Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ

Η καλλιτεχνική ομάδα «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», με αφορμή το «Διεθνές Έτος Φωτός 2015», παρουσιάζει έκθεση των μελών της με θέμα: «στο φως και στη σκιά» που θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη», αίθουσα «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» από 18 έως 30 Νοεμβρίου 2015.

ΤΟΣΚΑΣ ΣΕ ΜΑΤ:"ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ"

Με νεύρα και υποδείξεις ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επιχείρησε να κάνει επίδειξη πυγμής στους άνδρες των ΜΑΤ και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, τους οποίους επισκέφθηκε σήμερα για να τους… συγχαρεί.Κάποιοι ψίθυροι και η έλλειψη προσοχής που εντόπισε ο κ. Τόσκας στο ακροατήριο των αξιωματικών, τους γύρισαν το μάτι.

Δημιουργία ειδικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής των Πύργων συναντήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αθανάσιος Ζαννιάς με θέμα την ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας των φυτικών καλλιεργειών, ενώ επισκέφθηκαν και το συνεταιρισμό μηλοπαραγωγών Πύργων.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού Τ.Ε. Συντηρητών Αρχαιοτήτωνκαι έργων τέχνης (Κατεύθυνση Α) και ελλείψει αυτών Δ.Ε. Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων, για το χρονικό διάστημα οχτώ(8) μηνών.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΒΕΥΗ

Ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, το οδικό τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο.3) Βεύη – Φλώρινα, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής της. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το Φεβρουάριο για λόγους οδικής ασφάλειας, μετά από εκτεταμένες ζημίες που παρουσιάστηκαν στην επιφάνεια αυτής.

ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η γρίπη στην Ελλάδα εμφανίζεται συνήθως τον Δεκέμβριο και αρχίζει να αυξάνει την εμφάνισή της κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο. Συχνότατα εμφανίζεται με την μορφή της επιδημικής έξαρσης, οπότε εισβάλει ταχύτατα και συχνά προκαλεί την αποδιοργάνωση της επαγγελματικής και της κοινωνικής ζωής, την υπέρμετρη αύξηση της κατανάλωσης φαρμάκων και όχι σπάνια, την αύξηση της θνητότητας.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε περιοχή των Γρεβενών. από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.
Συγκεκριμένα, την 07-11-2015 άγνωστο άτομο προσέγγισε 89χρονο ημεδαπό και αφού του συστήθηκε ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η, εισήλθε στο σπίτι του και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ευρώ (1.400 €) , ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε δεύτερο άτομο-συνεργός του, και έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ανακοινώνεται ότι το ‘’Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο του Αλτσχάιμερ, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ’’ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, η ‘’Διεθνής Εταιρεία δια την αναβάθμιση της ποιότητος ζωής των χρονίως νευρολογικώς πασχόντων’’ και ο Ιατρικός Σύλλογς Φλώρινας, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ», το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε.Τ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Την Παρασκευή, 13 και το Σάββατο,14 Νοεμβρίου θα είναι μαζί μας, προσκεκλημένος του Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, ο Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής,στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφαση Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας για συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 12-11-2015

Το Δ.Σ. του συλλόγου λογιστών Π.Ε. Φλώρινας, έλαβε ομόφωνη απόφαση συμμετοχής των μελών του συλλόγου μας στις κινητοποιήσεις και στην Γενική Απεργία της 12Ης Νοεμβρίου 2015.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη τη χώρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μανιταρογνωσίας στην Πρέσπα που οργανώθηκε από το Δήμο Πρεσπών, το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας αποφάσισε τη συμμετοχή των δικηγόρων της Φλώρινας στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας και εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του Σώματος των Δικηγόρων:

ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Τρεις περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, σε περιοχές της Κοζάνης εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων Κοζάνης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, έναν 45χρονο άνδρα και μία 47χρονη γυναίκα, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με  Θέμα: «Για τoπρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (Π.Β.Σ.)» κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΚΚΕ.

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας σας καλεί να συμμετάσχετε δυναμικά και μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 καθώς και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ της Φλώρινας την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, που διοργανώνουν τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλοι φορείς.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:Γίνε Αγγελιοφόρος του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας Αγγελιοφόρωντου μηνύματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 εργαστήριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη βία.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

<<Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου>>.
Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963]
Σεβασμιότατε, κ. Αρχηγέ του ΓΕΣ, κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. αντιδημαρχοι, κ. Πρόεδρε της Τ.Κ Ροδώνα που σήμερα μας φιλοξενείτε, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές,

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Θεματική Ημερίδα Εργασίας, για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της Οινοποιίας, με τη διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, ξενοδοχείο «BELLA TOUMPA ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» .
Την ημερίδα εργασίας διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Προπαρασκευαστικής Δράσης, για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) στοχεύει στην ανάπτυξη των Περιφερειών με την αξιοποίηση των εξειδικευμένων προτερημάτων τους.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΓΙΑ 8ΜΗΝΕΣ

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι η ΔΕΗ ανακοινώσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης και συγκεκριμένα:
1 θέση ΠΕ Μηχανικών/ Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων (Με καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας)
1 θέση ΔΕ Οδηγών 8 μήνες
Υποβολή Αιτήσεων από 11.11.2015 έως και 20.11.2015
Για το έντυπο της αίτησης πατήστε εδώ:

Δείτε όλη την ανακόνωση εδώ:

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 8ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα ανακοίνωσε την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόµων ΔΕ Μηχανοτεχνίτες για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αµυνταίου – Φιλώτα.Υποβολή Αιτήσεων από 11.11.2015 έως 20.11.2015
Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29 ΧΡΟΝΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για κλοπή συνελήφθη 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, στην  Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 12/11/2015 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

aigoprovatanew

Συνεχίζεται έως τις 15 Δεκεμβρίου η Απογραφή ζωικού πληθυσμού εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων 2015. Νέα Δυνατότητα Ψηφιακής Απογραφής
Από το τμήμα Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτική Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάςυπενθυμίζεται εκ νέου η υποχρέωση της ετήσιας απογραφής των ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.
Η απογραφή συνεχίζεται έως 15 Δεκεμβρίου και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να κοινοποιηθεί στην υπηρεσία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για το Διαβήτη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το «σακχαρώδη διαβήτη», στην οποία θα διεξαχθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από το προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στην πλατεία Γ. Μόδη δίπλα από τον πεζόδρομο Φλώρινας, από 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων, Κτηνοτροφικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών περιοχής Αμυνταίου και Φλώρινας, καλεί όλους τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες σε συνάντηση, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με θέμα: «ΑΓΡΟΤΗΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» και λήψη απόφασης για ομαδική κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων περιοχής Αμυνταίου και Φλώρινας, στις 18/11/2015 στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ, ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Τρεις  ημεδαπούς (24,30 και 25 χρονών), για παράβαση του νόμου περί όπλων, έκρηξη και διατάραξη κοινής ειρήνη, κατά περίπτωση συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κοζάνης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Πόντιοι, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ομοσπονδίας, αδελφές ομοσπονδίες, φίλοι των Ποντίων, αγωνιστές της Διεθνούς νομιμότητας, προασπιστές των πανανθρώπινων αξιών, ποντιακή νεολαία. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε και από την Θεσσαλονίκη την αντίθεσή μας απέναντι στην ανιστόρητη, απαράδεκτη και προκλητική άρνηση της Γενοκτονίας των 353.000 προγόνων μας διά στόματος του Υπουργού Παιδείας. Γενοκτονία κατά το Διεθνές Δίκαιο συνιστά οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις:

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-12 Νοεμβρίου – Όλοι στην απεργία

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα.Μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων , η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο ,που ετοιμάζεται να εφαρμόσει, συντηρεί τη λιτότητα ξεχνώντας την αντιμνημονιακή της ρητορική.

ΜΗΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας καταδικάζει τον προπηλακισμό του βουλευτή Κουμουτσάκου Γεώργιου, εκφράζει την συμπάθεια και συμπαράσταση στον βουλευτή αλλά και σε όλους τους βουλευτές απ’όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν υπέρ των Εθνικών δικαίων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας, η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που συντονίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Κυριακής στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων. 
Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε βάσει σεναρίου, πέτυχε υψηλό βαθμό ρεαλισμού κι έδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσοι επιχειρούν στην πολιτική προστασία.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ -ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα σημειώθηκε στον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, όπου παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί υπερ-υψηλή ενισχυμένη περίφραξη νέου τύπου, η αρκούδα κατάφερε να εισέλθει από κόμβο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Η παρακάτω Ερώτηση κατατέθηκε από 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιάδης και έλαβε αρ. πρωτ. 508-23/10/2015 από το αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το στίγμα της ενωτικής και δυναμικής παρουσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος που στέκεται ισχυρό απέναντι σε κάθε τι που ¨απειλεί¨ ή επιβουλεύεται δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και την ίδια την Επιχείρηση, έδωσε το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου παρουσία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των δύο εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Επιστολή προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απέστειλε το Σωματείο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ-ΚΗΕ με θέμα: Εφαρμογή απόφασης Δ.Σ ΓΕΝΟΠ σχετικά με την παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς.

ΜΠΑΣΚΕΤ: 2/2 Για Τον Αίαντα Αμυνταίου

Ιδανικό το ξεκίνημα για τον Αίαντα Αμυνταίου στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ. Η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη μετα τη νίκη επι της ΑΕΚ, επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου και επι του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου με 62-55 και έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με Λασσάνη και Ελίμεια.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΜΕ Ο Χ Ι. ΛΕΜΕ Φ Τ Α Ν Ε Ι Ο ΣΠΑΡΤAΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 12/11

«Η βαναυσότητα, όπως κάθε άλλη κακία, δεν χρειάζεται κάποιο κίνητρο, έξω από αυτήν την ίδια. Χρειάζεται μόνο ευκαιρία»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στις 12 Νοεμβρίου καλούμαστε να βάλουμε ένα τέλος στην κάθε «ευκαιρία» των θεσμών και των μνημονιακών πολιτικών να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν την βαναυσότητά τους.

Ε.Κ.Φ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00π.μ. στην κεντρική πλατεία Φλώρινας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Νέα Ήττα στο Πρωτάθλημα για τον Αμύντα Αμυνταίου

Μακριά από τη συγκομιδή βαθμών, έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι ο Αμύντας. Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών , με συνέπεια να ηττηθεί στο ΔΑΚ Αμυνταίου με σκόρ 21-29.Ο Αμύντας με περιορισμένες λύσεις στην επίθεση (Ζντραβέφσκα 8γκ. και Τσιομπάνου 7γκ.), κρατήθηκε κοντά στο σκόρ, μέχρι το ημίχρονο (10-12), όμως στην επανάληψη η φιλοξενούμενη ομάδα πάτησε γκάζι και με κορυφαίες την τριάδα των Φράγκου 8γκ., Κεχαγιά 7γκ. και Ανδρίτσου 7γκ., έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση.

ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Δύο ημεδαπούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα (49 και 25 χρονών), για απόπειρα κλοπής συνέλαβαν στην Νεάπολη Κοζάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Κοζάνης. Συγκεκριμένα 63χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι άγνωστα άτομα, αφού διέρρηξαν την εξώπορτα του σπιτιού της στο Τσοτύλι Κοζάνης, μπήκαν σ’ αυτό με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

ΜΕ 7 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδριάζει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι στην Κοζάνη, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

«Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Σ Μ Ο Σ» Περισσότερα ΧΕΡΙΑ - Περισσότερα ΧΑΜΟΓΕΛΑ - Περισσότερη ΕΛΠΙΔΑ

Εάν ένα στοιχείο του πολιτισμού μας είναι η ύπαρξη των δυνατοτήτων βελτίωσης της κατάστασης των πολιτών, ένα δεύτερο και άμεσα σχετιζόμενο με το πρώτο, είναι η προσφορά. Η προσφορά με την έννοια του εθελοντισμού, της δυνατότητας εκείνης να μπορεί ο κάθε πολίτης να δρα και να αναδεικνύει τον εαυτό του σε συμμέτοχο. Είτε στον τομέα της κοινωνικής υπηρεσίας, είτε στον τομέα του περιβάλλοντος, είτε στον πολιτισμό, είτε στον αθλητισμό είτε σε κάθε τομέα, η κοινωνία που μπορεί να κινητοποιεί τα μέλη της, λειτουργεί με μεγαλύτερο επιμερισμό καθηκόντων, χτυπώντας την αδρανοποίηση και την αδιαφορία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδριάζει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι στην Κοζάνη, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:
1ο: «Έγκριση του Σχεδίου Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2016 Σύμφωνα και με την Γνώμη του Παρατηρητηρίου».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Φώτιος Κεχαγιάς

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ