Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 17, 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ 1912"

Εικόνα
Αρτοκλασία σε ανάμνηση του μεγαλοπρεπους εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας που οργάνωναν οι πρόγονοι των Μοναστηριωτών στο Μοναστήρι στη Βόρεια Μακεδονία, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Σύλλογος Μοναστηριωτών και των Πέριξ  εν Φλωρίνη "Η ΕΛΠΙΣ". Μετά το πέρας της αρτοκλασίας θα ακολουθήσει ομιλία τ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης Πολιτικού Μηχανικού Κωνσταντίνου Ζέρβα με θέμα "Μια καθημερινή ημέρα στο Μοναστήρι του 1912" στις 11:30 στα γραφεία του Συλλόγου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση οι εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Φλώρινας με έδρα το Αμύνταιο κατά την διάρκεια συνάντησης τους προτείνοντας παράλληλα λύσεις για να γίνει ο Δήμος πιο ανθρώπινος και λειτουργικός. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου "στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μετατροπή του Δήμου Αμυνταίου σε έναν Δήμο φιλικό προς τους πολίτες με αναπηρία και πως θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση ζητημάτων προσβασιμότητας, καθώς η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών αποτελεί αδιαμφισβήτητη προτεραιότητά του".

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Εικόνα
Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην τοποθεσία «Δούκας», ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) διοργανώνουν φορείς της τοπικής κοινωνίας και περιβαλλοντικές οργανώσεις την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 στις 11:00 πμ. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "ο ορεινός όγκος Βέρνου-Βιτσίου είναι ήδη επιβαρυμένος από σχεδιαζόμενους και εν λειτουργία ΑΣΠΗΕ, ενώ οι οικολογικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές με καταστροφή δασικών βιοτόπων προστατευόμενων ειδών και υπογείων υδάτων που υδρεύουν οικισμούς. Μάλιστα, παρά την πυκνότητα προβλεπόμενων ΑΣΠΗΕ στην θιγόμενη περιοχή δεν έχει γίνει η αναγκαία συνεκτίμηση των σωρευτικών επιπτώσεων τους, ενώ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η διασπορά των Αιολικών Σταθμών να γίνεται μέσα από «τυπικές», ελλιπέστατες και πρόχειρες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που καταστρατηγούν μονίμως την ενωσιακή νομοθεσία (αρθ. 6 της ΚΟ 92/43).Το Βίτσι αποτελεί σημαντικό πεδίο πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών με σηματοδο

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Εικόνα
Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Αγίου Παντελεήμονα – Άρνισσας και αντίστροφα λόγω κατολισθήσεων, αποφάσισε η Τροχαία Φλώρινας. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Τ.Κ. Κέλλης) και της Ε.Ο Φλώρινας – Έδεσσας εώς ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην Επαρχιακή οδό.

ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στην εγκατάσταση έξυπνων χώρων ανάπαυσης σε πολλαπλά σημεία του Δημου προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου, σταθερά προσανατολισμένος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών του  Τα έξυπνα παγκάκια -που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πλειοψηφία τους-, διαθέτουν πάνελ όπου η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Δήμο ή τους δημότες, κάτι που ταυτόχρονα συμβάλλει στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, υπηρετώντας έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.  Τα παγκάκια διαθέτουν θύρες USB, σύνδεση Bluetooth για μουσική και wifi 4g, ώστε να μπορεί ο καθένας να πλοηγείται στο διαδίκτυο δωρεάν και με υψηλές ταχύτητες, καθώς και να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή επιθυμεί ενσύρματα ή και ασύρματα.  Η πόλη μας αλλάζει. Γίνεται πιο φιλική, πιο σύγχρονη, πιο καινοτόμα. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι πια γεγονός. Με σταθερό βηματισμό ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωράει, με σεβασμό στον άνθρωπο και