Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 7, 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαίδευση που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε σκοπό την επιμόρφωση του προσωπικού των Υπηρεσιών της σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και έλαβε χώρα στην Κοζάνη το διήμερο 11 έως 12 Ιουνίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Για Απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση προς το πλήρωμα Ασθενοφόρου Τομέα Φλώρινας κατά την άφιξη του Πληρώματος Ασθενοφόρου του Τομέα Φλώρινας στο Κ.Υ. Αμυνταίου για την κατεύθυνση της διακομιδής ασθενούς της δομής φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, καταγγέλλει τον υπεύθυνο της δομής ο Σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωση του. Όπως αναφέρει "Η αιτία για απειλές και προπηλακισμούς από τον παρευρισκόμενο υπεύθυνο της δομής ήταν η μη παρουσία ιατρού του Ε.Κ.Α.Β. στο πλήρωμα που ανταποκρίθηκε, με συνέπεια να ξεσηκωθούν και οι φιλοξενούμενοι. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κανένας Τομέας Ε.Κ.Α.Β της Δυτικής Μακεδονίας, με εξαίρεση λίγων εφημεριών στον Τομέα Κοζάνης, δεν διαθέτει Κινητή Μονάδα με Ιατρό στα πληρώματα". 

ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Θέμα: Τελική ειδοποίηση σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για υποχρεωτικό καθαρισμό αυτών, μέχρι την 19η Ιουνίου 2020 – Κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται Ο Δήμος Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη: · το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», · την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη, · έγγραφες και προφορικές καταγγελίες προς την υπηρεσία μας, πριν και μετά την δημοσίευση σχετικών ειδοποιήσεων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (στις 04.05.2020 και 18.05.2020), · επιτόπιους ελέγχους σε οικόπεδα/ χωράφια/ τεμάχια γης μετά από εξέταση των προαναφερόμενων καταγγελιών, · ότι η ευθύνη καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από άλλους, · και στοιχεία που περιήλθαν στην υπηρεσία μας μετά από σχετική έρευνα, καλεί του ιδιοκτήτες των οικοπέδων/ χωραφιών/ τεμαχίων γης που αναφέρονται (μέσω του ΚΑΕΚ τους) στον παρακάτω πίνακα (ΠΙΝΑΚΑΣ 1), να προβούν άμεσα στις κατάλληλε

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της έναρξης του φθινοπωρινού εξαμήνου 2020Β, το Δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των υποψηφίων σπουδαστών, δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Πατήστε εδώ) Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν έχει ισχύ εγγραφής

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Στήριξη του πρωτογενούς τομέα με συγκεκριμένα μέτρα δράσης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, από τη Σιάτιστα ανακοίνωσε την ενίσχυση των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, με 3 εκ. ευρώ, λόγω της κρίσης που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορωναϊού. Αντίστοιχη μέριμνα θα υπάρξει και για τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας με 30 εκ. ευρώ, καθώς και με 17 εκ. ευρώ για τους Έλληνες οινοποιούς. Oμοίως θα δοθούν χρήματα και για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

5 ΝΕΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ-9 ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Επανήλθε η ημερήσια ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοιού από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά και την εμφάνιση νέων κρουσμάτων θετικών στο κορονοιό σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα. Το Νοσοκομείο Φλώρινας χθες έκανε 9 νέες δειγματοληψίες. Νοσηλεύονται 2 ασθενείς για τους οποίους ελήφθη δείγμα στα πλαίσια προεγχειρητικού ελέγχου. Από τις 5 χθεσινές δειγματοληψίες αναμένονται τα αποτελέσματα.  Το Νοσοκομείο Καστοριάς  έκανε 5 νέες δειγματοληψίες. Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Από τις 9 χθεσινές δειγματοληψίες αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ψήφισμα διαμαρτυρίας,  σύμφωνα με το οποίο δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του για την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας . Το ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στον βουλευτή Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη καθώς και στον Δ/ντή Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Σαββάκη Κίμωνα.

ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύσκεψη στο γραφείο του κ. Κωστή Μουσουρούλη, Πρόεδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση διεξήχθη  παρουσία των βουλευτών Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, Κοζάνης κ. Μ. Παπαδόπουλου, Σ. Κωνσταντινίδη, Β. Βρυζίδου και Γ. Αμανατίδη καθώς και του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας κ. Κ. Βλάση.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ Ο ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Σπήλαιο του Δράκου, το Ενυδρείο και ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός, αποτελούν ένα σημαντικό τρίπτυχο προσέλκυσης τουριστών που επισκέπτονται την πανέμορφη περιοχή μας, όλες τις εποχές του χρόνου.Αυτή την περίοδο, λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων, ο Λιμναίος Οικισμός, που βρίσκεται στο Δισπηλιό Καστοριάς, είναι το μοναδικό οργανωμένο τουριστικό αξιοθέατο του Δήμου Καστοριάς που είναι ανοικτό για τους επισκέπτες.

ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επικαιροποιήθηκαν από την Ομοσπονδία οι βαθμολογίες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της χώρας τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Η γυναικεία μας ομάδα θα αγωνίζεται για μία ακόμα χρονιά στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας (Α1), μετά την τέταρτη θέση που κατέκτησε την προηγούμενη περίοδο. Η νέα Α1 προβλέπεται να είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων χρόνων, καθώς σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι της Αθήνας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) κοντά στις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος (Ταύρος, Πέρα). Από την Βόρεια Ελλάδα εκτός από τις ΣΑΡΙΣΕΣ θα συμμετέχει και η ΧΑΝΘ που ανέβηκε φέτος από την Α2.