Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 24, 2017

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2017 ( ΦΕΚ 11/3-3-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι δύο (22) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Εικόνα
Πλέον είναι σαφές ότι η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου ήταν αποτέλεσμα της ληστρικής εκμετάλλευσης του, για μεγιστοποίηση των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε. Κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύεται καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος που έγινε αλλά και του μεγαλύτερου που ετοιμάζεται.

ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 70 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Εικόνα
To Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2017 ( ΦΕΚ 13/31-3-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα (70) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Την Πέμπτη 28/9/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου Αικατερίνης με τον βουλευτή Φλώρινας κ.Σέλτσα Κωνσταντίνο στο Υπουργείο Οικονομικών.Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας και η κυρία Υπουργός συζήτησαν από κοινού θέματα επικαιρότητας που αφορούν το Νομό μας και κυρίως το θέμα της απαλλαγής από τον ΕΝ.ΦΙ.Α για τον οικισμό των Αναργύρων.Το Υπουργείο παρόλο που δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους φορείς, έδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα και ήδη εργάζεται για την επίλυση του.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ "ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟ"

Εικόνα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η Αντιπεριφέρεια Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει ότι δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΔΑ: 6ΤΒΠ4653Π4-4Κ8), η εγκύκλιος του Πλαισίου Λειτουργίας του Αθλητικού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο που δημιουργείται από τη μοναδική αλληλεπίδραση δραστηριότητας, ανθρώπων και τοποθεσίας.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εικόνα
Δύο νίκες και μία ήττα σημείωσε η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στην έναρξη του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Βορείου Ελλάδας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου αγωνίστηκαν οι 10 ομάδες που απαρτίζουν τον όμιλο.

1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
1ο Διαγωνισμό Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης» O 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης» είναι γεγονός. Η 33η Εμπορο- βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων στρέφεται φέτος στα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, κλοπή που διαπράχθηκε στη Φλώρινα τον περασμένο Απρίλιο και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού.Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο ανωτέρω αφαίρεσε τον περασμένο Απρίλιο από το κυλικείο σχολείου της Φλώρινας χρηματικό ποσό και διάφορα αναλώσιμα προϊόντα προς πώληση.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Δύο -2- ημεδαποί, 25 και 36 χρόνων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου Κοζάνης. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων , σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

33η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στα Κοίλα Κοζάνης η 33η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7 με 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στο Δημοτικό διαμέρισμα Κοίλων. Η ημέρα των εγκαινίων, που έχουν οριστεί για το Σάββατο 7/10 και ώρα 17:00, πλησιάζει και οι διοργανωτές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός στην περιοχή, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής μας, τις υπηρεσίες και γενικά για όλους τους κλάδους του «επιχειρείν», αλλά και τον πρωτογενή τομές της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 271.896,15 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η εκτέλεση έργων συνολικού κόστους 271.896,15€ υπογράφτηκε την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 ανάμεσα στον Δήμο Αμυνταίου και την εταιρεία SOLIS A.E.Πρόκειται για τα έργα «Διαμορφώσεις – Αναβαθμίσεις Παιδικών Χαρών Δήμου Αμυνταίου», «Ασφαλτοστρώσεις – Κρασπεδώσεις οδών και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αμυνταίου» και αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: Δυσβάσταχτο για τους κατοίκους της ακριτικής Κρυσταλλοπηγής Ν. Φλώρινας το κόστος των νέων διοδίων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τους κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Κύριε Υπουργέ, Τα διόδια στον οδικό άξονα Σιάτιστας–Κρυσταλλοπηγής, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν πλησίον της κοινότητας Κρυσταλλοπηγής και σύντομα θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία. Με τη λειτουργία των διοδίων, οι κάτοικοι της Κρυσταλλοπηγής είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το πλήρες αντίτιμο των διοδίων ακόμα και για να πάνε στο διπλανό οικισμό της Ιεροπηγής που δεν απέχει ούτε 3 χιλιόμετρα και με τον οποίο διατηρούν οικογενειακούς, ιδιοκτησιακούς αλλά και επαγγελματικούς δεσμούς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας γνωρίζει στα μέλη του ότι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος στα γραφεία του Επιμελητήριου την περασμένη εβδομάδα, μαζί με επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη 82η ΔΕΘ 9-17/09/2017 και στην επιχειρηματική αποστολή στο Επιμελητήριο Λακωνίας 15-17/09/2017, κατέθεσαν και σχολίασαν τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στις παραπάνω διοργανώσεις.Στην 82η ΔΕΘ συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου μας: Αβραμίδης Χρήστος, ‘’Terra Greca AE’’, ‘’Αλλοτινά’’, ‘’Πελεκάνος’’, ‘’Κτήμα Χρόνη’’, ‘’EcoblueBerries’’, Σπύρος Σονιάδης, ‘’Αφοί Α. Ναουμίδη ΟΕ’’.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τους Εντεταλμένους Συμβούλους με τους αντίστοιχους τομείς αρμοδιοτήτων, όρισε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο υποψήφιος για επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης, θα επισκεφθεί την περιοχή της Φλώρινας και θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα του την Παρασκευή 29/09/2017 στις 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιάσει και το σχέδιο του για την οικονομική ανόρθωση του τόπου αναπτύσσοντας το θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει την χορήγηση συνολικά μίας ( 1 ) άδειας Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου στο Δήμο Αμυνταίου : 1) στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών (θέση 1), όπως αυτή φαίνεται στην Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 247/2017, ως εξής : ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ( ΝΩΠΑ ). Οι σχετικές άδειες υπαίθριου εμπορίου δίδονται κατ΄εξαίρεση και μόνο σε ευπαθείς ομάδες και σε περιορισμένο αριθμό.

ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ANNABELLE: CREATION ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία ANNABELLE: CREATION συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 1/10: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ: 2/10: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 3/10: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Ενόψει του επερχόμενου χειμώνα πολλοί συμπολίτες μας προμηθεύονται, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, μη επιτρεπόμενα υλικά (κυρίως λιγνίτη-ξυλίτη).Η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με επανειλημμένες συστάσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ημερίδες και ελέγχους τα προηγούμενα έτη έχει επιστήσει την προσοχή για την αποφυγή χρήσης τέτοιων υλικών σε συστήματα κεντρικής θέρμανσης.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας ανακοινώνει στα μέλη του ότι η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διεξαχθούν την Δευτέρα 02/10/2017 και ώρα 16:30 έως 20:30 στην αίθουσα του ΕΒΕ Φλώρινας.Παρακαλούνται τα μέλη για την ενεργή συμμετοχή τους.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το ENTERPRISE GREECE προκειμένου να συμβάλλει στην σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν εξαγωγές, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών την Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρες 5-9 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Φλώρινας, με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες». Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια έτσι ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις, λάθος βήματα και ως εκ τούτου χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Το σεμινάριο είναι δομημένο με τρόπο ώστε, να δίδονται απαντήσεις στα ερωτήματα των εν δυνάμει εξαγωγέων όσον αφορά στη μεθοδολογία προσέγγισης της εξαγωγικής διαδικασίας, χωρίς άσκοπες θεωρητικές προεκτάσεις. Στην ύλη του σεμιναρίου ενδεικτικά περιλαμβάνονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα: Δημιουργία – κατοχύρωση

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Π.Δ 1/2007 (άρθρα 2 και 3) καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει ότι η πολιτεία δεν ξέχασε και τιμάει με την πρέπουσα λαμπρότητα τους Εθνικούς μας Ευεργέτες, που πολλά έπραξαν για την πρόοδο του Γένους των Ελλήνων και ολόκληρης της Ρωμιοσύνης.Για την πόλη της Φλώρινας, καθορίζουμε τις εξής εκδηλώσεις: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 1. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας (8:00 π.μ.) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2017 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. και Ι. Δ. Καταστημάτων, των ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 147 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος». Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα έχει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και τη ρύθμιση της αυθαίρετης δόμησης στη χώρα. Τα χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα είναι μια ακόμη παθογένεια του παρελθόντος που η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και το κάνει με το παρόν νομοσχέδιο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Σύσκεψη σχετικά με τα έργα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας και ιδιαίτερα τον κάθετο άξονα Φλώρινα - Πτολεμαΐδα - Κοζάνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νου Γέρου, του προέδρου και στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει ότι παρελήφθησαν οι κυρωμένες ονομαστικές καταστάσεις κτηνοτρόφων στους οποίους κατανεμήθηκαν επιλέξιμοι βοσκότοποι για το έτος 2016.Ο Δήμος Φλώρινας σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, προέβη στην έκδοση των εντύπων κατανομής των βοσκήσιμων γαιών, τα οποία ενέχουν θέση συμφωνητικού μίσθωσης.Καλούνται οι κτηνοτρόφοι στους οποίους κατανεμήθηκαν βοσκήσιμες γαίες εντός της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Φλώρινας, να προσέλθουν άμεσα στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φλώρινας επί της οδού Πτολεμαίων 1-Διοικητήριο στον 3ο όροφο, προκειμένου να λάβουν ενυπόγραφα γνώση και να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα κατανομής.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ένα μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ.  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

Ε.Κ.Φ.: ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει την πλήρωση, κατόπιν επιλογής, σαράντα τριών (43) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματός της.Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα επικουρείται στο έργο της από την εταιρεία εξειδικευμένων συμβούλων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και στελέχωσης «Egon Zehnder», σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αναλυτική Προκήρυξη.

ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.Οι ξεναγήσεις τον Οκτώβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.Προγραμματισμένη ξενάγηση θα γίνει επίσης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει επίσης στις 12. Οργανωμένες ομάδες (σχολεία, σύλλογοι, μεγάλες παρέες κ.α.) μπορούν να προγραμματίσουν τη ξενάγηση τους και Σάββατο και άλλες μέρες και ώρες που διευκολύνουν αρκεί να υπάρχει έγκαιρη τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΩΤΣΗ 24ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Εικόνα
Διάβασα με πολλή συγκίνηση στο Facebook την ανταλλαγή συναισθημάτων των παλαιών μελών της Χορωδίας Κοριτσιών στην συνάντηση τους στις 29/7/17μετά από 24 χρόνια στην ίδια αίθουσα της παιδικής χορωδίας που ερχόντουσαν για δέκα περίπου χρόνια στην τρυφερή παιδική και νεανική τους ηλικία. Ήταν γεμάτες από νοσταλγία, πολλή αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τον μαέστρο τους και σύζυγο μου Δημήτρη Λιώτση.Με τα κορίτσια αυτά είχαμε κι εμείς έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο. Ήρθαν μικρά παιδάκια και μεγάλωσαν μαζί μας. Ήταν και θα είναι «τα κορίτσια μας» κι ας είναι τώρα πια ώριμες κοπέλες, οι περισσότερες με δικά τους παιδιά. Η ωραία πρωτοβουλία για την επαφή αυτή ανήκει στη Φανή Μοτεσνίτσα που ζει εδώ και κάποια χρόνια εκτός Ελλάδας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 38ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
38χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Από το εργαστήριο αγιογραφίας «Εικονίζοντες» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται η έναρξη της νέας περιόδου εγγραφών και μαθημάτων.Διδάσκονται σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο: Ορθόδοξη αγιογραφία, παραδοσιακή ζωγραφική, υλικά και τεχνικές, θεωρία και ιστορία της Εικόνας, ειδικά θέματα για προχωρημένους. Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο. Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ: 6947808983

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου από τη θέση του προέδρου της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας καταθέτω έναν σύντομο διοικητικό απολογισμό.Το Δεκέμβρη του 2014, αφού είχαμε την ενημέρωση από το απελθόν ΔΣ αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΤΔΥΜΑ. Πρώτο μας μέλημα υπήρξε η καταγραφή των προβλημάτων αλλά και οι προτάσεις όλων των σχετικών, με τον τουρισμό, φορέων της Περιφέρειας μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν συναντήσεις και συσκέψεις σε κάθε ΠΕ χωριστά έτσι ώστε να συναντήσουμε και να αφουγκραστούμε τα θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή, αλλά και να καταγράψουμε απόψεις σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η ΕΤΔΥΜΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την υπ. αριθ. 139593/22-09-2017 (ΑΔΑ ΩΨΣΓΟΡ1Γ-3Ο2) απόφαση της Δ/νσεως Δασών Φλώρινας, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθ. 10901/27-01-2017 Απόφαση (ΑΔΑ 717ΛΟΡ1Γ-Η6Β), με την οποία αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας (Προκαποδιστριακός Ο.Τ.Α. Φλώρινας), του Δήμου Φλώρινας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ως προς το τμήμα που αναφέρονται οι προθεσμίες και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 7η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη. Η καταληκτική ηµεροµηνία της παραπάνω προθεσµίας, είναι η 25η Σεπτεμβρίου 2017 ηµέρα Δευτέρα και αφορά τόσο τους διαμένοντες στο εσωτερικό της χώρας, όσο και αυτούς που κατοικούν στην αλλοδαπή.

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
54χρονο ημεδαπό για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών συνέλαβαν  σε περιοχή της Εορδαίας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΑΝΘΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εικόνα
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από -6- ημεδαπούς, πέντε άνδρες ηλικίας από 19 έως 40 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οικιών σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα. Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, -13- διαρρήξεις οικιών στην Πτολεμαΐδα, -2- σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και -3- σε Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έναν 26 χρονο Έλληνα για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Ο 26χρονος σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες 59χρονο υπήκοο Αλβανίας, χωρίς αυτός να κατέχει τις απαιτούμενες άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα, ενώ επιπλέον σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -1500- ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 111 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑP ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Εικόνα
Στην επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του TAP για οικονομική ενίσχυση των δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα ενέργειας, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καστοριά στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, εμπνευστής της συγκεκριμένης δράσης.Η ενίσχυση του 1 εκ. ευρώ σε βάθος πενταετίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ήρθε μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη προς τον TAP και ως αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση και η επιστημονική έρευνα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από όλους τους ομιλητές, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Θ. Καρυπίδη.

Ε.Κ.Φ. : ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ