Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2020

Ε.Κ.Φ. : ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι σε λειτουργία τέθηκε από χθες 19/11/2020 η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που δημιούργησαν η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου με αυτοματοποιημένη διαδικασία θα επιστραφούν οι μειώσεις της περιόδου Ιούνιου 2015 – Μάιου 2016 στους δικαιούχους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει (Σχετ: ΦΕΚ Β 4536/14/10/2020).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΙΟΣΕ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη με θέμα «Παύση Λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο», έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές. Στην επιστολή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζοντας πως «είναι γνωστό πως η περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας και συγκεκριμένα το Αμύνταιο βρίσκονται στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον στους συμπολίτες μας.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας και όλης της χώρας, σ’ αυτήν την περίοδο υγειονομικής και όχι μόνο κρίσης που διανύουμε, όντας στην πρώτη γραμμή, κράτησαν ανοιχτά και ασφαλή τα φαρμακεία τους, αντιμέτωποι τόσο με γραφειοκρατικούς σκοπέλους όσο και με τη διαχείριση ελλείψεων σε σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Στην φετινή εμβολιαστική περίοδο για την εποχική γρίπη, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα φαρμακεία δεν παρέλαβαν στο σύνολό τους τις προπαραγγελθείσες ποσότητες εμβολίων, οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν καμία ενημέρωση και οι εταιρίες δεν ενημερώνουν με τη σειρά τους για το πότε και εάν έλθουν περισσότερα εμβόλια στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη και πολλές φορές άσκοπη και άστοχη συνταγογράφηση, έχει οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ακόμα και στην αδυναμία πραγματοποίησής του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : «ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ »

Εικόνα
Το νοσοκομείο και ο τόπος μας διάγουν μια από τις πλέον κρίσιμες και δυσάρεστες περιόδους τους. Τα κρούσματα κορωναϊου στην ΠΕ Φλώρινας, ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες καλπάζουν και απαιτείται χρόνος για να μειωθούν. Τα 502 κρούσματα στις 19 ημέρες του Νοεμβρίου (μ.ο. 26,4 ημερησίως) και τα 287 της τελευταίας εβδομάδας (μ.ο. 41,1 ημερησίως) μας κατατάσσουν ενδεχομένως στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, αναλογικά με τον πληθυσμό. Και όμως υπάρχουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Νοσηλεύονται σε σταθερή βάση περισσότερα από 20 κρούσματα στις περίπου 40 διαθέσιμες κλίνες κορωναϊου. Σήμερα νοσούν περισσότεροι από 20 συνάδερφοι μας, άλλοι τόσοι βρίσκονται σε δικαιολογημένη καραντίνα και η επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό αμφισβητείται έντονα. Η έλλειψη τμήματος ΜΕΘ οδήγησε σε δημιουργία διαθεσιμότητας ελάχιστων κλινών αυξημένης αναπνευστικής υποστήριξης ώστε να κερδίζεται χρόνος σε διασωληνωμένους ασθενείς που χρήζουν διακομιδής σε ΜΕΘ. Δεκάδες ασθενείς προσέρχονται στα επείγοντα χωρίς να διασ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ - ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Εικόνα
Τοποθέτηση του βουλευτή Φλώρινας-ΝΔ Γ. Αντωνιάδη στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας των 2.500 και άνω ενεργών κρουσμάτων, όπου καθημερινά παρατηρείται επιδείνωση, εκτός από τις εύλογες προτροπές σε όλους τους πολίτες για τήρηση των μέτρων και αυτοπροστασία-αυτοπεριορισμό, είναι αναγκαία και άμεση: η ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με προσωπικό και εξοπλισμό, η δημιουργία κλινών ΜΕΘ – επίταξη και επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα, η διενέργεια δωρεάν test στον πληθυσμό της περιοχής, η επιτάχυνση εξαγωγής των αποτελεσμάτων των test – επάρκεια αντιδραστηρίων, η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ

Εικόνα
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται, δυστυχώς, έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Φλώρινας, γεγονός που μας κατατάσσει στις περιοχές υψηλού κινδύνου και δημιουργεί εύλογα προβληματισμό και ανησυχία.

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Με τάξη του  1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, συνδέθηκε η Υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα.Γκίκα. Η Υπουργός συζήτησε με τα  παιδιά του τμήματος Γ’ Νοσηλευτών και την φιλόλογο κ. Χατζητύπη Φανή ακούγοντας τα με ιδιαίτερη προσοχή. Κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας εξελίχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση. Η παρουσία των μαθητών, οι οποίοι με πολύ ευγενικό τρόπο έθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούσαν.