Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 24, 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 25/11/2019 , με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν το Δ.Σ και οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΠΣ Φλώρινας , το Δ.Σ και διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, παράγοντες και προπονητές των ερασιτεχνικών σωματείων , που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Εικόνα
Η Δημοτική Παράταξη Ενότητα-Συνεργασία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και σας καταθέτει πρόταση ανάληψης συντονισμένης δράσης από τον Δήμο Φλώρινας για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας.Η έμπρακτη υποστήριξη και ανακούφιση των ανθρώπων που δοκιμάζονται στη γειτονική χώρα αποτελεί ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.Με γνώμονα τη διάθεση προσφοράς, που έχουν επιδείξει οι συμπολίτες μας σε ανάλογες δράσεις κατά το παρελθόν, εκφράζουμε τη βεβαιότητα μας για την επιτυχία του εγχειρήματος και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την προώθηση του Τοπικού Σήματος για την «Καφέ Αρκούδα» στις επιχειρήσεις της περιοχής των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας και την ενημέρωσή τους ως προς τις διαχειριστικές πρακτικές για τις περιπτώσεις εμφάνισης αρκούδας σε περιοχές ανθρώπινης δραστηριότητας ή κατοικίας διοργανώνουν η Περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ το ΕΒΕ και οι Δήμοι. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα στις 12 στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.

Ο ΟΥΣΚΟ Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Εικόνα
Με βαριά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Ούσκο, ο μαχητής της ζωής, που κατάφερε να γίνει η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο Ούσκο ήταν μία αρκούδα πρότυπο για όλους και σύμβολο θέλησης. Η αναπηρία στα πίσω πόδια του δεν στάθηκε εμπόδιο αλλά ούτε και περιόρισε τη διάθεσή του για ζωή και παιχνίδι. Αγαπήθηκε από χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιστορία του συγκίνησε πάρα πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τη συνδρομή τους υιοθέτησαν τον Ούσκο και υποστήριξαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο δύσκολο έργο της φροντίδας του. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης όπως το BBC, το National Geographic, το Γαλλικό και το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ιστορία του και η δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τις δυσκολίες άγγιζε ιδιαιτέρως τις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο Ούσκο έγινε ο αγαπημένος τους αρκούδος, του έστελναν λιχουδιές και ζωγραφιές με το πορτρέτο του, ρωτούσαν για τα νέα του, εμπνέονταν από την απ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Φιλανθρωπική δράση  «Φαγητό για όλους» με στόχο την ενίσχυση και την αλληλεγγύη αδύναμων πολιτών της Φλώρινας διοργανώνει το τοπικό συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας σε συνεργασία με Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τον Δήμο Φλώρινας. Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα συσσίτια της Μητρόπολης. Η φιλανθρωπική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου  και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων  καθημερινά στους χώρους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα Της Κοινότητας 2385351020 και 6974816616 (Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ρόζας) 2385028869 (Γηροκομείο) και στο e-mail:  koinflo@cityoflorina. gr . 

33 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ-ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ

Εικόνα
2 αλλοδαποί ηλικίας 25 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή - διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και όπλων, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5:οο μμ θα πραγματοποιηθεί στον ημιώροφο του Διοικητηρίου η μηνιαία επιμορφωτική συγκέντρωση των Εθελοντών και Μελών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας.Ομιλητής: Ο παιδίατρος Ελσάμι Γιάσερ. Θέμα: Εμβόλια: "Από τις επιδημίες του παρελθόντος έως το θρίαμβο της ιατρικής". Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Κα Ζεμπιλιάδου μιας και θυμηθήκατε ξαφνικά το ΣΠΕΜ του 2014-2025 και κατηγορείτε τις …δυο γέφυρες που γκρέμισε ο Καρυπίδης σαν υπεύθυνες για την... ακύρωση έργου 750 εκ. € , ακούστε : Ψευδώς ισχυρίζεστε ότι οι δύο γέφυρες που στοίχιζαν νεανικές ανθρώπινες ζωές είναι ... υπεύθυνες που το έργο του 2013 που αναφέρεστε δεν προχώρησε στην Αναθεώρηση του ΣΠΕΜ, αποσιωπώντας ότι το γκρέμισμα των γεφυρών ισοδυναμούσε με ταυτόχρονη δημιουργία νέων και σύγχρονων . Σε σημεία που θα υποδείξει ο ΟΣΕ και το κόστος τους το καλύπτει η Εδρα .Μπορείτε να ενημερωθείτε απο τους αρμόδιους Υπαλλήλους του ΟΣΕ αλλα και της Περιφέρειας μας.

ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ένα εντυπωσιακό έθιμο, που το ξεκίνημα του χάνεται στα βάθη των αιώνων, θα αναβιώσει και φέτος στο Αμύνταιο. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 σας περιμένουμε με γιορτινή διάθεση για να γιορτάσουμε μαζί τα Τσίρι Βάρβαρα. Από τις απογευματινές ώρες παραδοσιακά ηχοχρώματα θα δώσουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας στο κέντρο της πόλης του Αμυνταίου. Όπως κάθε χρόνο θα ανάψουν φωτιές στις γειτονιές του Αμυνταίου από παρέες μικρών και μεγάλων, που συνεχίζουν τη μακραίωνη παράδοση. Οι βραδινές εκδηλώσεις ξεκινούν με το άναμμα της πρώτης φωτιάς στις 20:30, που θα γίνει στην αλάνα που βρίσκεται στο δρόμο προς Φλώρινα, όπου ο Δήμος Αμυνταίου θα προσφέρει τοπικό κρασί, φασολάδα και λουκουμάδες, όπως επίσης εδέσματα και γλυκά που θα ετοιμάσουν οι τοπικοί Σύλλογοι. Η δεύτερη φωτιά θα ανάψει στην αλάνα, στο «παλιό Αμύνταιο», σε έναν χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την παράδοση του Αμυνταίου, στις 24:00. Σας καλούμε όλες και όλους να διασκεδάσουμε παρέα τιμώντας την παράδοση με την αναβίωση

Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Ο Φλωρινιώτης Σταύρος Παπασωτηρίου είναι ο νέος Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας με απόφαση του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κικίλια.Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο κ. Παπασωτηρίου ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την επιλογή του ως νέου διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.»Αποτελεί για μένα τιμή, αλλά και μέγιστη πρόκληση, να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Μακεδονία και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους πολίτες της Περιφέρειας μας» ανέφερε ακόμα υπογραμμίζοντας ότι «σ’ αυτόν τον αγώνα θέλω συμπαραστάτες μου όλο το προσωπικό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου – ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό – και είναι σίγουρο πως θα έχουμε αγαστή συνεργασία».