Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 23, 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΠΑ

Εικόνα
Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2023-24. Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν νέοι και νέες οι οποίοι: α) κατέχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλο ισότιμο ή ανώτερο τίτλο σπουδών, β) έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 2008 γ) βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά την εγγραφή τους και σε όλη τη διάρκεια της φοπίτησης στην ΕΠΑ.Σ Δ.ΥΠ.Α.

43o RIVER PARTY ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Στον παλμό του 43oυ River Party στο Νεστόριο Καστοριάς κινείται για ακόμα μια φορά από 3 έως 6 Αυγούστου όλη η χώρα. Το River Party στο Νεστόριο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές διακοπές, είναι πόλος έλξης για απανταχού φυσιολάτρεις και μουσικόφιλους, για εκείνους και εκείνες όπου το camping και η μουσική είναι τρόπος ζωής.λο. Άλλωστε σε αυτή την γιορτή, όλοι και όλες θα γίνουμε ένα! Το 43o River Party Nestorio 2023 συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής, εκ των οποίων τα 2 αναγκαστικά απουσίασε, λόγω της πανδημίας και φέτος επιστρέφει καλύτερο από ποτέ. Βουτιές στο ποτάμι, επαφή με τη φύση, χορός, μουσικές, έρωτες, party μέχρι το πρωί! Τέσσερις ημέρες γεμάτες αγαπημένες μουσικές, καλοκαιρινή διάθεση, περιπάτους και αναρρίχηση, yoga και zumba στη φύση, νέες γνωριμίες και ηλιοθεραπεία στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Φέτος  παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Μιχάλης Χωρινός (Comedy Masters), γνωστός σε όλους ως Sotirakis The Hustla. Κορυφαία ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου θα χαρίσουν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Συναντήσεις εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο είχε η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, η Μαρία Αντωνίου έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα που εντάσσονται στις αρμοδιότητές του Υπουργείου και αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουγό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, η Μαρία Αντωνίου επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην Π.Ε. Καστοριάς, όπως οι αποζημιώσεις των αγροτών που η παραγωγή τους υπέστη ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, των αγροτών που ασχολούνται με την καλλιέργεια μήλων και η ενίσχυση των εκτροφείων γουνοφόρων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έρ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Την έγκριση δαπάνης κατασκευής έργων αγροτικού εξηλεκτρισμού σε πέντε (5) δικαιούχους της Π.Ε. Καστοριάς, συν. ποσού 15.346,69€, ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση στις 11 Ιουλίου 2023, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφερειακή Αρχή τηρώντας τη δέσμευσή της να στηρίξει με κάθε μέσο τον πρωτογενή τομέα, προχωρά στην κατασκευή – επιδότηση ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

77.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της τροποποίησης του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) 2023 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή της , ενέκρινε μεταξύ άλλων 77.131,47€ για μελέτες που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και συνολικά των υπηρεσιών του αεροδρομίου Καστοριάς.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου , ενημερώνει τους αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα , ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για τις ζημιές που είχαμε από τους ανοιξιάτικους παγετούς. Όσοι αγρότες διαπιστώνουν ότι η ζημιά που έχουν από τον παγετό, δεν είναι παραπάνω από το 30% σε επίπεδο αγροτεμαχίου, μπορούν να κάνουν ανάκληση της δήλωσης ζημιάς, ώστε να μην εξεταστούν με επιτόπιο έλεγχο, από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ. Στην περίπτωση αυτή θα λάβουν πίσω τα Τέλη Εκτίμησης που πλήρωσαν κατά τη δήλωση ζημιάς. Η ανάκληση γίνεται στον Δήμο Αμυνταίου και στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΠΟΡΩΝ

Εικόνα
25.000,00€ από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2023 της ΠΕ Καστοριάς ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της στις 25 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την Ακουστική Μελέτη Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς. Η μελέτη υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου: «Αναμόρφωση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου Καστοριάς», που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, και πρόκειται να διαμορφώσει την υπάρχουσα επίπεδη αίθουσα σε μια μορφή σύγχρονου αμφιθεάτρου, με όλες τις απαραίτητες παροχές, ώστε οι χρήστες της να διαμένουν και να εκτελούν πνευματικές ή άλλες εργασίες, μέσα σε ιδανικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ακουστική μελέτη έρχεται να εξασφαλίσει την απαραίτητη ηχομόνωση και ηχοπροστασία από θορύβους, ώστε όλοι οι χρήστες να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ακουστικής ποιότητας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΑΝΑΔΑΣΜΟ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΣΠΡΟΓΕΙΩΝ

Εικόνα
Σύσκεψη για τον Αναδασμό της Τοπικής Κοινότητας Ασπρογείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες και επηρεάζουν την εξέλιξη της μελέτης του αναδασμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ασπρογείων Βασίλης Σταυρίδης, ο Προϊστάμενος της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας Στέλιος Ανδρέου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναδασμού Στέφανος Ιωαννίδης, τα μέλη της επιτροπής του αναδασμού Αναστασία Λιναρά και Ιωαννίδου Αγάπη και ο Ανάδοχος του αναδασμού Φώτης Ριζόπουλος, τοπογράφος μηχανικός.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ

Εικόνα
Διαγωνισμό επιλογής προμηθευτή συστημάτων υπόγειων κάδων για την προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και γερανού για την αποκομιδή τους, διενεργεί ο Δήμος Πρεσπών. Ο διαγωνισμός, με συνολικό προϋπολογισμό 162.548 ευρώ, έχει αναρτηθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών διαγωνισμών του ΕΣΗΔΗΣ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 8η Αυγούστου 2023. Αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 8 συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών χωρητικότητας 3 κυβικών το καθένα, καθώς και προμήθεια υδραυλικού γερανού και τοποθέτησή του σε απορριμματοφόρο του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση για την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Βουλευτή Φλώρινας Πέτης Πέρκα και της Βουλευτή Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την ερώτηση αυτή ασκούν πολιτική πίεση στην κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τις λιγνιτικές περιοχές, την καρδία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης, την αποκατάσταση των λιγνιτωρυχείων και την συνεπακόλουθη επαναπόδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνουν ότι η αποκατάσταση των εδαφών βάσει των νέων χρήσεων γης (repurposing) δεν είναι μια η απλή αποκατάσταση αλλά πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία αποκατάστασης βάσει των νέων χρήσεων γης, οι οποίες θα καθοριστούν στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) στις ζώνες απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ).

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, καθώς και για τις δυνατότητες επιπλέον στήριξης από την Περιφερειακή Αρχή ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Κυριακίδου κατά την διάρκεια επίσκεψης τους στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού. Σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ δόθηκε προσωρινή λύση στο θέμα του ασθενοφόρου, ενώ παράλληλα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για την προμήθεια νέου. Στο Κέντρο Υγείας έχει δοθεί καινούργιος Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, όπως ο Ασύρματος Υπέρηχος C3 HD που αποτελεί την κορυφαία επιλογή για επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων που αναζητούν την καλύτερη απεικόνιση σε προσιτό σαρωτή, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, προϋπολογισμού 205.400 ευρώ. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας "Η ενίσχυση και η στήριξη των Δομών Υγείας, όσον αφορά τον εξοπλισμό, παραμένει ψηλ

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν απινιδωτή παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμμοχωρίου Παύλο Αλεξιάδη, παρουσία πιστοποιημένων εθελοντών πρώτων βοηθειών της κοινότητας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», για τη διάθεση 120 συσκευών. Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε σε εμφανές σημείο στο Κέντρο Κοινότητας, με ειδική σήμανση του χώρου και είναι λειτουργικός και διαθέσιμος σε άτομα που γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες για την αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση και αποτροπή της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, σε συνέχεια ανάλογης σύσκεψης που έγινε  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η διάθεση συνδρομής των κυνηγών στην αποτροπή της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, με την συγκρότηση συνεργείων για την θήρα των αγριόχοιρων. Επίσης, εξετάστηκαν θέματα συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε όλες οι ενέργειες να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράστηκε η πρόθεση της συνδρομής στα συνεργεία των Κυνηγητικών Συλλόγων, ώστε να διευκολυνθεί η τήρηση των μέτρων βιοπροστασίας.

13 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΒΜΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 13 θέματα στην ημερήσια διαταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου στις 3:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Σημαντικότερα θέματα από αυτά είναι οι αναθέσεις για υλοτομία, η «Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης ¨Υπηρεσίες έκδοσης Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) για την κοπή δέντρων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Φλώρινας¨» και «3η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2023»