Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 22, 2017

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εικόνα
Αγαπητοί μας φίλοι, με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Παραδοσιακής Τέχνης του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας.Επειδή στον τόπος μας έχουν εφαρμοστεί παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές που αξίζει να τις αναβιώσουμε, επειδή όλοι μας πρέπει να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε τις αξίες και την παράδοσή μας στους νεότερους και επειδή αυτόν τον στόχο επιτελεί το Λύκειο των Ελληνίδων, σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Μοναστηριωτών, Ολυμπιάδος 2.Στόχος μας είναι, μέσω του Εργαστηρίου της Παραδοσιακής Τέχνης να δημιουργήσουμε καλλιτεχνήματα που θα προβάλλουν τον τόπο μας και τις ομορφιές του, δίνοντας συνάμα, καλλιτεχνική δημιουργική διέξοδο στις φίλες και στους φίλους μας!!!Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948504169 και 6973388743. Σας περιμένουμε!!!

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  2:00 μ.μ στο κτίριο της Π.Ε Κοζάνης, 2ος όροφος (αίθουσα οικονομικής επιτροπής).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στις 30 του μηνός Οκτωβρίου έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 π.μ., σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με: 1) Τροποποίηση της ΑΟΕ 300/2017 ως προς την ανάλυση της πολυετούς δαπάνης με τον κωδικό 30-6262.020 που αφορά τις εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού Δήμου Φλώρινας έτους 2017-2018.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο πάνω σε κοινωνικά θέματα, προσέφερε αναμνηστικά δώρα,  με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού».Ειδικότερα, γυναίκες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, προσέφεραν αναμνηστικές ροζ κορδέλες και άλλα συμβολικά δώρα σε γυναίκες που προσέρχονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, οι οποίες με τη σειρά τους έγραψαν ευχές σε καρτελάκια που τους δόθηκαν για τον σκοπό αυτό.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 30  Οκτωβρίου 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 4:00 το απόγευμα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.κ. Ιωαννίδου Ελένη, οι Προϊστάμενες και το προσωπικό του 1ου και 2ου Παιδικού Σταθμού AMYNTAIOY σας προσκαλούν στα Εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την : Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις 12:00 στον 2ο Παιδικό ΣταθμόΑμυνταίου Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 12:00 στον 1ο Παιδικό Σταθμό Αμυνταίου Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ε.Κ.Φ. : ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 14Κ/2017 ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ 99 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν.Π.Ι.Δ."

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 14Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 35/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου Ν.Π.Ι.Δ.».Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Ε.Κ.Φ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 15Κ/2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 335 ΘΕΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 15Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 34/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπ. εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, με θέμα την κυβερνητική πολιτική απέναντι στο υπό ίδρυση κουρδικό κράτος Αρ. πρωτ. Ερώτησης 655-24/10/2017 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εξωτερικών Θέμα: Στήριξη στο υπό ίδρυση κουρδικό κράτος Κύριε Υπουργέ, Είναι γνωστό πως οι ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες καθιστούν την περιοχή της Μεσοποταμίας ιδιαίτερα εύθραυστη. Οι ξένες παρεμβάσεις δημιούργησαν παρά έλυσαν τα χρόνια άλυτα ζητήματά της. Η ρευστότητά της επιταχύνθηκε από τις πρόσφατες πολιτικές μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων για ανακατανομή των ζωνών και αξόνων επιρροής, καθώς και για έλεγχο και εκμετάλλευση.

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα: "Emoji, Η Ταινία" (The Emoji Movie) για τους μικρούς μας φίλους και η ταινία τρόμου βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Joe Nesbo "Ο Χιονάνθρωπος"! 

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΒΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι με προκήρυξη που εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προκηρύσσονται δεκατέσσερεις (14) θέσεις οπλιτών και εφέδρων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία για βραχεία περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών.

Ε.Κ.Φ. : ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 13Κ/2017 ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 53 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. , ΣΤΟ Α.Ε.Μ.Υ.Α.Ε. ΚΑΙ ΣΤΟ Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 13Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 33/19-10-2017, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Έναν 47χρονο ημεδαπό και μία 45χρονη ημεδαπή για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας. Από τους αστυνομικούς  εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να διαθέτουν προς πώληση ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο), στερούμενοι της απαιτούμενης αδείας και χωρίς να υπάρχουν τα παραστατικά έγγραφα αγοράς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου βρέθηκαν -18- πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά -90- λίτρα λάδι.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας γίνεται γνωστό οτι ξεκίνησαν τα μαθήματα τοξοβολίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας βρούν στην αίθουσα προπονήσεων στο ΔΑΚ Φλώρινας, κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 4-5 μ.μ. και κάθε Σάββατο 10-12 π.μ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 η ΣΑΛ Φλώρινας συμμετείχε σε δύο αγώνες : Στον Αγώνα L ΙΙ που διοργανώθηκε στο Σκοπευτήριο Θηβών από τον Σκοπευτικό Όμιλο Θηβών και στην πρώτη φάση του «Κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας» LI που διοργανώθηκε στο Σκοπευτήριο Νικόπολης Κοζάνης από τον Σ.Ο. Κοζάνης.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Εικόνα
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28-29/10/17 η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ μεταβαίνει στο NoviSad, όπου θα συμμετάσχει στο 2ο γύρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (ETTUCUP).Στη Σερβική πόλη θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες διεκδικώντας τις δύο θέσεις που οδηγούν στην τρίτη φάση του θεσμού. Οιομάδεςείναι: TTC NOVI SAD (SRB), ARTEAL TENIS DE MESA (ESP), KTTC AFP ANTWERPEN (BEL), SARISES FLORINAS (GRE). Η ομάδα μας μετά τη μεγάλη πρόκριση που πήρε μέσα στη Φλώρινα καλείται τώρα να δώσει τρεις δύσκολους αγώνες με αντιπάλουςέμπειρους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συλλόγους που έχουν στη σύνθεσή τους πολύ καλές αθλήτριες.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας έγινε συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης παρουσία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Βουλευτές και άλλοι.Το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας, εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Πρώιος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Tο Σάββατο 21/10, προσκεκλημένος στην εκπομπή ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' ήταν ο δικηγόρος Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ερμήνευσε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τοποθετήθηκε σε ζητήματα τοπικής επικαιρότητας.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στη Φλώρινα, έναν από του ενδιάμεσους σταθμούς κατά το ταξίδι της στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας. Τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα διασχίσουν το κεντρικό οδικό δίκτυο της πόλης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Η Ιερὰ Μητρόπολή μας στὴν προσπάθειά της νὰ ἐνημερώσει τὸν λαὸ τῆς περιφερείας μας γιὰ τὰ σοβαρὰ θέματα ποὺ ἔχουν προκύψει στὸν χῶρο τῆς παιδείας, καὶ εἰδικὰ γιὰ τὰ νέα βιβλία τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, διοργανώνει ἐκδήλωση μὲ ὁμιλητὴ τὸν γνωστὸ δάσκαλο καὶ θεολόγο κ. Δημήτριο Νατσιό, ὁποῖος θὰ ἀναπτύξει τὸ θέμα: «Ἡ παιδεία τοῦ γένους καὶ ἡ σημερινὴ ἐκπαίδευση».

ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ό,τι με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, καθορίστηκε το δίμηνο απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) του Νομού Φλώρινας από την 01-11-2017 έως τις 31-12-2017.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ… ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ… ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Δυστυχώς, η κυρία Ζεμπιλιάδου για μια ακόμη φορά προσπαθεί με λάθος τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις.Αυτή τη φορά «θύμα» της η προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Εορδαίας & Δήμος Αμυνταίου) να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα των λυμάτων που καταλήγουν αρχικά στον ποταμό Σουλού (Εορδαίο ποταμό) και στην συνέχεια στην λίμνη Βεγορίτιδα.

ΟΛΜΕ: ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ03,ΠΕ04,ΠΕ08 ΚΑΙ ΠΕ16

Εικόνα
Συνάδελφοι/ισες η ΔΔΕ ΠΕ Κοζάνης, σε εφαρμογή των λογιστικών πρακτικών διαχείρισης του προβλήματος της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με έγγραφο της στις 16-10-2017, ζητά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν μέσω των Συλλόγων Διδασκόντων σε ανάθεση υπερωριών στις ειδικότητες ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ08 και ΠΕ16 (γενικής παιδείας), προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

ΟΛΜΕ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ πληροφορήθηκε από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ (Ε Ανατ. Αττικής, Κέρκυρα, κ.ά.) ότι στην τελευταία φάση πρόσληψης αναπληρωτών το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου αντί πλήρους απασχόλησης.Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας που στόχο έχει την απόκρυψη των πραγματικών ελλείψεων στην εκπαίδευση και ως αποτέλεσμα των ενεργειών του αυτών παραβιάζεται η σειρά πρόσληψης των αναπληρωτών και παραμένουν ακάλυπτες δεκάδες ώρες διδασκαλίας. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ "ΑΔΗΡΙΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΣ" ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Καραχάλιου με τίτλο «Αδήριτος αναγκαιότης» φιλοξενεί η «Πινακοθήκη Φλωρινιτωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη» στην αίθουσα εκθέσεων «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» από τις 1 έως και 14 Νοεμβρίου 2017.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2017 ( ΦΕΚ 16/9-5-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, πενήντα τεσσάρων (54) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Κ/2017 ( ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

ΒΟΛΕΪ: ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ Α.Π. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τον πρωτοπόρο Α.Π. Καστορίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, του Γ ομίλου, του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΠΕΜ.Η ομάδα των Κούση-Νικηφόρου, με εξαίρεση το πρώτο σετ, στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο, βάζοντας δύσκολα στις Καστοριανές, οι οποίες εντέλει πήραν λύσεις απο την επιθετική τους γραμμή.Το πρώτο σετ κατέληξε εύκολα στις φιλοξενούμενες με 25-11, στη συνέχεια οι αθλήτριες του Αριστέα αφυπνίστηκαν προηγήθηκαν με 12-7, όμως κάποια επιπόλαια λάθη και τρεις αμφισβητούμενοι διαδοχικοί πόντοι που δόθηκαν στην Καστορία, τους στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το δεύτερο σετ (25-19).

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Ερμής Αμυνταίου ήταν καλύτερος και στα 90 απέναντι στο Σκουφά Κομποτίου έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά τελικά το γκολ δεν ήρθε και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την 4η ισοπαλία τους για φέτος σε 5 παιχνίδια (έχουν και μια ήττα).Στο 29ο ο Θεοδουλίδης έκανε κάθετη μπαλιά στο Μαυροματίδη αλλά αυτός καθυστέρησε και χάθηκε η ευκαιρία.Στο 47ο εκτέλεση φάουλ από τον Ηλιάδη η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 53ο ο Θεοδουλίδης βγήκε μόνος απέναντι στον Παπαχρήστο αλλά μαρκαρίστηκε σωστά και χάθηκε η ευκαιρία.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 15ης Οκτωβρίου 2017, συνήλθε σε συνεδρίαση κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος μέλους κ. Κωνσταντίνου Ρόζα και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Πολύ επιτυχημένη ήταν η παρουσία των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Ανιοχτό Πρωτάθλημα μικρών ηλικιών που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το Σαββατοκύριακο 21-22/10/2017.Το 2ο στη σειρά Ανοιχτό Πρωτάθλημα συγκέντρωσε 159 συμμετοχές από πολλές πόλεις της χώρας. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με 14 μικρούς αθλητές/τριες: Αντωνίου Κων/νος, Φωτιάδου Χρυσή, Σφέτκος Νίκος, Ελσάμι Ιωσήφ, Σαββίδης Κων/νος, Μούσιας Σωτήρης, Μάλο Αλεξία, Ελσάμι Ζαχαρίας, Σπανού Γεωργία, Χρυσοστομίδου Ειρήνη, Χρυσοστομίδου Νεστορία, Γκέσσα Δέσποινα, Σινιάκη Ελένη, Μπάλλιου Ελπίδα.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ:ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Εικόνα
Για μας η Παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ισότιμα σε όλους και όλες, με τρόπο που να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και να αντισταθμίζει τις εκπαιδευτικές ανισότητες.Οι όποιες αλλαγές αφορούν την εκπαίδευση γενικά ή ειδικότερα το Λύκειο, πρέπει να υπηρετούν τους παραπάνω στόχους και όχι να απορρέουν από μνημονιακές περικοπές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις και δεσμεύσεις.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: Ο Κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΘΑ... ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΤΟΙΜΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 36 ΕΚ€ !

Εικόνα
Ο κ. Καρυπίδης μη έχοντας έργο να παρουσιάσει, εκδίδει δελτία τύπου ακόμα και για υπηρεσιακές συσκέψεις καθημερινής ρουτίνας. Σύντομα, θα μας ενημερώνει και πότε μετακινείται από το ένα γραφείο του κτιρίου στο άλλο.Επειδή, όμως, ο.. διάβολος, όπως λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά και στις συσκέψεις ρουτίνας, ο κ. Καρυπίδης, άθελα του προφανώς και ενώ ήθελε να διαφημίσει, κατά πώς το συνηθίζει, τον εαυτό του, μας υπενθύμισε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη που φέρει ο ίδιος προσωπικά για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο οικοσύστημα της λίμνης Βεγορίτιδας και του ποταμού Σουλού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 72 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου η οικονομική επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δημόσια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις Φαρμακοποιών για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Δεκεμβρίου, θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 11/12/2017, ώρα 9.00 π.μ.: Πρακτικές Ασκήσεις Αίθουσα Δ2 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου Τρίτη 12/12/2017, ώρα 9.00 π.μ. Φαρμακοποϊια- Φαρμακοτεχνία Αίθουσα Δ2 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου Τετάρτη 13/12/2017, ώρα 9.00 π.μ. Νομοθεσία-Ιστορία-Εμπορευματολογία Αίθουσα Δ8 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες του Νομού Φλώρινας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου 2017), η οποία είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό, την αλγοριθμική και την υπολογιστική σκέψη τα νέα παιδιά μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.