Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 12, 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα
Εκδηλωσεις για τον εορτασμο του Μακεδονικου αγωνα θα πραγματοποιηθουν στην πολη της Φλωρινας στις 19 Οκτωβριου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  απο την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ξιφασκίας βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά η ακριτική πόλη της Φλώρινας καθώς ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων σήμερα  Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο Δ.Α.Κ Φλώρινας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εκκίνηση του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας) το Σαββατοκύριακο (18-19/10), με τον Αίαντα σήμερα Σάββατο 18/10 στις 19:00 να αντιμετωπίζει στο Βελβεντό την ομώνυμη ομάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ

Εικόνα
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, προέβη ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κατόπιν εντολής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οποίο ζήτησε να καταδικαστούν από τις αλβανικές Αρχές τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη εις βάρος μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, μετά τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας - Αλβανίας.

ΝΑΡΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Νάρκη με σοσιαλιστικό και βρετανικό κυρίως χαρακτήρα τίναξε στον αέρα τη συζήτηση για τις τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ , που η Κυπριακή Κυβέρνηση, η Βουλή καθώς και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές προσδοκούσαν να πραγματοποιηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 του μήνα.

73ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΗ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ Η/Υ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Εικόνα
Ενας ηλικιωμένος άνδρας και μία Γεωργιανή υπήκοος ταυτοποιήθηκαν από τη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως οι δράστες υπόθεσης μαστροπείας και ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κοπέλας. 

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 

ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, συνολικού προϋπολογισμού 438.129,02€, προέβη ο Δήμος Φλώρινας.

ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ συναντήθηκαν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας- Περιβάλλοντος Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου. 

Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Με στόχο την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μοντέλου για την ορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που θα συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για την κτηνοτροφία, η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ύφεση, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καναβός συναντήθηκε με τους καθηγητές Δασολογίας - Λιβαδοπονίας Δρ. Βασίλειο Παπαναστάση και Δρ. Κώστα Μαντζανά.

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Εικόνα
Μικρή ήταν η συμμετοχή στο κάλεσμα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Φλώρινας για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίτης, με κεντρικά θέματα τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά στα πρόβατα, που απασχολούν έντονα τον τελευταίο καιρό τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

HACKATHON: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την Ερευνητική Μονάδα URENIO προσκαλούν τους προγραμματιστές της πόλης να συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon) με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της πόλης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΖΗΤΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητά η Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ κ. Γεωργία Ζεμπελιάδου.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώνονται σήμερα στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας στο πλαίσο της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού".

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή της υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ»

Εικόνα
"Κανένα σπίτι Έλληνα πολίτη δεν θα πέσει στα χέρια τραπεζίτη", ήταν το μήνυμα που έστειλε από τα δικαστήρια Ρεθύμνου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δίνοντας συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία πολιτών που ανακόπτει πλειστηριασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εικόνα
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου, καθώς τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πριν από την προεδρική εκλογή. 

ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι δράσεις και η εκστρατεία ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον καρκίνο του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με στόχο τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στις γυναίκες και στους νέους.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εικόνα
Εξαρθρώθηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο Νομό Καβάλας. 

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Στην επαναλειτουργία των ορυχείων της Βεύης και στην επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό της Χώρας Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε προ ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη του.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΚΙΝΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Εικόνα
Στην αναδιάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων αναφέρεται με δελτίο τύπου του το Δ.Σ. του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δυο αλλοδαπες, 26 και 20 χρονων, υπηκόους Βουλγαρίας, συνέλαβαν χθες το πρωί στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας  για κλοπές.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Στην σύλληψη ενός 29χρονου ημεδαπου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν χθες  το απόγευμα στην Καστοριά , αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.

Τ.Ε.Ε.Τ.:ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΦΥΛΑΚΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την αποκατάση της αφυλακτης διαβασης του Μεσονησιου ζητά  με επιστολή του ο Φοιτητικος Σύλλογος του Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ημεριδα με θέμα  «Παρουσίαση – Ανάλυση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.)» διοργανώνει στο Αμυνταιο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Τα συμπεράσματα των πορισμάτων των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, κατέθεσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 

20% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην αναπροσαρμογή των τελών χρήσης πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2015, προέβη με σχετική απόφασή της τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας.

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:"ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ο.Α.Σ.

Εικόνα
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr ) για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 εκδηλώσεις σε 23 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ"

Εικόνα
Ξεκινάει το Τμήμα ζωγραφικής και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και το Τμήμα ενηλίκων από τον Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ". 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ "ΦΕΓΓΑΡΟΣΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Το διαδραστικό παραμύθι "Φεγγαρόσουπα" θα παρουσιάσει το Δημιουργικό Εργαστήρι "ΜΟΡΜΟΛΗΣ" στην Κοζάνη την Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στις 6 το απόγευμα είναι αφιερωμένη στο Χαμόγελο Του Παιδιού και η είσοδος είναι δωρεάν.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Δειγματοληπτικός έλεγχος στη λίμνη Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο παρακολούθησης της ποιότητα των νερών της.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΥΛΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Έναν 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν στον Πολύμυλο - Κοζάνης, αστυνομικοί μεικτού συνεργείου ελέγχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, για μεταφορά δυο μη νόμιμων μεταναστών .

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Τρεις ημεδαπούς , 17,27 και 63 χρονών, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στη Σταυρωτή Κοζάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης για παράνομη αλιεία. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Εικόνα
Ενημερωτική ημερίδα για τον καταρροικό πυρετό προβάτων και την ευλογιά θα διοργανώσει σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη της στην ΕΡΑ Φλώρινας η Ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή. Η κ. Μακρή αναφέρθηκε τόσο στην διαγραφή της από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο και για την εκλογή προέδρου της Δημοκράτιας. Στάθηκε στο θέμα της πρότασης για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το όχι των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας αλλά και των ακριτικών περιφερειών όπως η Φλώρινα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Εικόνα
Όχι» στην πρόταση του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, για τη διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είπαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ KATHARINA BLUM"

Εικόνα
Την θεατρική παράσταση «Η χαμένη τιμή της Κatharina Blum» του Heinrich Böll θα παρουσιάσει η Ομάδα Ubuntu στην αίθουσα Τ. Μήρτσου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο περιοδείας ανά την Ελλάδα. Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από την γραμματεία του συλλόγου. Ο χρόνος διάθεσης θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΟΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Εικόνα
Αίσιος τέλος είχε η περιπέτεια του 24χρονου Γερμανού που αγνοείτο από το απόγευμα στον Όλυμπο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Εικόνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό και διάσωση 24χρονου αλλοδαπού που αγνοείται στον Όλυμπο. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Πρόταση για την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας μεταξύ των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, των παραγωγών και της πολιτείας, προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή, η διακίνηση και η εμπορία των φασολιών που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή, κατέθεσε από το βήμα της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, σχετικά με τις αδιάθετες ποσότητες φασολιών ΠΓΕ Καστοριάς και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙ ISIS

Εικόνα
Αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα και όχι οι ισλαμιστές μαχητές μάχονται για τον έλεγχο της Kobani, μια κουρδική πόλη στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Εικόνα
Στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΕ αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας Στέφανος Μπιρος λέγοντας οτι ο συνδυασμός Ανατροπή Δημιουργία του Θεόδωρου Καρυπιδη εξέλεξε ακόμα εναν εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο ευχομενος η Διοίκηση που θα προκύψει να φέρει τα θεμητα αποτελέσματα στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορουν την χωρα μας.

ΠΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Εικόνα
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη ( η πηγή εδώ ) με ημερομηνία Κυριακή 7 Μαρτίου 1999: Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των διωκτών του, επιβεβαιώνει η απόρρητη έκθεση του πρέσβη της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, την οποία η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων, όπως της είχε ζητηθεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Εικόνα
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το πρωί της Τετάρτης, συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη.  

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ξιφασκίας θα βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά η ακριτική πόλη της Φλώρινας καθώς ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων το Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο Δ.Α.Κ Φλώρινας.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα οι μαθητές του Προτυπου Πειραματικου Δημοτικου Σχολειου Φλωρινας από την Α μέχρι και την ΣΤ τάξη έρχονται σε επαφή με τον προγραμματισμό, μέσα από διάφορες δραστηριότητες οι περισσότερες από τις οποίες περιγράφονται στην σελίδα code.org .

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Εικόνα
Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων στον Δήμο Φλώρινας για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 - 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ,

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ 13 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Γρεβενών, για έξι μήνες η εφαρμογή του μέτρου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα .

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ- ΣΤΟ 1,15-1.20 Η ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Με την τιμή να φτάνει το 1,15 με 1,20 ευρώ το λίτρο ξεκινάει από σήμερα επίσημα η διανομή του Πετρελαίου θέρμανσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 540 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΔΔΗΕ

Εικόνα
Την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 540 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο ΔΕΔΔΗΕ, έως και τις 15 Οκτωβρίου 2014, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, ανακοίνωσε ο ΑΣΕΠ.