Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 29, 2020

ΕΞΙΧΝΊΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος 44χρονου εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου . Ο 44χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά μηχανήματος έργου μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί.

ΔΙΑΚΟΠΉ ΗΛΕΚΤΡΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΕ Τ. Κ. ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε Τ. Κ. του Δήμου Αμυνταίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών.  Η διακοπή θα γίνει 08:00 έως 14:30 στις Τ. Κ. Αγραπιδιών, Αετού, Ασπρογείων Νυμφαίου, Πεδινού και Σκλήθρου. 

11ο ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΜΕΛΙΟΎ

Εικόνα
Διαδικτυακά θα διεξαχθεί 11ο συνέδριο μελιού το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και μπορούν όλοι να το παρακολουθήσουν μέσα από το site www.greekhoneyfestival.gr . Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για όλα τα θέματα της μελισσοκομίας από καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμους.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ ΕΜΑΕΦ

Εικόνα
Διαδικτυακή ημερίδα,με τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος: Προοπτικές και προβληματισμοί για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια», διοργανώνει η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. .

ΑΝΑΦΟΡΆ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΆΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Αναφορά στους Υπουργούς  Υγείας, Υποδομών-Μεταφορώ και  τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων με Θέμα: «Εγκλωβισμός εργατών γης από την Αλβανία στις Πρέσπες» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Η κα Πέρκα κατέθεσε ως αναφορά  την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την άρση εγκλωβισμού Αλβανών εργατών γης στην χώρα μας, οι οποίοι επιθυμούν να εξέλθουν από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, έστω και για μία ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους αφού διεκπεραίωσαν το έργο τους. Η κα. Πέρκα ζητά την άμεση απάντηση και ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών για το δίκαιο αίτημα του Δήμου Πρεσπών.

ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΆΔΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ

Εικόνα
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής Ν. Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  για την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, να εγκρίνει κοινωνικό πακέτο ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "μέρα με την μέρα οι προσπάθειες καρποφορούν, δικαιώνονται. Η επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) κ. Κωστή Μουσουρούλη για την υλοποίηση μέσω του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) τεσσάρων εξειδικευμένων προγραμμάτων που θα ενεργοποιηθούν σταδιακά από τις αρχές του 2021".

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ ΜΕΤΆΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Π. Πέρκα: «Οι ελλείψεις και οι αστοχίες του σχεδιασμού της Κυβέρνησης στο master plan της μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών και τα εναλλακτικά μοντέλα μετάβασης ως διαφοροποίηση πολιτικής»  Η Πέτη Πέρκα συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στο θέμα «Ενημέρωση – Συζήτηση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης», παρουσία του κ. Μουσουρούλη, στις 26.11.2020.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ

Εικόνα
Στα  κρούσματα Covid-19 σε τροφίμους του γηροκομείου της Φλώρινας αναφέρεται με ανακοίνωση της η Τ. Ε. του ΚΚΕ Φλώρινας σημειώνοντας πως "επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Αντιπεριφέρειας, του δήμου στην πρόληψη, στην έγκαιρη εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στις κλειστές δομές του νομού μας" .  Σημειώνουν ακόμα πως "η υγεία και η ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Εκτός από την ατομική ευθύνη, που μόνο σ’ αυτήν επιμένει η κυβέρνηση, υπάρχει και η κρατική την οποία επιμελώς αποποιείται".