Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΑ ΚΕΡΙΆ ΣΤΗ ΜΟΝΆΔΑ ΑΥΞΗΜΈΝΗΣ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΕΚ ΦΛΏΡΙΝΑΣ (VIDEO)


Μία πράξη αγάπης,  συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης  στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου Φλώρινας αλλά και σε όλους τους νοσηλευόμενους έκαναν τα παιδιά του ειδικού επαγγελματικού Λυκείου και Γυμνασίου της  Φλώρινας και του ΕΕΚ.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την πρώτη του δράση διοργανώνει το νεοσυσταθέν Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ανταπόκριση των πολιτών.

Οι τεράστιες ανάγκες για αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οδήγησαν στην απόφαση για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Π. Πέρκα: «Συμμετοχή, Χωροταξία, Δημόσιες και Μικρής κλίμακας επενδύσεις: Προϋποθέσεις για μια Δίκαιη Μετάβαση»


Κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής παραγωγής και Εμπορίου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, στις 09.12.2020, το οποίο προέκυψε κατόπιν αιτήματος των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενεργείας και Ανάπτυξης (Σ. Φάμελλου, Π. Πέρκα, Α. Χαρίτσης, Χ. Μαμουλάκης), η Π. Πέρκα ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε:

«Θα χρειαστώ λίγο παραπάνω χρόνο, νομίζω δικαιολογείται γιατί είμαι Βουλευτής της περιοχής. Αρχικά θα ήθελα να σχολιάσω: Πρώτον, πήραμε χθες το βράδυ στις 22:00 το επικαιροποιημένο κείμενο του master plan της μετάβασης των λιγντικών περιοχών, το οποίο πρέπει να ψάξουμε για να δούμε τι ενσωματώθηκε από τις παρατηρήσεις της διαβούλευσης Προφανώς δεν ήταν εφικτό μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να το μελετήσουμε ενδελεχώς. Δεύτερον, καθόσον συζητούσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με τον κ. Μουσουρούλη το Master Plan, αυτό εγκρινόταν από την κυβερνητική επιτροπή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς: Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υγείας, Βασίλειο Κικίλια με θέμα : «Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό Φλώρινας» κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν "στο Γ. Ν. Φλώρινας λειτουργεί κλινική Covid, με τους λιγοστούς υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές ανεξαρτήτως ειδικότητας, να δίνουν άνισες μάχες με τον ιό. Οι μάχες των ασθενών είναι ακόμα πιο άνισες, αφού γίνεται αγώνας για την εύρεση κενής κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε άλλο νοσοκομείο, αφού το Γ.Ν. Φλώρινας δε διαθέτει τέτοια Μονάδα. Μάλιστα, τις τελευταίες 20 μέρες έχουν καταγραφεί 14 διακομιδές σε άλλες ΜΕΘ. Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μιλούν για υποστελέχωση και υπερκόπωση του προσωπικού ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι «η πίεση αυτό το διάστημα ξεπερνάει τις κανονικές δυνατότητες ενός επαρχιακού νοσοκομείου».

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 10:00-15:00, στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο) τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως σεμινάριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν στην περιοχή της Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τις πτυχές της βίας κατά των γυναικών, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης και υποστήριξης των γυναικών μέσα από δομές όπως αυτές του Πανελλαδικού Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέλος τους οποίου είναι και το Συμβουλευτικό Κέντρου του Δήμου Φλώρινας.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ε. Κ. Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 521 ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί την πλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013), όπως ισχύει, λόγω και των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό στα Νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του COVID-19, πεντακοσίων είκοσι μίας (521) θέσεων κλάδου ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, από επιλαχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Κ/2019 (ΦΕΚ 7/28.3.2019, 8/2019 & 15/2019, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), κατά το άρθρο 18 του ν.2190/1994, με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονται στην ανωτέρω προκήρυξη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ


Η Ἱερὰ Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας μὲ τὸ πέρας τῆς διελεύσεως ἀπὸ τὸ Γηροκομεῖο Φλωρίνης τοῦ μικροσκοπικοῦ μὲν ἀλλὰ ἐπιβλαβέστατου κορωνοϊοῦ ἐπιθυμεῖ νὰ εὐχαριστήση ὅσους συνέδραμαν κατὰ ποικίλους τρόπους στὴν διευθέτησι τοῦ δημιουργηθέντος προβλήματος. Ἕνας ἀδιόρατος ἰὸς ἀνέτρεψε τὴν ἤρεμη ζωὴ τῶν τροφίμων. Ὅμως δόξα σοι ὁ Θεός. Προσῆλθαν ἀρρωγοὶ ὡς Καλοὶ Σαμαρεῖτες τῶν Γερόντων μας καὶ ἀνέλαβαν μὲ ἀγάπη πρωτίστως, ὅ,τιδήποτε ἀπαιτήθηκε.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2020, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά -92- άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»: -8-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -8-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -5-

Για μεταφορά-διακίνηση παράτυπων μεταναστών: -2-

ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ Η ΦΛΏΡΙΝΑ

Με 172 ενεργά κρούσματα και 26 νοσηλευομενους η Φλώρινα βρίσκεται στο κόκκινο στον επιδημιολογικο χάρτη της χώρας όπως είπε ο Υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιας. Σημείωσε ακόμα πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπως και σε άλλες πέντε περιοχές της χώρας, μετατόπιση του επιδημιολογιού φορτίου προς τα χωριά, καλώντας τους κατοίκουςνα επιδείξουν μεγάλη προσοχή. 

ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΞΎ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΦΛΩ

Η σύμβαση δύο έργων, του Επιμελητηρίου Φλώρινας, υπογράφηκε μεταξύ του προέδρου της αναπτυξιακής Φλώρινας Βασίλη Χατζητιμοθεου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του covid-19, διαπιστώνεται ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια και ανάληψη νέων πρωτοβουλιών, προκειμένου ο στόχος αυτός να επιτευχθεί.

Στην προσπάθεια μας να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε τα κρούσματα στον Δήμο μας ζητούμε την συνδρομή σας. Η ατομική προσοχή, η αυτοπροστασία, η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση του καθενός από εμάς έχει καταλυτική σημασία. Κανένα από τα προληπτικά μέτρα της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα αποδώσει αν εμείς οι ίδιοι δεν προσέχουμε τον εαυτό μας και τους οικείους μας και αν οι πολίτες δεν τηρούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία επομένως, δεν χωρούν δικαιολογίες κι επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαφωνίας και της αδράνειας. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υγειονομική θωράκιση του Δήμου μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας.

Μόνο έτσι θα σπάσει η αλυσίδα της εξάπλωσης και θα μπουν οι βάσεις για την σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με την έναρξη του προγράμματος εθνικού εμβολιασμού.

Είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την νέα πρόκληση ζωής, όλοι οι κάτοικοι θα ανταποκριθούν με συνέπεια και ευθύνη.