Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 28, 2021

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΜ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΕΝΕΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΊΗΣΗ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία» που διοργάνωσε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.  Κατά την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στο πως αντιλαμβάνεται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη επιχειρηματικότητα στα όρια του Δήμου Αμυνταίου αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Επεσήμανε τη προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος μας στον πρωτογενή τομέα αλλά και στους τρόπους εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας της πράσινης επιχειρηματικότητας στο νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που διαμορφώνεται στα πλαίσια της μεταλιγνιτικής εποχής.

Ερώτηση με θέμα «Απευθείας αναθέσεις 700.000 € για την παραγωγή βιντεο-μαθημάτων και επικοινωνία», κατέθεσαν 47 Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα

Εικόνα
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα: «Απευθείας αναθέσεις 700.000 € για την παραγωγή βιντεο-μαθημάτων και επικοινωνία», κατέθεσαν 47 Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "Η ΦΛΏΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ"

Εικόνα
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από τον κλείσιμο των ατμοηλεκτρικων σταθμών  και των ορυχείων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και κυρίως για το έμψυχο δυναμικό που επηρεάζεται από αυτό, ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Φλώρινας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος.

5.135 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ 5.778 ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
5.135 έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Φλώρινας από τους οποίους οι 3.496 έχουν κάνει την πρώτη δόση και 1.639 την δεύτερη δόση.  Στην Π.Ε. Καστοριάς  έχουν εμβολιαστεί 5.778 από τους 3.822 έχουν κάνει την πρώτη δόση και 1956 την δεύτερη δόση. 

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν δύο άτομα  31 και 37 χρόνων, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου. Επειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δύο άτομα από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού μία συσκευασία δέματος, την οποία παρέλαβαν από το ΚΤΕΛ και η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, δισκία ναρκωτικών χαπιών και σύριγγες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές της Φλώρινας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, δισκία ναρκωτικών χαπιών, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτες κάνναβης.

Π. Πέρκα: «Δεν θα δεχτώ να αδικηθεί η Φλώρινα. Ζητάω σχεδιασμό βάσει της επιστήμης, των μελετών και με ασφάλεια δίκαιου. Ο σχεδιασμός για εξυπηρέτηση κολλητών ανήκει στο παρελθόν»

Εικόνα
Εκρηκτική ηταν η παρέμβαση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας επί του υπομνήματος της Περιφέρειας για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαισίου. Η κ. Πέρκα εστίασε στη διαδικασία της επικαιροποίησης του Π.Χ.Π. της Π.Δ.Μ, στη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία, στις πύλες εισόδου της Π.Δ.Μ. προς τα Βαλκάνια, τα διαμετακομιστικά και εμπορευματικά κέντρα και τη διαχρονική υποβάθμιση της Φλώρινας, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η Φλώρινα έχει πλέον φωνή και ακούγεται δυνατά. «Σε ότι αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία, ανέφερε η μελετήτρια ότι προέκυψαν αλλαγές στο σχεδιασμό. Πώς προέκυψαν οι αλλαγές στο θέμα των συγκοινωνιακών και μεταφορικών έργων; Πώς προέκυψαν αυτές οι αλλαγές στο σχεδιασμό; Πώς προέκυψε το έργο Κοζάνη – Άργους Ορεστικό – Πογράδετς; Με μελέτες; Κυκλοφοριακές; Με φόρτους; Με τι στοιχεία; Μιλάω τεχνοκρατικά ως συγκοινωνιολόγος. Εδώ έχουμε πάρα πολλές ενστάσεις" τόνισε η κα. Πέρκα υπογρςμμιζ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 7 Μαρτίου σε περιοχές της Καστοριάς προκειμένου να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες λόγω συντήρησης του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ  Προγραμματισμένες Διακοπές Ρεύματος την Κυριακή 07/03/2021 στις παρακάτω περιοχές: α) Από ώρα 08:00 έως 08:05 και 12:00 έως 15:00 στους οικισμούς ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ-ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ-ΚΟΡΗΣΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΛΙΘΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΤΟΠΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ-ΒΕΡΓΑ-ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΕΩΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΕΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ- ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Φ/Β, ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ & ΕΝΩΣΗ zoomάρουν στο θέμα της απολιγνιτοποίησης συζητώντας με τους Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Φλώρινας και Κοζάνης

Εικόνα
Εφαρμόζοντας την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κοινής συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΝΩΣΗ ξεκίνησε σήμερα ο πρώτος κύκλος των αποφασισθέντων διεξοδικών συζητήσεων, με τους Βουλευτές της Ν.Δ, ώστε μέσα από τον διάλογο και τη διαμόρφωση των θέσεων (έτσι όπως αυτές θα προκύψουν μέσα από τις συναντήσεις) να ασκηθούν πιέσεις, να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες και να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΡΔ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΆΡΙΣΑ

Εικόνα
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε, για ακόμη μια φορά, στο πλευρό των συμπολιτών μας στον Νομό Λάρισας, καλώντας όλα μας τα μέλη κι όλους τους νέους ανθρώπους να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα ακόλουθα: Εμφιαλωμένο νερό Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Εικόνα
Στην δημιουργία νέας ηλεκτρονικής διεύθυνσης για να διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου, δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε αυτές, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19, προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου.

ΑΠΟΜΆΚΡΥΝΣΗ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην αποξήλωση και απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων στην πόλη της Φλώρινας, τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Εικόνα
Βοήθεια σε όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν είτε ηλικιωμένοι είτε με κινητικά προβλήματα, παρέχει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Φλώρινας. Όποιος επιθυμεί βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 2385044540 με τους εργαζομενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για να προχωρήσει στον εμβολιασμό .

ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑ ΒΑΚΙΤΣΊΔΟΥ

Εικόνα
Υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας δώρισε η ομογενής Φλωρινιτισσα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου στην Π.Ε. Φλώρινας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωαννης Κιοσές με ανακοίνωση εκφράζει θερμές ευχαριστίες, για την εξόχως ευγενική χειρονομία, υπογραμμιζοντας πως " η   προσφορά της αυτή αποδεικνύει τα ευγενικά συναισθήματα και το ενδιαφέρον της για τη δημόσια υγεία των συμπατριωτών μας, καθώς και την αδιάλειπτη αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Φλώρινα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

Εικόνα
Επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με Θέμα: Αίτημα άμεσης επανατοποθέτησης φωλιάς πελαργού, η κίνηση πολιτών Μελίτης " Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ".

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
"Εξακολουθούμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα με στόχο να διατηρήσουμε  τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην Φλώρινα" ήταντο σημερινό μήνυμα του ΔημάρχουΦλώρινας ΒασίληΓιαννάκη προς τους κατοίκους της περιοχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΊΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Η χρηματοδότηση της μελέτης αρδευτικού δικτύου Βεγγορίτιδας για το Δήμο Αμυνταίου ήταν το μοναδικό θέμα που έθεσε στον  υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Υφυπουργό παρουσία και του Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο. Όπως αναφέρει ο κ.Αντωνιαδης "ο υφυπουργός δεσμεύτηκε στην αναζήτηση λύσης για την ένταξη της συγκεκριμένης μελέτης σε πρόγραμμα του υπουργείου του".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες του προσωπικού της  Αστυνομίας στην Φλώρινα έθεσαν στον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Νέστορα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας κατά την διάρκεια συνάντησης τους. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αριθμό συμμετοχών και από την Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Η σκακιστικη ομάδα της Λέσχης  Πολιτισμού Φλώρινας συμμετείχε με 17 ατομα στην διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος 115 ομάδες από όλη την Ελλάδα και 420 σκακιστές και σκακίστριες, με τα μέλη να αγωνίζονται στα πρώτα «τραπέζια». Τελικά, ισοβάθμησαν στην 16η θέση, ενώ μετά τα κριτήρια της ισοβαθμίας βρέθηκαν στην 31η θέση.

ΚΑΝΈΝΑ ΘΕΤΙΚΌ ΚΡΟΎΣΜΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 108 ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ

Εικόνα
Κ ανένα θετικό κρούσμα δεν βρέθηκε σήμερα στην πόλη του Αμυνταίου από 108  τεστ ταχείας ανίχνευσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης.  Οι φορείς συνιστούν στους κατοίκους να συνεχίσουν να τηρουν τα μέτρα και να μην εφησυχάζουν έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Διήμερη εκδήλωση την Κυριακή 07 και Δευτέρα 08 του Μάρτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργανώνει Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) Πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζουν έργα περφόρμανς-για-κάμερα. Τα έργα είναι των Ίννας Βουτσά, Νάσιας Καρατσιράκη, Κλεάνθη Κομματά, Φανής Λουκά, Ιωάννας Μπουντόνα και Νίκης Παλούμπη. Επιστημονικά υπεύθυνη για την εκδήλωση είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τ.Ε.Ε.Τ. και μέλος της Ε.Ι.Φ. κα Αγγελική Αυγητίδου, ενώ την ευθύνη της οργάνωσης έχουν οι κκ Αγγελική Αυγητίδου και Νάσια Καρατσιράκη. Τα έργα θα είναι ανοικτά στο κοινό την Δευτέρα 8η Μαρτίου στη διεύθυνση https://vimeo.com/performancestudio

Π.Πέρκα : "Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει το κράτος δικαίου (video)

Εικόνα
Την πολιτική επικαιρότητα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και την αναγκαιότητα εξασφάλισης του Κράτους Δικαίου στη χώρα, σχολίασε στην στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Από τις Έξι, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΊΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΟΥΣΙΏΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎΣ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας.  Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ο 27χρονος, διότι επιχείρησε να πουλήσει ναρκωτικές ουσίες σε άτομο, το οποίο αντιλαμβανόμενο τον επικείμενο έλεγχο από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή. Απο την έρευνα, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 25χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής, ο οποίος και συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 25χρονου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 78,96- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, 2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -485- ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ

Εικόνα
Ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 04 Μαρτίου σε Τ.Κ. του Δήμου Αμυνταίου.  Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν τα διαστήματα από 08:00 έως 08:30 και από 11:30 έως 12:30  στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες, του Δήμου Αμυνταίου: Αγραπιδιά Αετός Ανάργυροι Ασπρόγεια Βαλτόνερα Λιμνοχώρι Πεδινό Σκλήθρο Φανός Νυμφαίο

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Κομβική η σημασία της για τη γυναίκα και την οικογένειά της με ή χωρίς πανδημία» διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΩΡΕΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΊΩΝ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρεις πολύτομες εγκυκλοπαιδειες και πολλά βιβλία για τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου του 6ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας δώρισε ο Ανδρέας Τσαμαδός.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαρτιου από 8:00 έως 8:30 και 11:30 έως 12:30 π. μ. στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Να συναντηθούν οι επιμέρους αντιστάσεις- μαζική στήριξη της ΑνοιχτήςΣυνέλευσης Πολιτών" στηρίζει την πρωτοβουλία η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας.

4.331 άτομα έχουν εμβολιαστεί στην Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ 4.938 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
177 άτομα εμβολιάστηκαν χθες Δευτέρα 1η Μαρτίου στην Π.Ε. Φλώρινας αυξάνοντας τον αριθμό των εμβολιασμενων σε 4.331 άτομα. Από αυτούς 135 εκαναν με τον αριθμό των εμβολιασμενων να φτάνει τα 2.743 άτομα που έκαναν την  πρώτη δόση του εμβολίου  ενώ 42 χθες έκαναν την δεύτερη δόση με τον αριθμό αυτών συνολικά να φτάνει τα 1588 άτομα.  Στην Π.Ε Καστοριάς την εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση χθες 113 άτομα και την δεύτερη δόση 103 άτομα.  Συνολικά στην Καστοριά μέχρι και χθες έχουν εμβολιαστεί 4.938 άτομα. 

ΔΩΡΕΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εικόνα
Την αντιμισθία του διέθεσε στο  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου/Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΆ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΆΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου σε διάφορες περιοχές της Καστοριάς απο τις 08:00 έωςτις 2:30 ΣΤΟ Δ/Δ ΑΡΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ Φ/Β ΚΑΠΛΑΝΗ – ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ – ΦΑΕΘΩΝ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ – ΤΕΛΙΓΙΩΡΙΔΗΣ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ -ΤΑΛΙΔΗ- ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ DM – ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΕΓΕΚ – ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ – ΜΗΤΡΕΝΑΣ – Φ/Β ΓΚΙΑΤΑ – ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΗΛΙΑΔΗ – ΜΟΥΤΖΙΚΗ – ΑΡΔ. ΣΙΩΜΟΥ – ΠΙΣΣΑΔΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ – ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ – ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ – ΚΕΡΑΙΕΣ – ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΙ – ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ Δ/Δ . ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ – ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑ – ΝΟΣΤΙΜΟ – ΑΝΘΗΡΟ – ΣΠΗΛΙΟ – ΑΓ. ΗΛΙΑ – ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΚΑΡΑΣΩΝΑ – ΒΟΤΑΝΙ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΓΟΥΡΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση-συζητηση με θέμα: "Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ" διοργανώνει αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά:  https://www.facebook.com/syrizakozani /

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΖΗΤΟΎΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές”, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, MΟm, και WWF Ελλάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ Τ.Σ. ΜΕΛΊΤΗΣ

Εικόνα
Θέματα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Μελίτης , με κυριότερα τα παράλληλα έργα αναδασμού, τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης Δεληγιώργης Χρήστος και Μαυροματίδης Παναγιώτης.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στα γραφεία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου/Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας, στον συνοικισμό Σίμου Ιωαννίδη.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΎΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΎ ΣΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΘΈΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Την αύξηση του ποσού στο επίδομα θέρμανσης καθώς και την επιχορήγηση των κατοίκων του Αμυνταίου-Λεβαίας-Φιλώτα, δικαιούχων λόγω χρήσης βιομάζας ζήτησε ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  Θεόδωρο Σκυλακάκη κατά την διάρκεια συνάντησης τους.  Ο κ.Αντωνιάδης,  οπως αναφέρει, ευχαρίστησε  τον υπουργό για την επίλυση του θέματος της έγκαιρης καταβολής των κονδυλίων για την ξύλευση στους δικαιούχους των κοινοτήτων του νομού Φλώρινας, καθώς επίσης και για την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, εκτός από το πετρέλαιο και στα ξύλα, τη βιομάζα κλπ.  Απο την πλευρά του ο  υπουργός, σύμφωνα με τον κ.Αντωνιαδη, δεσμεύτηκε να εξεταστούν όλα αυτά τα θέματα για την επόμενη χειμερινή περίοδο. ​ 

ΕΛΜΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΊΔΙΑ

Εικόνα
"Δεν είμαστε αντίθετοι με την αξιολόγηση αλλά με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση και η στιγμή η οποία ανακοινώθηκε και δη εν μέσωπανδημίαςπου ήδηέχουνδημιουργηθείπολλάπροβλήματαστον χώροτηςεκπαίδευσης" ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Φλώρινας Νίκος Νικολάου ο οποίος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων σε καλές και κακές. 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ : 16 ΠΑΡΑΒΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ 3 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΉΣΗ ΜΆΣΚΑΣ

Εικόνα
Π 16 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την Κυριακή στην Δυτική Μακεδονία για άσκοπη μετακίνηση και 3 για μη χρήση μάσκας στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (40.547) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (38.788) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.759) των (150) ευρώ. (55) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.). Τέλος, βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (52) ομοειδείς παραβάσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Εικόνα
Αναφορά για το καθεστώς εργασίας των μετακλητών γης που απασχολούνται στην αγροτική παραγωγή των Πρεσπών κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας επισκέφθηκε τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Π.Ε. κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη.Μετά τις καθιερωμένες ευχές για καλή θητεία και συνεργασία των δύο φορέων, συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Π. Ε. Φλώρινας. Ευχόμαστε στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή καλή, γόνιμη και παραγωγική θητεία.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΊΩΝ ΚΆΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 33ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, συνελήφθη 33χρονος στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς στην οικία του 33χρονου στην Φλώρινα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας – φωτισμού – θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΏΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΌ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάνε από σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εγγραφές των ενδιαφερομένων στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζού λόγου για μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Φλώρινας, με θέμα «Πανδημία είναι θα περάσει…» που διοργανώνει το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει ηλεκτρονικά έως Τετάρτη 31 Μαρτίου στο email του σχολείου 1epal.flo@gmail.com

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΔΕΝΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΉ ΚΑΛΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διάλεξη στους προπτυχιακούς καλλιτέχνες του Τρίτου εργαστηρίου ζωγραφικής – Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα δώσει ο καταξιωμένος ζωγράφος και συνεργάτης της, Μιχάλης Μαδένης την Τρίτη 2 Μαρτίου ώρα 11.00 π.μ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΖΗΤΉΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΎ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Τα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης στ η Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέρκα Θεοπίστη.  Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ανέφερε τη μείωση κατά 35% των επιχειρήσεων από τον χρόνο του μνημονίου και τη συνέχεια της κρίσης λόγω covid -19 που οδηγούν  στην εξαθλίωση των επιχειρήσεων.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Δωρεάν τε στ  ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) σε πολίτες, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 03 Μαρτίου από τις 09.00 π.μ. έως τις 12.00. π.μ. στο κέντρο της πόλης του Αμυνταίου (πιάτσα ταξί) στο  πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19. Παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας    και πορεία στους κεντρικού δρόμους της Φλώρινας την  Τετάρτη 3 Μαρτίου αποφάσισε η  «Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Φλώρινας» μετά την πρώτη της συνάντηση  χθες το απόγευμα.  Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στη 1 μ.μ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση κάλεσμα της " Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης και να αναλάβουμε δράσεις.  Να σπάσει το καθεστώς της κοινωνικής απομόνωσης! Τα περιοριστικά/κατασταλτικά μέτρα δεν αφορούν την υγειονομική κρίση, αλλά συγκροτούν ένα πνιγηρό κοινωνικό περιβάλλον για να φορτωθεί η οικονομική κρίση στις πλάτες των ανθρώπων του μόχθου! Κανένας Μόνος – Καμία μόνη! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία". Στην κ. Πλατεία στα κανόνια στις 13:00   Η αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κ. Πλατεία της πόλης. Όρισε ως ημέρα σταθερής συνάντησης τα πρωινά της Κυριακής στο νέο πάρκο.

100 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
100 υποτροφίες για στέγαση, 1200 ευρώ έκαστη, προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε φοιτητές όλων των τμημάτων μέσω του προγράμματος "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ".

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΉ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 22ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη 22χρονος στην Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -11,6- γραμμαρίων και ένας μεταλλικός τρίφτης.

4093 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΊ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
4093 άτομα εμβολιάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας μέχρι και εχθές 27 Φεβρουαρίου. Την πρώτη δόση έκαναν 2542 ενώ τη δεύτερη 1551 άτομα. Στην περιοχή της Καστοριάς εμβολιάστηκαν 4654 ατομα. Την πρώτη δόση έκαναν 2912 και την δεύτερη δόση 1682.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΠΑΓΙΆΝΝΗ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΑΚΊΟΥ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 στην κοινότητα Παπαγιάννη και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στην κοινότητα Νεοχωρακίου. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ., στους χώρους των αγροτικών ιατρείων και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΎΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΎ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Τα θαύματα του ουρανού“ και ομιλητή τον μαθητή λυκείου – μέλος ΑΣΤΡΟΔΥΜ Γεώργιο – Ιωακείμ Λιάκο, διοργανώνει σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Αστρονομικος Σύλλογος Δυτικής  Μακεδονίας.  Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα ζωντανά μέσα από το κανάλι του συλλόγου στο YouTube στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/IrbOU85AUK0 .

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 51ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών συνελήφθη 51χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 51χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς, 39 και 58 χρόνων, οι οποίοι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ Α ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.