Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 22, 2019

ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
37χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις Δικαστηρίων συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες είχε καταδικαστεί συνολικά με ποινή φυλάκισης 9 μηνών και χρηματική ποινή 4.500ευρώ, για πλαστογραφία, χρήσης πλαστού εγγράφου και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με επίσκεψη στο εργοστάσιο στις 7:00 ΑΗΣ Αμυνταίου που είναι εκτός λειτουργίας και στις εγκαταστάσεις λέβητα βιομάζας για τηλεθέρμανση του δήμου Αμυνταίου, ξεκινάει την περιοδεία του στην Φλώρινα σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς. Ο Υφυπουργός στις  7:30μ.μ. θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη, τοπικούς φορείς  στο Αμύνταιο και προσωπικό της ΔΕΗ στο Σκλήθρο. Τη Κυριακή το πρωί η περιοδεία του Υφυπουργού συνεχίζεται στην Φλώρινα όπου στις 8:00  θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσσέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ Μελίτης ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στην βραβευμένη από την Φλώρινα για τη καινοτομίας της επιχείρηση   B&T Composites (ανθρακονήματα). Στη 1:00 μετά το μεσημέρι ο Υφυπουργός θα μεταβεί και πάλι στο Αμύνταιο όπου θα επισκεφθεί το φυσικό πόρο Ξινού Νερού

ΣΥΛΛΗΨΗ 32 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 4 ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
32χρονος αλλοδαπός για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων αλλοδαπών συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής . Μ ετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος ως οδηγός του οχήματος μετέφερε,   προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, με τελικό προορισμό την Καστοριά, 4 αλλοδαπούς, ηλικίας από 24 έως 50 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο.

ΣΥΛΛΗΨΗ 39ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

Εικόνα
39χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για ληστεία συνελήφθη στην Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής . Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Εικόνα
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας.Το Ε.Κ.Φ., αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, υπεύθυνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και στην ίδια ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και ουσιαστική αντίδραση όλων των εργαζομένων με σκοπό τη μη ψήφισ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η πορεία των τηλεθερμάνσεων Φλώρινας και Μελίτης, η κατασκευή διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς και η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης του βουλευτή Ν. Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επιπλέον και το θέμα του ανταποδοτικου τέλους της ΔΕΗ, η μεταλιγνιτική εποχή και η στήριξη των Πανεπιστημιακών Σχολών. Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα βασικά αναπτυξιακά έργα του Δήμου Φλώρινας με τον Δήμαρχο να ζητά από τον βουλευτή πλήρη στήριξη στις διεκδικήσεις και στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θεόδωρο Κεραμάς και τον Διευθυντή Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Παλιογιάννη. Στόχος της συνάντησης η ανταλλαγή απόψεων και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΛΕΧΟΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΤΝΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.