Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 10, 2021

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Φλώρινας για την στήριξη των επιχειρηματιών της περιοχής από την εμφάνιση της πανδημίας, και ισχύουν μέχρι σήμερα, παρουσίασε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης των φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος ο Δήμος Φλώρινας προχώρησε στην : Απαλλαγή πληρωμής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, (τώρα υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να υλοποιηθεί, σε συνεργασία με ΔΕΗ) Αναστολή πληρωμής μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων και απαλλαγή για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, Αναστολή πληρωμής των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, και απαλλαγή για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων,

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΣΤΟΥΣ -15 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΦΩΤΟ- VIDEO)

Εικόνα
Συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα η έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η κίνηση των οχημάτων μέσα στην πόλη γίνεται μόνο με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ενώ σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εικόνα
Η κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο, εκτός των άλλων, τροποποιεί τα όρια εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης της συνάντησης που είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Σαριαννίδη.  Όπως αναφέρει η κα. Πέρκα "η βάση εισαγωγής για κάθε τμήμα θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισακτέων, γεγονός που, εκτός των άλλων, θα ωθήσει, αναγκαστικά, μεγάλα τμήματα των νέων προς την ιδιωτική εκπαίδευση".

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 18 έως 24 Ιανουαρίου του έτους 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:  · Δευτέρα (18-01-2021) και ώρες από 08.00 έως 14.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πρώτη – Κλαδοράχη - Άνω Κλεινές – Ακρίτας – Παρόρι – Εθνικό – Κρατερό -Αγία Παρασκευή – Νίκη – Πολυπλάτανος - Κάτω Κλεινές - Άνω/Κάτω Καλλινίκη – Μαρίνα – Μεσοχώρι – Μεσόκαμπος. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι : 1.     Υποβολή και συζήτηση επί των Προτάσεων για την Επικαιροποίηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. – Εισηγητής: Δήμαρχος Μπιτάκης Α. 2.     Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμυνταίου, έτους 2021. – Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Θωμαΐδης Χ. 3.     Έγκριση της υλοποίησης του προϋπολογισμού Δ' Τριμήνου οικονομικού έτους 2020 σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. – Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Θωμαΐδης Χ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η δυσμενής εικόνα που παρουσιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας, λόγω της πανδημίας αποτυπώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα παρουσία των θεσμικών φορέων της περιοχής.  Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων, ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας, με απλούστευση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών και η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδιασμού για το άνοιγμα των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια ανάταξης του επιχειρηματικού κλάδου, των μεσαίων, μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - 20 εκατ. ΧΙΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εικόνα
Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή τη χρήση χειμερινών ελαστικών γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα και με την τροχαία, καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρό από τη χθεσινή χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Π. ΠΕΡΚΑ : "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ"

Εικόνα
Συνάντηση με τον Διοικητή κ. Χ. Παπούλκα, για την κατάσταση του Γ.Ν.Φ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας είχε η  Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Π. Πέρκα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.  Αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς για τη μέχρι τώρα πορεία της πρώτης φάσης εμβολιασμού του προσωπικού, αλλά και για την αισθητή μείωση των νοσηλευoμένων και των κρουσμάτων, η Βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών, προκειμένου να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής με προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το εμβόλιο «ανοίγει ένα παράθυρο» ελπίδας. 

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΙΟΣΕ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΟΔΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟ(Video)

Εικόνα
Τα θέματα που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού (covid-19), τη διαδικασία ιχνηλάτησης καθώς και την οργάνωση των υποδομών που συστήθηκαν προσφάτως με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο.

Ε.Κ.Φ. : ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 5Ε/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 48/31-12-2020/τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ.) Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έξι (6) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), όπως ισχύει. Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών στην ανωτέρω διαδικασία

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 56 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 32 και 24 χρόνων, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτριο Στύλου για την ευγενική του δωρεά προς τον Σύλλογό μας με το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00 €), στη μνήμη της Αυγούλας Μήτκα – Μουστακάκη, για τις ανάγκες του Συλλόγου. Αιωνία της η μνήμη. Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α.

ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΡΝΟΝ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις δύο αιολικών πάρκων, στην κορυφή του όρους Βέρνον (Βίτσι), εντός Ειδικής Ζώνης Διατήρησης και οικοτόπου προτεραιότητας του Δικτύου Natura 2000, όπου απαγορεύεται η χωροθέτησή τους, αναγκάστηκε να πάρει πίσω η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Προηγήθηκε, στις 23 Δεκεμβρίου, η έντονη έγγραφη διαμαρτυρία της Ορνιθολογικής Εταιρείας και της «Καλλιστώς» με αίτημα την άμεση ανάκληση των δύο αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο του 2020, διότι αντιτίθενται στην Κοινοτική Οδηγία περί οικοτόπων και την εθνική νομοθεσία (Χωροταξικό ΑΠΕ) και άρα εκδόθηκαν κατά παράβαση αυτών. Πρόκειται για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Α2 κατηγορίας με 10 ανεμογεννήτριες: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 20 MW στη θέση ‘Κορομηλιά’ Δήμου Αμυνταίου (και Δήμου Καστοριάς, Π.Ε. Φλώρινας και Π.Ε. Καστοριάς) της Περιφέρειας Δυτικής Μακε

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ RAPID TESTS ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα από τα rapid tests στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Από τα 305 rapid tests που διενεργήθηκαν συνολικά, δεν προέκυψε κανένα θετικό.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 6 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:  α) Τις διατάξεις του άρθρου 175 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 103 του Ν. 4555/2018 και στην συνέχεια με το άρθρο 2 του Ν. 4623/2019), του άρθρου 176 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, με την παρ. 2 του άρθρου 40 του Ν. 4735/2020) και του άρθρου 177 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 104 του Ν. 4555/2018) β) Την αριθμ. 208/19 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. γ) Την υπ΄ αρ. 144626/10-09-2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, για τον ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθμ. 45843/02-04-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας δ) Την υπ΄ αρ. 45843/02-04-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, για τον ορισμό της Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπή ε) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ ΔΉΜΩΝ : "ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΌΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΎΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΏΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ"

Εικόνα
Αποφάσεις για άμεσες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η δρομολογούμενη μείωση των πόρων  επί των εσόδων που θα λάβουν για το 2020 οι λιγνιτικές περιοχές από τους πλειστηριασμούς των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ελήφθησαν στην εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων το Σάββατο 9 Ιανουαρίου. Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δικτύου και Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, αποφασίστηκε άμεσα να δρομολογηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και να κατατεθεί πρόταση με σκοπό τη διατήρηση του ποσοστού κατανομής στο προηγούμενο επίπεδο.