Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 20, 2020

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εικόνα
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φλώρινας στηρίζει την πρωτοβουλία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση της προσπάθειας του δικτύου «Αλληλεγγύη για Όλους» για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του καταστροφικού κυκλώνα. Καλούμε τα μέλη, φίλους και πολίτες της Φλώρινας να στηρίξουν και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία βοήθειας στους κατοίκους των περιοχών που έμειναν μόνοι -δίχως ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση της Ν.Δ., απέναντι στις συνέπειες της φυσικής καταστροφής. 

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΓΟΡΟΥΝΟ

Εικόνα
Παγιδευμένη αρκούδα σε συρμάτινη θηλιά, εντοπίστηκε σήμερα Παρασκευή νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 08:00 π.μ., δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Κλεινών του Δήμου Φλώρινας.  Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μόλις ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν, ενεργοποίησε το μηχανισμό διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού, κινητοποιώντας την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, που είναι στην ουσία το αρμόδιο όργανο για την αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας επιθυμώντας να συνδράμει τους πληγέντες συμπατριώτες μας του Ν. Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται, καλεί τα μέλη και όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 26 /09/2020 με βροχές ,κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Τ.Κ. ΣΙΤΑΡΙΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 13/09/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Σιταριάς του Δήμου Φλώρινας. Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της κοινότητας κ. Ζωή Τσακμάκη, περιόδευσε στο χωριό και συνομίλησε με τους κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν.

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΦ

Εικόνα
Με τρία μετάλλια επέστρεψαν από τα γειτονικά Σκόπια οι αθλήτριες του ΑΟΦ, Παρασκευή Λαδοπούλου (Χρυσό & αργυρό μετάλλιο) και Νεφέλη Τίτα (χάλκινο μετάλλιο). Έλαβαν μέρος, εκπροσωπώντας την ΕΟΧΑ και την Εθνική ομάδα, στους Διεθνείς αγώνες ROLLER SKI CUP SKOPIA 23/24-9-20 πετυχαίνοντας εξαιρετική διεθνή FIS βαθμολογία και ανεβαίνοντας μαζί στο βάθρο των νικητών, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε Διεθνή διοργάνωση.. Εξίσου εξαιρετική όμως η προσπάθεια και της τρίτης αθλήτριας του ΑΟΦ Έλενας Ιωάννου, που βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μπράβο στις Φλωρινιώτισσες αθλήτριές μας.

Η ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Εικόνα
Tα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας, της άρδευσης του αμπελώνα και της έλλειψης αναδασμού στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη  Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Μ.  Βασίλειο Άμπα. 

6η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος του ΠΑΣ Φλώρινα καλεί όλα τα μέλη, τους αθλητές, τους γονείς αλλά και τους φίλους του στην 6η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργανώνει σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:30 μ.μ., στα αποδυτήρια της ομάδας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας (ΔΑΚ). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, μέσα από τις αντίστοιχες δράσεις του συλλόγου, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 φιάλες, που προσφέρθηκαν για να καλύψουν ανάγκες όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

Εικόνα
Εθιμοτυπική συνάντηση με κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές. Ο κ. Κιοσές είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο του Σωματείου, κ. Χρήστο Παπαχρήστου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων των παραμεθορίων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας, με την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και τη συντήρηση-ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Επίσης τονίσθηκε η ανάγκη παροχής υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία (Covid-19).

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:  · Δευτέρα (28-09-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πρώτη – Κλαδοράχη - Άνω Κλεινές – Ακρίτας – Παρόρι – Εθνικό – Κρατερό -Αγία Παρασκευή – Νίκη – Πολυπλάτανος - Κάτω Κλεινές - Άνω/Κάτω Καλλινίκη – Μαρίνα – Μεσοχώρι – Μεσόκαμπος.  · Τρίτη (29-09-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκοπός – Αχλάδα – Μελίτη – Νεοχωράκι – Λόφοι - Κέλλη - Άγιος Βαρθολομαίος.  · Τετάρτη (30-09-2020) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φλάμπουρο – Λεπτοκαρύα – Κολχική – Υδρούσα - Άνω Υδρούσα – Δροσοπηγή – Τροπαιούχος – Ατραπός – Τριανταφυλλιά – Πολυπόταμος.  · Πέμπτη (01-10-2020) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειδί – Φαράγγι – Μανιάκι – Αντίγονο – Πελαργός – Φιλώτας – Λεβαία – Βεγόρα – Άγιος Παντελεήμονας - Πέ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Από την σημερινή δραστηριότητα του Βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ κ.Ζήση Τζηκαλάγια προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: 1)η συστηματική δουλιά,η επιμονή και η ικανότητα συντονισμού φέρνουν αποτελέσματα.Μετά την σημερινή σύσκεψη στο Δασαρχείο και την διεξοδική συζήτηση με την κ.Διευθύντρια και τα υπηρεσιακά στελέχη προκύπτει πως φέτος θα διατεθούν τα καυσόξυλα πολύ νωρίτερα και σε διπλάσιες ποσότητες.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Εικόνα
Το master plan αποτελεί την ταφόπλακα των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα πλάνο «πλήρως εναρμονισμένο με τους στόχους και την πολιτική της Ε.Ε.» όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη. Πράγματι αποτελεί τη συνέχεια τη πολιτικής της Ε.Ε. που οδήγησε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχει μετατρέψει το ρεύμα και τη θέρμανση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η πολιτική που έχει οδηγήσει το 30% του λαού στην ενεργειακή φτώχεια,(150% αύξησης της τιμής του ρεύματος την τελευταία δεκαετία) που μετέτρεψε χιλιάδες θέσεις εργασίας από μόνιμες σε εργολαβικές (με απλήρωτη δουλειά συνθήκες γαλέρας)και οκτάμηνες συμβάσεις. Μια πολιτική που σχεδιάζει τον ενεργειακό κλάδο με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων, κέρδη που είναι βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και του λαού.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Εθνικής οδού από όρια Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ» μέσω ΠΕΡΔΙΚΚΑ αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 21ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις εργασίες που αφορούν κατά κύριο λόγο τη βελτίωση του οδικού δικτύου, σε ότι αφορά τις φθορές (ρωγμές, αυλακώσεις, μείωση αντίστασης σε ολίσθηση) του οδοστρώματος. Προβλέπονται όμως γενικά και εργασίες συντήρησης της οδού όπως: διάνοιξη, καθαρισμός και μόρφωση τριγωνικών τάφρων, κατασκευή και συντήρηση ερεισμάτων και επιχωμάτων, τοποθέτηση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, βελτίωση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες, οριοδείκτες, διαγράμμιση, κοπή φυτών), αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. 

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε τη πρώτη εγκύκλιο-μετά την ψήφιση στη Βουλή του σχετικού νόμου, για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις. Ειδικότερα με την εγκύκλιο καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν ενταχθεί στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α ́ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης των αριθμ. 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ.Προκ. ΑΣΕΠ/24.12.2019), 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ.Προκ. ΑΣΕΠ/24.12.2019), 1ΓΤ/2020 (ΦΕΚ 3/τ.Προκ. ΑΣΕΠ/7.2.2020) και 2ΓΔ/2020 (ΦΕΚ 2/τ.Προκ. ΑΣΕΠ/5.2.2020) Προκηρύξεων Α Σ Ε Π , και εφόσον δεν υπάγονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19, σύμφωνα με τη με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 κ.υ.α. (ΦΕΚ 4011 Β ́), ν α υ π ο β ά λ ο υ ν αίτηση-δήλωση προτίμησης για απασχόληση ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου για διά ζώσης διδασκαλία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης κατ’ ελάχιστον διάρκεια

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Tο σχέδιο «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη – Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» προβλέπει την εντατική συμμετοχή των νέων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης πρωτοβουλιών με σκοπό την προώθηση της χάραξης καινοτόμων πολιτικών σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εικόνα
Με αφορμή πρόσφατη, πλην όμως ανεπιτυχή, προσπάθεια αποσταθεροποίησης από εξωσχολικούς της ομαλής λειτουργίας του σχολείου μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από δια περιφοράς συνεδρίασή του, αποφάσισε να εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του υπέρ της χρήσης μάσκας στο σχολείο ως αναγκαίο μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID 19 στο σχολικό περιβάλλον.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη 32χρονος, στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Προληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, οι βουλευτές Κοζάνης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακ. Γιώργος Κασαπίδης, ο αν. Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γιάννης Κοπανάκης, εκπρόσωποι της εργοδοσίας και των εργαζομένων στο ορυχείο του Προσηλίου και άλλοι.

Ε.Κ.Φ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι μέχρι τις 28 αντί 25 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 και 300 ευρώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport»». Ειδικότερα καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού: α) ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ στους δικαιούχους της περ. α’ του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους ίσχυσαν ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, κατά τον μήνα Ιούλιο 2020,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. " Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Αθανάσιου Χατζητύπη για την ευγενική της δωρεά, ύψους εκατό ευρώ (100,00 €), στη μνήμη Αθανάσιου Κηπουρού, για τις ανάγκες του Συλλόγου.Ο αείμνηστος Αθανάσιος Κηπουρός, υπήρξε για δεκαετίες ενεργό μέλος του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ενώ μετείχε κατά την ίδρυση του Συλλόγου στo Ορειβατικό του Τμήμα (ΟΤΑ) και αργότερα στην «Μαντολινάτα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ή την «Ορχήστρα των Παλαιμάχων», από την ίδρυσή της έως και τη φυσική διάλυσή της παίζοντας βιολί. Αιωνία του η μνήμη. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «State of the art: Ενώ όλη η Ευρώπη επενδύει σε τηλεθερμάνσεις εμείς πετάμε εκατομμύρια επενδεδυμένο κεφάλαιο στο έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας για να κάνουμε στροφή στο παρελθόν», κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα.  Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης : Από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης ενόψει της βίαιης απολιγνιτοποίησης ήταν και η ακύρωση του έργου της «Τηλεθέρμανσης Φλώρινας». Το έργο αυτό είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει ενεργή σύμβαση και μετά από διαχρονικές αστοχίες και παλινωδίες τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει αρκετά. Με πρόσχημα το γεγονός ότι ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός της Μελίτης πρόκειται να αποσυρθεί και οι εργασίες του δικτύου εντός της πόλης της Φλώρινας δεν έχουν ξεκινήσει, η κυβέρνηση αποφασίζει τη διάλυση της εργολαβίας και ματαίωση του έργου. Για την κάλυψη δε των αναγκών θέρμανσης αλλά και οικιακής χρήσης όλων των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας, προτείνει η ΔΕΔΑ να κατασκευάσει τα

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 6 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό κατάληψη τελούν σήμερα 6 σχολικές μονάδες στην Π.Ε. Φλώρινας από τις 2 που ξεκίνησαν χθες να μπαίνουν στο χορό των καταλήψεων. Οι   μαθητές μεταξύ άλλων να ζητούν  παραχώρηση χώρων/κτιρίων στα σχολεία, για την αξιοποίηση τους ως αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών και την δυνατότητα ο μαθητής να μπορεί να κατεβάσει την μάσκα του μόλις αισθάνεται δυσφορία, ακόμη και για μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς αυτό να προυποθέτει την έξοδο του από την αίθουσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω για τις ευγενικές τους δωρεές προς τον Σύλλογό μας, στη μνήμη Μαργαρίτας Μαδεμλή. Δημήτριο Στύλου, πενήντα ευρώ (50,00 €), Χρυσάνθη Βαδικόλιου, πενήντα ευρώ (50,00 €), Οικ. Κωνσταντίνου και Νούλης Μπίου, πενήντα ευρώ (50,00 €), Οικ. Μιχαήλ Λουκίδη, πενήντα ευρώ (50,00 €).

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : "ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Εικόνα
Έγγραφο προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλια έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες καθυστερήσεις στο τελωνείο Κρύσταλλοπηγης με αποτέλεσμα να μην φτάνουν έγκαιρα τα προϊόντα τους στη γειτονική Αλβανία. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης "υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν παραγγελίες, ή να επωμιστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες πρόστιμο για την μη έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων στη γείτονα χώρα, λόγω των καθυστερήσεων στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την ένταξη πέντε (5) Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας 9, «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης. Η πρόσκληση περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε υφιστάμενα δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την προσβασιμότητα. 

Ο.Ξ.Ι.Φ. : ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η 2η φάση ανάπτυξης του Αθλητικού Κέντρου του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας «Ο.ΞΙ.Φ. Αρένα» με την προσθήκη 2 γηπέδων αντισφαίρισης. Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, αποτυπώνουμε την προσπάθεια αναβάθμισης όχι μόνο των Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών που προσφέρει το 1ο Σωματείο στην Ελλάδα αλλά και την αναμόρφωση ενός μεγάλου κομματιού της Περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Φλώρινας. Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς όσους και όσες ονειρεύτηκαν, προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και δούλεψαν, λιγότερο ή περισσότερο μικρή σημασία έχει, για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερες Ευχαριστίες στα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ και την κα Βαλίνα Ρόζα για την ανεκτίμητη βοήθεια. Αποδεικνύεται στη πράξη ότι η συνιστώσα προσπάθεια σοβαρών και υγιών Θεσμών και Φορέων στη Περιοχή μας μπορεί να κάνει Θαύματα!