Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 13, 2020

ΕπΙΚΗΡΥΞΗ" των "ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΟΛΑ" στο ΑΜΥΝΤΑΙΟ από το "MOONACRE SANCTUARY" της ΚΥΠΡΟΥ!

Εικόνα
Με το ποσό των 1000 ευρώ επικήρυξαν τους δράστες που έριξαν φόλες στο Αμύνταιο με αποτέλεσμα το βίαιο θάνατο αδέσποτων ζώων της περιοχής ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός "Moonacre Sanctuary", (κυπριακό ίδρυμα για παραπληγικά και ανάπηρα ζώα). Ο εν λόγω οργανισμός προσφέρει αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του δράστη της δηλητηρίασης των προαναφερόμενων 3 σκύλων, στο κέντρο του Αμυνταίου, την Κυριακή, 13/12 το βράδυ. Όπως  αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "Το ποσό της επικήρυξης αυξήθηκε στις 4.000 ευρώ χάρη  στον κ. Αλκιβιάδη Καλαϊτζίδη που έγραψε «προσφερω 3000 ευρω αμοιβη σε οποιον δωσει πληροφοριεσ ,,,,τα χρηματα ειναι διαθεσιμα στο δικηγορικο γραφειο Αυγερινος Ιωαννης ,,,,Κων/πολεωσ 31,,,τηλ 2463055502,,,,Πτολεμαιδα. 

ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ Ο ΜΙΤΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ

Εικόνα
Θεαματική η ανάρρωση του Μίτκο, του αρκουδου που φιλοξενείται στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε ο πυροβολισμός που δέχτηκε από αγνώστους. Ο Μίτκο πυροβολήθηκε στην Βουλγαρία και ήρθε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περίθαλψη. Όταν ήρθε ζύγιζε σχεδόν 30 κιλά, πλέον όμως έχει φτάσει τα 80! Ο πυροβολισμός του προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μπροστινό πόδι το οποίο παρόλο που έχει αποκατασταθεί και το χρησιμοποιεί κανονικά, απαιτούνται ακόμα περιστασιακά μικρές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση νέων θραυσμάτων οστών.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΌΜΕΝΗ ΤΡΊΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την Τρίτη 22.12.2020 και για το διάστημα από 10:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού, Δήμου Αμυνταίου.

ΕΡΏΤΗΣΗ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΟΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΏΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της ακριτικής Φλώρινας από το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη. Οι Υπουργοί ερωτώνται σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν για να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση που έχει επιφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία η διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της εν λόγω τράπεζας.

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Νέα τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο Φλώρινας για θέματα Κορονωϊού (διάφορες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα δειγματοληψιών covid 19). Οι πολίτες πλέον μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2385350809, εργάσιμες ώρες και ημέρες.

ΣΎΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Γ ια παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, συνελήφθη 35χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΑΠΌ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί το Σωματείο εργαζομένων στους αρχαιολογικους χώρους Φλώρινας την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Η αιμοληψία θα γίνει από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Φλώρινας.

ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη σύνταξη του Μητρώου εθελοντισμού προχωράει το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας. Καλεί όλους τους νόμιμους εκπρόσωπους Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων να δηλώσουν την συμμετοχή τους  είτε στο Δημαρχείο, Μεγ. Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα είτε στο Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημ. Αγορά 70, Φλώρινα

Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο το Σάββατο στη Φλώρινα

Εικόνα
Ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Φλώρινα.Οι έλεγχοι θα είναι εθελοντικοί και δωρεάν, θα γίνονται μέσα από αυτοκίνητο και θα διεξαχθούν στον κύκλο στην είσοδο της πόλης (πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου), από τις 10:00 έως 14:00.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΏΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τυποποιημένα/μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη βρεφικής – προσωπικής φροντίδας, καθώς και παιχνίδια (έστω και ελαφρώς μεταχειρισμένα) και γλυκίσματα για παιδιά, προχωράει ο Δήμος Φλώρινας, το γραφείο εθελοντισμού και το Europe direct. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται σε κεντρικά σημεία της πόλης της Φλώρινας, όπου θα βρίσκεται ομάδα εθελοντών με κινητή μονάδα (βανάκι).

18ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥΡΝΟΥΆ ΚΎΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΈΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τ ο 18ο Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά "Κύπελλο Φωτιάς",   προκηρύσσει χη Λέσχη  Πολιτισμού Φλώρινας το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 στις 11.00π.μ.  διαδικτυακά  μέσω της δωρεάν ηλεκτρονικής πλατφόρμας  www.lichess.org .Οι δηλώσεις συμμετοχής των σκακιστών θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τo Σάββατο 19/12/2020 και ώρα 21.00 από τους υπευθύνους κάθε σωματείου και να σταλούν με e-mail στη διεύθυνση: eviantoniadou30@gmail.com συμπληρώνοντας ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, πόλη (σύλλογο) και όνομα χρήστη (username) στο lichess.org.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αντωνιάδου Εύη τηλ. 6989113596, Σπυρλιάδης Αχιλλέας τηλ.6976095019.

ΞΕΚΙΝΟΎΝ ΤΑ ΕΡΦΑ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΎ ΟΔΙΚΟΎ ΔΙΚΤΎΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο συμβάσεις που αφορούν την εκτέλεση έργων συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδικών τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού725.000,00 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειαρχης  Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης με  τον ανάδοχο των έργων. 

ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν ενας άντρας 31 χρονών και μια γυναίκα 33 χρόνων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΏΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΣΥΖΉΤΗΣΗΣ

Εικόνα
Οι αποζημιώσεις των πατατοπαραγωγών και ροδακινοπαραγωγών για τη ζημιά που υπέστησαν λόγω της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και οι τρόποι βελτίωσης στην εξυπηρέτηση των αγροτών, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη, στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, με το νέο πρόεδρο Φάνη Παππά.

ΣΎΛΛΗΨΗ 49ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΆΝΟΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΎ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού συνελήφθη 49χρονος από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας με τηλεδιάσκεψη στη 1 μ. μ. Κυριότερα θέματα από αυτά η απόφαση «Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020 του Δήμου Φλώρινας».

Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταιου δια μεταφοράς

Εικόνα
Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει δια περιφοράς αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το Δημοτικό συμβούλιο Αμυνταιου.  Η συνεδρίαση θα γίνει μεταξύ 12:00 με 14:00. Σημαντικότερα θέματα η Έγκριση Δ’ κατανομής ποσού 82.306,35€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων, η Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ο Ορισμός και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών για την εκμίσθωση Δημοτικών Εκτάσεων έτους 2020.