Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 7, 2016

Απάντηση σε επιστολή των νεφροπαθών για την καθυστέρηση στην καταβολή του διατροφικού επιδόματος

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την καθυστέρηση που προέκυψε ως προς την καταβολή του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών. Σας ενημερώνουμε ότι τόσο οι οικονομικές υπηρεσίες όσο και η περιφερειακή αρχή είχαν προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη καταβολή του.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΑ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ..Σ.Ε.

Εικόνα
Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη και ώρα 11:00΄ το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Εικόνα
Δύο 27χρονους αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.  Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τους δύο αλλοδαπούς να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

ΕΠ 'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σε επ' αόριστο αποκλεισμό των Εθνικών Οδών και των τελωνείων προχωράνε από σήμερα οι αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα της περιοχής. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τα γεγονότα στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα όπου αστυνομικοί με εντολή της κυβέρνησης προσπάθησαν να αποτρέψουν τους αγρότες με γκλοπ και δακρυγόνα.

140 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Εικόνα
140 άτομα συνελήφθησαν στη Δυτική Μακεδονία κατά το μήνα Ιανουάριο σύμφωνα με τη δραστηριότητα μηνός Ιανουαρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ "ΠΡΩΤΙΑ" ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το διατροφικό επίδομα που δικαιούνται οι νεφροπαθείς, «το έφαγε» ο χρόνος! Ενώ σε όλη την Ελλάδα δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση, στη Φλώρινα καθυστερεί. Από το Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, δύο μήνες τώρα και οδεύουμε προς τον τρίτο μήνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Φλώρινα δεν έχουν καμία πειστική δικαιολογία.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

DISCO PARTY ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Γυναικών Φιλώτα σας προσκαλεί σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στο Disco Party που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο Coffee Bar Caprice στο Φιλώτα. Θα ταξιδέψουμε στο μαγαζάκι των αναμνήσεων ώστε οι παλαιότεροι να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν πως διασκεδάζαμε στη disco και το club των περασμένων δεκαετιών.

ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΟ 2015 ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ

Εικόνα
Για μία ακόμα χρονιά οι ΣΑΡΙΣΕΣ παραμένουν σε υψηλή θέση σύμφωνα με την αξιολόγηση των ενεργών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2015 που δημοσιοποίησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.Ο πίνακας αξιολόγησης σωματείων (ranking list) καταρτίζεται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία και οι σύλλογοι βαθμολογούνται με κριτήρια όπως ο αριθμός των ενεργών αθλητών της ομάδας, οι επιτυχίες ατομικές και συλλογικές, κλπ).Οι ΣΑΡΙΣΕΣ για το 2015 καταλαμβάνουν την 24η θέση ανάμεσα σε 144 σωματεία που αξιολογήθηκαν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ

Εικόνα
Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης, συναντήθηκε με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Στέλλα Κασίδου, κ. Γιάννη Κασκαμανίδη και κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, όπου αποφασίστηκε, η εκπόνηση και η υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα: «Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της για τον τόπο μας», στο πλαίσιο του οποίου θα προσεγγιστούν οι κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές διαστάσεις της τοπικής μας παραγωγής, της γαστρονομικής μας παράδοσης και της αντίστοιχης επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου άνδρα και μιας 20χρονης γυναίκας Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας εξιχνίασαν απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών.

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ

Εικόνα
Ξεκίνησαν χθες το βράδυ, οι αγρότες από το μπλόκο Αντιγόνου, το μεγάλο ταξίδι τους για να παραβρεθούν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα…Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο Κώστας Γιορετσίδης με την αναχώρηση των αγροτών :

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΜΒΥΚΩΝ"

Εικόνα
Το Τελωνείο Φλώρινας σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους-Αυτοτελές Γραφείο Χημικών Υπηρεσιών Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με θέμα ¨ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΜΒΥΚΩΝ¨ .

ΒΟΛΕI: Τη Νίκη Κόντρα Στην Εδεσσαική θα Κυνηγήσει ο Αριστέας

Εικόνα
Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, ο Αριστέας υποδέχεται στο ΔΑΚ Αμυνταίου την Κυριακή (14/02 στις 18:00) την Εδεσσαική, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΜ.Οι παίκτριες του Αριστέα, με οδηγό την καλή εφετινή παράδοση που δημιούργησαν στις αναμετρήσεις με την Εδεσσαική, θα επιδιώξουν να πετύχουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, που θα του εξασφαλίσει τη 3η θέση στον Όμιλο.2 ώρες Νωρίτερα (16:00), στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Κορασίδων, ο Αριστέας θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο Κοζάνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φλώρινας προσκαλούν τα μέλη του Επιμελητηρίου στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- 2ος όροφος). 

Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Εικόνα
Ως χρόνο μεγάλης απογοήτευσης και αδράνειας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που θα είναι μια ολέθρια παρακαταθήκη για το μέλλον της περιφέρειας , χαρακτήρισε το χρόνο που πέρασε σε συνέντευξη τύπου η Περιφερειακή Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού Ελπίδα κ. Γεωργία . Αναφερόμενη στο τομέα της ενέργειας επεσήμανε πως το πιο καλό κοίτασμα της περιοχής μένει ανεκμετάλλευτο από τη μη λειτουργία των ορυχείων που βρίσκονται στην Π.Ε. Φλώρινας υπογραμμίζοντας την αδιαφορία της Περιφέρειας η οποία δεν αντιδρά ευτελίζοντας το ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Με Στόχο τη 2η θέση Στην Καστοριά ο Αμύντας

Εικόνα
Στη Καστοριά θα βρεθεί το Σάββατο (13/02 στις 17:00) ο Αμύντας για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.Οι παίκτες του Αμύντας, μετά την εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Φαίακα με 15-23, ουσιαστικά απώλεσαν και τις τελευταίες ελπίδες τους, για διεκδίκηση της πρωτιάς του ομίλου και πλέον θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, για να καταλάβουν τη διόλου ευκαταφρόνητη 2η θέση.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στη Θεσ/νίκη για το Final-4 Ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Έτοιμο το «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, για να φιλοξενήσει το 14ο final-4 του κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2016 και στο οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της η γυναικεία ομάδα του Αμύντα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΥΤΕΚΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Νικόλαο Δομένικο με θέμα: Λειτουργία Παιδικού Σταθμού ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα απέστειλε το σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ .

ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ

Εικόνα
ΕΡΤ παντού και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, παίρνει το μικρόφωνο η ΕΡΤ Φλώρινας σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τη «Φωνή της Ελλάδας» και το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102FM.Μαθητές της Ε’ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα είναι στο studio της ΕΡΤ Φλώρινας για να μεταφέρουν την εμπειρία τους από το μαθητικό ραδιόφωνο και να συμπαρουσιάσουν την εκπομπή.

«Σσσσσσ…. μην θορυβείτε. Ενοχλείτε τον σκηνοθέτη» Απάντηση του Γ. Αδαμίδη στα σχόλια του Θ. Μουμουλίδη

Εικόνα
Από ότι φαίνεται ο «θόρυβος» που προκαλούν αυτοί που μάχονται και αγωνιούν για ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον όχι απλά ενός τόπου και μόνο αλλά με πολλά πολλά περισσότερα, έχει τελείως αποσυντονίσει τον κ. Μουμουλίδη με αποτέλεσμα να χάσει τη σειρά των πραγμάτων.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 67 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Η ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΚΔΜ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα επτά (67) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.), που εδρεύει στην Πτολεμαϊδα του Νομού Κοζάνης, για το Ορυχείο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Ενημέρωση – Επαγρύπνηση Κτηνοτρόφων για τακτική εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας με σκοπό την προστασία του ζωικού κεφαλαίου

Εικόνα
Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς και σύμφωνα με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ., γνωστοποιείται ότι ενισχύονται τα μέτρα βιοασφάλειας των ζώων, λόγω ασθενειών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία.Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιείται ότι στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη επιζωοτίες:

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Ιανουάριο του 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΕ 30ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν 30χρονο ημεδαπό στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας . Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 30χρονος και τον οποίο προσπάθησε να αποφύγει, βρέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του στην Πτολεμαΐδα, βρέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 10,36 γραμμαρίων. 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΑΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε στην Κατακάλη Γρεβενών τον περασμένο Δεκέμβριο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης Γρεβενών . Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού για κλοπή που διαπράχθηκε την 10-12-2015 σε σπίτι ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην Κατακάλη Γρεβενών και από το οποίο αφαιρέθηκαν διάφορα τιμαλφή καθώς και το χρηματικό ποσό των ενενήντα ευρώ (90€).

Με αφορμή την λέξη «Κορύβαντες …» Απάντηση του Θέμη Μουμουλίδη, στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ.Γ. Αδαμίδη

Εικόνα
Στο δημόσιο διάλογο καθένας προσέρχεται, με την ευθύνη λόγων και έργων.Σε πρωινή συνέντευξή μου στην ΕΡΑ Κοζάνης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Αδαμίδη, τοποθετήθηκα πολιτικά, συνοπτικά διατυπώνοντας την άποψή μου.Στη συνέχεια έγινα αποδέκτης ενός λιβελογραφήματος, από την πλευρά του κυρίου προέδρου της ΓΕΝΟΠ, στο οποίο ο κ. πρόεδρος αμυνόμενος ξεφεύγει κάθε έννοιας πολιτικής δεοντολογίας. Από που αντλεί αυτή την θλιβερή μεσαιωνικής πνοής «άνεση»; Έτσι φαντάζεται τον δημόσιο λόγο; Μια πρώτη ερώτηση στον κ. πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σε τι αποσκοπούσε η σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΔΕΗ , που ταυτόχρονα ισοδυναμεί με επίθεση σε μια γιγάντια προσπάθεια διάσωσης του ΑΔΜΗΕ;

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Εικόνα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Από αυτό τον ορισμό γίνεται σαφές ότι δεν αρκεί να είναι κάποιος μόνο σωματικά υγιής για να πούμε ότι χαίρει απόλυτης υγείας, αλλά πρέπει να συμμετέχουν και οι ψυχικοί μαζί με τις κοινωνικές παραμέτρους. Εννοιολογικά η λέξη κατάθλιψη προέρχεται από το ρήμα καταθλίβω το οποίο σημαίνει «πιέζω προς τα κάτω», σηματοδοτώντας αυτή την ψυχολογική πίεση που αισθάνεται ο πάσχων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 49ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
49χρονο ημεδαπό για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή (Α/Κ Μανιακών Καστοριάς), αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος Καστοριάς (Ο.Π.Δ.Ε) .

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το μεγαλύτερο Καρναβάλι του νομού Φλώρινας, τόσο από πλευράς εκδηλώσεων, όσο και συμμετοχών, που διοργανώνει στο Ξινό Νερό, ο Π.Ε.Σ. Ξινού Νερού, προσκαλεί και προκαλεί για συμμετοχή στις φετινές του Αποκριάτικες εκδηλώσεις του κάθε σύλλογο, παρέα, φροντιστήριο, φορέα, καφέ, σχολείο, που θέλει να ζήσει τις πολύχρωμες και χαρούμενες στιγμές που προσφέρει το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Φλώρινας αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στη 13:30 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" για τους μικρούς μας φίλους και "ΚΡΙΝΤ: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ".  Η προβολή των ταινιών θα γίνει: 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε και συγκεκριμένα:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  18:00 εκτάκτως λόγω προθεσμίας υποβολής ένταξης έργων του ΕΣΠΑ,

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι, Κυπριακή Τεχνική Εταιρεία αναζητά στην περιοχή μας, να προσλάβει προσωπικό για τις ανάγκες των έργων της (τόσο στη χώρα μας, όσο και οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείτε) στις παρακάτω ειδικότητες:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ VOLLEYBALL & BEACH VOLLEY ΤΟΥ ΦΣΦ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Την ετήσια βασιλόπιτά τους έκοψαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2015 τα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα του volleyball & beach volley του ΦΣΦ "Αριστοτέλης". Τυχερή της βραδιάς η Πετανίδου Κωνσταντίνα.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέτει σε δημόσια διαβούλευση, από τις 8 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, το κείμενο του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού που αφορά την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού της Προγράμματος 2015-2019. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της αμεσότερης επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και με την πεποίθηση πως «Μαζί παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο μας», η Περιφέρεια καλεί όλους τους πολίτες, τις ενώσεις πολιτών, τους τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά και παραγωγικά σε έναν ουσιαστικό διάλογο για τους στόχους, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τη στρατηγική της Δυτικής Μακεδονίας για τα επόμενα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 2015

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και  τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με Θέμα: Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους λιμενικούς πάνω στα Ίμια τον Αύγουστο του 2015 που απεκρύφθη από την κυβέρνηση κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Ο.Ο.Φ.

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας ‘ΦΟΟΦ’, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του ΦΟΟΦ, στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας που θα γίνει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στo περίπτερο του Συλλόγου στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Ε.Κ.Φ.: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν Βιογραφικό Σημείωμα ή, όσοι ήδη διαθέτουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του Βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ.) μετά την αναγγελία του θανάτου της Aναστασίας Κύρου, συζύγου του Σπύρου Κύρου , επί σειρά ετών προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2016 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Καρδιάς σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.Σημείωση: Όσοι δίνουν αίμα, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

“ΔΕΗΣΙΣ”: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΞΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ MYRΟ GALLERY

Εικόνα
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης). Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 18η Δεκεμβρίου 2015 και λήξης η 12η Φεβρουαρίου 2016. Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα 18-12-2015 έως 31-12-2015ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2016) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2019

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννημένοι το έτος 1998) που διαμένουν στην πόλη της Φλώρινας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας ή σε αυτή που ανήκουν, από 02 Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Μαρτίου 2016.Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι οι στρατεύσιμοι έχουν δικαίωμα να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου μας για τη συμπλήρωση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των ΚΕΠ.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΕΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Για τις λεπτομέρειες στο θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων Φλώρινας στη θέση Κουρί στην Πτολεμαΐδα ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι φορείς το μόνο που απομένει είναι να βγει το προεδρικό διάταγμα και η ολοκλήρωση των μελετών έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του οικισμού η οποία πρόκειται να ξεκινήσει μετά το 2017.