Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2016

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Δυο ημεδαπούς, 26 και 50 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής συνέλαβαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΕΥΧΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη Δυτική Μακεδονία, σε όλους μας, αξίζει καλύτερη τύχη.Μπορεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και την περιοχή να μη μας επιτρέπουν να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την πορεία μας.Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε όλοι μαζί. Μόνο έτσι θα φέρουμε την ελπίδα και θα πάμε επιτέλους μπροστά.Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.Με αγάπη και πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση έδωσαν το παρόν οι ΣΑΡΙΣΕΣ. Το τριήμερο 23-25/4/2016 συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην τελική φάση του ατομικού, διπλού και ομαδικού Νεανίδων που έγινε στο ΣΕΦ. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μεγάλη πρόκριση που είχε πάρει στα προκριματικά η αθλήτρια της ομάδας Οικονόμου Ευαγγελία. Στην τελική φάση του ατομικού η Ευαγγελία σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα και κατάφερε να πλασαριστεί στην 8άδα. Εκεί διεκδίκησε την είσοδο στα μετάλλια αντιμετωπίζοντας την Γερασιμάτου από την ομάδα Α.Ο. Άρης 2006. Στον αγώνα αυτό κάμφτηκε από την αντίπαλη 0-3 και δεν μπόρεσε να προχωρήσει.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ

Εικόνα
Η αντιστοιχία εξεταστέας ύλης και ωρών διδασκαλίας στο Λύκειο αλλά και τη σταδιακή διαβάθμιση στη δυσκολία των θεμάτων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, είναι δύο από τις βασικές θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και αφορούν στη διδασκαλία αλλά και την εξέταση του μαθήματος της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Την ώρα που αναμένονται νέες αλλαγές στον τρόπο των εξετάσεων, τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής του μαθήματος , την ομαλότερη ένταξή του στο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας αλλά και στην καθημερινότητα των μαθητών, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμισή του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ!!!

Εικόνα
https://secure.avaaz.org/el/petition/Anaplirotis_Ypoyrgos_Perivalontos_kai_Energeias_k_Iannis_Tsironis_Soste_tin_Vegoritida/?cUPMDkb Η Βεγορίτιδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας λίμνης που επί 50 χρόνια υφίσταται τη ληστρική ανθρώπινη εκμετάλλευση με την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας, της αυτοδιοίκησης, αλλά και τη συνενοχή της τοπικής κοινωνίας. Η λίμνη, μια από τις βαθύτερες της Ελλάδας, έχει σημαντική οικολογική αξία, λόγω της ορνιθοπανίδας και των οικοτόπων που διαθέτει, και βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας (Natura 2000).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓ.

Εικόνα
Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο σύλλογο του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ, για την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Φλώρινας και εύχεται καλή συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για την άνοδο της στην επόμενη αγωνιστική κατηγορία.

Πασχαλινές διαδρομές στη Φύση και στην Ιστορία

Εικόνα
Τώρα που η άνοιξη έχει ντύσει το τοπίο με χιλιάδες χρώματα αξίζει μια βόλτα στην υπέροχη φύση του Γράμμου. Σας προσκαλούμε για μια επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η οποία θα συνδυάζει μια όμορφη εκδρομή με ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.Ξεναγήσεις θα γίνουν τη Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου, το Μ. Σάββατο 30 Απριλίου, τη Δευτέρα 2 Μαίου και την Τρίτη 3 Μαίου. Θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ

Εικόνα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Εικόνα
Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση και τους φιλάθλους του Μακεδονικού Αγίου Παντελεήμονα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Φλώρινας. Η επιτυχία αυτή, η οποία σημειώθηκε μετά από ανταγωνισμό με ισάξιες ομάδες και έπειτα από προσπάθειες αρκετών ετών, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, σωστή οργάνωση και βοήθεια από όλο τον κόσμο το αποτέλεσμα θα έρθει και θα δικαιώσει τον κόπο όλων.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΠΤΣΗ

Εικόνα
O Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, εκφράζουν μέσα από την καρδιά τους τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο της Ανδρονίκης Παντοπούλου-Κάπτση, μητέρα μαθητή του σχολείου μας.Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της και ευχόμαστε καλή δύναμη στους οικείους της.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από την απόφαση για εξάμηνη παράταση φοίτησης κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΕΥΧΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα

Οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας προωθούν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα πέρα από τοπικά και εθνικά oρια!

Εικόνα
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) ως αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος SEEDS (Social Economy Entrepreneurship Development Skills) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+ διοργάνωσε ανοιχτό σεμινάριο – συζήτηση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στο Αμύνταιο την Πέμπτη 21/04/2016 στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦΉ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε  ομιλία του Κωνσταντίνου Στεργίου, Οικονομολόγου M.Ed. και συντονιστή του προγράμματος SEEDS του ΟΕΝΕΦ με τίτλο "Επιχειρηματικότητα και σύγχρονες προκλήσεις" και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Αμυνταίου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

Εικόνα
Με λύπη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Πολυχρόνη Γεωργίτσα, πατέρα της Προέδρου του Συλλόγου μας .Ο εκλιπών ήτανε για πολλά χρόνια μέλος της χορωδίας του ΑΜΥΝΤΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει τη βίαιη ανατροπή στο Ασφαλιστικό

Εικόνα
H βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων καταδικάζεται από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με ψήφισμα που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της Συνέλευσης, που συγκαλείται στο Σαράγεβο στις 25 και 26 Απριλίου.

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ

Εικόνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ 2016

Εικόνα
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2016 Πρωΐ - 7:30-9:30 π.μ. - Ἑσπερινὸς & Θεία Λειτουργία Μ. Βασιλείου: Ἱ. Ναὸς Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης Ἑσπέρας - 7:00-10:30 μ.μ. - Ἀκολουθία τῶν Ἁγίων Παθῶν: Ἱ. Ν. Ἁγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2016 Πρωΐ - 8:00-11:30 π.μ. - Ἀκολουθία τοῦ Μ. Ἑσπερινοῦ τῆς Ἀποκαθηλώσεως: Ἱ. Μητρ. Ναὸς Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης Ἑσπέρας – 7:00-10:00 μ.μ. - Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου: Ἱ. Μητρ. Ναὸς Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης. Ἔξοδος Ἐπιταφίου: 9:00 μ.μ.

ΕΥΧΕΣ Δ.Σ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας ενημερώνει όλους τους βοοτρόφους ότι οι εστίες Οζώδους Δερματίτιδας συνεχώς αυξάνονται στη Χώρα μας .Τελευταία κοινοποιήθηκαν εστίες και στις γειτονικές μας χώρες Βουλγαρία και FYROM.Η Οζώδης Δερματίτιδα μεταδίδεται με αρθρόποδα ( μύγες, κουνούπια), προσβάλλει τα βοοειδή και σε περίπτωση που θα παρουσιαστεί εστία θα θανατωθούν όλα τα ζώα της εκτροφής και θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα σε όλη την ΠΕ Φλώρινας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σ. Αδαμόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γούνας, κ. Θ. Ζυμπίδης, οι Δήμοι της Π.Ε. Καστοριάς, έπειτα από ενέργειές τους και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γούνας και τους υπόλοιπους φορείς της γούνας, θέλοντας να δώσουν πρόσβαση στους κατοίκους της Καστοριάς σε προσιτές ευρυζωνικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η χρήση τους επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, απευθύνθηκαν στον Όμιλο ΟΤΕ για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου.