Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 7, 2021

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΧΟΙΡΩΝ, ΜΑΥΡΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΟΥ

Εικόνα
Μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου θα γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη στη  «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε.». Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα οι οποίοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας: 1. Για τους εκτροφείς χοίρων δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει στοιχεία για τον αριθμό των χοιρομητέρων και κάπρων για το έτος 2020 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 297286/2005 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 1170).

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Όλοι Μετράμε" ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας.  Η Απογραφή Πληθυσμού αποσκοπεί στην καταγραφή του συνόλου του μόνιμου και του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, των κατοικιών κάθε είδους και των χαρακτηριστικών τους καθώς και των μεταναστευτικών ροών από και προς την Ελλάδα.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 169 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για 169 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ και λήγει στις 26 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Ειδικότερα ζητείται προσωπικό των ειδικοτήτων: Α. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε) – 37 θέσεις ειδικοτήτων απασχόλησης: ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕ κατεύθυνσης ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ/ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Εικόνα
Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή πολύ μεγαλύτερη (τουλάχιστον 30%) από την περσινή και εν μέσω μεγάλου κύματος ακρίβειας όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και στο ρεύμα και γενικότερα σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο χειμώνας, που ήδη άρχισε, στην περιοχή μας κρατά 7 – 8 μήνες (τόσο περίπου καίνε τα καλοριφέρ και οι σόμπες) και η θερμοκρασία πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών είναι πολύ μεγάλη (τουλάχιστον 2.500 – 3.000 ευρώ). Οι δαπάνες για θέρμανση απορροφούν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας (η οποία έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα φέρνει βόλτα λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων). Φέτος, εν μέσω μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΊΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΕΝΕΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Η συνέχιση της λειτουργίας του ορυχείου Αχλάδας συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, και του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Οπψς αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης "τονίστηκε στον υπουργό ότι η λειτουργία του ορυχείου της Αχλάδας είναι απαραίτητη γιατί απασχολεί από 200 ως 300 εργαζόμενους σε πλήρη λειτουργία. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και διάφορα θέματα που απασχολούν το ορυχείο και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥΒΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΈΓΗ ΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΏΝ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Η στέγη γραμμάτων και τεχνών Αμυνταίου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου», του συγγραφέα Χρήστου Τούβε, την Κυριακή 14/11 και ώρα 11:30 π.μ. στην βιβλιοθήκη Αμυνταίου. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

ΣΕ ΣΩΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΕΕΠ Φλώρινας. Πρόεδρος: Νικόλαος Ευαγγέλου Γραμματέας Ελένη Γυρίκη Α΄ Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Παπαμιχαήλ Β’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Μαρκόπουλος Ταμίας: Κωνσταντίνος Πετίδης Μέλη: Ηλίας Ταραντζόπουλος, Σταύρος Χατζημιχαηλίδης, Ζωή Τσακμάκη, Ελένη Μαυροπούλου, Ιωάννα Ζάχου.

ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στο Αμύνταιο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο Οινοτουρισμού, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, με τίτλο "Συνεργείες οινοτουρισμού με άλλες θεματικές ενότητες" το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κτήμα ΑΛΦΑ (αμπελώνας και οινοποιείο εντός περιοχής Natura 2000) – Οινογνωσία, Επίσκεψη σε Εργαστήριο Πιπεριάς Ναουμίδη με γευστική δοκιμή δοκιμή κρασιών Vegoritiswines, επίσκεψη στο ιστορικό οινοποιείο του ΑΣΕΠ Αμυνταίου, στο Κτήμα Δημόπουλος με επίσκεψη στον Αμπελώνα και το οινοποιείο και Γευστική Δοκιμή οίνων Δυτικής Μακεδονίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσει το Συνέδριο Οινοτουρισμού με ομιλία από τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά με τίτλο  «Οικοτουρισμός, Αναδασώσεις, Λίμνες»,  «Οινοτουρισμός μέσω της προσέγγισης Leader» - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στρόγγυλη Τράπεζα,  «Η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού στον Οινοτουρισμό» - Δρ. Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουρ

ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε σώμα συστήθηκε  το νέο Δ.Σ. του  ¨Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ¨, μ ετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν πριν λίγες μέρες. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους : Πρόεδρος: Θεοχαρίδης Γεώργιος Αντιπρόεδρος: Ψωμάς Όμηρος Γενικός Γραμματέας: Παπαχρήστου Στέφανος Ταμίας: Τόιτος Ιωάννης Διευθύνων Οικονομικός Σύμβουλος: Παπαχρήστου Αναστάσιος Διευθύντρια Υποδομών: Ζαφείρη Βασιλική Σύμβουλος Αθλήσεως: Ηλιάδου Φρειδερίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΎ ΕΛΕΥΘΕΡΊΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ Στ.ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Εικόνα
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας» τόνισε στην ομιλία του από τη Φλώρινα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή τον εορτασμό της 109ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό. Σημείωσε δε μεταξύ άλλων "Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους λαούς της γειτονιάς μας. Φτάνει να θέλουν κι εκείνοι το ίδιο. Φτάνει να εγκαταλείψουν οι ηγεσίες τους πειρατικές πρακτικές και σφετεριστικές αντιλήψεις σε βάρος των δικαίων και των δικαιωμάτων μας. Φτάνει να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΎΣΕ ΈΝΤΑΛΜΑ ΣΎΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΑΠΌΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΊΑΣ

Εικόνα
40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη. O συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Εκδηλωσεις με στόχο την δενδροφυτευση σε Τοπικές νεφώσεις Κοινότητες διοργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τo Α.Κ.Ε.Τ.Α-Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του έργου LIFE terra. Στον Δήμο Αμυνταίου οι εκδηλώσεις δεντροφύτευσης θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 στην Τ.Κ Φιλώτα και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 11:00 στην πόλη του Αμυνταίου. Στη δράση θα πάρουν μέρος εθελοντές της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, των Τοπικών Κοινοτήτων Λεβαίας, Φαραγγίου και Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου καθώς και μαθητές των Γυμνασίου Αμυνταίου, Γενικού Λυκείου Αμυνταίου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, 4ο νηπιαγωγείου Αμυνταίου, Γυμνασίου και Λυκείου Φιλώτα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 33ΧΡΟΝΟΥ -ΕΚΚΡΕΜΟΎΣΕ ΈΝΤΑΛΜΑ ΣΎΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εικόνα
33χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Βελγικών Αρχών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.