους 2021-22.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Ξεκινάνε τα μαθήματα για τα αθλήματα της Ξιφασκίας και Αντισφαίρισης  του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας. Οι εγγραφές για τη  Νέα Προπονητική Αγωνιστική Περιόδο 2021-2022 ξεκινάνε από σήμερα Δ ευτέρα 30 Αυγούστου 17:00 -20:00 το απόγευμα στη Γραμματεία του Ομίλου (2385028600).Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "η γραμματεία  είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί και να σας ξεναγήσει στο Καλύτερο και Ασφαλέστερο Προπονητικό Κέντρο στην Ελλάδα, το ΟΞΙΦ ΑΡΕΝΑ στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φλώρινας.  Περιηγηθείτε μέσω του: www.oxif.gr   ή www.facebook.com/florinafencingclub ".