Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 18, 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΆ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Ενισχυση της δημόσιας υγείας-Ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα Ανθυγιεινά ", οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φλώρινας με μια συμβολική διαμαρτυρία συμμετείχαν στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ Π.ΠΕΡΚΑ ΚΑΙ Σ.ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΕΔΑΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Κοινό αίτημα για προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης επί των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, κατέθεσαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πετη Πέρκα και ο ΤομεάρχηςΕνέργειαςτουΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος  προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ : "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΩΝ"

Εικόνα
Το πρόβλημα του αποκλεισμού από το δικαίωμα της αποζημίωσης που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές συγκεκριμένων ποικιλιών μηλιών και κερασιών του Δήμου Αμυνταίου, συνολικής έκτασης περίπου 3.000 στρεμμάτων, καθώς στις δηλώσεις ζημιών του ΕΛΓΑ από τον παγετό, οι εν λόγω ποικιλίες κρίθηκαν μη επιλέξιμες, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με την Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού.

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ: ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΌ

Εικόνα
Πορεία 5 χιλιομέτρων στο πλαίσιο της δράσης «Τον μήνα Απρίλιο τρέχουμε για τον αυτισμό» διοργανώνει την Κυριακή των Βαΐων η Ποντιακή Νεολαία Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» . Σε ανακοίνωση κάλεσμα του το Δ.Σ. αναφέρει "Πιστή στις αρχές που διέπουν το σύνολο της Ποντιακής Νεολαίας θέλουμε και εμείς να συνδράμουμε στον αγώνα, ώστε να γίνει ορατή μία αόρατη πάθηση. Σημείο εκκίνησης της δράσης η Εύξεινος Λέσχη στις 11:30 το πρωί με σημείο τερματισμού το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : "ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ "

Εικόνα
Για την πορεία των εμβολιασμών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ενημέρωσε τον Βουλευτή Ν.Δ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς κατά την διάρκεια συνάντησης τους. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Εικόνα
Οι κοινές ενέργειες για την πιστοποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος αλλά και η προσπάθεια ως ΠΟΠ προϊόν, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήριο Βόσδου , με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την διάθεση και συνεργασία όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Φλώρινας ,και την εξουσιοδότηση του Επιμελητηρίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατοχύρωση του προϊόντος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΊΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΌ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΚΟΙΜΗΤΉΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πρόταση για Αποστραγγιστικό ‘Εργο στα Δημοτικά Κοιμητήρια Φλωρινας, για λόγους ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δημόσιας υγείας, κατέθεσε ο Δημοτικος Σύμβουλος Γιώργος Παπαγρηγορίου  Στην πρόταση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει "πρόσφατα από προσωπική εμπειρία, κατά την διάνοιξη τάφου, χρειάστηκε άντληση υδάτων, τα οποία δεν λίμναζαν απλώς αλλά είχαν ανέβει σχεδόν ως το ύψος του εδάφους.

Π.ΠΕΡΚΑ : "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΊΚΤΥΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ "(video)

Εικόνα
"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή ένα έργο, βγαζοντας την Φλώρινα εκτός,  που  είναι ήδη ενταγμένο στο διευρωπαϊκό δίκτυο και υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την κατασκευή και  λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδα-Αλβανία μέσω  Φλώρινας- Κρυσταλλοπηγής", αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κα. Πέτη Πέρκα σε συνέντευξη τύπου αναφερόμενη στα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός υποδομών κ. Κεφαλογιάννης για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδα-Αλβανία.

ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Νεκρός πελαργός βρέθηκε στην Τ.Κ. Αετού τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του πανέμορφου πτηνού προήλθε από τα καλώδια της ΔΕΗ στην προσπάθεια να φτάσει στην φωλιά του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΨΗΦΙΑΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ

Εικόνα
Η πορεία πλήρους ψηφιοποίησης του υποθηκοφυλακείου και του κτηματολογίου, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο με τον βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

ΔΩΡΕΕΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος για τις ανάγκες του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Στο πλαίσιο ενίσχυσης του σχολείου και της υλικοτεχνική υποδομής, όπως αναφέρει ο Συλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας, προχώρησε στη δωρεά δύο βιντεοπροβολέων από την αντιμισθία του ενώ ο επιχειρηματίας Ηλίας Χασος, προχώρησε στη δωρεά ενός (1) βιντεοπροβολέα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΥΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προήλθαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς, στα οπωροφόρα δέντρα, ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμύνταιομε τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, Χρήστου Γιαννακάκη. Ο κ.Γιαννακακης περιέγραψε το μέγεθος της ζημιάς αλλά και τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές πρακτικές και φροντίδες στα κτήματα τους.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ : ΔΡΑΣΗ ΒΡΕΣ ΤΙ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Τη δράση “Βρες τι θα σπουδάσεις”, δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών. Η δράση αφορά την ενημέρωση των μαθητών και υποψήφιων φοιτητών όλης της χώρας για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις ενέργειες που εφαρμόζει για την πρακτική άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Στην εφαρμογή ενός προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων και κατάρτισης για την ενίσχυση της κυκλικής βιοοικονομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, προβλέπει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την υποβολή Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 στον Άξονα 3 «Ενίσχυση και Αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού» για το έργο «Κατάρτιση στην Αγροκυκλικότητα – Πρόγραμμα Κατάρτισης για την Ενίσχυση της Κυκλικής Βιοοικονομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα (Agro-Circular Capacity Building – Training program aiming at enhancing Circular Economy in Agri-food sector)» προϋπολογισμού 44.000,00€.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΘΦΕΙΣΩΝ ΕΚΤΆΣΕΩΝ

Εικόνα
Ο τρόπος διαχείρισης των αποκαλυφθεισών εκτάσεων της λίμνης Βεγορίτιδας, η προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και η μείωση μισθωμάτων προς όφελος του αγροτικού κόσμου του Δήμου, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με την Διευθύντρια της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου  Σοφία Φαλτσέτα.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου κλιμάκια θα βρίσκονται στις κοινότητες Περάσματος και Κάτω Κλεινών. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:30 μ.μ., στους χώρους των αγροτικών ιατρείων και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου θα πραγματοποιεί τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) σε πολίτες, την Τρίτη 20/04/2021 από ώρα 10.00 π.μ. έως 12.30. π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Βαρικού. Παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας .

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ "ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΌ " ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΜΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ (video)

Εικόνα
Με το σύνθημα “Να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία για τα άτομα με αυτισμό και την κοινωνική ένταξη τους”, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο “τρέχουμε για τον αυτισμό” με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στις 18:30μ.μ. 

Έρευνα για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), υλοποιεί ο Δήμος Φλώρινας

Εικόνα
Με ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και να δώσουν τις απαντήσεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά των μετακινήσεων τους εντός του Δήμου, τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε αυτές, αλλά και το πως θέλουν να είναι η πόλη στο μέλλον.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΔΥΟ ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Το δικό τους παραμύθι έγραψαν δύο νέα κορίτσια από την Φλώρινα με τίτλο "Το κορίτσι που ήθελε να δώσει αγάπη στο φεγγάρι ".Το παραμύθι μπορούν να το διαβάσουν διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://auvril.com/product/το-κορίτσι-που-ήθελε-να-συναντήσει-το-φ/

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ "ΠΣΝΩ ΜΠΟΥΑΤ"

Εικόνα
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής θα μετατραπεί ο χώρος της πάνω μπουάτ στην Φλώρινα μετά την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στον Δήμο Φλώρινας.    Πρόκειται για ακίνητο συνολικού εμβαδού 38.148 τ.μ., στην περιοχή του Γεωργικού Σταθμού (πάνω Μπουάτ), το οποίο παραχωρείται με σκοπό τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.