Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 11, 2024

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρος Παπασωτηρίου μίλησε στην Ολομέλεια για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέρ της πρωτογενούς παραγωγής και για τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας των αγροτών «κατεβάζοντας» τον εισαγωγικό συντελεστή από 22% στο 9% και απαλλάσσοντας κατά 50% από το φόρο εισοδήματος όσους αγρότες μετέχουν σε συλλογικά σχήματα. Υπενθύμισε πως η ΝΔ μείωσε τον ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές από το 13% στο 6% κι από το 24% στο 13% για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων, δίνοντας παράλληλα εφάπαξ ενίσχυση το 2% του τζίρου για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ: «ΔΗΛΩΝΟΥΝ ‘ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ’ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ» (VIDEO)

Εικόνα
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπ. Επικρατείας «Ισότητα στον πολιτικό γάμο,  τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».  Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ξεπεράσουμε τον ιστορικό μας ρόλο και να προβούμε θεσμικά σε μια χρηστή νομοθέτηση που θα αναγνωρίζει ένα σοβαρό ανθρώπινο δικαίωμα στη βάση της ισονομίας, της ισότητας χωρίς διακρίσεις, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε μία ευνομούμενη πολιτεία για όλες, για όλους, για όλα. 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Εικόνα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Καστοριάς και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με το κλείσιμο των τελωνείων Νίκης και Καστοριάς μόνο για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα εμπορεύματα και της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στο κόμβο του Φιλώτα, μετά και τις αποφάσεις στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας. Από τις 11 σήμερα το πρωί το τελωνείο της Νίκης θα μείνει κλειστό για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα ενώ από προχτές το βράδυ έχει αποκλειστεί το τελωνείο της Καστοριάς στο Δισπηλιό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εικόνα
Διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και την ανάγκη ενός νέου Διοικητηρίου που θα στεγάζει τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με τον νέο Διοικητή  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, Πύραρχος Ιωάννη Πλατή. Το νέο διοικητή συνόδευε ο Διοικητής Π.Υ. Καστοριάς, Δημήτρης Παπουτσίδης. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ενώ ο κ. Σαββόπουλος διαβεβαίωσε πως η Π.Ε. Καστοριάς θα στέκεται πάντοτε αρωγός στο πολύτιμο έργο που επιτελεί η πυροσβεστική.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εικόνα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας με νέα συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία της Φλώρινας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 12. όπως αναφέρουν "Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους και όλες. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την «Μπολόνια». Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της ΕΒΕ".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με στόχο την ανάδειξη και επίλυση θεμάτων τα οποία απασχολούν τον Δήμο Καστοριάς συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων, πραγματοποιηθήκαν συναντήσεις στην Αθήνα με με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας ο Δήμαρχος Καστοριάς, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιάννης Γκόγκας, επεσήμανε προς όλους τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του κεντρικού Κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και η ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ

Εικόνα
Εκδηλώσεις του προγράμματος με τίτλο "Γαστρονομική ξενάγηση στη Φλώρινα-Συμπόσιο στις Πρέσπες" θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 στο θεματικό Πάρκο Πρεσπών από το ΕΒΕ Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα με ομιλίες επιστημόνων, συγγραφέων ,ερευνητών, προβολή ντοκιμαντέρ για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής και θα ολοκληρωθούν με οινογευσία, γευσιγνωσία και γλέντι κάτων από τους ήχους των χάλκινων πνευστών της Φλώρινας. Το Σάββατο το μεσημέρι στις 12 η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με την παρουσίαση του βιβλίου με τοπικές παραδοσιακές Φλωρινιώτικες συνταγές και γευσιγνωσία. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημέρωση για την έννοια και τις αξίες του εθελοντισμού, καθώς και για τις δράσεις και τη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εθελοντικών Δράσεων Μιχάλη Χάτζιο, στους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Φλώρινας. Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων στο πλαίσιο του μαθήματος "Εργαστήριο Δεξιοτήτωn". Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συζητήθηκαν οι αξίες και τα οφέλη του εθελοντισμού, τόσο για την κοινωνία και το περιβάλλον, όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή. Έγινε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στη Φλώρινα και το σημαντικό ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ

Εικόνα
Για τη τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας ενημερώθηκαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας από τον μέντορα της παραδοσιακής τυπογραφίας Γρηγόρη Αλεξίου στο πλαίσιο της δράσης έκδοσης της σχολικής Εφημερίδας με τίτλο « ΕΥημερίδα» από μαθητές της Γ τάξης του σχολείου με επικεφαλής του ομίλου την Χριστίνα Καραγιάννη και την υπεύθυνη καθηγήτρια Χριστίνα Γκόλνα.