Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 14, 2020

Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ: "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
"Στόχος μας είναι μια δίκαιη και ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας, ειδικότερα, στη μεταλιγνιτική εποχή καθώς τα χρήματα που θα δοθούν είναι αρκετά και εμείς θα πρέπει να έχουμε την ετοιμότητα με μελέτες και προτάσεις για την απορρόφηση τους" επεσήμανε από την Φλώρινα ο συντονιστής για τη δίκαιη μετάβαση Κώστας Μουσουρουλης. "Θέλω να καταλάβουν οι πολίτες ότι αγωνιζόμαστε για μια πιο όμορφη ζωή, πιο καθαρή μακριά από ρυπογόνα καύσιμα και πιο βιώσιμη με ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα στηρίζεται σε πάρα πολλούς τομείς όπως ο πρωτογενής, ο τουρισμός, η βιομηχανία και άλλα και να αξιοποιήσει κάθε περιοχή το πλούτο που διαθέτει το φυσικό, το πολιτιστικό και το ιστορικό" επεσήμανε ακόμα ο κ. Μουσουρούλης υπογραμμίζοντας ότι "δε θέλουμε να χαθεί καμία θέση θέλουμε όλοι να είναι μέτοχοι της εθνικής αυτής προσπάθειας ανάπτυξης των περιοχών που θα περάσουν στην απολιγνιτοποίηση όπως η Δυτική Μακεδονία".

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από το Ν.Π.Δ.Δ. Κ.ΠΑ.ΠΑ. Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 19-6-2020 έως και την και την Τρίτη 30-6-2020 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συλλόγων για παραχώρηση γηπέδων ,αιθουσών και λοιπών χώρων στο ΔΑΚ Φλώρινας για την νέα αθλητική –αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους εντός των ανωτέρω ημερομηνιών και κατά τις ώρες 9:00-13:30, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (στο Σ.Σ. Ιωαννίδη) Υπεύθυνος παραλαβής αιτήσεων: Αλεξόπουλος Χριστόφορος Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κ. Μπαγινέτας από την Φλώρινα: «Στόχος η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή»

Εικόνα
Στις προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και θα υπάρξουν, επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις με τους φορείς της Φλώρινας και τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συνεταιρισμούς Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοτικών πόρων Κώστας Μπαγινέτας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας,ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικολαΐδη Γιάννη, για την ευγενική χορηγία τουσε γραφική ύλη και είδη μηχανογράφησης, από το βιβλιοπωλείο του "Το Μαγαζί Σας".

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Εικόνα
Την τοπική κοινότητα Νέου Καυκάσου , επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Τον κ. βουλευτή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γεράσιμος Γιαλάμας , ο οποίος και τον ενημέρωσε για όλα τα σημαντικά ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν την ακριτική κοινότητα, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή του για την επίλυση τους. Συγκεκριμένα τέθηκε το σοβαρό ζήτημα της ύπαρξης αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης , το θέμα της άρδευσης των χωραφιών και η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγροτικοί δρόμοι.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Μετά την πρόσφατη σημαντική παρέμβαση στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, που αγαπήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, συνεχίζεται η προσπάθεια ανάπλασης και εξωραϊσμού της. Ο Πρόεδρος Γιάννης Πηλείδης και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Σύμβουλο Τρύφωνα Γεώργου, προχώρησαν σε φυτεύσεις διαφόρων τύπων τριανταφυλλιάς, με την βοήθεια εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Το παρόν στο κάλεσμα έδωσαν και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εικόνα
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00, η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ο αναχρονιστικός Νόμος Κεραμέως και η Παιδεία του Μέλλοντος», με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Α’ Αθήνας καιΤομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το ΚΔΑΠ του Δήμου Φλώρινας αποτελεί έναν εξολοκλήρου δημόσιο θεσμό, ο οποίος διοικητικά ανήκει στο ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας και επιμερίζεται ισομερώς σε τρείς δομές μέσα στην πόλη, αυτές του ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείου, του ΚΔΑΠ Πειραματικού Σχολείου και του ΚΔΑΠ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για τρεις δομές, διανθισμένες με πλούσιες, ευφάνταστες, δημιουργικές και παιδαγωγικές δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στις επιθυμίες των μικρών και μεγάλων μας φίλων που έχουν έναν και μόνο σκοπό, τον συνδυασμό της γνώσης και της ευρηματικής ψυχαγωγίας.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗΤΡΩΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι προσωρινοί πίνακες αποκλειομένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων, από την 16.06.2020 και ώρα 08:00 μέχρι την 18.06.2020 και ώρα 15:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ www.oaed.gr Δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις ενστάσεις των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) μέχρι την 19.06.2020 και ώρα 14:00.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ AEGEAN ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

Εικόνα
Συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα Κρατική ενίσχυση της Aegean χωρίς εγγυήσεις για το Ελληνικό Δημόσιο» Π. Πέρκα: Για τις κρατικές ενισχύσεις στις αεροπορικές εταιρίες, ενώ η τάση σε Ευρώπη και Αμερική είναι η εξασφάλιση εγγυήσεων για το Δημόσιο, η Ελληνική κυβέρνηση δίνει χρήμα στην Aegeanχωρίς καμία εξασφάλιση για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: "ΤΟΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες (πλην του δήμου Πρεσπών) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των βουλευτών μας καθώς και της Π/Υ Φλώρινας αλλά και των σωματείων των Πυροσβεστών έγινε πραγματικότητα το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Πρεσπών. Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς που επισκέφτηκε την περιοχή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της Πρέσπας ως πράσινης κιβωτού βιοποικιλότητας για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη ανακοίνωσε ότι το κλιμάκιο των Πρεσπών δεν θα είναι εποχικό όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά μόνιμο.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Εικόνα
Ο κ. Μουσουρούλης μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γιώργο επισκέφτηκαν τον Δήμο Κοζάνης, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα με κύριο θέμα συζήτησης τη βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης Κοζάνης και στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη της Αντιπολίτευσης του Δήμου. Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στο κτίριο της ΖΕΠ. Η δεύτερη μέρα του προγράμματος ολοκληρώθηκε με συνάντηση με εκπροσώπους Τεχνικών Εταιρειών, αλλά και με την Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ.

Κ. ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ: "ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ"

Εικόνα
Στις προτάσεις για την ανάπτυξη  του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και θα υπάρξουν, επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις με τους φορείς της Φλώρινας και τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συνεταιρισμούς Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοτικών πόρων Κώστας Μπαγινέτας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Την απαλλαγή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί, ενώ ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, η απαλλαγή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων της. Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται η καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, όπως επίσης και η μείωση του τέλους χρήσης πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά περίπτωση συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 46 και 67 ετών σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών .  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από προαναφερόμενους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο και συνοδηγό τον 67χρονο, καθώς και στις οικίες τους, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:  · πιστόλι κρότου λάμψης, · περίστροφο κρότου λάμψης, · 64 φυσίγγια κρότου λάμψης, · 2 σπρέι εκτόξευσης χημικών αερίων, · μαχαίρι μήκους λάμας 20 εκατοστών, · συσκευή ανίχνευσης μετάλλων το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και · 13 δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρ