Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 25, 2019

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΟΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΑ ΞΥΛΑ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Φλώρινας – τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό του χώρου του εκτροφείου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από κατακείμενα και ξηρά καυσόξυλα και τη συλλογή αυτών από δημότες του Δήμου Φλώρινας, δόθηκε η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Φλώρινας. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος δημότης Φλώρινας μπορεί να συλλέξει κατακείμενα και ξηρά καυσόξυλα από το χώρο εντός του εκτροφείου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά το τριήμερο 30 - 31 Αυγούστου και 02 Σεπτεμβρίου 2019 (εκτός Κυριακής 01.09.2019) και ώρες 08:00 – 14:00.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στην ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Φλώρινας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες: ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ (μαθητές 20) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (μαθητές 20) ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (μαθητές 20) ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (μαθητές 20) ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (μαθητές 20) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (μαθητές 20) Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν, νέοι και νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και: α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού η Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 26/08/2019 , πραγματοποιήθηκαν η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ», το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2019». Η επίδειξη θα γίνει από τις 18:00 έως τις 20:00 μμ. στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το βιβλίο της Διδάκτορας της Νεότερης Ιστορίας, Γεωργίας Κηπουροπούλου «Μαρτυρίες γυναικών της Φλώρινας στην εθνική αντίσταση (1941-1944). Η σημασία στη διαμόρφωση της εθνικής και έμφυλης ταυτότητας»,εκδόσεις Ηρόδοτος, 2019, παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 19:00 – 20:30 μμ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας. Η Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Σοφία Ηλιάδου Τάχου,, θα παρουσιάσει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του εμφυλίου ενώ η κ. Κατερίνα Σταύρου Λιθοξοΐδου, Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Φλώρινας, θα παρουσιάσει πτυχές του βιβλίου και όψεις του θέματος των έμφυλων ταυτοτήτων στη σύγχρονη εποχή, ενώ η ίδια η συγγραφέας θα μιλήσει για το πόνημά της.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
38χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής. Παράλληλα τις  απογευματινές ώρες στις 26 Αυγούστου σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το βιβλίο της Διδάκτορας της Νεότερης Ιστορίας, Γεωργίας Κηπουροπούλου «Μαρτυρίες γυναικών της Φλώρινας στην εθνική αντίσταση (1941-1944). Η σημασία στη διαμόρφωση της εθνικής και έμφυλης ταυτότητας»,εκδόσεις Ηρόδοτος, 2019, παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 19:00 - 20:30 μμ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας. Η Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Σοφία Ηλιάδου Τάχου,, θα παρουσιάσει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του εμφυλίου ενώ η κ. Κατερίνα Σταύρου Λιθοξοΐδου, Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Φλώρινας, θα παρουσιάσει πτυχές του βιβλίου και όψεις του θέματος των έμφυλων ταυτοτήτων στη σύγχρονη εποχή, ενώ η ίδια η συγγραφέας θα μιλήσει για το πόνημά της. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες.