Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 4, 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
 Συνάντηση με το νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών Παντελή Αλεξιάδη είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με αναφορά στα θέματα που αφορούν στη συνεργασία για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Εικόνα
Ἀγαπητοί μου. Παρῆλθε καιρὸς ἀπὸ τὴν 28.8.2016, ἀφότου ὁ πρώην ἡγούμενος τῆς Ἱ.Μονῆς Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ, διέκοψε κατὰ τὴν θεία λειτουργία τὴν μνημόνευσι τοῦ ὀνόματος ἐμοῦ τοῦ κανονικοῦ ἐπισκόπου του. Μὲ τὴν παροῦσα ἐπιστολή μου δὲν ἐκθέτω κάποιον, διότι τοῦτο πλέον εἶναι γεγονός, τὸ ὁποῖο ἔγινε γνωστὸ μέχρι τὰ πέρατα τῆς γῆς. Ἡ μνημόνευσι τοῦ ἐπισκόπου κατὰ τὴν θεία λειτουργία εἶναι ἀπαραίτητη. Αὐτὴ εἶναι ἡ τάξι τῆς Ἐκκλησίας μας. Καὶ εἶναι ἀνάλογο μὲ κάθε συλλογικὸ ὀργανισμό, ποὺ διοικεῖται μὲ τὸ καταστατικό του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΝΙΚΟΥ ΜΙΓΚΟΥ

Εικόνα
Ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατος του αγαπητού φίλου Νίκου Μίγκου μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη.Ο Νίκος Μίγκος υπηρέτησε για πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις με πάθος την Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας το δικό του στίγμα του στη δημόσια ζωή του τόπου. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και ιδιαίτερα η κοινωνία της Δεσκάτης αποχαιρετά ένα άξιο μέλος της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ακυρώνονται με εντολή του Υπουργείου Υγείας οι ήδη ολοκληρωμένες κρίσεις για την πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας. Η αιτία της ακύρωσης όπως αναφέρεται σχετικά προσδιορίζεται στο ότι οι εισηγητές (κριτές) των υποψήφιων Επιμελητών Β`, θα έπρεπε να κατέχουν τον βαθμό του Διευθυντή και όχι του Συντονιστή Διευθυντή, όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις, προφανώς λόγω έλλειψης κριτών με τον απαιτούμενο βαθμό.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10 ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και των υπόλοιπων πέντε αποφάσεων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 των δέκα Κέντρων Κοινότητας, που θα λειτουργήσουν στους δήμους της Περιφέρειας με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5.000 κατοίκους. Οι κάτοικοι των δήμων με μικρότερο πληθυσμό θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Κοινότητας των γειτονικών δήμων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 09:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» της β΄ φάσης του έργου “προσθήκη πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου και προμήθεια εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι η διανομή των πορτοκαλιών από τον Δήμο Φλώρινας, θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016, στους χώρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, και από τις 09:30π.μ. μέχρι τις 13:30.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η Κ.Ο. Αμυνταίου του ΚΚΕ, τιμώντας τα 98 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, την Κυριακή 11Δεκέμβρη 2016, στις 11:30΄το πρωί, στο ξενοδοχείο «ΑΤΕΡΟΝ», όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Ζιώγα«Η εθνική Αντίσταση σε Φλώρινα Καστοριά 1941 - 1944». Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Γιάννη Βήτα.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών προτίθεται να ιδρύσει κέντρο δια βίου μάθησης για την εκπαίδευση ενηλίκων. Το νέο πλαίσιο δια βίου μάθησης συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προοπτική απασχόλησης αλλά αφορά και το κοινωνικό σύνολο, στον πυρήνα της δημοκρατίας, στη διαμόρφωση ενεργών και ενημερωμένων πολιτών με κριτική σκέψη και δημιουργική διάθεση

1ος ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία "ΣΥΜΜΑΧΟΙ (ALLIED)" συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 13/12: 21.00

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Εικόνα
ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ σε μια μουσική διαδρομή, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, στην αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας. Παίζουν οι Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα Πιάνο: Χάρης Ανδρώνης Τραγουδούν :Ιορδάνης Καρακασίδης - Γεωργία Μαυραντζά - Χριστίνα Τσίτου - Μάριος Χατζόγλου. Guest: Όλγα Νεράντζη Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα Είσοδος ελεύθερη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Θ. ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Εικόνα
Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 574/ 21-10-2016, την οποία κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης « Ακάλυπτοι εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του προγράμματος των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της Φτώχειας » σας πληροφορούμε τα εξής: Οι Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ήταν δράσεις συγχρηματοδοτούμενες στο Πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 που έληξαν στις 30/9/2015. Την επομένη της ημερομηνίας εκείνης, όπως ισχύει για όλες τις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ, οι δομές αυτές θα έπρεπε να διακόψουν την λειτουργία τους.

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας με αφορμή την καθιέρωση απ’ τον ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού, προβαίνει στα ακόλουθα: - Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλους τους λαούς του κόσμου, που υπέστησαν Γενοκτονία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσει το μέγιστο αγώνα για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Ε.Β.Ε.: ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.ΣΑΠΑΛΙΔΗ ΣΤΗ ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης επανεκλέχθηκε στο Δ.Σ. του ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση 07-12-2016 του φορέα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης επενδυτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) και η εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου αποτελεί  και προσφέρει σημαντική στήριξη στην επιχειρηματικότητα της Π.Ε. Φλώρινας.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή στις 11 Δεκεμβρίου 2016 τα μέλη της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλη επισκέπτονται το Οινοποιείο - Αποστακτήριο Σ.Γ. ΠΑΝΤΟΥ στην Υδρούσα και...Μαθαίνουν τα μυστικά της απόσταξης και δοκιμάζουν απόσταγμα που παράγεται εκείνη τη στιγμή!Δοκιμάζουν φρέσκο ακυκλοφόρητο Sauvignon Blanc 2016.Δοκιμάζουν φρέσκο ακυκλοφόρητο Chardonnay 2016.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Κορτσάρη Νιόβη για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των πενήντα ευρώ (50 €) στην μνήμη του Νικόλαου Καράντζα. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Πηλείδου Μαίρη και τον κ. Πηλείδη Αναστάσιο για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των πενήντα ευρώ (50 €) στην μνήμη του συζύγου και πατέρα Απόστολου Πηλείδη.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τις αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 εννέα σημαντικών έργων ύδρευσης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Προς: Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ Α.Ε Ημερ: 2.12.2016 κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη Αριθ. Πρωτ.:5105 Θέμα: Θέσεις σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επί καίριων ζητημάτων που σχετίζονται με το μέλλον της ΔΕΗ Κύριε Πρόεδρε Στον απόηχο μιας σειράς καίριων και ζωτικών, για την μελλοντική πορεία της Επιχείρησης ζητημάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ενόψει της εκδήλωσης που στόχο έχει να τιμήσει την ιστορική επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας των λιγνιτικών ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία, το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιθυμεί, δια της παρούσης, να καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση και τη στάση του επί αυτών των ζητημάτων, ευελπιστώντας ότι ένα «ξεκάθαρο τοπίο» -γενικότερα- θα βοηθήσει στον αγώνα και στην προσπάθεια που όλοι μας κάνουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε καταστάσεις και να αποτρέψουμε περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο HPV ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ "ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ"

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει και σας προσκαλεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 π. μ. στο ξενοδοχείο Λύγκος στην ενημερωτική ομιλία που θα παραθέσει η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος κ. Σίσκου Μαρία με θέμα: Ο HPV και οι κίνδυνοι για την υγεία της γυναίκας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Πληροφορίες: Ήρα Κολώνη-Κωνσταντίνου, τηλ.: 6986562733 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας, στο πλαίσιο των κοινωνικών της δράσεων, διοργανώνει την εθελοντική δράση «Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης» για το έτος 2016, με σκοπό τη στήριξη συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Για τον σκοπό αυτό καλούμε όλους τους Συλλόγους, τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη δράση αυτή, η οποία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016, μέχρι και την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016.

ΤΟ "ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ" ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για ακόμα μια χρονιά στην πόλη της Φλώρινας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσει το «Ξύλινο Χωριό» στον χώρο του νέου Πάρκου Φλώρινας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, θα προβεί στη δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016, στους χώρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, και από τις 09:30 μέχρι τις 13:30.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάδελφοι, Η Ένωσή μας, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά και φέτος στην κοινωνική δράση «Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ "Η ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ"

Εικόνα
Ομιλία του Δρ Νίκου Λυγερού με θέμα «Η στρατηγική ενάντια στην βαρβαρότητα» διοργανώνει σήμερα η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας στα πλαίσιο της εκδήλωσης «Ρατοπούλεια 2016». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο Νέο Πάρκο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ"

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας χάντμπολ που παίζει στην Α1 Εθνική κατηγορία , ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Κωτσόπουλο επιχειρηματία του CAFÉ BAR SOCIAL στο Αμύνταιο για την πολύτιμη βοήθεια του , που μας προσέφερε την φετινή αθλητική εμφάνιση της ομάδας μας.Οι αξιέπαινες αυτές πράξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει βαθύτατα όλη την κοινωνία και τον αθλητισμό ενισχύουν οικονομικά αλλά και ηθικά την αθλητική μας προσπάθεια. Με τιμή Το Δ.Σ.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Εικόνα
Όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένες αλβανικές ιστοσελίδες έγραφαν, με στόχο να προκαλέσουν, ότι «η Ελληνική σημαία κυματίζει στο κάστρο της Χειμάρρας». Αγανάκτηση αλλά και προβληματισμό προκαλεί βίντεο που δείχνει τρεις αλβανούς, να εισβάλουν στο σπίτι κατοίκου της Χειμάρρας για να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία.Σύμφωνα με πληροφορίες του «www.himara.gr», όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένες αλβανικές ιστοσελίδες έγραφαν, με στόχο να προκαλέσουν, ότι «η Ελληνική σημαία κυματίζει στο κάστρο της Χριμάρρας». Έτσι δράση ανέλαβαν υποστηρικτές του αλβανικού ακροδεξιού κόμματος «Κίνηση για την Ενωμένη Αλβανία» οι οποίοι ανέλαβαν να κατεβάσουν την σημαία. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχαν προαναγγείλει το σχέδιο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Πηγή: www.protothema.gr ΒΙΝΤΕΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2η ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ

Εικόνα
Η Στρατηγική της χώρας πρέπει να είναι πέρασμα από το ένα εγχώριο καύσιμο, το λιγνίτη στο άλλο, τις ανανεώσιμες πηγές, με ελαχιστοποίηση όμως της εξάρτησης από εισαγωγές στον τομέα της Ενέργειας, επισήμανε από την Κοζάνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, Όπως τόνισε η ΔΕΗ επενδύει στις νέες τεχνολογίες για τη λιγνιτική παραγωγή με σεβασμό το Περιβάλλον, ενώ αποδέχτηκε όπως είπε και την πρόταση της Περιφέρειας για την εγκατάσταση στη Δυτική Μακεδονία του εργοστασίου συμπαραγωγής της κατασκευής έξυπνων μετρητών με τον κρατικό Κιζενικό Κολοσσό που θα κατασκευάσει της Μελίτη ΙΙ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 13ΚΙΛΩΝ ΚΑΙ 455 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Δυο υπήκοοι Αλβανίας, 40 και 26 χρονών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής , για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς και για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης, κατά περίπτωση.

14O ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ - «ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΩΤΙΑΣ»

Εικόνα
Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και η Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. προκηρύσσουν το 14ο Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά "Κύπελλο Φωτιάς".„ Οι αγώνες του τουρνουά είναι με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ της FIDE ( RAPIDratings). Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗΣ, 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΗ, 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εικόνα
H μεγαλύτερη Επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας μας, η ΔΕΗ, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μια σειρά προβλημάτων τα οποία βάζουν σε κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη. Κυρίαρχο θέμα είναι η μειωμένη παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, σε σχέση με τους περιορισμούς που επιβάλλει η Ε.Ε.

ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Εικόνα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα επί της οδού Ικάρου 4 στην Φλώρινα. Για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς κλήθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας όπου επενέβησαν 5 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 2 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Φλώρινας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τουρνουά Μίνι Βόλεϊ και αγώνες προαγωνιστικών τμημάτων στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή και των συλλόγων Φ.Σ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.Στο τουρνουά διεξήχθησαν αγώνες τμημάτων Ακαδημιών 3χ3 σε γήπεδα διαστάσεων Μίνι Βόλεϊ και αγώνες προαγωνιστικών τμημάτων 6Χ6 σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων.

ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ RETUNSEE

Εικόνα
Με μία παρουσίαση που κάνει εισαγωγή και καλύπτει συνολικά και εμπεριστατωμένα το θέμα «εταιρίες φιλικές προς την οικογένεια», ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στις εργασίες της 2ης συνάντησης της Γραμματείας Γυναικών της Retunsee που αυτή τη φορά πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ "ΤΣΙΡΙ-ΒΑΡΒΑΡΑ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και επισκεπτών αναβίωσε για άλλη μια χρονιά στο Αμύνταιο το πατροπαράδοτο έθιμο «ΤΣΙΡΙ- ΒΑΡΒΑΡΑ» το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου προς τιμή της Αγίας Βαρβάρας, που σώθηκε όταν αποπειράθηκαν να την κάψουν. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Νάτσης οι προετοιμασίες στις γειτονιές του Αμυνταίου ξεκινάνε μέρες πριν με τους κατοίκους της περιοχής να μαζεύουν ξύλα για το άναμμα των φωτιών. Τα τελευταία χρόνια τα Τσιρι-Βάρβαρα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τη μορφή ενός αυθόρμητου παραδοσιακού γλεντιού.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ

Εικόνα
Την ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και του ΟΣΕ υπέγραψαν τη Παρασκευή ο Δήμαρχος Αμυνταίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη.  σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου παρουσία της Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Πέτης Πέρκα.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σας γνωρίζει ότι ο δήμος Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη πέντε (5) Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) µηνών µε ωριαία αποζηµίωση, για την υλοποίηση των Προγραµµάτων «Άθλησης για Όλους» περιόδου 2016-2017. Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ