Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 28, 2021

ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΚΈΝΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΊΗΣΗ

Εικόνα
Στην ανάγκη διαμόρφωσης μία θέσεως η οποία θα είναι η «επίσημη θέση» των Ε.Κ, θα είναι ενιαία και θα υποστηρίζεται σε κάθε δημόσια δράση ή διεκδίκηση, συμφώνησαν τα Εργατικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.  Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν  "η απολιγνιτοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το σίγουρο είναι ότι θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΥΧΑΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΟΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ

Εικόνα
Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο σύγχρονο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, τη συνάντηση με επενδυτές και τη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό με τρία έπαθλα από 4.000-10.000 ευρώ. Οι αιτήσεις άνοιξαν την Τρίτη 30 Μαρτίου και θα κλείνουν διαδοχικά ανά περιοχή από τις 4 έως τις 8 Απριλίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΓΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΊΑΣ ΕΦΉΒΩΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΊΓΥΠΤΟΥ

Εικόνα
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Εφήβων στο Κάιρο της Αίγυπτου, θα συμμετέχει το Σάββατο 3 Απριλίου ο αθλητής του Ξίφους Ασκήσεως της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας Δημήτρης Σαχινίδης.

ΒΡΆΒΕΥΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΎ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ OSTEN

Εικόνα
Η εικαστικός φωτογράφος Σοφία Αντωνακάκη επιβραβεύεται από τον διεθνή   οργανισμό Osten   για το υποβαλλόμενο έργο της στα πλαίσια της    OSTEN BIENNIAL of DRAWING Skopje 2020   .Η Σοφία Αντωνακάκη παρέδωσε ένα υλικό μελέτης πάνω στο διαχρονικό φαινόμενο της εξαναγκαστικής ή εθελουσίας μετανάστευσης, της αποδήμησις , της αποίκισις, του εκτοπισμού.Επιχείρησε να καταγράψει μέσα από πολύ-προβολικές συνθήκες ένα συνονθύλευμα εικόνων που συντελούν  στο άκρατο φαινόμενο  της  μετακίνησης πληθυσμών και του νεωτερικού νομαδισμού. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τoυς Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Αδικαιολόγητη η εξαίρεση της Δυτικής Μακεδονίας από το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω», κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας Πέτη Πέρκα, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Βέττα Καλλιόπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΕΡΥΘΡΌ ΣΤΑΥΡΌ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ξεκινάνε από σήμερα 1η Απριλίου έως τις 9 Απριλίου οι εγγραφές μελών στο Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας από την περιοχή του Αμυνταίου.

Στην Κύπρο «αναπνέεις» Ελλάδα! (1η Απριλίου έναρξη αγώνα της ΕΟΚΑ) Άρθρο του Πέτρου Γ. Γώγου

Εικόνα
Το έχει η μοίρα του Λαού μας κάθε μήνας, κάθε ημέρα του έτους, να είναι ημέρα μνήμης Ηρώων, Μαρτύρων, Αγώνων, ημέρα Αγίων. Αναρίθμητα τα κομποσκοίνια που έχει φτιάξει ο λαός μας, με δάκρυα, προσευχές, δεήσεις προς τον Θεό για λευτεριά και όνειρα. Κάθε κόμπος πλεγμένος με πόνο για το αίμα που χύθηκε και συνεχίζει να ρέει για τα ιδανικά της φυλής μας. Ένα τέτοιο κομποσκοίνι αφορά και την πολύπαθη Κύπρο. Αυτό, δεν έχει τελειώσει ακόμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΤΕΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΈΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΆΖΑ

Εικόνα
Για τη φετινή πορεία λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, καθώς και για τα οφέλη που θα προκύψουν από την επικείμενη τοποθέτηση του ηλεκτροκίνητου θρυμματιστή βιομάζας και αγροτικών υπολειμμάτων (μπαλών), ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο της ΔΕΤΕΠΑ Ιορδάνη Μπάντη και τον διευθυντή της επιχείρησης Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο. Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως είπε ο κ. Μπάντης η κάλυψη των θερμικών αναγκών των δύο μονάδων (θερμικής ισχύος 30MW) και η μείωση του κόστους στo τιμολόγιο των καταναλωτών.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΣΚΛΉΘΡΟΥ ΔΗΝΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου «Εσωτερική αποχέτευση Τ.Κ Σκλήθρου Δήμου Αμυνταίου». Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μπιτάκης Άνθιμος και η ανάδοχος εταιρία με την επωνυμία ΟΔΟ- ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ Α.Τ.Ε υπέγραψαν την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 την σύμβαση κατασκευής του έργου, με το συνολικό προϋπολογισμό μελέτης του έργου να ανέρχεται στο ποσό των 1.529.838,71 και τελικού ποσού σύμβασης 561.175,71 ευρώ.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ

Εικόνα
Κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.  Η Παιδαγωγική Ομάδα συνεχίζει να υλοποιεί προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΩΡΕΑ ΤΡΙΩΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρία ταμπλετ προσέφερε στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας η Διευθύνουσα Σύμβουλο των «Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας Α.Ε.», κα. Βαλίνα Ρόζα. Σε ανακοίνωση της η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας κα. Αγγελική Μακατσωρη "τα ταμπλετ θα δοθούν ως έπαθλο στους μαθητές που θα διακριθούν στο «Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και πεζού λόγου», που διοργανώνει το σχολείο μας. Η ευγενική χορηγία έγινε εις μνήμην του πατέρα της, Χαράλαμπου Ρόζα, επιτυχημένου επιχειρηματία, που η Φλώρινα θυμάται για τον δυναμισμό και την φιλανθρωπία του. Ενέργεια που αποδεικνύει την ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον της κας. Βαλίνας Ρόζα για τους μαθητές του τόπου μας".

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΛΕΧΟΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΝΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης στην Τ.Κ. Λεχόβου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, την Παρασκευή 2 Απριλίου τις 10.00 π.μ. έως τις 12.30. π.μ.   Οι πολίτες που θα πάνε για  το τεστ ταχείας ανίχνευσης  θα πρέπει να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΗ ΜΟΝΆΔΑ ΑΥΞΗΜΈΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Εικόνα
Πάνω από 5 ασθενείς με κορονοϊό έχουν μεταφερθεί στη μονάδα αυξημένης φροντίδας για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Φλώρινας από γειτονικά νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Χρήστος Παπουλκας τόνισε ότι "στο τρίτο κύμα αυτό της Πανδημίας το Νοσοκομείο Φλώρινας συμβάλει στην αποσυμφόρηση των γειτονικών νοσοκομείων λόγω του αυξημένου αριθμού των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας". 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆΣ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΜΩΡΟ ΖΑΡΚΑΔΙ

Εικόνα
Συμβουλές προστασίας και συμπεριφοράς απέναντι σε μωρά ζαρκάδια ή ελάφια από τους πολίτες δίνει ο ΑΡΚΡΟΥΡΟΣ. Όπως αναφέρει "κάθε χρόνο πολλά μωρά ζαρκάδια ή ελάφια απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον από ανθρώπους που έχουν καλή πρόθεση, αλλά δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να βοηθήσουν. Τα περισσότερα μωρά ζαρκάδια- ελάφια που συναντάμε μόνα τους στο δάσος δεν χρειάζονται βοήθεια. Η μαμά τους παραμένει μακριά για να μην προσελκύει πιθανούς θηρευτές και τα πλησιάζει μόνο 1-2 φορές το 24ωρο. Το να τα συναντήσουμε μόνα τους στο δάσος είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό!".

ΔΙΑΠΊΣΤΕΥΣΗ ERASMUS ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Διαπίστευση Erasmus, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+, απονεμήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία  εξασφαλίζει στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του Νέου Προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021)

Εικόνα
Κυκλοφόρησε η  Επετειακή Έκδοση του Περιοδικού του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, με τίτλο: «Ενθυμήσεις» Η συμμετοχή της Φλώρινας στον Αγώνα του 1821", του  Διδάκτορα Θεολογίας - Φιλολόγου κ. Δημητρίου Π. Ρίζου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ολα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινότητα Αχλαδας του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την λειτουργία των ορυχείων, τις απαλλοτριώσεις, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, τις αποκαταστάσεις των εδαφών, τις θέσεις εργασίας,  συζητήθηκαν σε  σύσκεψη φορέων στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Αχλάδας,  μετά από πρόσκληση  του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΘΛΙΨΗ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, και με τη δομή του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, συμμετείχε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στο 3ο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κ ατάθλιψη, με θέμα « Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών ».

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΞΥΛΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Ξεκινάνε την Πέμπτη 1η Απριλίου οι εγγραφές ατομικών αναγκών ξύλευσης έτους 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Αετού του Δήμου Αμυνταίου. Οι εγγραφές θα γίνονται έως 3 Απριλίου από τις  10:00 πρωί  έως τη 13:00 το  μεσημέρι.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν σύντομο απολογισμό των υπηρεσιών και δράσεών του, παρουσίασε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών (3) ετών λειτουργίας του. Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί κοινωνική δομή του Δήμου Φλώρινας που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2018. Σκοπός του είναι η υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως και την προώθηση στην απασχόληση.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΉ ΑΓΟΡΆ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Και αυτήν την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και κάθε Τετάρτη, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 ( rapid test ) στις λαϊκές αγορές της πόλης της Φλώρινας. Τα κλιμάκια θα βρίσκονται σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους στη λαϊκή αγορά της Λ. Μόδη και στην παράλληλη λαϊκή αγορά (στρατόπεδο Σκιαδόπουλου), από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΈΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Το πρόβλημα με την καθίζηση του εδάφους στην Τ.Κ. Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου έφερε με επερώτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο συνδυασμός Ελπίδα.  Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην επερώτηση τους "Μέχρι σήμερα είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, όμως καθώς ο κίνδυνος συνέχισης των καταρρεύσεων είναι προφανής, με την Επερώτηση μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή, έτσι ώστε οι όποιες ενέργειες να γίνουν εκ των προτέρων και άμεσα και όχι όταν πιθανόν να είναι πολύ αργά.Στην επερώτηση, παρά την σοβαρότητά της,ο Περιφερειάρχης επέλεξε ν’ απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κιοσές, ο οποίος περιορίστηκε σε απλή ιστορική αναδρομή, την οποία βέβαια είχαμε ήδη κάνει στο πλαίσιο τεκμηρίωσης της Επερώτησης μας, χωρίς να προσθέσει κάποια συγκεκριμένηενέργεια για το μεγάλο αυτό θέμα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Εικόνα
Στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του διαδικτυακού σεμιναρίου του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Κατάθλιψη, με θέμα «Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών» που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Ψυχολόγο, κα Σμαράγδα Χρηστάκη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα συμμετέχει αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου ο Δήμος Φλώρινας, με τη δομή ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, στις 12:30 στον παρακάτω σύνδεσμο (link): https://zoom.us/j/94041923754

Π.ΠΕΡΚΑ : "ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ" (video)

Εικόνα
Την Τ.Κ. Αχλάδας επισκέφθηκε η  Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Στόχος του οδοιπορικού, όπως ανέφερε, είναι η καταγραφή των προβλημάτων των αδικημένων κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, που ως λιγνιτικές περιοχές έδωσαν φως σε όλη την Ελλάδα. "Στο πρώτο βίντεο αυτής της καταγραφής παρουσιάζεται η κατάσταση της Αχλάδας, οι  δραματικές εικόνες περιβαλλοντικής καταστροφής  " ανέφερε ακόμα "τα ενεργά ορυχεία που λειτουργούν γύρω από την κοινότητα και τους οικισμούς της, το ιστορικό και τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων ενόψει της βίαιης και εμπροσθοβαρούς απολιγνιτοποίησης που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη".

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη , με εκπροσώπους στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ, στο Αμύνταιο. Ακόμα συζητήθηκαν αγροτικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν τους καλλιεργητές της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και οι πρόεδροι ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Αντωνιάδη για να υπάρξει μείωση του ενοικίου τόσο για τις μονοετείς όσο και για τις πολυετείς καλλιέργειες. Ακόμα ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις από τον παγετό και τις θεομηνίες, ειδικά αυτήν την εποχή που λόγω του τελευταίου παγετού εκτιμάται ότι οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

45 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΆΣΚΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία βεβαιώθηκαν 45 παραβάσεις από τις οποίες οι 36 για άσκοπη μετακίνηση και 9 για μη χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στην Δυτική Μακεδονία. 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Το Γενικό Λύκειο: την οργάνωση της μελέτης, τα μαθήματα και τις ομάδες προσανατολισμού στη Β και Γ τάξη, τα Επιστημονικά Πεδία και το νέο πλαίσιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Φλώρινας. Η εκδήλωση την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές της Α τάξης των Γενικών Λυκείων του Νομού Φλώρινας και στους γονείς - κηδεμόνες αυτών.