Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 18, 2016

ΑΝΑΒΟΥΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Εικόνα
Τις τελευταίες πινελιές βάζουν οι γειτονιές της Φλώρινας για την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου το άναμμα των Φωτιών που αναβιώνει σήμερα το βράδυ στις γειτονιές της Φλώρινας προκειμένου να "ζεστάνουν" το Χριστό που γεννάται αλλά και τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αγαπητοί/ές σας ενημερώνουμε ότι: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - τριμηνιαίας διάρκειας (60 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ Σ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» με έναρξη 11 Φεβρουαρίου του 2017 και λήξη τον Μάιο του 2017.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ "ΘΕΑΤΡΟΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΜΕΝ"

Εικόνα
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη ἀνακοινώνεται ὅτι τήν Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 στίς 6μμ στήν αἴθουσα τοῦ Πολιτιστικοῦ Κέντρου Π.Ε. Φλώρινας (Ὠδείο) θά παρουσιαθεῖ ἀπό τήν Φοιτητική Θεατρική Ὀμάδα τοῦ Γραφείου Νεότητος τῆς Ἱ. Μ. Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς «ΘΕΑΤΡΟΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΜΕΝ» τό ἔργο τοῦ Ρόμπερτ Φίσερ μέ τίτλο «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ». Μία παράσταση γιά ὅλη τήν οἰκογένεια. Ἕνα παραμύθι πού ἀπευθύνεται σέ αὐτούς πού ἀναζητοῦν τό βαθύτερο νόημα τῆς ζωῆς τους. Εἴσοδος ἐλεύθερη.

ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

Εικόνα
Την έκδοση τριών νέων προσκλήσεων για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Οι προσκλήσεις αφορούν σε συνεχιζόμενες δράσεις του πανελλαδικού δικτύου δομών, όπως εξειδικεύονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει τη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  16:30΄ μμ.,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Από τον Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε τις εορταστικές του επισκέψεις ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ Αετού, Φιλώτα, Αμυνταίου και Αγ. Παντελεήμονα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το ΚΗΦΗ Φλώρινας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φλώρινας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Φλώρινας, το Γηροκομείο Φλώρινας και τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο ενώ την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το Φυλάκιο και το Τελωνείο Νίκης και ολοκλήρωσε τις επισκέψεις με την παρουσία του στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας.

ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 8.30 μ.μ. στο Κέντρο Δεξιώσεων Ι. & Ν. Χρυσοχοΐδη. Μαζί μας θα είναι η Ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου. Στο τραγούδι ο Θωμάς Γρηγορόπουλος και στο βιολί ο Θωμάς Τσιοτίκας.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο καιρός προβλέπεται πολύ καλός για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το υπέροχο χιονισμένο τοπίο του Γράμμου προ(σ)καλεί τους επισκέπτες να το θαυμάσουν. Σας προτείνουμε μια εκδρομή, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνουν το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.

ΕΥΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Συμπατριώτισσες- συμπατριώτες Οι ημέρες αγάπης των Χριστουγέννων ας αγγίξoυν τις καρδιές όλων μας, για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.Εύχομαι ειρήνη σε όλο τον κόσμο, με λιγότερες αδικίες και πνεύμα αλληλεγγύης, με αγάπη και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Ας δουλέψουμε όλοι μαζί ο ένας πλάι στον άλλο, για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να κάνουμε τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη από τη δική μας.

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΣΙΔΗ

Εικόνα

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ 20/12/2016

Εικόνα
Μακαριώτατε, Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέλω και εγώ να εκφράσω τη χαρά και ικανοποίησή μου, να Σας ευχαριστήσω που βρήκατε τον χρόνο να είστε εδώ, για αυτόν τον λόγο θα είμαι πολύ σύντομος, γιατί ξέρω ότι είναι βεβαρυμένο το πρόγραμμά Σας και ελπίζω και ουσιαστικώς, γιατί στα χρόνια της κρίσης και τώρα πια της παρακμής -γιατί η κρίση έχει τελειώσει εδώ και καιρό- ακόμα σε πανηγυρικού χαρακτήρα συναντήσεις θα πρέπει να είμαστε ουσιαστικοί και να αφήνουμε ένα θετικό αποτύπωμα στα λίγα λεπτά που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
«Είναι η στιγμή να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, καθώς ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καινοτομεί και πρωτοπορεί και στόχος είναι μέσα από δουλειά, ενότητα και τεκμηρίωση να προχωρούμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, παρουσιάζοντας το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, ένα αυτόνομο ταμείο για τη Δυτική Μακεδονία σε σύμπραξη με το ΕΤΕΑΝ, παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνου Γαλιάτσου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά και των προέδρων των Επιμελητηρίων Κοζάνης και Φλώρινας Κ. Κυριακίδη και Σ. Σαπαλίδη.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με την παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη Κων/νου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Τσότσου Παύλου και του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.Ιωάννου Παύλου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 20/12/2016 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου σε συνεργασία με τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του συνδέσμου εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ημερίδα με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και τα νέα επενδυτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ . Δραγασάκης, ο Υφυπουργός κ. Χαρίστης (σε θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, ΕΣΠΑ), το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σαπαλίδης Σάββας που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, φορείς της Θεσσαλονίκης και πολλοί επιχειρηματίες.

ΕΥΧΕΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την Πέμπτη 15/12/2016 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση τοπικών φορέων της Περιοχής των Πρεσπών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου Ευάγγελο, καθώς και τον υφυπουργό κ. Τσιρώνη Ιωάννη. Συγκεκριμένα παρόντες στη συνάντηση, εκτός από τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο, ήταν ο δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης Παναγιώτης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Πελεκάνος» κ. Στεργίου Νικόλαος, ο κ. Ναλμπαντίδης Μιχάλης Πρόεδρος ΤΟΕΒ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ.Τάκης Πεβερέτος.

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Εικόνα
Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Φλωρινιώτισσες και τους Φλωρινιώτες καθώς και στους απόδημους συμπατριώτες μας καλές γιορτές, χαρά, ευτυχία και ότι καλύτερο σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2017. Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΤΙΣ 9 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου  2016 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11: 00 π.μ έως 15:30 μ.μ, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου τις ώρες 09:00 έως 15:30 θα προβεί στη διανομή προϊόντων στο ισόγειο του δημαρχείου, στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου.Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου. Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώνει με τις δημιουργίες των παιδιών από το ΚΔΑΠ Φλαμπούρου στη Πλατεία Γεωργίου Μόδη την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από 18:00 έως 24:00.Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Ελάδος. Πρόεδρος Δ. Σ. Ευαγγέλου Νικόλαος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ "ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το παραμύθι " Δύο Ιστορίες Μία Αλήθεια" της κ. Ναλπαντίδου Παρασκευής που αφορά στην αναπηρία  θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Πλειάδες στην πόλη της Φλώρινας και ώρα 17:00 μμ.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας  σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση στην οποια θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση του παραμυθιού  " Δύο Ιστορίες Μία Αλήθεια" της κ. Ναλπαντίδου Παρασκευής, που αφορά στην αναπηρία.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Πλειάδεςστην πόλη της Φλώρινας και ώρα 17:00 μμ.  Σας ευχαριστούμε πολύ. Με εκτιμηση για το ΔΣ Η πρόεδρος Σιδηροπούλου ΑγνήΗ Γ. Γραμματέας Σουμελίδου Ιορδάνα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ο Αϊ-Βασίλης , ξεκινά το μαγευτικό του ταξίδι με το έλκηθρο .Όμως αυτό το ταξίδι κρύβει πολλές εκπλήξεις και ο αγαπημένος μας Άγιος βρίσκεται στη φυλακή . Θα τα καταφέρει άραγε και φέτος να μας χαρίσει δώρα , αγάπη και χαρά; Ελάτε να το ανακαλύψουμε στη θεατρική παράσταση : << Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες>>

"ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, διοργανώνει τον 1ο Δρόμο Αγάπης, την Παρασκευή, 23-12-2016, στις 11:30 π.μ.Ο Δρόμος Αγάπης περιλαμβάνει τη συμβολική διαδρομή, από την πλατεία ΣΚ’ΡΚΑΣ (κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα) προς το Καμπαναριό του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και σ’ αυτόν θα συμμετέχει πλήθος μαθητών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ 2016

Εικόνα
"Χριστοῦ δ᾿ ἐνανθρώπησις, ἄλλη μοι πλάσις" [1] . Ἀγαπητοὶ ἀδελφοὶκαὶτέκναἐνΚυρίῳπεφιλημένα, Ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν τὸν ἐν Τριάδι Θεόν, τὸν ἀξιώσαντα ἡμᾶς καὶ ἐφέτος νὰ φθάσωμεν εἰς τὴν μεγάλην ἑορτὴν τῆς ἐν "Βηθλεὲμ τῇ μικρᾷ" κατὰ σάρκα Γεννήσεως τοῦ Υἱοῦ καὶ Λόγου τοῦ Θεοῦ Πατρός.Ἑορτάζει ἐν χαρᾷ πεπληρωμένῃ ἡ Ἁγία Ἐκκλησία, ἧς "σάρκα ἀνέλαβεν" ὁ Χριστὸς σαρκωθείς [2] , καταστήσας αὐτὴν "κόσμον τοῦ κόσμου" [3] . Σκιρτᾷ διὰ τὰς θείας εὐλογίας ὄχι μόνον σύνολον τὸ ἀνθρώπινον γένος, ἀλλὰ "πᾶσα ἡ κτίσις". "Τὰ σύμπαντα σήμερον χαρᾶς πληροῦνται˙ Χριστοῦ τεχθέντος ἐκ τῆς Παρθένου" [4] .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ- ΜΥΛΩΝΑ

Εικόνα
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου ΦΑΙΔΩΝ για τη διαρκή συνεργασία μας, επί πολλά χρόνια τώρα, με την αφιλοκερδή προσφορά της θαυμάσιας Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – Δεξιώσεων και άλλων λειτουργικών χώρων που μας διαθέτουν για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών ημερίδων, δράσεων και σεμιναρίων.

ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Εικόνα
Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Ιουνίου 2016 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώ-ρινας, να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης (Διοικητήριο) για να παραλάβουν το Πιστο-ποιητικό Επιτυχίας τους κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.Τα Πιστοποιητικά μπορούν να παραλάβουν οι ίδιοι οι επιτυχόντες με την ταυτότητα τους ή το δελτίο εξεταζομένου ή οι κηδεμόνες τους ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ημερίδες και ελέγχους της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, πολλοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν, για τις ανάγκες θέρμανσης, μη επιτρεπόμενα υλικά (κυρίως λιγνίτη-ξυλίτη). Οι σταθμοί του δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας, που είναι εγκατεστημένοι σε οικισμούς που δεν καλύπτονται από δίκτυα τηλεθέρμανσης κατέγραψαν και καταγράφουν σε πολλές περιπτώσεις υψηλές συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων (ΑΣ10 και ΑΣ 2,5).

Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ": ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Εικόνα
Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την Τετάρτη στις 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ.Θα υπάρχει ο Άγιος Βασίλης που θα μοιράσει δώρα στους μικρούς μας φίλους καθώς και κλόουν που θα διασκεδάσουν τα παιδιά μας.Ευχαριστούμε το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Αμυνταίου για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνεργασία.Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς και όλα τα μέλη των τμημάτων μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω, για την ευγενική τους συμμετοχή και προσφορά κρασιών κατά την 2η συνάντηση γευστικών δοκιμών (περιόδου 2016-17) της «Ακαδημίας Οίνου» του Συλλόγου μας, στις 17/12/2016.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Κ/2015

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας πλήρωσης τριακοσίων είκοσι (320) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 5Κ/2015 ( ΦΕΚ 6/27-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013).

ΕΥΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ

Εικόνα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκλήτου και την ευγενική παρουσία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Θεοφανίδη, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Παρασκευή 16/12/2016 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου σε συνεργασία με τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 95η ἐπί τῇ ἑορτῇ τῶν Χριστουγέννων Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο, τίς Μοναστικές Ἀδελφότητες καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Μητροπολιτικῆς περιφερείας μας. «Εἰπὲ ἡμῖν, Ἰωάννη, πόσο ἠγάπησεν ἡμᾶς ὁ Θεός;». Εἶναι μιὰ ἐρώτησι τόσο ἁπλῆ, τὴν ὁποία ἐρωτοῦμε πολλὲς φορὲς στὰ μικρὰ παιδάκια τῆς οἰκογενείας μας, γιὰ νὰ ἀκούσουμε ἐκείνη τὴν ἀφοπλιστικὴ ἀπάντησί τους μὲ τὸ μακρόσυρτο «τόοοσο σὲ ἀγαπῶ».

«ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ» Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ

Εικόνα
Ως «το ελάχιστο βήμα ευθύνης για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή στα θέματα βελτίωσης των υποδομών και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/12/2016 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο- οδός Μεγαρόβου 19, με θέμα: ‘’Αγροδιατροφική Σύμπραξη επιχ/σεων Δυτ. Μακεδονίας’’, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΤΕ ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, βουλευτές, γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, του Σπάρτακου και άλλων σωματείων.

ΕΥΧΕΣ Δ.Σ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εικόνα
Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 17.30 ως 21.00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Καλές Πρακτικές στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο και την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο» την οποία συνδιοργάνωσαν η Ε.Σ.Υ.Δ.Π. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 2ης, 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η Σχολική Σύμβουλος 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων και Αγγλικής γλώσσας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τα μέλη Π.Ο.Δ.Π. της Π.Ε. Φλώρινας, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΙΣΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Εικόνα
Μεγάλη φωτιά έχει εισέλθει στη χώρα μας από την γειτονική ΠΓΔΜ . Η φωτιά βρίσκεται σε δύο σημεία πάνω από την περιοχή σκοπού Φλώρινας και Παπαδιας. Στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες και 8 οχήματα των Υπηρεσιών Φλώρινας Κοζάνης και Πτολεαμαιδας της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας. Η φωτιά πέρασε τα ξημερώματα στη Χώρα μας από τη γειτονική χώρα, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει αρκετά στρέμματα δάσους και φυλλωμάτων βελανιδιάς καθώς επίσης και χορτολιβαδικης έκτασης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι εξυπηρετούμενοι των υπηρεσιών του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν.Φλώρινας(πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) σας προσκαλούν στην όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά του Κέντρου μας και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ ημέρα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30π.μ. Ελάτε ν’ανταλλάξετε ευχές μαζί μας!!!

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ 910 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εικόνα αρχείου Μία  συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους εννιακοσίων δέκα (910) γραμμαρίων  εντόπισαν σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Εικόνα
"Φωτιές 2016" - Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας Πρόγραμμα 1) 17 - 21.30: Τελικός αγώνας 14ου Τουρνουά Σκακιού "Κύπελλο Φωτιάς" . 2) 22:00: Καίμε τον κύβο της λογικής. 3) 22:30: Ανάγνωση Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων με συνοδεία σαξόφωνου από το θεατρικό εργαστήρι της Λέσχης Πολιτισμού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός ημερησίας, συνεδριάζει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: EΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ « ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV, Επιχείρηση Παροχή Υπηρεσιών : Επιχείρηση μαζικής εστίασης και χώρος αναψυχής - Επιχείρηση Αναψυχής καθώς και επιχείρηση προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών - Επιχείρηση Αναψυχής » στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στην Τοπική Κοινότητα Λεβαίας Δήμου Αμυνταίου.