Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 2, 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Πρόεδρος των επιμελητηρίων της Νοτίου Σερβίας mr Goran Jovic και συνεργάτες του επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Φλώρινας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διοργάνωση κοινών επιχειρηματικών αποστολών εκθέσεων b2b συναντήσεων και κοινών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ελλάδος και Σερβίας. Επίσης αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα τον Σεπτέμβριο με παρουσία πολλών κρατών των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης. Το Επιμελητήριο μας έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τα επιμελητήρια της Νοτίου Σερβίας το 2015 με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΥΔΡΕΥΣΗ Δ.Ε. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΤΟΥ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της πράξης «Ύδρευση ΔΕ Αμύνταιου και Αετού, Δήμου Αμύνταιου, από επιφανειακά υδάτινα σώματα και εσωτερικά δίκτυα οικισμών», της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Π.Ε. Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Ιωάννης Κιοσές και Ιωάννης Λιάσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας και Ιωάννης Χατζητιμοθέου, Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου, ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές απορρέουν από την Προγραμματική Σύμβαση, όρισαν Γραμματέα και αποφάσισαν την υποβολή αιτήματος για συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από υπηρεσιακό προσωπικό των συμβαλλόμενων φορέων. Επίσης συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Εικόνα
Σειρα εκδηλώσεων στους χώρους του σχολείου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Έθνους των Ρομά, διοργανώνουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στιε 10 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΔΕΗ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα «Το σκάνδαλο της μεταβίβασης των λιγνιτικών εδαφών αποκαλύφθηκε πλήρως στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, με τη ΔΕΗ να κρατάει το 60% των εκτάσεων» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πέτη Πέρκα, προς τουςΥπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας την οποία συνυπογράφουν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στη διανομή προιόντων ΤΕΒΑ προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, θα παραλάβει νωπά προϊόντα από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, τον Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμο Αμυνταίου.Η διανομή στον Δήμο Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2023 ημέρα Δευτέρα (Μ.Δευτέρα) 10:00 -15:30 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου. Στον Δήμο Φλώρινας μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης, και στον Δήμο Πρεσπών η διανομή θα γίνει στις 11 & 12Απριλίου 2023 ημέρες Τρίτη & Τετάρτη (Μ.Τρίτη & Μ.Τετάρτη) και τις ώρες 9:00 -14:00 στον χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο), επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 2023"

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα διοργανωθεί στις 13 και 14 Μαίου το διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου "ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 2023". Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αμμοχωρίου . Στις προηγούμενες διοργανώσεις αγωνίστηκαν περισσότερες από 350 ομάδες με πάνω από 1000 αθλητές την κάθε χρονιά ενώ σε κάθε διήμερο πραγματοποιούνται περισσότερες από 100 αναμετρήσεις με μοναδικό στόχο την συμμετοχή και τη διασκέδαση. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6932750646 ΚΟΚΟΒΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 6946467594 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 6976392636 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6975607145 pasflorina@gmail.com

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΩΤΑ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΑ ΒΕΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλώτα έθεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενακη κατά την διάρκεια συνάντησης τους. Ο κ.Μπιτακης  κατέθεσε την μελέτη για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου καθώς και τον προϋπολογισμό αυτής, με την προοπτική να ενταχθεί το έργο στην νέα προγραμματική περίοδο με φορέα υλοποίησης την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  Επιπλέον ο κ.Μπιτακης επισκέφτηκε την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), όπου συνάντησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, την Διευθύντρια Μονάδας Αξιοποίησης Ακινήτων & Παρακολούθησης Μισθώσεις κα. Σοφία Φαλτσέτα καθώς και εκτιμητές της εταιρίας. Η συζητητή επικεντρώθηκε στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Παντελεήμονα, Βεγόρας, Μανιακίου και Φαραγγίου με σκοπό η διαχείριση των συγκεκριμένων εκτάσεων να γίνεται από τον Δήμο Αμυνταίου με σαφώς μειωμένο τίμημα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτών να τις αξιοποιήσουν σε χρηματοδοτικά προγρά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση ενάτνια στη Σχολική βία και τον Σχολικό εκφοβισμό, διοργανώνει το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας και το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου ενώνοντας τις φωνές τους και δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. Ηεκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 7:00 μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων θα εκφράσουν μέσα από τη δραματοποίηση και τη μουσική, τα δικά τους μηνύματα κατά της βίας και υπέρ των αξιών στο σχολείο. Η ψυχολόγος του σχολείου θα προσεγγίσει το θέμα με τη δική της οπτική. Σας προσκαλούμε όλους στην εκδήλωση για να ενωθούν πολλές φωνές στον ίδιο στόχο, για ένα σχολείο χωρίς βία, ένα σχολείο με κατανόηση και αλληλεγγύη, ένα σχολείο με κλίμα συνεργασίας, φιλίας και ενσυναίσθησης. 

29 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα το Δήμοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Σημαντικότερα θέματα από αυτά η Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Έγκριση διενέργειας της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Αμυνταίου και των Νομικών του Προσώπων, περιόδου 2023 – 2024», προϋπολογισμού 487.923,26€, η Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο «Εξοπλισμός γεώτρησης και σύνδεση με δεξαμενή ύδρευσης Αμυνταίου», προϋπολογισμού μελέτης 73.988,90€ και η Έγκριση του 3ου Τακτοποιητικού - Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση και προμήθεια εξοπλισμού εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αμυνταίου», προϋπολογισμού μελέτης 195.924,89€.