Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 3, 2014

15 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Περάσματος.

ΚΑΤΑ 96% ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Εικόνα
Μειώσεις κατά 96% θα φέρουν οι αλλαγές και οι διορθώσεις από το οικονομικό επιτελείο στον φόρο ακινήτων για οικόπεδα και αγροτεμάχια.

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Ε.ΝΕ.Φ

Εικόνα
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Φλωρινιωτών στο αίτημα συγκέντρωσης φαρμάκων για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στη Γάζα από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας στο ξύλινο περίπτερο του Δήμου Φλώρινας.

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση με χορούς από όλη την Ελλάδα διοργανώνει σήμερα στις 8:30 το βράδυ ο Δήμος Φλώρινας στο χώρο του 1ου-2ου Δημοτικού Σχολείου.

ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Εικόνα
Με τον δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο οι καλλιτέχνες της Φλώρινας και όχι μόνο δίνουν "ψυχή" στην Πρέσπα κατά τη διάρκεια της συνάντησης εικαστικών και λογοτεχνίας με τίτλο "Ψυχή στο Λαιμό : επανεκκίνηση" που διοργανώνεται  στους Ψαράδες Πρεσπών έως τη Δευτέρα 11 Αυγούστου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Οι εικαστικές συνομιλίες συνεχίζονται αυτή την Δευτέρα 11 Αυγούστου με εικαστική συνομιλία με την Νικολέτα Τσαντίκη.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της Τηλεθέρμανσης στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα. Σκάβοντας για να τοποθετηθούν οι σωλήνες εντόπισαν οστά που φέρονται να ανήκουν σε ανθρώπινους σκελετούς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Δ.Μ.

Εικόνα
Με 42 θέματα στην ημερήσια διάταξή της συνεδριάζει την Τρίτη   12 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Από τα 42 θέματα τα 10 θέματα αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

ΟΕΝΕΦ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Εικόνα
Σε συγκέντρωση φαρμάκων (παυσίπονα, γάζες, αναλγητικά, γάντια, ορούς, αντισηπτικά κ.α.)  με σκοπό την αποστολή τους στην Γάζα προχωράει ο Ο.ΕΝ.Ε.Φλώρινας από αύριο Σάββατο 9 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 12 Αυγούστου. Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα γίνεται στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στο ξύλινο περίπτερο του Δήμου Φλώρινας από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και την Τρίτη από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Τις εγκαταστάσεις του έργου της Τηλεθέρμανσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου όπου ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών του έργου της Τηλεθέρμανσης.

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Εικόνα
Στην πρόσληψη Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, καθώς και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.) για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη διδακτικών αναγκών των Τμημάτων, προχωράει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

ΟΙ ONIRAMA ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Με το ροκ συγκρότημα ONIRAMA  ανοίγει η αυλαία των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων με συναυλίες και άλλα event που διοργανώνει στις 8 και 9 Αυγούστου ο Σύλλογος Νέων Βεγορίτιδας στην Περαία κοντά στην λίμνη Βεγορίτιδας.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Εικόνα
Την ΔΟΥ Φλώρινας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο μελών της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας και ο Βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης,  με σκοπό τη συζήτηση και την υποβολή υπομνήματος διαμαρτυρίας επί του νέου επιβαλλόμενου φόρου ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). 

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Εικόνα
Τις 11.500 φτάνουν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από νέους αγρότες για  ένταξη τους στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ ΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης για την λειτουργία του ορυχείου Βεύης υπέβαλλε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων του δημόσιου ορυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) από την επιτροπή που είχε οριστεί από το ΥΠΕΚΑ. 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 78ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Για απάτη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στην Ιτέα Γρεβενών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών  τέσσερις  ημεδαποί, δύο άνδρες, 30 και 41 χρονών και δύο γυναίκες 27 και 57 χρονών.

29ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη στην  Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας για απόπειρα κλοπής.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Τρεις γυναίκες υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 47, 35 και 31 χρόνων, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΑΠΑΤΗΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ MAIL-ΨΑΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Για έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εικόνα
Ε.Π.Σ.Φ. Ο πρώην προπονητής της Ε. Π. Σ. Φ. και παλιά δόξα των κιτρίνων Λεωνίδας Βόσδου, ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου των υποδομών ποδοσφαίρου του Α. Σ. Άρη Θεσσαλονίκης BEACH VOLLEY Με ιδιαίτερη λάμψη και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο σιρκουί beach volley στον Άγιο Παντελεήμονα. ΧΑΝΤ- ΜΠΟΛ Η γυναικεία ομάδα χαντ – μπολ του Αμύντα Αμυνταίου , θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή Χολόν στην παρθενική της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Από συνεργάτη Αθλητικής Εφημερίδας «Ματιές στα Σπορ» Ηλία Βίτκα. Λεπτομέρειες για όλα τα αθλητικά θέματα: http://matiestaspor.blogspot.gr/

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Αεροπορικώς, οδικώς αλλά και ποδηλατώντας   θα μεταβούν, τον Δεκαπενταύγουστο, στην Τραπεζούντα   του Πόντου, εκατοντάδες ορθόδοξοι Χριστιανοί, προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΗΣ

Εικόνα
Την έντονη ανησυχία των περιβαλλοντικών οργανώσεων ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και ΚΑΛΛΙΣΤΩ καθώς και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών προκαλούν τα δύο τελευταία περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή των Πρεσπών με τον πυροβολισμό δύο καφέ αρκούδων τον Μάιο στις Καρυές και τον Ιούλιο στο Βροντερό.

ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τη συνεργασία μεταξύ του ΚΤΕΛ και του Δήμου Φλώρινας συζήτησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος με τα μέλη του Προεδρείου του ΚΤΕΛ Φλώρινας κ. Γκέσο και κ. Φουδούλη κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου.

Ε.Α.Υ.Φ.: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα συμμετείχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ελεύθερη ΕΡΑ Φλώρινας ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γιώργος Μπάρος "αυτό που ζητάμε εμείς είναι να πάρουμε πίσω τα χρήματα που δικαιούμαστε σύμφωνα και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε παράνομη την μείωση των μισθών μας.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οδήγησε η συστηματική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

42ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνέλαβαν στη Ροδιά Γρεβενών 42χρονο Έλληνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΕΩΝ 25-29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Το πρόγραμμα "Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας" προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΚ Ι.Μ.Ο.Α. Αμυνταίου.

ΠΕΝΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Δ.Μ.

Εικόνα
Με 51 θέματα στην ημερήσια διάταξη της, πέντε από τα οποία αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου αυτή την ώρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ

Εικόνα
Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης προς αγιασμό των πιστών και της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας θα υποδεχθεί την Δευτέρα η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδοράχης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ιερά Μονή. Η Υποδοχή των Λειψάνων θα γίνει την Δευτέρα 11 στις 8:00 το βράδυ στην είσοδο της Ιεράς Μονής όπου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία από τις 8:30 έως και τις 12:30.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "PRESPA LAKE FESTIVAL"

Εικόνα
Με περιήγηση στα μνημεία του εμφυλίου πολέμου στην περιοχή της Πρέσπας, συνολικής διάρκειας 2 ωρών,  από τον Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών ξεκινάνε σήμερα στις 6:00 οι εκδηλώσεις στο "LAKE FESTIVAL"  που διοργανώνεται στην Πλάζ Κούλας  και συνεχίζουν με συναυλία από μουσικούς από την Πρέσπα στις 8:00.

ΠΥΡΕΤΩΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ - ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Καθαρίζουν τα όπλα τους, ανανεώνουν τις άδειες τους, ετοιμάζουν τον εξοπλισμό και τον ρουχισμό τους και εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους με καθημερινές βόλτες στα ορεινά και τα πεδινά της περιοχής. Ο λόγος για τους κυνηγούς που ετοιμάζονται να βγουν για κυνήγι με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου που ξεκινά στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.

21ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕ 39ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εικόνα
Για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων μέσω διαδικτύου και για εξύβριση, δυσφήμιση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και εκβίαση συνελήφθη 21χρονος Έλληνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

34ΧΡΟΝΟΣ "ΨΑΡΕΥΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Εικόνα
34χρονος Έλληνας συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Αθηνών σε περιοχή της Δάφνης για πορνογραφία ανηλίκων.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ

Εικόνα
Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση για τους 15 απαγχονισθέντες Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 9 Αυγούστου του 1943, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Το Αρχιερατικό μνημόσυνο θα γίνει στο μνημείο της Κλαδοράχης. Μετά το πέρας της επιμνομόσυνης δέησης θα ακολουθήσει ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΥΨΟΥΣ 1.228.147 ΕΥΡΩ

Εικόνα
Για την έγκριση της πρώτης επίσημης χρηματοδότησης για την Τηλεθέρμανση της Φλώρινας ενημερώθηκε χθες ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που είχε με τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο έργο κατασκευής του Κάθετου Άξονα Φλώρινα- Νίκη. Όπως είπε ο κ. Βοσκόπουλος η προκαταβολή χρηματοδότησης με ποσό της τάξεως του 1.228.147,22 ευρώ έγινε με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος Φλώρινας αναμένεται να επισκεφθεί και το έργο κατασκευής της τηλεθέρμανσης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών. 

ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ Ο ΚΑΘΤΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ

Εικόνα
Για την πορεία του έργου του κάθετου άξονα Φλώρινα- Νίκη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος από τον αναπληρωτή Διευθυντή της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Κ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου Τοπογράφο Μηχανικό κ. Μιχάλη Σκάτσικα κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο εργοτάξιο κατασκευής του έργου. Ο κάθετος άξονας, συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων, είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος διαχωριζόμενων οδοστρωμάτων με κεντρικό στηθαίο από σκυρόδερμα και συνολικό πλάτος 17,5 μέτρα οδόστρωμα.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α. -ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Εικόνα
Τη δέσμευση του ότι όχι μόνο θα καταργήσει τον άδικο νόμο για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. αλλά και για τη δικαίωση όλων όσοι πλήρωσαν τα υπερβάλλοντα ποσά, θεωρώντας τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «με μεγάλη έκπληξη, χιλιάδες φορολογούμενοι του νομού μας αντίκρισαν τις εξωπραγματικές χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. Τα όσα ανακαλύπτουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α, είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, αφού οι φόροι που θα εισπράττονται εφεξής από τα ακίνητα θα είναι 6,5 φορές μεγαλύτεροι από τα προ κρίσης επίπεδα. Ακόμα και στις περιπτώσεις ακινήτων που δεν έχουν καμία πρόσοδο προβλέπονται υψηλότατοι φόροι που σταδιακά οδ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ DEC AUVILLE 1918 ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΕΤΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μουσική συναυλία με τους DEC AUVILLE 1918 με τίτλο 'Στο φως του Φεγγαριού" διοργανώνουν, για 5η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Πετριέων Γή» στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελληνιστικής πόλης Πετρών την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 20:30 το βράδυ. Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου και η είσοδος στο μουσικόφιλο κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ 37ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
εικόνα αρχείου Τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου οδηγού είχε ως αποτέλεσμα η εκτροπή Ι..Χ. επιβατικού αυτοκινήτου στην Πτολεμαΐδα. Το ατύχημα συνέβη όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 37χρονος εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δημοτική κολώνα φωτισμού και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.- ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε

Εικόνα
24ωρη απεργία κήρυξαν σήμερα οι Ενώσεις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Μακεδονίας Θράκης σε όλα τα Μ.Μ.Ε. σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου. Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία καθώς με την κινητοποίηση αυτή ο δημοσιογραφικός κόσμος αντιδρά στην αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι ανεξέλεγκτες συγχωνεύσεις ομίλων ΜΜΕ εις βάρος κεφαλαιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 10.00 της Τρίτης 5 Αυγούστου και λήγει στις 10.00 της Τετάρτης 6 Αυγούστου. Ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εικόνα
Μέχρι και τις 20 Αυγούστου μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όσοι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας,  ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν χώρους (αίθουσες, γυμναστήρια και λοιπούς χώρους) σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Καταθέσεις αιτήσεων μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης του αιτούμενου χώρου στον ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23853 51027 (κ. Κάτης Αθανάσιος).