Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 9, 2022

ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΎΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Σε χειμεριο λήθαργο έπεσαν οι αρκούδες που φιλοξενουνται στο Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο. Οπως αναφέρει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ "Όλες πλέον οι αρκούδες έχουν αποσυρθεί στις φωλιές τους, εκτός από τον Μανώλη που περνάει και λίγη ώρα έξω. Η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών βοήθησε ώστε να αποσυρθούν ακόμα και οι νεαρές αρκούδες όπως ο Πάτρικ, ο Ρέι, η Λουίζα, η Τζόρτζια και ο Μίτκο που έπεσαν πρώτη φορά φέτος σε λήθαργο. Ο Ντιουκ, η Μίρα, η Σάντι και ο Γιώργος έσκαψαν δική τους φυσική φωλιά". Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας θα ανοίξει και πάλι τον Μάρτιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου Φλώρινας, από την πρώτη στιγμή που έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Richter, το βράδυ της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 23:43'. Μέσα στα επόμενα λεπτά συγκλήθηκε το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο, όπου και συνεδρίασε παρουσία (μέσω τηλεδιάσκεψης) του αρμόδιου Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση και προγραμματίζοντας τις επόμενες κινήσεις.

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Τη στήριξη των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς το ΕΒΕ της Φλώρινας, σε μια δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και τον τόπο, όπως αναφέρει, όπου καλούνται άλλοι μια φορά οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν οικονομικά μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη διάθεση των αρμοδίων δόθηκαν στο όργανο της Πολιτικής Προστασίας, για το ενδεχόμενο αξιοποίησης εθελοντών και εθελοντριών, όπου και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, τα Μητρώα Εθελοντών φυσικών προσώπων και συλλογικοτήτων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, με αφορμή την σεισμική δραστηριότητα και την κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τη σεισμόπληκτη Φλώρινα θα επισκεφθεί Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής  σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου και να συνδράμει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των εκτεταμένων ζημιών.  Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος Π.Σ. Το Κλιμάκιο θα υποδεχθεί και θα πλαισιώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Φλώρινας και το μέλος της ΚΠΕ, Χρήστος Ναούm. Αυτή την ώρα βρίσκονται στον Δήμο Φλώρινας ενώ λίγο νωρίτερα επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του κλιμακίου στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ. Σ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για «Εκλογή μελών Προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής», η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη Κυριακή λόγω μη απαρτίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου στις 11:00π.μ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Η δραματική πτώση των εσόδων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας επισπεύδει την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης»»κατέθεσανΟι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυτικής Μακεδονίας κ.κ.  Πέτη Πέρκα, Καλλιόπη Βέττα και Ολυμπία Τελιγιορίδου.   Η ερώτηση βασίζεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας ‘’Ξένιος Ζευς΄΄ στην οποία καταγράφεται το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του κλάδου από την συρρίκνωση των εσόδων λόγω της μειωμένης πληρότητας των μονάδων.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η πληρότητα στις εορταστικές ημέρες δεν ξεπέρασε το 35%, γεγονός που οφείλεται στην επιφυλακτικότητα των επισκεπτών εξαιτίας, αφενός της πανδημικής κρίσης και, αφετέρου, της παλινωδίας της κυβέρνησης αναφορικά με την λήψη των υγειονομικών μέτρων.  Ως εκ τούτου, η εκτίμηση του Συνδέσμου για τις συνολικές διανυκτερεύσεις και τα αντίστοιχα έσοδα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ενδεικτικά, η

Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : "ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ"

Εικόνα
Η Τουριστική αξιοποίηση της Καστοριάς ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρη Φραγκάκη. Όπως αναφέρει ο κ. Τζηκαλάγιας "είναι πανθομολογούμενη πλέον διαπίστωση η υστέρηση προβολής και ανάδειξης της τουριστικής αξίας της Καστοριάς.Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες και επίμονες προσπάθειες. Με πρόσφατο νόμο που ψηφίσαμε δίνεται η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει ομίλους και δράσεις προβολής με χρηματοδότηση απευθείας από το Ταμείο Ανάκαμψης.Μετά την διαφήμιση του ορεινού τουρισμού στο εξωτερικό ακολουθεί άμεσα τρίμηνη καμπάνια στο εσωτερικό.Τους αμέσως επόμενους μήνες θα συμμετέχει και η Καστοριά σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε περίπτερα του ΕΟΤ.Ευχαριστώ τον κ.Γενικό που αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα της συμμετοχής και της Καστοριάς στην στήριξη της ανόδου του ορεινού τουρισμού της χώρας,υιοθετώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού.Προ

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Χρ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ"

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα βρεθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου ο υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις από την μεγάλη σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή της Φλώρινας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Όπως είπε ο κύριος Αντωνιάδης "οι ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένες εκεί εσύ Είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες από αυτές που νομίζαμε ότι υπήρχαν στην αρχή με μερικές από αυτές να χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς κατοίκηση με τους κατοίκους είτε να μεταφέρονται συγγενείς και φίλους σας σε τοπικές κοινότητες είτε να μεταφέρονται σε ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει ο δήμος για την κάλυψη των αναγκών αυτών".

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οριστηκαν οι νέοι Αντίδημαρχοι στον Δήμο Φλώρινας. Αντιδημαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών  ορίστηκε ο Παναγιώτης Νώτας,  Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης ο Βασίλειος Χατζητιμοθέου, ο Βασίλειος Νίκλης του Γεωργίου (ως έμμισθος Αντιδήμαρχος), στον οποίο μεταβιβάζονται η λειτουργία και ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π., της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής & της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, ο Νικόλαος Γρηγοριάδης του Δημητρίου (ως άμισθος Αντιδήμαρχος), στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο  Νικόλαος Μουρατίδης (ως έμμισθος Αντιδήμαρχος), στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες του Τμήματος Απορριμμάτων, Ανακυκλώσιμων Υλικών, Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, η  Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη του Γεωργίου, (ως έμμισθη Αντιδήμαρχος), στην οποία μεταβιβάζονται

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ "ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Εικόνα
Η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών με την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή φθορών στις περιουσίες τους από την διέλευση αλλοδαπών λαθρομεταναστών και η ολοκλήρωση και παράδοση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς νωρίς την άνοιξη, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η παράδοση των ζητηθέντων isobox από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας,η οποία θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα αποσυμφορήσει την διαπιστωμένη στενότητα των χωρών τους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ

Εικόνα
Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 12 τόνων, εξαιρουμένων των εκχιονιστικών μηχανημάτων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην Ε.Ο. Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής από το 6ο χιλιόμετρο έως το 29o χιλιόμετρο. και  την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας της δημοτικής οδού Άνω Υδρούσας – Νυμφαίου, για όλα τα οχήματα, αποφάσισε η Τροχαία Φλώρινας αποβλέποντας στην οµαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν (χιόνι, παγετός).

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΕ ΠΟΤΟ"

Εικόνα
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ποτού Strawbar η καινοτομία του οποίου είναι απόσταγμα από φράουλες, μοναδικό στο είδος του, παρουσιάστηκε στη Φλώρινα, τόπο καταγωγής του ποτού αυτού, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας στο ξενοδοχείο EMERALD. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή τονισε σε δήλωση του "Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της εταιρείας κύριο Παπασωτηρίου Ιωάννη ο οποίος μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις καινοτόμες επιχειρήσεις που δημιουργεί και επιχειρεί στην παγκόσμια αγορά με μεγάλη επιτυχία.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ"

Εικόνα
Η έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της ΠΕ Φλώρινας λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε το βουλευτή πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημάρχων για έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από το σεισμό. Επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους του νομού Φλώρινας και από την πρώτη στιγμή του σεισμού, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, με τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη όπως και με το Βουλευτή. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να νοιώθουν ότι η κυβέρνηση και όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται δίπλα τους".

ΣΥΛΛΗΨΗ 34ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Στη σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Συγκεκριμενα εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -1- έτους και -3- μηνών, καθώς και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ, για ψευδής ανώμοτη κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το έργο διαχείρισης Λυμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», συνολικού προϋπολογισμού 1.418.470,38€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΟΜΗΔΗ"

Εικόνα
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήτουν την Δυτική Μακεδονία και την Καστοριά ήταν το κυριότερο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Στο ΣΟΠΠ, που έγινε υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, επιβεβαιώθηκε ο άρτιος συντονισμός και λήφθηκαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 3,5 ΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, εξαιρουμένων των εκχιονιστικών μηχανημάτων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης  στην Ε.Ο. Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής από το 1ο χιλιόμετρο έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής. ii. στην Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης από το 22ο χιλιόμετρο έως το 28ο χιλιόμετρο αυτής. iii. σε όλο το τμήμα της Ε.Ο. Φλώρινας - Νίκης και σε όλο το ορεινό επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας, αποφάσισε η Τροχαία Φλώρινας λόγω της έντονης χιονόπτωσης που πλήτει την περιοχή από χθες. Επιπλέον αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου αυτό απαιτείται ή ειδικού τύπου ελαστικά και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Άνω Υδρούσας – Νυμφαίου, για όλα τα οχήματα.

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑΣ- ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με τη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για την εκλογή προεδρείου του Συμβουλίου και μελών των ειδικών επιτροπών. Ο Μιχάλης Χάτζιος επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, ο οποίος έλαβε 28 ψήφους, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Μπαρδάκας που έλαβε 21 ψήφους και Γραμματέας ο Δημήτριος Φαρμακιώτης που έλαβε 27 ψήφους.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΣΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς στην Ειδική Συνεδρίαση την Κυριακή. Προεδρος Εξελέγη ο Μηταλίδης Κίμων, Αντιπρόεδρος Ο Λέκκος Χρήστος και Γραμματέας η Παπαδοπούλου Χρυσοβαλάντου ΝΕΣΤΟΡΙΟ Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και των αιρετών μελών της Οικονομικής Επιτροπής στοv Δήμο Νεστορίου. Μετά το πέρας των διαδικασιών, ο δημοτικός σύμβουλο της πλειοψηφίας Χρήστος Κοσμάς αναδείχθηκε επόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, η σύμβουλος της μειοψηφίας Άντα Σινάνη εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος και η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Βασιλειάδου Γραμματέας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας με απόφαση του δημάρχου λόγω της σεισμικής δόνησης που έπληξε την περιοχή, για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφάλειας, εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Πρεσπών και στον Δήμο Αμυνταίου

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 5,4 ΡΙΧΤΕΡ

Εικόνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 R στις 23:43 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο είναι 2 χιλιόμετρα Δυτικά της Φλώρινας, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης», και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμειναν έξω στις πλατείες και στα οχήματα τους οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημει΄θωηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με πρώτο και κύριο αυτόν της τάξεως των 5,4 ρίχτερ που ήταν και η αιτία να βγούν έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικκοι ακόμα και με τις πυτζάμες.