Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 26, 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 20:00 διοργανώνεται σύσκεψη για την Βεγορίτιδα στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας παρουσία Φορέων – Συλλόγων αλλά και Βουλευτών.

8η Θεματική εκδήλωση για την Κατοχή και τον Εμφύλιο «Τα Γρεβενά στον Εμφύλιο - Η μάχη των Γρεβενών 25-7-1947» (Αφιερωμένη στους αγωνιστές/τριες και τις οικογένειές τους)

Εικόνα
Η μάχη των Γρεβενών έχει χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια ιδιαίτερη  στιγμή του εμφυλίου πολέμου. Ήταν η πρώτη μάχη του ΔΣΕ σε κατοικημένη περιοχή, σε αστικό κέντρο, που κόστισε  πολλές ανθρώπινες ζωές στα εμπόλεμα μέρη. Εξαιρετικά βαρύ ήταν το τίμημα για τον  ΔΣΕ, αφού καταμέτρησε  σχεδόν  300 νεκρούς και τραυματίες και  αποτέλεσε ταυτόχρονα και την πρώτη μεγάλη ήττα του. Ο ΔΣΕ ανέλαβε μια στρατιωτική επιχείρηση, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα οπλικά μέσα,  με ένα πρόχειρο σχέδιο  και μεγάλη έλλειψη συντονισμού, όταν ο αντίπαλος «εθνικός στρατός» διέθετε ισχυρή αμυντική οργάνωση και μεγάλη δύναμη πυρός.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 38ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας» συνέλαβαν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Νιγηρίας στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 32 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης συνέλαβαν στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΤΡΟΦΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν κόποι έξι ετών. Πράγματι αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου. Μέσα σε λίγες ώρες. Τόσο μόνο χρειάστηκε να καταστραφεί το λαγοτροφείο. Χάθηκαν προσπάθειες έξι ετών που βήμα βήμα με πολύ κόπο μπορέσαμε να το κατασκευάσουμε αξίας 15.000 ευρώ ένα στολίδι του συλλόγου.  Μόνο εγώ ξέρω πόσο κουράστηκα, πόσο προσπάθησα, πόσες σκάλες ανέβηκα και κατέβηκα, πόσο παρακάλεσα να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Χρειάστηκαν όμως μόνο λίγες ώρες να γίνουν όλα αυτά.

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ FOLK N` ROLL ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάνε την Κυριακή 02 Αυγούστου 2015 οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015», του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου. Η διάρκεια των εκδηλώσεων είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015 και θα περιλαμβάνουν θεατρικά, χορευτικά, συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές εκδηλώσεις κλπ, με τον κύριο όγκο αυτών να πραγματοποιείται κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗ Η ΚΡΙΣΗ

Εικόνα
" Η Χώρα πρέπει να είναι ενωμένη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρια που βρίσκεται και οκ πολιτικοί απο κοινού να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει " τονισε μεταξύ άλλων  σε συνέντευξη του ο πρώην Βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιανης αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική κατάσταση της Χώρας.

“Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εξελίξεις που βάζουν σε περιπέτεια τα εδάφη μας” τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνάντηση εργασίας με το γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας με θέμα το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελου Καπετάνιου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

ΚΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στον υποστηρικτικό τους ρόλο, που τους ανατέθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο για την εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης  που «έτρεξε» σχετικά γρήγορα. Κανείς δεν ξεχνά τις ατέλειωτες ουρές στα ΚΕΠ της επικράτειας - το ίδιο συνέβαινε και στα ΚΕΠ του Δήμου μας - για να υποβάλλουν την αίτησή τους, στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για τη λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, μήπως και τελικώς εγκριθούν για να μπορούν να έχουν μια προπληρωμένη κάρτα τροφίμων, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος ή δωρεάν παροχή 1200 kwh ανά τετράμηνο.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επανήλθε πριν λίγο η υδροδοτηση στην πόλη της Φλώρινας. Ωστόσο δεν έχουμε ενημέρωση αν αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη η απλά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας επανεφεραν για λίγο το νερό έως ότου το ξαναδιακοψουν.Επικοινωνησαμε με τις βλάβες στην ΔΕΥΑΦ αλλά δυστυχως δεν μας απάντησε κανείς για να έχουμε ενημέρωση πλήρη για το αν αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη.

ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ " ΠΡΕΣΠΕΣ 2015" ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ- ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με δύο κεντρικές εκδηλώσεις στο νησάκι του Αγίου Αχιλλειου Πρεσπών θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις "ΠΡΕΣΠΕΣ 2015" στις 21 και 22 Αυγούστου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός Διευθυντής των εκδηλώσεων κ.Γιώργος Λιανης παρά τη κρίση που βιώνει η Χώρα μας ο πολιτισμός είναι μια ανασα για τους πολίτες για το λόγο αυτό διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, οι οποίες χρηματοδοτουνται απο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΠΡΕΣΠΕΣ". Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 21 Αυγούστου με αρχαίο θέατρο με τίτλο " Αρχαίο Αίμα " παραγωγής και σκηνοθεσίας της Σοφίας Σπυρατου στην οποία συμμετέχουν 4 Ελληνίδες ηρωιδες του Αρχαίου δράματος  και θα ολοκληρωθουν το Σάββατο 22 Αυγούστου με τη συναυλία Σταύρου Ξαρχακου με δυο νέους τραγουδιστές την κ.Ηρω Σαια και τον Ζαχαρία Καρουνη.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εικόνα
Χωρίς νερό έχει μείνει η πόλη της Φλώρινας λόγω βλάβης στο εξωτερικό δίκτυο της πόλης. Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΦ γίνονται ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημα και να έχει πάλι νερό η πόλη.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Εικόνα
Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή και ως Αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, σας ενημερώνουμε πως εξ αρχής το συγκεκριμένο θέμα (Έγγραφο σας με Αρ. Πρωτ. : 15/16-03-2015), μας απασχόλησε πολύ σοβαρά και για αυτό έγιναν ενέργειες ώστε να ενταχθεί ως μία Βασική Παράμετρος σε όλες μας τις Προτάσεις, τόσο σε επίπεδο των Σχεδιασμών μας ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και σε επίπεδο Εθνικών αλλά και Ευρωπαικών Σχεδιασμών - Προγραμμάτων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Ηλεκτρονικά θα γίνουν φέτος οι εγγραφές των νέων φοιτητών σε όλα τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ, προκειµένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν πολλές µετακινήσεις και ιδιαίτερα εκείνοι που θα πρέπει να µετακοµίσουν σε περιοχές µακριά από τα σπίτια τους. Τις επόµενες µέρες του υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτοµέρειες προκειµένου οι ενδιαφερόµενοι να έχουν έγκαιρη ενηµέρωση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 3:00 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2015"

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2015 θα δώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού  Οργανισμού Πρεσπών Φλώρινας. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 12.00 μ., στο ξενοδοχείο «Φαίδων».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας, τον Αύγουστο του 2015, καλούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Ε.Ε.Τ. να συμμετάσχουν με έργα τους στην έκθεση που θα παρουσιαστεί στο ποτάμι από 17 έως 27 Αυγούστου. Κάθε φοιτητής/τρια θα έχει στη διάθεσή του ένα ταμπλό με διαστάσεις 200Χ250 εκ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην Ιστορία με τη βοήθεια σπάνιων και αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής. Οι ξεναγήσεις κατά το μήνα Αύγουστο θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρακαλούνται οι Αθλητικοί  Σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι για τις ανάγκες τους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τους  χώρους των Αθλητικών εγκαταστάσεων  του ΔΑΚ  Φλώρινας κατά την αθλητική περίοδο  2015-2016, όπως υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις (αναφέροντας τον αιτούμενο χώρο και τις ώρες) στο γραφείο του ΝΠΔΔ (Σ.Σ.Ιωαννίδη, Φλώρινα 53100) έως τις 10 Αυγούστου 2015.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Εικόνα
Με στόχο την ανάπτυξη διασυνοριακων επιχειρηματικων σχέσεων μεταξύ Φλώρινας και Σερβίας συναντήθηκαν στην Φλώρινα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ.Σ.Σαπαλιδης με τον πρόεδρο του Ελληνοσερβικου Επιμελητηρίου Νότιας Σερβίας κ. Τζοβικ παρουσία του Προξενου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη κ. Παβιτς και του Προέδρου του ΕλληνοΣερβικου Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κ. Γεωργακου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS-ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Εικόνα
«Επηρεάστηκε αρκετά η τουριστική κίνηση και στην Π.Ε. Φλώρινας μετά τα capital controls με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας Μιχάλης Παρλάνης. Όπως είπε ο κ. Παρλάνης η τουριστική κίνηση στην περιοχή στηρίζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στον εσωτερικό τουρισμού και στους ομογενείς που έρχονται να επισκεφθούν το τόπο καταγωγής τους.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Φλώρινας με επικεφαλής εταίρο την Π.Ε. Φλώρινας υλοποιεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/ και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Στην Κοινωνική Σύμπραξη συμμετέχει και το Επιμελητήριό Φλώρινας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Εικόνα
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη θα επισκεφθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιου.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η προώθηση της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας και ο συντονισμός των δράσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Διασυνοριακού Φόρουμ για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου στην Κορυτσά της Αλβανίας.Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013 και του έργου INACT, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαλείων που θα ενισχύσουν τη διασυνοριακή συνεργασία και θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:"Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Εικόνα
Ενόψει της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την κατάρτιση των δημοτικών προϋπολογισμών έτους 2016 και με αφορμή την επιστολή που έστειλε η ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Εάν θέλουμε να κρατήσουμε την αυτοδιοίκηση στις ράγες, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2016 καλό είναι η Πολιτεία να ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρακρατηθέντων και των εσόδων από το φόρο ζύθου, ΤΑΠ και τέλη διαφήμισης. Επίσης, είναι αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν οι ΚΑΠ τουλάχιστον κατά ποσό τέτοιο ώστε να καλύψουν τις μεταφερόμενες στους Δήμους αρμοδιότητες, όπως η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Εικόνα
Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας (42 και 24 χρονών) για απόπειρα κλοπής συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εικόνα
Επειτα από τις αλλαγές στον Φ.Π.Α. και την αισχροκέρδεια που τις ακολούθησε, απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίζει τις ανώτατες τιμές σε προϊόντα που διατίθενται σε κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα, που δραστηριοποιούνται εντός συγκεκριμένων χώρων, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα, δικαστήρια, νοσοκομεία, πλοία κ.τ.λ.

ΔΕΤΕΠΑ: ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ανακοινώνεται από τη ΔΕΤΕΠΑ ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των Θερμικών Υποσταθμών που απαιτούνται για τη σύνδεση των νέων καταναλωτών της επέκτασης, με την ανάδοχο εταιρεία Brunata ODD.Η ΔΕΤΕΠΑ μετά από ένα μεγάλο αγώνα δρόμου από τον Ιανουάριο, όπου συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης (υπ’ αριθμ. 27/2015 & 28/2015 αποφ. ΔΣ ΔΕΤΕΠΑ προϋπολογισμού 2.394.910,00 € προ Φ.Π.Α.), ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις διαγωνιστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου, και μέσα στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, με το ΕΣΠΑ τελματωμένο, τις κρατικές ενισχύσεις εντελώς έωλες, κατάφερε να λάβει από το υπουργείο την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης, με σκοπό να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν οι νέοι καταναλωτές την προσεχή περίοδο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Παράταση των αιτήσεων έως τις 26 Αυγούστου 2015 του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή της αίτησης οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ (όλων των εξαρτώμενων μελών), ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (και των δυο αν υπάρχει ζευγάρι ), Εκκαθαριστικό, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2015), εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. 

Επισκέψεις στα Οινοποιεία της Καστοριάς στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος (INACT) Ελλάδας-Αλβανία για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και της Ανάπτυξης ΜΜΕ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Προώθησης, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Ελλάδας-Αλβανία (INACT), η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Καστοριάς και συμβούλους του προγράμματος, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, επισκέψεις στα δύο οινοποιεία της Καστοριάς, το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση και στο Κτήμα Μάγγελ στην Κορομηλιά.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Για άλλη μια χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, πραγματοποίησε τελετή Απονομής Βραβείων Αριστούχων τελειοφοίτων των Γενικών, Εσπερινών και Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εν μέσω ανασύνταξης της εθνικής αυτονομίας μας και σε αναλογία της πανεπιστημιακής μας καμία  υποχώρηση δεν χωρά στο πεδίο των δράσεων που ανασυστήσουν το θάρρος της απελπισίας ως ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μιας θεσμικής υποχρέωσης που εκπληρώνετε στην καλών τεχνών ποικιλοτρόπως με υπομονετική συμμετοχική υποστήριξη της κοινωνίας και την σχεδόν ενδομήτρια υποστήριξη των νέων εικαστικών καλλιτεχνών που την απαρτίζουν με την έρευνα τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσης μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗ Χαρίλαο, γιο του συναδέλφου μας ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗ Βασίλειου, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μόλις τέσσερα(4) χρόνια, να αποκτήσει το πτυχίο του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με βαθμολογία 9.13 <Άριστα>, η οποία τον κατατάσσει στην κορυφαία πεντάδα των αριστευσάντων αποφοίτων του εν λόγω Πανεπιστημιακού Τμήματος, κερδίζοντας παράλληλα δωρεάν υποτροφία Μεταπτυχιακού Μαθηματικών του Α.Π.Θ.

ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 51 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για πλαστογραφία πιστοποιητικών συνέλαβαν 51χρονο ημεδαπό στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εναν 18χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και τέσσερεις ημεδαπούς (δύο 18χρονους και δύο 19χρονους) για κλοπή συνέλαβαν  στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 20 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα ενδιαφέρεται για την πρόσληψη είκοσι (20) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του Σταθμού.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Εικόνα
Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.Σε αυτό το διάστημα το ΠΕΣ δέχτηκε συνολικά 12.737 επισκέπτες.Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 17 επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Ιστορία και το φυσικό περιβάλλον τα οποία παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα. Στις επιστημονικές ημερίδες συγκαταλέγονται και τα 4 μεταπτυχιακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2014 και του 2015 κατά τα οποία φοιτητές από Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εργασίες τους.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΥΝΣΗ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης  Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη 28/7, μέχρι και την Παρασκευή 31/7 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα φτάσει  τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας  αναμένεται από το βράδυ της  Παρασκευής 31 Ιουλίου.Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας  ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου αναβίωσε χθες για 2η χρονιά το παραδοσιακό πανηγύρι στην Φλώρινα που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος ΔΕΗ Φλώρινας "Μέγας Αλέξανδρος". Στόχος  των εκδηλώσεων είναι να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και να μεταδοθούν από γενιά σε γενιά έτσι ώστε να μην χαθεί η παράδοση.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΞΥΛΕΙΑΣ ΟΞΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΗ Τ.Κ. ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου από τις 10:00 έως 11:00 στο ∆ηµοτικό κατάστηµα Αµυνταίου, θα διεξαχθεί επαναληπτικός πρόχειρος φανερός πλειοδοτικός διαγωνισµός για την πώληση ξυλείας οξιάς, τεχνικής και καυσόξυλων, από την συστάδα 5α του δασοκτήµατος της Τοπικής Κοινότητας Νυµφαίου.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 60 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
εικονα αρχειου Έναν 60χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε αγροτική περιοχή της Λεβαίας καλλιεργούσε δύο φυτά κάνναβης, ύψους σαράντα εκατοστών συνέλαβαν στο Φιλώτα - Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. 

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας (42 και 24 χρονών) για απόπειρα κλοπής συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών. 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η λειτουργία της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Υποδιεύθυνση έχει στελεχωθεί με αστυνομικό προσωπικό, Γενικών και Ειδικών καθηκόντων, με εδαφική αρμοδιότητα τη Βόρεια Ελλάδα. Αποστολή της Υπηρεσίας είναι η προληπτική έρευνα και καταστολή οικονομικών εγκλημάτων και ιδίως αυτών που τελούνται σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της Εθνικής Οικονομίας ή που έχουν χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με κοινωνικές συμπράξεις που συμμετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Εκκλησία, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου καλεί τους δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την έναρξη της προθεσμίας για την υποβολή τους, η οποία λήγει στις 5 Αυγούστου 2015.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολ. έτους 2015-2016 κ α λ ε ί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 27–07-2015 έως 07 – 08 – 2015. 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ "ΒΑΠΟΡΑΚΙ" ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Εικόνα
Πρόλογος ιστολογίου kostasxan.blogspot.com: Τα καταγραφόμενα στο αποκαλυπτικό άρθρο που ακολουθεί πρέπει να απαντηθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους, και ιδιαίτερα από τον κατονομαζόμενο ως "βαποράκι" των αμερικανών (και ως εκ τούτου άμεσο ή έμμεσο συνεργάτη τους) κ. Σάββα Καλεντερίδη. Θεωρούμε πως η απάντηση εκ μέρους του είναι απαιτητή και την οφείλει σε όλους εκείνους που πίστεψαν στο πρόσωπό του και συνέδραμαν στους εκάστοτε αγώνες που έδωσε. Κατανοούμε πως "μία φορά πράκτορας, μία ζωή πράκτορας", αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε πως η αλλαγή στρατοπέδου ή η εν ψυχρώ χειραγώγηση και εκμετάλλευσή του αποτελεί όνειδος για το "αφήγημα" γύρω από το όνομά του... Συνιστούμε σε όλους να διαβάσετε με προσοχή το άρθρο που ακολουθεί.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Aπό τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, μηνός Ιουνίου 2015, θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με τρια θεματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίασηθα γίνει στη 13:30 στο Γραφείο Δημάρχου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 14 θεματα στην ημερησια διαταξη συνεδριαζει την Παρασκευή 31 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).