Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 8, 2018

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
40χρονο ημεδαπό για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν  σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου. Ο 40χρονος σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, χωρίς αυτός να κατέχει τις απαιτούμενες άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Τέσσερα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 19 Απριλίου στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Τα εργαστήρια οργανώνονται στο πλαίσιο τηςΔράση C1 του έργου LIFEAMYBEAR. Η δράση αυτή έχει ως αντικείμενο την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την συμβολή όλων των ενδιαφερόμενων μερών της, στην επίτευξη των σκοπών του έργου: την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2Κ/2018

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 2Κ/2018 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 6/8-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα δύο (42) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού μας τόπου (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

5ο DRIFT ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
5ο DRIFT ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ

Εικόνα
Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας-ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (29/3/2018). Μεταξύ άλλων, έθιξε προς τον παρόντα στη συνεδρίαση υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, ενεργειακά θέματα της περιοχής, το θέμα της μετεγκατάστασης των οικισμών, αγροτικά θέματα, καθώς και την κοροϊδία για τη Δυτ. Μακεδονία με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ ΙΙ".

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Τετάρτη 11/04/2018 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 1.129.032,26 €,  «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Κέλλης» μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και της συμβαλλόμενης εταιρείας ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΤΕΕ, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Νάτση, της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Αναστασίας Αλληλόμη και του εκπροσώπου της ανωτέρω εταιρείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ" ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Τετάρτη 11/04/2018 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 1.779.838,71€, «Εσωτερικό Δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα» μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και της συμβαλλομένης εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΤΕ, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Νάτση, της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Αναστασίας Αλληλόμη και των εκπρόσωπο της ανωτέρω εταιρείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 62ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
"15 Απριλίου 1956 – 15 Απριλίου 2018 " 62 έτη συνεχούς παρουσίας στον αέρα της Φλώρινας Ελάτε να τιμήσουμε τους πρωτοπόρους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας , να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι την ιστορία της ΕΡΤ Φλώρινας. Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 10 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 54ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ένας 54χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη  σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  σε περιοχή της Καστοριάς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, βρέθηκαν εντός αυτού ένας (1) ταξιδιωτικός σάκος ο οποίος περιείχε δέκα (10) πλαστικές αυτοσχέδιες και ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους δέκα (10) κιλών και διακοσίων τεσσάρων (204) γραμμαρίων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ

Εικόνα
Δυο  ημεδαπούς ηλικίας 57 και 62 χρόνων για παράνομη αλιεία συνέλαβαν στη λίμνη της Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  1 βάρκα με εξωλέμβια μηχανή,  8 κιλά και 500 γραμμάρια ψάρια και  700 μέτρα δίχτυα.

Ε.Κ.Φ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στέκεται το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας λέγοντας όχι στη πώληση των μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Σιάκος, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται σχετικά με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βούλη ως κατεπείγον μέχρι τέλος Απριλίου, το πλήγμα για την Φλώρινα θα είναι μεγάλο καθώς το μέλλον της ενέργειας και της περιοχής θα είναι αβέβαιο. Επεσήμανε δε ότι η Διοίκηση του εργατικού κέντρου θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση πώληση της μονάδας στη Μελίτη αν δε διασφαλιστεί και η κατασκευή της 2ης μονάδας, η λειτουργία όλων των ορυχείων και η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. «Θα πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι μπροστά στον αγώνα για τη μη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ» τόνισε τέλος «γιατί με τη κατάργηση και της απόδοσης του Τοπικού πόρου θα χάσουν αρκετά χρήματα για σημαντικά έργα που γίνονται μέσω αυτών των χρημάτων». Πηγή

ΜΗΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου του 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά -264- άτομα και ειδικότερα: Æ Για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση- εγκληματική ομάδα»: -11- Æ Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»: -43- Æ Για κλοπές - διαρρήξεις: -6- Æ Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -26- Æ Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -146- (εκ των οποίων -137- για παράνομη είσοδο και παραμονή και -9- για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών) Æ Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί όπλων»: -2- Æ Για λοιπά αδικήματα: -30-

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΡΙΤΗ 17/4/2018, 7:00μ.μ, Κεντρική Πλατεία Η κυβέρνηση σε λίγες μέρες φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. στα πλαίσια του παραπέρα βήματος απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η ΕΕ με τις οδηγίες της.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 15, 22 και 29 Απριλίου) καθώς και την Παρασκευή 13 Απριλίου, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, το Σάββατο 28 Απριλίου και την Πρωτομαγιά.Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 ακριβώς.Γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» με την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου της Μοναστηριώτισσας και μεγάλης ευεργέτιδας του Συνδέσμου μας Κωνσταντίνας (Νίνας) Ρεσέγκου, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής: - Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά στους οικείους της εκλιπούσης - Να παραβρεθεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου στην εξόδιο ακολουθία - Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο Η αγαπημένη μας Κωνσταντίνα (Νίνα) Ρεσέγκου υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος του Συνδέσμου μέχρι και την τελευταία στιγμή.

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ” - ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
3ο Διεθνές Θεματικό Εργαστήριο “Ανάπτυξη ικανοτήτων για τους επιχειρηματίες” - Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας προασπίζοντας τις ΜμΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο REBORN του Interreg Europe 2014-2020.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Εικόνα
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη  Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας (οδός Μεγαρόβου 15- Φλώρινα, 2ος όροφος).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΒΕΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή 1/4/2018 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Τ.Κ Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίου. Ο κ. Βουλευτής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού ,συνομίλησε με κατοίκους της τοπικής κοινότητας και ενημερώθηκε για θέματα που τους απασχολούν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Εικόνα
Με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ, Τεύχος Α.Α.Π., Αρ. Φύλλου 60, 2.4.2018) περί έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα και των παρακείμενων υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και του καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης, επισφραγίστηκαν με επιτυχία οι συνεχείς προσπάθειές μας για την προώθηση του έργου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα. Καθίσταται πλέον δυνατή η έκδοση της Άδειας Δόμησης και μπορούμε να υλοποιήσουμε το έργο βελτίωσης – εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και της διασύνδεσής του με την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τη σχετική Πρόσκληση του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Σημειώνουμε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση στεγών υφιστάμενων υποδομών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας» προϋπολογισμού 860.000 ευρώ.

Ε.Κ.Φ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινά την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2018 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά με αναπηρία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Εικόνα
Κύριε Πρόεδρε, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ώστε να δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την υπ’αριθ απόφαση 157462/31-05-2011 τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’αριθ 309891/14-12-2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «Διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του Ν.3877/2010 (ΦΕΚ Α’ 160)». Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη δυνατότητα των παραγωγών, όταν ασφαλίζουν την παραγωγή τους, να δηλώνουν (-)20% ή (+)20% για την ποσότητα της παραγωγής που ασφαλίζουν. Μέχρι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται στο σύνολο της αγροτικής εκμετάλλευσης που δηλώνεται.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΛΤΣΑΣ: ΔΙΝΟΝΤΑΙ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η χρηματοδότηση για την Τηλεθέρμανση της Φλώρινας συνεχίζεται απρόσκοπτα και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η Φλώρινα θα λάβει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με σκοπό την κατασκευή συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού που θα τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια, αντί για την καύση πετρελαίου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την απόφαση της γενικής συνέλευσης (συνεδρίαση με αρ. 27/28-3-2018) της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας για την μετεξέλιξή της σε Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στα πλαίσια του διευρυμένου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η απόφαση αυτή, απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά, δείχνει την ετοιμότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης μας στην συζήτηση για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα της Παιδαγωγικής Σχολής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, δεδομένης της επάρκειας σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και σε υποδομές. Οποιαδήποτε άλλη εξωπανεπιστημιακή τοποθέτηση ή παρέμβαση δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της θεσμικής συζήτησης που διεξάγεται.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας ξεκίνησε τη λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ στα πλαίσια του Ε.Π. «Δυτικής Μακεδονίας 2014 - 2020». Η δομή «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φλώρινας για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος της νέας δομής είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά..

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 92/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, ο Δήμος Αμυνταίου θα προβεί στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών (3) μηνών για τις ανάγκες της πυρασφάλειας του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ.4 του Ν.2738/99 και του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 καθώς και του άρθρου 41 παρ. 2 του Ν. 4325/2015 ως εξής: 2. Έναν (1) ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων έργων 3. Έναν (1) ΔΕ Οδηγό Οχημάτων

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 17/19-5-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα έξι (56) θέσεων μονίμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Ασύλου (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής).

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Ε/2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Ε/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση δέκα (10) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Συνήγορο του Πολίτη, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.Οι θέσεις της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ REBORN ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας & Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κος Καρυπίδης Θεόδωρος σας προσκαλεί στο 3ο Διεθνές Θεματικό Εργαστήριο του έργου REBORN με τίτλο: “Ανάπτυξη ικανοτήτων για τους επιχειρηματίες” το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του έργουREBORN/INTERREGEurope που αφορά στην επιχειρηματικότητα 2ης ευκαιρίας. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεωντου Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Π.ΕΚοζάνης, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη με ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ … Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ !

Εικόνα
Σε όποιον δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα, η συγκεκριμένη απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου φαντάζει τελείως (ακατ)ΑΝΟΗΤΗ : η Νεφρολόγος του Νοσοκομείου Φλώρινας και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας κ. Ειρήνη Βασιλείου, Επιμελήτρια Α΄ Νεφρολόγος, μετατίθεται με το ζόρι στην Θεσσαλονίκη (!) και μάλιστα σε νοσοκομείο («Γεννηματάς») που δεν έχει νεφρολογική μονάδα (!!) ούτε καν θέση γιατρού νεφρολόγου στον οργανισμό του (!!!). Και αυτό παρά την κατηγορηματική αντίρρηση της ίδιας της ιατρού (σε μια περίοδο που σύνηθες είναι το … αντίθετο, δηλαδή συνήθως γιατροί που υπηρετούν επί χρόνια στην περιφέρεια θέλουν να μετακινηθούν από την περιφέρεια προς το κέντρο, και όχι το αντίστροφο, και συνήθως οι αρμόδιοι δεν τους αφήνουν), παρά το γεγονός πως χωρίς την συγκεκριμένη γιατρό – την ΜΟΝΑΔΙΚΗ μόνιμη γιατρό ΕΣΥ της Μονάδας – η Μονάδα θα μείνει μόνο με μια νέα επικουρική νεοειδικευμένη συνάδελφο που ανέλαβε πρόσφατα και με έναν ιδιώτη συμβεβλημένο με «μπλοκάκι» μόνο για εφημερίες πέραν