Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 22, 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα “Πολιτιστικό Management σε Μη Αστικές Περιοχές”, διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο του έργου«Προστασία Πολιτισμικών και Φυσικών Πόρων ως Προαπαιτούμενο για Τουριστική Ανάπτυξη στη Διασυνοριακή Περιοχή» και ακρωνύμιο “CULTURALLANDS”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ., μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗ "ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εικόνα
Το μυθιστόρημα του Παύλου Μουρουζίδη: ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ - Εκδόσεις Γράφημα θα παρουσιάσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 19:00 στο αίθριο του μπαρ Εν ΦλωρΟινοι, (Ταγμ. Φουλεδάκη 16,). Δύο λόγια για το βιβλίο: Ο Αχιλλέας, νέο παιδί, μεγαλώνει ανέμελα στο χωριό του, τη Μεταμόρφωση Κοζάνης. Αφήνει την ήρεμη ζωή της υπαίθρου για να μαθητεύσει στη Σιβιτανίδειο, να πιάσει δουλειά στα μηχανουργεία του Πειραιά και να μπαρκάρει στα βαπόρια· γοητεύεται από τις κομμουνιστικές ιδέες και τα υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη της μεγάλης λογοτεχνίας.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης Αμυνταίου αποφάσισε ομόφωνα κατά τη τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η ραγδαία επιδείνωση και η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και η άνοδος των κρουσμάτων καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή της.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και το πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για τους ΤΟΕΒ.  Κεντρικός στόχος, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είναι η  αύξηση της αρδευόμενης γεωργικής γης στη Δυτική Μακεδονία, η συντήρηση των αρδευτικών δικτύων, η ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ και κατ΄ επέκταση η μείωση του ενεργειακού κόστους άρδευσης και ο μηδενισμός του αποτυπώματος του άνθρακα στα παραγόμενα προϊόντα και η κατασκευή νέων φραγμάτων και τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ και αρδευτικών δικτύων.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τη μνήμη, της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου εορτάζει την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 η Αγία Εκκλησία  στο ομώνυμον παρεκκλήσιον του Αγίου Νικολάου επί της οδού Ιωαννίνων. Το Σάββαττο 28 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ.  Μέγα Πανηγυρικό  Εσπερινό (μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος). και στις 8:30 μ.μ.  Παράκλησις του Αγίου. Τη Κυριακή 29 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας   στις 7:30 π.μ. όρθρος –Θ.Λειτουργία (μετ’ Θ. κηρύγματος). 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Εικόνα
Στα προβλήματα με την διακοπή της υδροδότησης, κατά τις βραδινές ώρες, στην πόλη της Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες,  αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος  Φλώρινας.  Όπως επισημαίνει "τις τελευταίες μέρες στον Δήμο μας και κυρίως στην πόλη της Φλώρινας δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση. Και το πρόβλημα αυτό γίνεται περισσότερο δυσάρεστο μεσούντος του καύσωνα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν απέκρυψε ποτέ τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Αντίθετα, μέσα από τον δημόσιο διάλογο με την κοινωνία και την πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση της θέλει να την κάνει συμμέτοχο και συμπαραστάτη στην αντιμετώπιση τους. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να λυθούν με τις λιγότερες δυσάρεστες συνέπειες".

ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΤΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Την προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 121.892 € που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2021 της Π.Ε. Καστοριάς.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ vouchers των Παιδικών Σταθμών και του Βρεφικού Σταθμού του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού

Εικόνα
Την αποστολή του voucher από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» καθώς και από το πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» (δημόσιοι υπάλληλοι) περιόδου 2021-2022, πρέπει να στείλουν οι ωφελούμενοι σε μορφή pdf στο paidstathmoi@argosorestiko.gr μέχρι και τις 31-8-2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση θα πρέπει να πάνε στον 2ο Παιδικό Σταθμό (11ης Νοεμβρίου 8, Άργος Ορεστικό) από τις 2-9-2021 έως και τις 6-9-2021, κατά τις ώρες 9:00-13:00 για την υπογραφή των συμβάσεων και των εξουσιοδοτήσεων. Θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Συνάντηση θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της κοινότητας Βαλτονέρων υπό μορφή άτυπης συνέλευσης με κύριο θέμα συζήτησης την «Μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων», πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Δημοτικου Σχολείου Βαλτονέρων. Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί για την επί σειρά ετών καθυστέρηση στην λήψη απόφασης. 

ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Για τρεις μήνες παραταθηκε η άδεια παραμονής των εργατών γης στη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο μετά από σχετική οδηγία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα απαιτείται μόνο αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας, φωτοτυπία του διαβατηρίου του εργαζόμενου και φωτογραφία του, τα οποία υποβάλλονται στην κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών ή στη Διεύθυνση Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς επιπλέον κόστη και επιβαρύνσεις.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΦΙΛΩΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 24 Αυγούστου από τις 09.00 π.μ. έως τη 13.00. μ.μ. στην Τ.Κ Φιλώτα(μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο), στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19. Οι πολίτες που θα πανε για το τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 7:00 με τηλεδιάσκεψη. Σημαντικότερα θέματα είναι Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμυνταίου έτους 2022 και η Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποδοχή όρων και προϋποθέσεων έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Τ.Π.Δ., ενταγμένου στο Πρόγραμμα Α. Τρίτσης, για την εκτέλεση του έργου «Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Αμυνταίου», συνολικού ποσού 6.368.847,74€