Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 26, 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ν.Δ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Εικόνα
Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Αντωνιάδης  Γιάννης την Παρασκευή 24-4-2015 στην τοπική κοινότητα Αγίου-Παντελεήμονα. Συναντήθηκε με τους κατοίκους του χωριού αλλά και τοπικούς φορείς, Πρόεδρο-Τοπικό Συμβούλιο-Δημοτικούς Σύμβουλους στην τοπ. κοινότητα, όπου συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα της κοιν. Αγίου-Παντελεήμονα μεταξύ αυτών και το θέμα της λίμνης Βεγορίτιδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μπούκτσης Κλήμης, ο κ. Πηλείδης Γιάννης μέλος Τοπικού Συμβουλίου και ο κ. Γεώργου Τρύφων Δημοτικός Σύμβουλος.

ΜΕ "ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ" Ο ΠΑΡΑΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
«Λύνονται» σιγά-σιγά, όπως προβλέφτηκε άλλωστε, οι γλώσσες πολλών και στην επιφάνεια έρχονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αφορούν στο «βιογραφικό» του φερόμενου ως εμπλεκομένου στην υπόθεση της διακίνησης των παρανόμων – και ουχί παράτυπων, όπως επιτάσσει η πολιτική ορθότητα – μεταναστών, παρότι είχε ταχθεί να μεριμνά για την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας.Ο εν λόγω, ως ύποπτος – το τονίζουμε, αφού το «τεκμήριο αθωότητας» πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστό – για ενεργό δράση στο κύκλωμα μας προέκυψε όταν το 2013 η Ελληνική Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα για έτερο μέλος του κυκλώματος, για τον οποίο είχαν προκύψει σημαντικές πληροφορίες για εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα. Οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών και όλων του των κινήσεων οδήγησε στο μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRON" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6:00 ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ταινία "ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRON (AVENGERS: AGE OF ULTRON)" θα προβληθεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο 2/5 στις 18.00.

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι μαθητές της Ε΄τάξης του Προτυπου Πειραματικου Δημοτικού σχολείου Φλωρινας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο Στιγμές της Τοπικής μας Ιστορίας: Τα δημόσια γλυπτά της Φλώρινας μιλούν για την Ιστορία που υλοποίησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, δημιούργησαν έναν ψηφιακό χάρτη των αγαλμάτων, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία my google maps.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2015 στο αμφιθέατρο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης ημερίδα με θέμα ''Νεανική Επιθετικότητα'' (Σχολικός  Εκφοβισμός–Bullying), που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης και η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Στη μνήμη της Αναστασίας Λουκά - Κεφαλοπούλου, ο ανεψιός της Νικόλαος Τοσίου και η αδελφή της Όλγα Τοσίου προσέφεραν στον ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,  αντί στεφάνου, το ποσό των εκατό πενήντα ευρώ (150 €).

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 60ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν  60χρονο ημεδαπό για απείθεια και μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων οι δυο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας συνέλαβαν στην Εγνατία οδό στην έξοδο Κοίλων Κοζάνης, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 50ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Έναν 50χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών  συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 50χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 94,4 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 50χρονος από κοινού με 57χρονο ημεδαπό, προμηθεύτηκαν την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης από άγνωστο άτομο στην Θεσσαλονίκη έναντι χρηματικού ποσού.

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Εικόνα
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με τίτλο, «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που προβλέπει σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (Β.Υ.Α.) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάζει την Τετάρτη 6 Μαϊου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

Κορυφή του παγόβουνου, η αποκάλυψη του κυκλώματος παρακρατικών δουλεμπόρων στην ΕΥΠ;

Εικόνα
Αποκλειστική αποκαλυπτική συνέντευξη του πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή Η υπόθεση δεν είναι σημερινή. Πάει αρκετά χρόνια πίσω, αλλά από πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου ήρθε στη δημοσιότητα και «τάραξε τα ήρεμα νερά» δημιουργώντας πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τον ρόλο υψηλά ισταμένων ειδικών κρατικών υπηρεσιών, που εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους «παραβιάζουν ανοιχτές θύρες» για ίδιον όφελος και δημιουργούν μείζονα προβλήματα στην ασφάλεια της χώρας. Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Φ. Κ.ΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Εικόνα
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες, Συνταξιούχοι, Μια ακόμη Εργατική Πρωτομαγιά ξημέρωσε και οι αγώνες των απανταχού εργαζομένων ανά την υφήλιο έρχονται και πάλι στη μνήμη μας. Ηρωικές αναμνήσεις που πάντα θα συμβολίζουν τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η πρώτη του Μάη , μέρα συμβολικής απεργίας και όχι απλώς αργίας, είναι μέρα ορόσημο για το μόχθο των εργατών και τη συνεισφορά τους στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Εικόνα
Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απο το Ε.Κ.Φ. για την Εργατική Πρωτομαγιά στην αίθουσα συνεδριασεων του Ε.Κ.Φ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανων στο Μνημείο της Πλατείας Γ.Μοδη στην Φλώρινα. 

Ένα Βήμα πριν την Έξοδο στην Ευρώπη ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Το Σάββατο στις 17:00, ο Αμύντας φιλοξενείται στα Γιαννιτσά από τον Μέγα Αλέξανδρο, για το δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς και τις θέσεις 5-6. Τα κορίτσια του Αμύντα μετά το 26-18 του περασμένου Σαββάτου στο ΔΑΚ Αμυνταίου, έκαναν εύκολα το 1-0 στη σειρά και χρειάζονται μια ακόμα νίκη, για να καταλάβουν την 5η θέση, που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

3ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 9-10/5/2015

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας, διοργανώνει το  3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  που θα γίνει το  Σαββατοκύριακο 9/10 Μαΐου 2015,  στο  2ο  Γυμνάσιο Φλώρινας.Για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα κάθε μαθητής πρέπει να συμπληρώσει τη Δήλωση Συμμετοχής και την Υπεύθυνη Δήλωση του Κηδεμόνα που είναι στο ίδιο έντυπο. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή  8 Μαΐου 2015.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς, 40 και 48 χρονών, για παράνομη αλιεία συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ.:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 1η ΜΑΗ 2015 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Φλώρινας.  Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες. Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Ε.Σ.Η.Μ.Θ.: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Εικόνα
Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων βρίσκεται πάντα στο κέντρο της δημοκρατίας. Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά σε όσους κατά καιρούς χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να εξαντλήσουν κάθε όριο απορρύθμισης στην ήδη ανεξέλεγκτη αγορά εργασίας, στη οποία ολοένα και λιγότεροι έχουν πλέον πρόσβαση.Ο δημοσιογραφικός κλάδος είναι από αυτούς που έχουν υποστεί με πολύ οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Πέρα από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, πέρα από την πλήρη αποδόμηση των σχημάτων απασχόλησης, θύμα αυτής της αδιέξοδης κατάστασης είναι και η ίδια η αξιοπιστία της ενημέρωσης, με όποιο αντίκτυπο έχει η εξέλιξη αυτή στο κοινωνικό σύνολο.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εικόνα
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να πάρουν μαζικά μέρος, στην αυριανή (Παρασκευή, 1η Μάη 2015) 24ωρη Απεργία και τις Συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Δεύτερη διεθνής διάκριση της προπτυχιακής καλλιτέχνης της Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας του ΤΕΕΤ Ειρήνης Πουλιάση στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Εικόνα
Η προπτυχιακή καλλιτέχνιδος της Σχολής καλών τεχνών του ΤΕΕΤ, Π.Δ.Μ Ειρήνη Πουλιάση επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Βαλένθια της Ισπανίας, ΙINCUMBARTE 7 με το έργο ¨The Meeting Sequence”. Το INCUBARTE 7 θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 21 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν μερικοί από τους καλύτερους χώρους τέχνης της χώρας όπου θα παρουσιάσουν 150 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 3000 υποψήφιους.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα, ενισχύοντας την προσπάθεια του Επιμελητήριου Φλώρινας  για τόνωση της επιχειρηματικής δυναμικής  στo πλαίσιο των ευρύτερων διασυνοριακών επαφών με όμορα κράτη, παραβρέθηκε στην τριμερή συνάντηση, υπό μορφή Β2Β, με 30 επιχειρήσεις. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Μοναστήρι της FYROM.Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μοναστηρίου, η Ελληνίδα Πρόξενος και η Ελληνίδα εμπορική ακόλουθος του προξενείου μας στα Σκόπια.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο ΠΑΣ Φλώρινας μετά τους αγώνες μπαράζ αναδείχτηκε πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φλώρινας για την περίοδο 2014-2015 και καλείτε να δώσει αγώνες μπαράζ με τις πρωταθλήτριες των ομάδων της Δυτικής Μακεδονίας και να διεκδικήσει την άνοδο στ Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ο πρόεδρος της ομάδας, οι προπονητές και παίκτες είναι αισιόδοξοι και στο τέλος θα τα καταφέρουν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο διάθεσης των ταμειακών διαθέσιμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος (το ποσό εκτιμάται κοντά στα 75 εκατ. από τα 200 εκατ που ήταν και η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»), επί του οποίου (ενδεχομένου) καλείται να αποφασίσει σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Επιχείρησης αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την αναφορά ότι «τα συνδικάτα της ΔΕΗ εμφανίζονται θετικά στην απόφαση με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η επιστροφή τους μαζί με τους τόκους», ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι: με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ αλλά ούτε και έχει τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση Διοικητικού της Συμβουλίου, το Σωματείο δεν έχει συζητήσει και δεν έχει λάβει καμία είδους απόφαση επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι διαχρονικοί αγώνες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την μονάδα «Πτολεμαΐδα V», είναι γνωστοί σε όλους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ QUANTUM SPINOFF

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Πρεσπών έστειλε την παρακάτω επιστολή στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου και ΛΤ. Λαιμού για την διάκριση της ομάδας του σχολείου που συμμετείχε στον διαγωνισμό σχολικής καινοτομίας με θέμα νανοτεχνολογία και επιχειρηματικότητα της Quantum Spinoff που διεξήχθη την Δευτέρα 26-04-2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα με συμμετοχή ιδιωτικών και δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ "ΚΤΗΝΗ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΜΑ -ΝΕΚΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

Εικόνα
Φολιασμενο σκυλί μπροστα στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα  Μόνο η λέξη απανθρωπια μπορεί να χαρακτηρησει με ήπιο τρόπο τις βαρβαρες εικόνες που αντικριζουμε τις τελευταίες τρεις μέρες στην Φλώρινα.. Την πόλη των γραμμάτων των τεχνών και του υποτιθέμενου πολιτισμού. Εικόνες που μας κάνουν να ντρεπομαστε για το ανθρώπινο είδος για την πόλη και τους κατοίκους της ορισμένοι από τους οποίους έχουν γεμίσει την πόλη με φολες σκοτώνοντας αρκετά αδεσποτα αλλά και δεσποζομενα τετραποδα. Υποτιθέμενοι άνθρωποι που βγάζουν τα ψυχολογικα τους προβλήματα το μίσος τους και το κομπλεξισμο τους στα ακακα τετραποδα που οι ίδιοι οι άνθρωποι από την ανευθυνοτητα τους τα έκαναν αδεσποτα.  

Ε.Κ.Θ: ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, 10:30

Εικόνα
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Μάη, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10:30 το πρωί. Αυτή την ιστορική μέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

ΑΠΟΦΑΣΗ "ΒΟΜΒΑ"ΤΟΥ ΣΤΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Εικόνα
Με μια απόφαση βόμβα το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που έγιναν λόγω των μνημονίων, αλλά και την κατάργηση των δώρων καθώς και την ρήτρα μηδενικού ελλέιματος Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Έτσι με την απόφαση του ΣτΕ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αλλά και ο προϋπολογισμός της χώρας. Σχετικές προσφυγές έχουν κατατεθεί από συνταξιούχους του τραπεζικού τομέα αλλά και του ιδιωτικο-ασφαλιστικού τομέα. Αφορούν τις συντάξεις του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ και των Ταμείων των τραπεζών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Ρ.ΜΑΚΡΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Εικόνα
Χρειάστηκαν 22 μήνες και 20 μέρες αγώνα από τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι με αίμα και θυσίες διατήρησαν στη ζωή την ΕΡΤ, για να αποκαταστήσει το κοινοβούλιο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.Χρειάστηκε η ανατροπή της Συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να αναληφθεί η απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της αυτονόητης αποκατάστασης μιας τηλεόρασης απαλλαγμένης από την υποταγή στην αναζήτηση κέρδους για τον ιδιώτη.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εικόνα
Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», παρατείνει την προθεσμία για ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων των Δήμων.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ: ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

Εικόνα
Το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ δεν έρχεται απλά να αποκαταστήσει ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, που ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ούτε να ξεπλύνει απλά μια ντροπή που ήταν το μαύρο στις οθόνες των Ελλήνων όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Διασποράς. Ο προσεκτικός σχεδιασμός του νομοσχεδίου στο ζήτημα της μετάβασης δείχνει ότι διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα την ηθική αλλά και οικονομική ζημιά που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η μεγαλύτερη υπηρεσία όμως που προσφέρει στο λαό μας αυτό το νομοσχέδιο είναι άλλη.

ΕΞΙΧΝΙΣΤΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Απο αστυνομικους του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 27 και 43 χρονών. Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι τον Ιανουάριο του 2015 στα Γρεβενά, αφαίρεσαν από κοινού δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού και αφού τη μετέφεραν στην οικία του 27χρονου, σε περιοχή των Γρεβενών, την αποσυναρμολόγησαν με σκοπό την πώληση της.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΦΛΩΡΙΝΣΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΦ ΣΤΙΣ 10:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εικόνα
Συνάδελφοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργου Την 1η Μαΐου του 1886 ξεσπούν στο Σικάγο ταραχές εξαιτίας της Γενικής απεργίας των εργατών. Κύριο αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο. Σήμερα τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που εντάσσεται στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού. Κατακτήσεις πολλών ετών στοχοποιούνται.

ΙΝΕ- ΓΣΕΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

Εικόνα
Για φέτος η 1η Μάη 2015 που συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή) καθορίστηκε ήδη ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές, σύμφωνα με  απόφαση (ΦΕΚ Β 654) που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βάσει του Α.Ν.  380/1968.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας, σας ενημερώνουμε ότι αυτή οφείλεται σε βλάβη που δημιουργήθηκε σε μηχάνημα της Διεύθυνσης Πληροφορικής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ RALLY GREECE OFFROAD

Εικόνα
Η διεξαγωγή του RALLY GREECE OFFROAD στη Φλώρινα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του RALLY GREECE OFFROAD κ.κ. Αλέξανδρος Παπαθάνου και Κώστας Θεολόγης, εκπρόσωποι του Δήμου Φλώρινας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο διευθυντής του ΑΗΣ Μελίτης καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του Λ.Κ.Δ.Μ., του σωματείου ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ, του Νοσοκομείου, του Πανεπιστημίου, της ένωσης Ξενοδόχων, του συλλόγου 4χ4 Φλώρινας, της Ραδιολέσχης Φλώρινας και της Εθνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την απευθείας μετάδοση της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να παρακολουθήσουν οι χρήστες του διαδικτύου μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας: www.pdm.gov.gr

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ

Εικόνα
Μετα από την απόφαση των ΕΛΤΑ για ανακαίνιση του κτηρίου , που βρίσκεται στη πλατεία του Άγιου Γερμανού σε πιο μοντέρνα όψη με σοβά ,ο σύλλογος άλλα και κάτοικοι του Αγιου Γερμανού σταμάτησαν τις εργασίες. Μετα από διάλογο που ακολούθησε ,ο σύλλογος και οι κάτοικοι προσφέρθηκαν εθελοντικά και με δικά τους εργαλεία , να ρίξουν τους σοβάδες για να αποκαλυφτεί η παραδοσιακή πρόσοψη του κτηρίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Εικόνα
Σε πολύ κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δ. Μακεδονίας Αντιπύραρχο κ. Σεραφείμ Αθανασίου και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Μιαούλη Ιωάννη, στα πλαίσια και της άσκησης ετοιμότητας της Π.Υ. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας.

Η Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Η Π.Ε. Φλώρινας, με τη σημερινή διοίκησή της, συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, κάνει μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και πολλαπλά προβλήματα του νομού. Δεν φιλοδοξεί να κάνει πολιτική με γνώμονα την επανεκλογή αλλά με γνώμονα τη δημιουργία παρακαταθήκης για το αύριο του νομού και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Περικλή & Σοφίας Μήτκα, Αριστείδη & Φανής Μήτκα και την κα Χρύσα Ακύλα Μήτκα, για τη δωρεά, συνολικά, πεντακοσίων πενήντα ευρώ (550 €), εις μνήμη Θεοδώρου Βόσδου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.  Η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ RUN GREECE 10.000 μ., 5000 μ., 1000 μ. & ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 21.100 μ.

Εικόνα
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, προκηρύσσουν το RUN GREECE αγώνες πόλης, Ημιμαραθώνιο δρόμο 21.100 μ., δρόμο 10.000 μ., 5000 μ. Ανδρών-Γυναικών και δρόμο 1.000 μ. για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: 1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17 Μαΐου 2015 2.ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10.00 3.ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

ΤΟ BALKAN (RE)VISION ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ΧΩΡΩΝ

Εικόνα
Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν το σχέδιο κατάρτισης Balkan (RE) Vision που πραγματοποιειται στην Καστοριά, για 10 ημέρες (26/04 - 05/05/2015), και θα φέρει κοντά 32 ατομα από 10 χώρες. Το Balkan (RE) Vision είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος Balkan Vision και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τη γνώση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω της μη τυπικής μάθησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Σ.Ε.Ο.Φ.: ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ Ε4/Ε6 ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ

Εικόνα
Στην όμορφη διαδρομή απο Φλώρινα προς Δερβένι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, 38 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μαρμαρά με τις συνοδούς καθηγήτριες τους. Το μονοπάτι είναι τμήμα των διεθνών μονοπατιών Ε4/Ε6 και είναι συχνός προορισμός περιβαλλοντικών προγραμμάτων από σχολεία όλης της Ελλάδας, με πιο πρόσφατη επίσκεψη απο σχολείο στις 1/4/15.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου 2015 ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγο πριν την ανοιχτή σύσκεψη για θέματα υγείας στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας.

Π.ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Εικόνα
Η περιβόητη Π.Ν.Π. με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας αφορά και τον Οργανισμό Ελληνικών Αγροτικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Έχοντας ζήσει ως βουλευτής τη μοναχική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την εξυγίανση του ΕΛΓΑ και έχοντας την ευθύνη εποπτείας του για 7 μήνες, μέχρι τις εκλογές, θεωρώ ηθική και πολιτική μου υποχρέωση να καταθέσω δημόσια κάποιες αλήθειες.Μέχρι το 2010 η γεωργική ασφάλιση αποτελούσε τυπικό παράδειγμα αδιαφανούς πελατειακής λειτουργίας. Το ύψος της αποζημίωσης και ο χρόνος καταβολής της δεν ήταν σταθερές αλλά εξαρτημένες μεταβλητές του «κατόπιν ενεργειών μου».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, ΜΕΣΟΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπη ηλεκτροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών.

ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-Λ.Τ.ΛΑΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ QUANTUM SPIN-OFF

Εικόνα
Μαθητές και μαθήτριες της Ομάδας Νανοτεχνολογίας του Γυμνασίου- Λ.Τ. Λαιμού με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς, λίγο πριν την παρουσίαση.  Την πρώτη θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο- Λ.Τ. Λαιμού στον Διαγωνισμό Quantum Spinoff που διεξήχθη την Δευτέρα 26-04-2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα με συμμετοχή ιδιωτικών και δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Είκοσι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σχολικής καινοτομίας με συντονιστές εκπαιδευτικούς τον κ. Βελονάκη Ιωάννη και την κα Τόλη Θεοδώρα  και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους κυρίους Γεμενετζίδη Γρηγόριο και Νικολάου Γρηγόριο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν διαδικτυακά παρουσιάζοντας την εργασία τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν εκεί.