Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 31, 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΈΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Τις Τ.Κ. Βαλτονέρων και Αναργυρων του Δήμου Αμυνταίου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΌ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ Κ.ΣΚΡΕΚΑ

Εικόνα
Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.  Στην πρώτη συνάντηση των Δημάρχων των Ενεργειακών Δήμων με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης σημειώνοντας την αναγκαιότητα να εξοπλιστεί με προσωπικό και υποδομές. "Με την μείωση του αριθμού των εισακτέων στις δύο μεγάλες πόλεις" επεσήμανε ακόμα "θα «ανακουφιστούν» και τα Πανεπιστήμια τα περιφερειακά όπως είναι αυτό της Δυτικής Μακεδονίας. Ξέρω ότι έχετε δηλώσει ρητά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Υπουργέ ότι θα το στηρίξετε. Θα δούμε πώς θα «περπατήσει» το νομοσχέδιο και ότι είστε διατεθειμένοι και στις υποδομές, και στον εξοπλισμό, και διορισμό προσωπικού και εάν χρειαστεί να στηρίξουμε τα υπάρχοντα Τμήματα για να βοηθήσουμε τα περιφερειακά Πανεπιστήμια".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΙΟΣΕ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ

Εικόνα
Τον ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, το οποίο αποτυπώθηκε μέσα από τις συνομιλίες των παρισταμένων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ευχήθηκε στον κ. ΥΦ.ΕΘ.Α. καλή επιτυχία στα υψηλά του καθήκοντα και στο έργο που επιτελεί για τη διατήρηση του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και των Μονάδων Στρατού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, το χωριό με το μεγαλύτερο αμπελώνα στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο τακτικών επισκέψεων σε χωριά και οικισμούς της υπαίθρου.Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Άμπα Βασίλειο, συναντήθηκε με το προεδρείο του αμπελουργικού συνεταιρισμού, του μοναδικού στο κλάδο της αμπελουργίας στα όρια της Δυτικής Μακεδονίας.

Αλκιβιάδης Στεφανής "Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες και λύσεις στξν Ελληνική κοινωνία και στην Πατρίδα "

Εικόνα
"Οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά τόσο Στο κομμάτι της αποτροπής όσο και στο κομμάτι της εξωστρέφειας παρέχοντας πολλαπλές λύσεις στην Ελληνική κοινωνία" τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο 1ο Σύνταγμα Πεζικου Φλώρινας. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία μετο ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ της ΠΔΕκαι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών – “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”, διοργανώνει σύγχρονη από απόσταση επιμορφωτική εκδήλωση για όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2021 ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 25η Ιανουαρίου 2021 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2021. Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα έως 31-12-2021 ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του δελτίου και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2022) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

ΔΩΡΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΦΛΕΒΩΝ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μία συσκευή απεικόνισης φλεβών υπέρυθρων VEINCAS V800P με τροχήλατη βάση προς την Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, προσέφερε δωρεάνστο Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

ΗΜΕΡΟΔΑ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΟ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΗΤΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΈΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ "

Εικόνα
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα : «Πανδημία και νέα κανονικότητα: Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις», διοργανώνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 6.00 μ.μ. ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων – Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας. Η ημερίδα έχει σκοπό την ερμηνευτική προσέγγιση όψεων της σύγχρονης, ιδιαίτερης, κοινωνικής πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώνεται από την πανδημία, με την αξιοποίηση των αναλυτικών εργαλείων της σύγχρονης κοινωνιολογικής σκέψης. Θα καταδειχτεί η αναγκαιότητα επανασύνδεσης του οικονομικού και κοινωνικού παράγοντα, με εγγυητή το κράτος, θα παρουσιαστούν οι μετασχηματισμοί που προκάλεσε η πανδημική κρίση, με έμφαση σε βασικά θεσμικά πεδία όπως η εργασία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός και θα αποκωδικοποιηθούν οι νέες μορφές αλλοτρίωσης και κοινωνικής απορρύθμισης. Τέλος, στο βιωματικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες/ουσεςθα αναζητήσουν συμμετέχοντας ενεργά, μονοπάτια σύνδεσης και συνεξέλιξης,με την προσέγγιση της Καταξιωτικής Συστημικ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

Εικόνα
Επιπλεον επιδότηση των κυψελών  και μεμονωμένων κινητών βάσεων θα λάβουνφέτοςοι Μελισσοκόμοι σύμφωναμε το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας  για το τρέχων μελισσοκομικό έτος. Ο Κάθε μελισσοκόμος εκτός από το 10% επί των κατεχόμενων κυψελών, σε κυψέλες μπορεί να επιδοτηθεί και το 20% σε μεμονωμένες κινητές βάσεις. Οι κινητές βάσεις μπορεί να είναι είτε ξύλινες είτε πλαστικές (ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κυψέλες αποκλειστικά ξύλινες).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ανοιχτή για το κοινό είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου  ‘’Γιώργος Λιάνης‘’, η οποία λειτουργεί καθημερινά  09:00-20:00 και κάθε Τρίτη  09:00-17:00. Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αμυνταίου λειτουργεί και ως δανειστική με την έκδοση κάρτας μέλους ενώ οι χρήστες στον χώρο του αναγνωστηρίου μπορούν να διαβάζουν βιβλία αλλά και να χρησιμοποιήσουν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται μέσω διαδικτύου.

Rapid tests ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε διερχόμενους οδηγούς και πολίτες θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου.

Ε.Κ.Φ. : ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 1000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχουν οι υποψήφιοι, άνεργοι ΟΑΕΔ που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher ( voucher.gov.gr ) των 10.000 θέσεων με επίδομα ύψους 2.520 ευρώ. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οι νέες ημερομηνίες υποβολής για ωφελούμενους άνεργους και παρόχους ορίζεται η 26η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00. Υπενθυμίζεται ότι πριν ανακοινωθεί παράταση, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στην πλατφόρμα του voucher ολοκληρώνονταν την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενώ έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν και τους εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή όλο το Φεβρουάριο.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στην κοινότητα Τροπαιούχου. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ., στους χώρους των κοινοτικών καταστημάτων και μπορούν να προσέλθουν και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την έκδοση ψηφίσματος "επί του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου με τίτλο 'Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις' του ΥΠΑΙΘ με το οποίο καθορίζεται μεταξύ άλλων "Βάση Εισαγωγής" στα Πανεπιστήμια της χώρας" αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της 26ης Ιανουαρίου 2021. Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος ανέφερε αναλυτικά: "Φαίνεται καθαρά πως η τοπική μας κοινωνία, για άλλη μια φορά, γίνεται αποδέκτης αρνητικών εξελίξεων, που αφορούν τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας, λόγω της θεσμοθέτησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, αλλά και της μείωσης των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό.