Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 12, 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΛΑΪΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥΣ

Εικόνα
Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου συναντήσεων ενημέρωσης των κατοίκων Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας σχετικά με το ζήτημα των αναδασμών, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και οι συναντήσεις με στόχο τις εκλογές για την ανάδειξη λαϊκών μελών σε επιτροπές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΒΑΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ενημέρωση στους μικρούς μαθητές, για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με τον μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Λεβαίας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Λεβαίας. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν το πρωτότυπο μάθημα που τους έγινε κάνοντας  πάρα πολλές ερωτήσεις στους αστυνομικούς .

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στο Μουσείο της Ακρόπολης της Αθήνας, με μια σεμνή τελετή, μέσα όμως σε ένα θερμότατο κλίμα, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (χάντμπολ) τίμησε τους παλαίμαχους αθλητές του σωματείου Αμύντας Αμυνταίου Ν. Φλώρινας, οι οποίοι πρώτοι έπαιξαν και έφεραν το χάντμπωλ στην Ελλάδα. πριν από 40 χρόνια. Παρευρέθησαν από τον Αμύντα οι Νίκος Γιόσκος, Νίκος Παπαχρήστου, Αριστοτέλης Καζαντζίδης, Παύλος Καζαντζίδης, Βασίλης Τραϊανός, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Κωνσταντίνος Κοκτσίδης, Κώστας Τριαντάφυλλίδης και Θωμάς Τζήγας.

ΌΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ «ΘΕΛΩ» ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ «ΓΙΝΕΤΑΙ» ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΡΥΠΩΝ

Εικόνα
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπερψήφισε (με ψήφους 374 υπέρ και 299 κατά) τροπολογία με βάση την οποία η ΔΕΗ μπορεί να αποκτήσει δωρεάν δικαιώματα ρύπων και αποκτά το δικαίωμα πρόσβασης στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού της Ε.Ε. και σε κονδύλια που θα ενισχύσουν την προσπάθειά της για μείωση των ρύπων κατά 55% μέχρι και το 2030.Σε μία περίοδο που η ΔΕΗ βρίσκεται σε μόνιμη ¨κατάδυση¨ και έχει απόλυτη ανάγκη από μία ανάσα, η απόφαση της Ολομέλειας (πρόκειται για το πρώτο στάδιο συζητήσεων), δε μπορεί παρά να δίνει αυτήν ακριβώς την ανάσα με την προσδοκία ότι θα αποτελεί και την αρχή για αναστροφή του πιεστικού κλίματος που αυτή τη στιγμή επικρατεί.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης συγχαίρει την αθλήτρια του Α.Ο.Φ Μαυρουδή Ραφαέλα για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας , που θα πραγματοποιηθεί στο Λάχτι της Φινλανδίας .Η επιμονή και η προσπάθεια της συγκεκριμένης αθλήτριας μας κάνει υπερήφανους, η δε συμμετοχή της σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση αναδεικνύει την Φλώρινα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά που αγωνίζονται .

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος συμμετείχε στις 12.2.2017 στη Λαική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία της τηλεθέρμανσης και τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους φορείς και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Χαρίτση Αλέξανδρο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΟΦ ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην αθλήτρια του ΑΟΦ Ραφαέλα Μαυρουδή για την επάξια πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στη Φινλανδία από 21/2 έως 5/3/2017. Συγχαρητήρια επίσης στον σύλλογο του Α.Ο.Φ., στον προπονητή της κ. Τίτα Χρήστο καθώς και στους γονείς της Στέφανο και Κική.Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που μια νέα φλωρινιώτισα θα εκπροσωπήσει την πόλη της Φλώρινας και την Ελλάδα σε μια αθλητική διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της.

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Ανοικτό το ενδεχόμενο οι αγροτοκτηνοτρόφοι να μεταβούν από τον κόμβο Μανιακίου στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό, άφησε ο επικεφαλής του Μπλόκου Μανιακίου Στυλιανός Δερμετζίδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας αναφερόμενος στην απόφαση του να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μετά την άκαρπη συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη στην Αθήνα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ήρθαν οι απόκριες,το γλέντι ας αρχίσει. Δες πως μασκαρεύτηκα και ποιος θα με γνωρίσει; Σερπαντίνες,κομφετί ο ουρανός θα βρέξει. Πάρτε θέσεις για χορό,η μουσική ας παίξει. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει για τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του,την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 16:30 μ.μ. στην αίθουσα του εστιατορίου Φ.Ο.Ο.Φ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου Φλώρινας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και οι αντίδημαρχοι στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τον τρόπο παρουσίασης των πεπραγμένων αντέδρασε η αντιπολίτευση του Δήμου λέγοντας πως η διαδικασία είναι αντισυνταγματική καθώς ο νόμος δεν προβλέπει να γίνεται από τους αντιδημάρχους και από υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας. Ωστόσο ο απολογισμός έγινε με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο και σε αυτά που προγραμματίζει να γίνουν όπως το Διυλιστήριο στο φράγμα Τριανταφυλλιάς για την υδροδότηση της Φλώρινας και την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης οι εργασίες κατασκευής της οποίας ήδη έχει ξεκινήσει.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσης μας συγχαίρει το προσωπικό του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, οι οποίοι με συντονισμένες ενέργειες συνέλαβαν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει στη Χώρα μας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών(κάνναβη), καθώς και το προσωπικό της ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, για τη σύλληψη πέντε(5) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας και Π.Γ.Δ.Μ., για παράνομη αλιεία στη λίμνη Μεγάλη Πρέσπα, αφού ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατα έχασε τη ζωή του συνάδελφός μας από πυρά Αλβανών ψαράδων.

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης , παραβρέθηκε στη λαϊκή συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης. Κυρίαρχο θέμα της συνέλευσης ήταν η τηλεθέρμανση Μελίτης και οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΕΣΠΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Μια ιστορική μέρα για την πολιτική της Ελλάδας στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης ήταν η προχθεσινή καθώς η  Βουλή των Ελλήνων κύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τη Διεθνή Συμφωνία για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας, της Αλβανίας, της πΓΔΜ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε). Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας προχωράει σε μια τέτοια πολιτική, δηλαδή στην επίσημη θεσμοθέτηση ενός συστήματος μόνιμης συνεργασίας σε μια συνοριακή περιοχή που προστατεύεται για τη μοναδική βιοποικιλότητά της.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΕΔΕΣΣΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες του Μπλόκου Μανιακιου προχωρώντας από χθες το απόγευμα  στο κλείσιμο της Εθνικής οδού Φλώρινας-Θεσσαλονίκης μέσω Εδέσσης . Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους "Η Κυβέρνηση βασιζόμενη κ εκμεταλλευόμενη την πολυδιάσπαση του κινήματος επιδεικνύει μια αδιάλλακτη στάση προσπαθώντας να οδηγήσει τους αγρότες σε κόπωση και να ευτελίσει τον αγώνα τους". Ζητούν τη κατανόηση των πολιτών υπογραμμίζοντας τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους.

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΒΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Την αποχώρηση των τρακτέρ από τους εθνικούς δρόμους και την επιστροφή τους στην παραγωγική διαδικασία, αποφάσισαν οι αγρότες του Μπλόκου Αντιγόνου που εδώ και 20 μέρες είχαν παραταγμένα τα γεωργικά μηχανήματά τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού Φλώρινας- Θεσσαλονίκης μέσω Έδεσσας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΛΟΓΩ ΥΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου πληροφορεί τους κατοίκους των οικισμών Αμυνταίου, Σωτήρα, Βεγόρας, Λεβαίας, Φιλώτα, Πελαργού, Μανιακίου, Αντιγόνου, Φαραγγίου και Αγίου Παντελεήμονα ότι έχει οριστεί ζώνη ελέγχου με ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από οικόσιτη εκμετάλλευση στο Αντίγονο λόγω ύποπτης προσβολής από την Γρίπη των Πτηνών.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπ.-Δυτ. Μακεδονίας καλεί όλους του συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στη στάση εργασίας αλλά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην έδρα της διοίκησης Βορ. Ηπείρου 20. Καλούμε όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και Φορείς να μας στηρίξουν ενεργά και να σταθούνε δίπλα μας στον αγώνα μας για Δίκαιη Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Ισονομία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ INTERNATIONAL FESTIVAL OF MASQUERADE GAMES ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» συμμετείχε στο XXVI International Festival of Masquerade Games «Surva», στοPernik της Βουλγαρίας, από τις 27 – 30 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους στα Βαλκάνια, που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ευρώπη και την Ασία. Σε επίσημη βάση το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1966.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κώστας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων περιοδειών και συναντήσεων με φορείς και υπηρεσίες, επισκέφθηκε την σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας. Συναντήθηκε με τον Δ/ντη της σχολής κ. Μαύρο Παντελή, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό αυτής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δ.Σ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Ιωαννίδη Τιμόθεο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ματενίδη Χαράλαμπο. Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό από εταιρείες μεταποίησης οι οποίες στη συνέχεια «βαφτίζουν» το γάλα ως ελληνικό, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι με τον πρόσφατο παγετό και οι ζημιές που υπέστησαν καθώς και η πίεση που δέχονται οι μικρές κτηνοτροφικές μονάδες από τις εταιρείες που τους απειλούν με διακοπή της απορρόφησης του γάλακτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2.000 ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΦΕΛΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, σε συνεργασία με το Γραφείο της Συμπαραστάτριας του Πολίτη και της Επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρέδωσε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών περισσότερα από 2.000 βιβλία, εμπλουτίζοντας τη βιβλιοθήκη του Καταστήματος. Η πρωτοβουλία με τίτλο «Ένα βιβλίο για τη φυλακή, παράθυρο για την ελευθερία», ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2016, όταν έγινε επίσημα το κάλεσμα προς το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε όλους τους πολίτες της, για να δωρίσουν ένα βιβλίο από το περίσσευμά τους, προκειμένου να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο που λειτουργεί εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος των Γρεβενών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: Οι σημαντικές καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων Ν. Φλώρινας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων του, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ερωτάται ο κ. Υπουργός για ποιους λόγους καθυστερεί η έκδοση του ΦΕΚ για τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων Ν. Φλώρινας και Πότε επιτέλους θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων Ν. Φλώρινας.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζουμε με την ταινία κινουμένων σχεδίων "ΤΡΑΓΟΥΔΑ" για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους και την ελληνική κωμωδία του Θ. Αθερίδη "ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ"! ΤΡΑΓΟΥΔΑ (SING) ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2: 17.00 & 19.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2: 17.30 ΤΡΙΤΗ 21/2: 18.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Τo A΄ Ψυχοσσάβατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ως ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Γι΄ αυτόν τον λόγο θα τελεστεί τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται στο Κατάστημα της Δ.Α. Φλώρινας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00΄ υπέρ των πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων.

Ε.Κ.Φ. :ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 24.251 ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης: Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια .

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
To Σάββατο 11/2/2017 ο βουλευτής κ. Σέλτσας Κώστας μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Μοναχολιά Ηλία και τον Διευθυντή Βιομάζας-Γεωθερμίας κ. Χλαμπουτάκη Μιχάλη, επισκέφθηκαν τον ΑΗΣ Αμυνταίου και τις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ Α.Ε.). Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής και εφοδιασμού σταθμού συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με καύσιμο βιομάζας και ισχύ έως 25MWe.

ΣΥΛΛΗΨΗ 67 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
67χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι σε δύσβατη δασική περιοχή του Βατοχωρίου Φλώρινας και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχό του, απέρριψε ένα σακίδιο που περιείχε -4- ανισοβαρείς συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους -3- κιλών και -208- γραμμαρίων και διέφυγε προς δασώδες μέρος.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι σελίδες στο βιβλίο πράξεων του κυρίου Τσίπρα έμειναν… κενές. Νέοι με όνειρα, ταλέντα, φιλοδοξίες, νέοι έτοιμοι να διαπρέψουν, νέοι που τελικά έμειναν στην αναμονή και έβαλαν στο συρτάρι τα όνειρα τους. Νέοι που είχαν την εντύπωση ότι με την επιλογή τους αυτή κάνουν βήματα μπροστά, τελικά γύρισαν πολλά πίσω περιμένοντας την ελπίδα που έρχεται ακόμα.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Μεγάλες επιτυχίες για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Φλώρινας σημειώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο Κων/νος Αντωνίου και η Χρυσή Φωτιάδου, και οι δύο αθλητές του Ο.Ε.Α. Φλώρινας πέτυχαν πανηγυρικές προκρίσεις στην τελική φάση του Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων.

ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ Τ.Κ. ΣΚΛΗΘΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
φώτο αρχείου Ολοσχερώς κάηκε μονοκατοικία στην Τ.Κ Σκλήθρου του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε Φλώρινας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:15 τέθηκε χθες υπό πλήρη κατάσβεση. Στο συμβάν επενέβησαν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα. Από την πυρκαγιά κάηκε ολοσχερώς η μονοκατοικία. Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πτολεμαΐδας.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η Διεύθυνση και οι Διδάσκοντες του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου συγχαίρουν θερμά τις καθηγήτριες μουσικής παιδείας του σχολείου, Τσαβκοπούλκου Ξένια και Αρουσάνοβα Μαρία, για την επιτυχή συμμετοχή τους με τη χορωδία του Αμυνταίου στο διήμερο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο << Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη>> , που έλαβε χώρα στην Αθήνα τη Δευτέρα 06/02 και Τρίτη 07/02 με συμμετοχή μουσικών σχημάτων από όλη τη χώρα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
4- υπήκοους Αλβανίας και -1- υπήκοο FYROM, ηλικίας από 31 έως 38 χρόνων, για παράνομη αλιεία συνελήφθησαν  στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Μουσικό σχολείο Αμυνταίου πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, τη Δευτέρα 06/02/2017, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές της Β ΄ Λυκείου.

ΟΑΕΔ: Δωδεκάμηνο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, με επιδότηση εργασίας

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή οκτώ (8) πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το έτος 2016-2017 με κατατακτήριες εξετάσεις. Οι οκτώ (8) θέσεις κατανέμονται στις κάτωθι κατηγορίες/πτυχία: 1. Μία (1) θέση Ναυπηγών 2. Μία (1) θέση Δημοσιογραφίας & μέσων Μαζικής Επικοινωνίας 3. Μία (1) θέση Μετεωρολογίας 4. Μία (1) θέση Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής 5. Μία (1) θέση Νομικής 6. Μία (1) θέση Οικονομικών Επιστημών 7. Μία (1) θέση Μηχανολόγων Μηχανικών 8. Μία (1) θέση Δασολόγων-Δασοπόνων Φυσικού Περιβάλλοντος

Ε.Β.Ε: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To Επιμελητήριο Φλώρινας στην προσπάθεια που καταβάλει για την προβολή και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Φλώρινας καλεί τα ξενοδοχεία του νομού να καταθέσουν ειδικές προσφορές για μαθητικές εκδρομές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Το Επιμελητήριο σε συνδυασμό με τις ειδικές τιμές θα προβάλει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού δίνοντας και επιπλέον παροχές και κίνητρα στους εκδρομείς.

ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας, μετά την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε τη διεξαγωγή Τοπικού Δημοψηφίσματος, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 από 07:00 π.μ έως 19:00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Αχλάδας με θέμα: Μετεγκατάσταση ή όχι των τριών (3) οικισμών της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Ο ΟΞΙΦ τον ΧΡΥΣΟ – η ΦΛΩΡΙΝΑ στην ΚΟΡΥΦΗ

Εικόνα
Πραγματικοί Τυφώνες ήταν οι ομάδες ξίφους μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Κρατηθείτε: 3 χρυσά, 2 αργυρά μετάλλια και η Κορυφή της Ελληνικής Ξιφασκίας στον ΟΞΙΦ, στην Φλώρινα.Με 24 μελή αποστολή, λοιπόν, συμμετείχε ο ΟΞΙΦ στο Παν. Πρωτάθλημα -17 και πραγματικά σάρωσε τις πρωτιές.

ΕΒΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας συναντήθηκε με την κα. Νοτοπούλου , υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στις 10/2/2017. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση ήταν ο αναπτυξιακός νόμος, ο κάθετος άξονας (Εγνατία οδός), το χερσαίο λιμάνι που πρέπει να κατασκευαστεί στην Π.Ε Φλώρινας.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας υπενθυμίζει στους δημότες του, που είναι κάτοχοι δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, τις υποχρεώσεις τους, που προκύπτουν από το άρθρο 5 του Ν.4039/12 όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4235/14, καθώς από 01/03/2017 θα ξεκινήσουν οι σχετικοί έλεγχοι από κλιμάκιο της Αστυνομίας. Οι έλεγχοι αυτοί θα αφορούν στην ύπαρξη βιβλιαρίου υγείας με εν ισχύ αντιλυσσικό εμβολιασμό, που αποδεικνύεται με τοποθέτηση και σχετικής κονκάρδας στο περιλαίμιο του ζώου, την ύπαρξη μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης (chip) καθώς και του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης. Ειδικότερα, και με βάση την παρ. η του άρθρου 5 του Ν.4039/12, ο ιδιοκτήτης οφείλει να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά, με απόδειξη, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα06Φεβρουαρίου2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.Πριν την συζήτηση των θεμάτων προηγήθηκε τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις- δηλώσεις δημοτικών συμβούλων.Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος είπε τα παρακάτω για τα επιμέρους θέματα: Για τον αποχιονισμό του Δήμου Φλώρινας «Νομίζω ότι ο αποχιονισμός ήταν εξαιρετικός και καλύτερος από κάθε άλλη φορά και ο συντονισμός ήταν,επίσης, πολύ καλός. Συγχαρητήρια στους συντονιστές και συγχαρητήρια πολλά στους εργαζόμενους.

Ε.Β.Ε.: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα με τις αριθ. διακηρύξεις Ζ200 1200038555/ 23-02-2017 και Ζ200 12000038458/23-02-2017 θα πραγματοποιήσει διαγωνισμούς για την προμήθεια σύρματος συγκόλλησης και χαρτιού κουζίνας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα των διακηρύξεων από τα γραφεία του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19 Φλώρινα, 1ος όροφος). Πληροφορίες για τεχνικά στοιχεία στο τηλέφωνο του ΑΗΣ: 24630 59349 & 2463059017.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους της χώρας για να αντιμετωπιστούν ζημίες και καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Υπουργείο ανταποκρίθηκε σε σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν Δήμοι της χώρας. Στη Δυτική Μακεδονία επιχορήγηση λαμβάνουν οι εξής Δήμοι: -Βοίου 55.000€ -Γρεβενών 105.000€ -Δεσκάτης 35.000€ -Εορδαίας 70.000€ Ο Δήμος Φλώρινας μηδέν και τα ερωτήματα εύλογα. Το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Δήμου Φλώρινας;

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 12η Δεκεμβρίου 2016καισύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. Δ24α/Γ.Ποικ.3806/75/27-1-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρατείνεται η ανανέωση και έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουάριου 2017.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΡΤ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Εικόνα
Το Δίκτυο Περιφερειακών ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου, που καθιερώθηκε καθώς το 1946 μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή από το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μεταδοθούν αφιερώματα και ειδικά προγράμματα για την ιστορία του ραδιοφώνου και τον ρόλο του στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, καθώς και για την αλληλεπίδρασή του με τις τοπικές κοινωνίες. Η ΕΡΤ Φλώρινας φιλοξενεί τον Όμιλο Ραδιοφώνου του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και οι μικροί μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους ραδιοφωνικών παραγωγών, ενώ η ομάδα «Ενεργοί Πολίτες – Ευρωπαίοι πολίτες» του 1ου Γενικού Λυκείου συνομιλεί με τον Όμιλο Ενεργών Νέων σε σύνδεση με την Κύπρο.