Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 17, 2017

ΔΕΗ-ΛΚΔΜ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- “ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ Η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ”

Εικόνα
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα για την μη καταβολή των ενοικίων για τους κατοίκους των Αναργύρων δηλώνουμε ότι ήδη εδώ και μέρες έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους δικαιούχους για τα παρακάτω έξοδα: Φιλοξενίας και σίτισης των κατοίκων σε ξενοδοχεία της περιοχής μέχρι τα τέλη του Ιουλίου. Μεσιτικά έξοδα για την όσο το δυνατό γρηγορότερη εύρεση κατοικιών προς ενοικίαση για την μετεγκατάσταση των κατοίκων που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση. Μεταφορικά έξοδα των οικοσκευών στις νέες κατοικίες. Εγγύηση ενοικίων Ενοίκια μηνός Ιουλίου. Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καταβολή των ενοικίων Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΚΑΙΜΚΤΣΑΛΑΝ

Εικόνα
Από χθες το απόγευμα με την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην χώρα μας, έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες στον Όλυμπο και στο Καιμκτσαλαν.  Βίντεο: https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1436712096383055/

INFO KIOSK ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Info kiosk (οθόνη πληροφόρησης αφής) τοποθετήθηκε και λειτουργεί στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας. Μέσω του Info Kiosk ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στον δικτυακό τόπο της Π.Ε. Φλώρινας και των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων και να ενημερωθεί έτσι για τις δράσεις των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.Οι ώρες λειτουργίας του μηχανήματος είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ "ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ"

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», με χοροδιδάσκαλους τον Γιάννη Κωνσταντίνου και την Ήρα Κολώνη-Κωνσταντίνου, ξεκινά τη νέα χορευτική χρονιά 2017 – 2018 τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:30΄μ.μ., στο γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΝΗΣ

Εικόνα
Επικίνδυνος και επιζήμιος εν γνώσει του, ή λόγω άγνοιας και αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του;Το ερώτημα αφορά τον Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη και δημιουργείται εξ αιτίας της επίσημης απάντησης που έλαβε ο συνδυασμός μας στην επερώτηση που κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Εικόνα
Το τελευταίο τυπικό βήμα για την αναγκαστική απαλλοτρίωση και την μετεγκατάσταση των Αναργύρων έγινε. Κατατέθηκε χθες, 20/9/2017, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αυθαίρετα, στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 147, που ρυθμίζει το σχετικό ζήτημα.Συγκεκριμένα ρυθμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κηρύσσεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου για λόγους διακινδύνευσης της ζωής, της υγείας και των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού που προκλήθηκαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα της 10ης Ιουνίου 2017 στο ορυχείο Αμυνταίου του ΛΚΔΜ. Η άμεση κήρυξη της παρούσας απαλλοτρίωσης με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία κήρυξής της και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος 2017.

DROSOPIGIRACE BIKE MARATHON ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την διάνοιξη και τον καθαρισμό των μονοπατιών και τη διαμόρφωση της αγωνιστικής διαδρομής του μαραθωνίου αγώνα ορεινής ποδηλασίας DrosopigiRace Bike Marathon που θα ξεκινήσει την Κυριακή 24/9 στις 11:00 από την κεντρική πλατεία της Φλώρινας . Ο αγώνας αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση ποδηλασίας του ΣΟΧ στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας για το 2017.Δυο αγώνες – ένας διασυλλογικός και ένας open με 3 και 5 κατηγορίες αντίστοιχα αποτελούν τον κορμό της διοργάνωσης. O αγώνας διεξάγεται περιμετρικά της πόλης της Φλώρινας και αναδεικνύει την ασύγκριτη ομορφιά των γύρω βουνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Την παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου Σταύρου Ιωάννου και της δ/ρος κοινωνικής λαογραφίας Ευδοκίας Μηλιατζίδου-Ιωάννου "200χρόνια Κλειδί Φλώρινας-Τα γενεολογικά δέντρα των κλειδιωτών σε όλο το κόσμο" θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αμυνταίου. Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ ως εξής:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Ελευθερία Παναγιωτίδου και Μαρία Φωτεινού-Τζαβάρα για την ευγενική δωρεά σαράντα ευρώ (40 €) προς τον Σύλλογό μας, στη μνήμη Φιλώτα Γιανώτα. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής. Το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι: «Έγκριση του 1ου Α. Π. Ε. και του 1ου Π. Κ. Τ. Μ. Ν.Ε. του έργου: «Κατεδάφιση 4ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας και διαμορφώσεις», με εισηγητή τον κ. Τσορμπάρη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Παπαναστασίου, Πολιτικού Μηχανικού Π.Ε., Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

ΑΠΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινούν από τις 9 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και λήγουν στις 24 Οκτωβρίου 2017 οι αιτήσεις στο asep.gr για μόνιμες προσλήψεις στην ΔΕΗ με την προκήρυξη 12Κ/2017 που εξέδωσε η το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 12Κ/2017 προβλέπει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είκοσι έξι (26) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.). Οι ειδικότητες αφορούν για την Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), (1) θέση. Κλάδου/Ειδικότητας: ΠΕ Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί (Τ1/Α) Β΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), (25) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών-Υποσταθμών (Τ4/Β), ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (Τ4/Δ), ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΜΕΚ (Τ4/Ε), ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Τεχνίτες Οργάνων και Αυτοματισμού) (Τ4/Γ) και ΔΕ Τεχνικοί Λοιπ

Ε.Κ.Φ.: "ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 2.868 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟ.Μ.Υ.

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δημοσιεύθηκαν οι Πίνακες Κατάταξης όλων των υποψηφίων για την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 2.868 θέσεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας με βάση τα στοιχεία που οι ίδιοι έχουν συμπεριλάβει στις Αιτήσεις – Υπεύθυνες Δηλώσεις και είναι διαθέσιμες ανά κωδικό θέσης.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινούν και πάλι οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού! Αυτή την εβδομάδα έχουμε προγραμματίσει την ταινία κινουμένων σχεδίων "ΕΓΩ ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3" και την ιστορική-πολεμική ταινία "ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ"!

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΚΑΙ Ο 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017,πραγματοποιήθηκεμε απόλυτη επιτυχία ο 6ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO& 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDUROΒορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εικόνα
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του εορτασμού για τη διετία 2017-2018 είναι η πόλη, ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο, σε όλες τις διαστάσεις και τη δυναμική του.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ "ΟΔΗΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ" ΚΑΙ "ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ"

Εικόνα
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στα πλαίσια εφαρμογής των Κοινοτικών Οδηγιών «Οδηγία Πλαίσιο για τα νερά» (2000/60/ΕΚ) και «Οδηγία για τις Πλημμύρες» (2007/60/ΕΚ), διοργανώνουν ημερίδες Διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων Δυτικής Μακεδονίας και της 1ης Κατάρτισης Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΠΡΕΣΠΩΝ -ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ -ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΩΠΑ

Εικόνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Κρυσταλλοπηγή Πρεσπών Φλώρινας, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, που καίει από χθες το μεσημέρι χορτολιβαδική έκταση. Το κύριο μέτωπο της εισαγόμενης πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκε από χθες, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Γενικός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Αριστείδης Μαυρόπουλος υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Εικόνα
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών του Νομού, παρακαλούμε ώστε να φροντίσετε να διανεμηθεί η παρακάτω ανακοίνωση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις Δηλώσεις συγκομιδής περιόδου 2017/2018. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 2616/86549/10-08-2017 έγγραφο του Υ.Π.Α.Α.Τ, οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής, για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης τους συμπεριλαμβανομένων και των νεοφυτεμένων αμπελιών.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 19/9

Εικόνα
Υποσχέσεις Ευχολόγια Δείγματα κατανόησης Σημάδια εγρήγορσης … …..ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !!! Ο Σπάρτακος στηρίζει την κινητοποίηση στην οποία προχωρούν οι κάτοικοι των Αναργύρων (την Τρίτη 19/9/2017) σε μία ακόμα προσπάθεια να «απαντήσουν» στην καθυστέρηση που εισπράττουν από τους ιθύνοντες την ώρα που θα έπρεπε οι διαδικασίες να έχουν τρέξει ¨με χίλια¨, όχι μόνο εξαιτίας του κινδύνου που υπάρχει αλλά και ως ηθική υποχρέωση στην υλοποίηση των υποσχέσεων και των δεσμεύσεών τους. Τελικά ακούει κανείς ή είμαστε ΜΟΝΟΙ;

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΦΛΩΡΙΝΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “FUTURE VALUES FOR YOUTHS” που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+ και υποστηρίχθηκε από την Ιρλανδική Υπηρεσία προγραμμάτων για την ΕΕ, είχε στόχο να προωθήσει την ιδέα μιας ανοιχτής Ευρώπης χωρίς διακρίσεις. Γνωρίζοντας ότι η ευρεία μετανάστευση είναι γεγονός στις μέρες μας, μπορούμε αν οργανωθούμε κατάλληλα να βγούμε κερδισμένοι κοινωνικά αλλά και ατομικά.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ISLAND PEAK ΤΟΥ ΝΕΠΑ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Νεπάλ τα δύο μέλη του ΣΕΟ Φλώρινας που θα συμμετέχουν στην Ελληνική αποστολή με στόχο τη κατάκτηση της κορυφής Island Peak με υψόμετρο 6189μ. Οι δύο έμπειροι ορειβάτες Θεόδωρος Φάτσης και Κώστας Παπακοσμάς θα συμμετέχουν εκπροσωπώντας την Φλώρινα στην αποστολή αυτή που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18 Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή 128 ακαδημιών θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα αθλητικών ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Για ακόμα μια χρονιά η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ κέρδισε επάξια την συμμετοχή του και αυτό αποδεικνύει τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται.Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τη προμήθεια αθλητικού υλικού. Παρακολούθηση από αθλητικούς ψυχολόγους, διατροφολόγους, ενώ υπάρχει και πλήρη ασφαλιστική και ιατρική κάλυψη στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Την Παρασκευή 15/9/2017 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου επισκέφτηκε τη Φλώρινα, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του νομού. Οι αγρότες έθεσαν στον κ. Υπουργό όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις.Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του πλούσιου υδάτινου στοιχείου της περιοχής μέσω της υλοποίησης των αρδευτικών έργων του Παρορίου, της Τριανταφυλλιάς αλλά και των Πρεσπών.

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ

Εικόνα
Οι εγγραφές για την νέα αγωνιστική περίοδο στα τμήματα των ΣΑΡΙΣΩΝ ξεκίνησαν. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα των Ακαδημιών με υπεύθυνους προπονητές τον Λίβιου Πρεντοάικα και την Σαπουντζή Αγγλέλα και των Ενηλίκων με υπεύθυνο προπονητή τον Ευθυμίου Θωμά. Μπορούν να εγγραφούν αγόρια και κορίτσια από 5 ετών.Καλούμε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα μας.Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Φλώρινας από τις 17.00. Τηλ. Επικοινωνίας: 6937164317

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Εικόνα
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β΄ Εθνικής αντρών και γυναικών Β. Ελλάδας. Από τη Φλώρινα συμμετέχουν η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ κα η γυναικεία ομάδα του ΟΕΑ στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολ/δας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΕΚΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΤΕΛ

Εικόνα
Tην Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμυνταίου σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Φλώρινας με θέμα την αύξηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τρίτη19 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πέρασμα.